דרוש מידע כשרות לבקבוקי קוקה קולה מחו"ל

בובה בי

משתמש פעיל
בגדול נכון!
הבעיה שיש מביני כשרות שטוענים שהם צודקים ולכן חוץ מבעלז השאלה אם יש עוד משיהו שמכשיר
מה זה מביני כשרות? הם היו שם? ראו? קיבלו מההנהלה העולמית נתונים?
בעלזא הינו גוף מוסמך עם וותק רב בהנהגת רבנים מובילים מהמגזר שמתיר זאת.
לאלו שלא שותים בעלזא יש לזה גם אישור הרבנות הראשית...

ביזנס מן

משתמש מקצוען
באחד מנסיעותי לחו"ל
נסעתי והיה שם רב מהעדה החרדית אני חושב אולי קראו לו ליטמנוביץ
והוא טען לי שהיום מוסיפים לקולה חומר שקוראים לו גליצרין
שהוא לא לטעם אלא שעושה כזה החלקה לגרון
ובזה יש רבנים שחושבים שזה בעיה ויש שהתירו
אני שאלתי רבנים ואמרו לי שזה בסדר

בובה בי

משתמש פעיל
בקיצור אני מזכיר לכם שאני העליתי את הנושא על הרכיב גליצרין
ותראו כמה דיונים על רכיב אחד שיש בקולה, ויש עוד הרבה רכיבים וחומרי גלם שאין לנו שום ידע או הבנה בעניין
ולכן בוא ניתן את זה לגופי הכשרות למיניהם וכל א' יסמוך על הכשרות שהוא רואה לנכון בכל דבר ועניין אחר.
אבל העיקר לא לשתות בלי הכשר, פשוט רק כי זה טעים, זו לא דרכינו ודרך אבותינו.

נערך לאחרונה ב:

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
א. הגאון הרב לנדאו זצ"ל נפטר כבר. ועכשיו קל לדבר בשמו.
ב. למה אתה חושב שהוא יודע יותר טוב מכולם (בעניין הרכיבים ולא לעצם ההלכה והפסק) למשל בעלזא שהכשירו באוקראינה יודעים בדיוק אותו דבר.
וחוץ מזה מי שיודע, יודע כמה חברת קוקה ניסתה בכל דרך ואף דרך הכשרות לאסור ייבוא מחו"ל בכל דרך וד"ל.
בעניין הוד"ל יכול להיות שאתה צודק חשבתי על זה
לגבי הרב לנדא שנפטר יש לי עדויות מכלי ראשון על זה (ששמעתי עוד לפני שהוא נפטר כשעוד יכלו לבדוק את זה)

צ'ייסר

משתמש מקצוען
הרב לנדא אוסר לשתות קולה באוקראינה בכל התוקף (למרות כל המתירים עדיין בנושא קוקה קולה מסתבר שהוא יודע יותר טוב מכולם) מצד שני כדתייא כן מאשרת את זה
שמעתי מרב חכם :
מה ההבדל בין הכשרות בארץ לכשרות בעולם ?
בארץ כל מה שלא גלאט - הוא טרייף
ובחו"ל כל מה שלא טרייף- הוא גלאט
..................

בובה בי

משתמש פעיל
נו לסיכום האירוע.
היכן שאין תעודת הכשר מה דעתכם לפי כל הנ"ל
בוא נעשה סקר מותר /אסור /כ"א מה חושב.

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש עוד נושא חשוב והוא סביבת הייצור, לפעמים משתמשים באותו קיטור של מפעלים אחרים באזור התעשיה שיש בהם מפעלי מזון טרף וכדו' אז יש כ"כ הרבה פרטים בשביל לוודא שמוצר מסויים הוא כשר ולסמוך על שמועות וכדו' זה חוסר אחריות משווע או חוסר הכרה בזה שלאכול לא כשר זה רעל רוחני...

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
לאלו שלא שותים בעלזא יש לזה גם אישור הרבנות הראשית...
הרבנות נותנת אישור ולא כשרות. מוצרי מאכל כשרים המיובאים מחו"ל צריכים אישור של הרבנות, שמצידה מסתמכת על גופי הכשרות המוכרים. אבל הם לא נותני הכשרות, כך שאי אפשר להסתמך על זה.

ש"ך

משתמש צעיר
... כי המאכלות האסורות מכניסים טומאה בלבו ובנפשו של אדם עד שקדושתו של המקום ברוך הוא מסתלקת ומתרחקת ממנו ... והנה מי שיש לו מוח בקדקדו, יחשוב איסורי המאכל כמאכלים הארסיים או כמאכל שנתערב בו איזה דבר ארסי. כי הנה אם דבר זה יארע, היקל אדם על עצמו לאכול ממנו אם ישאר לו בו איזה בית מיחוש, ואפילו חששא קטנה? ודאי שלא יקל. ואם יקל, לא יהיה נחשב אלא לשוטה גמור אף איסור המאכל כבר בארנו, שהוא ארס ממש ללב ולנפש. אם כן מי איפוא יהיה המיקל במקום חששא של איסור אם בעל שכל הוא. ועל דבר זה נאמר (משלי כג, ב) ושמת סכין בלועיך אם בעל נפש אתה.
מסילת ישרים פרק י"א.

בייביגרו

משתמש פעיל
עריכה תורנית
ראיון עם המשגיח של הרב לנדא במפעל קוקה קולה בחו"ל, שנעשה ב'קו הכשרות' (שמספרו 074-7962157) בשנת תשע"ט לאחר שפורסמה הודעת הגרמי"ל לנדא זצ"ל על בקבוקי קוקה קולה שנכנסו לארץ בדרכים שונות ללא כשרות.
מעניין ומרתק.

קבצים מצורפים

• ראיון עם משגיח הרב לנדא במפעל קוקה קולה חורף תשעט.mp3
    10.1 MB · צפיות: 74

רחל י.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני שאלתי אישית את הרב שבח רוזנבלאט
ואמר לי שאם אין כשרות-אסור לשתות קוקה קולה או דומה לה
ואם משהיא שמעה ממישהוא שמותר, שהיא תשתה
אבל לא נראה לי שזו יכולה להיות הוראה לאחרים

חיים של תורה

משתמש מקצוען
ב. למה אתה חושב שהוא יודע יותר טוב מכולם (בעניין הרכיבים ולא לעצם ההלכה והפסק) למשל בעלזא שהכשירו באוקראינה יודעים בדיוק אותו דבר.
אני מתפלא על היד שהקליד את המשפט המוזר הזה.
כל תינוק בן יומו יודע שיש רק כמה אנשים בעולם שיודעים את כל הרכיבים המדויקים של קוקה קולה, ואחד מהם זה הרב לנדא זצ"ל, וכהיום הבן שלו (ומפי השמועה גם הרב שבח רוזנבלט), ועוד אחד מהם זה אחד מראשי הכשרות של OU, ככה מפורסם בכל העולם וככה קוקה קולה בעצמם מפרסמים, אז צר לי להודיע לך שלדאבונך כן רק הרב לנדא וOU יודעים מה שיש בפנים ואף אחד אחר לא!
אפשר להתווכח ולהתפלפל הרבה על כל נושא הכשרויות בארץ ובעולם, אבל זה נתון ועם נתונים כידוע א"א להתכווח.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
ביררתי עם אחד מראשי מערך הכשרות של בעלזא
הוא אומר שיש להם קו יצור מיוחד

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שמעתי מרב חכם :
מה ההבדל בין הכשרות בארץ לכשרות בעולם ?
בארץ כל מה שלא גלאט - הוא טרייף
ובחו"ל כל מה שלא טרייף- הוא גלאט
שמעתי ממומחה שעובד מול גופי כשרות מסביב העולם:
מה ההבדל בין הכשרויות בארץ לכשרויות בעולם ?

בארץ השוק הלא כשר - קטן, ולציבור אין כסף מיותר וכל שאלה כבידת משקל כדי שלא יהיה טרייף מחפשים היתרים.
ובחו"ל כל חשש קל שבקלים - טרייף וחסל.

ובלשונו 'הכשרות הכי חלשה בחו"ל עדיפה יותר מהכשרות הכי טובה בארץ'.
זה ככלל.

לגופו של דיון, כמובן שצריך לקחת בפרופורציה כל דבר גם את המשפט שלו,
ידוע לדוגמה שOU יש להם קולות רשמיים, לא בתור חיסכון אלא בשיטה.

אבל מכאן ועד לזלזל בכשרויות בחו"ל הדרך רחוקה עד הפוכה.

חיים של תורה

משתמש מקצוען
אבל מכאן ועד לזלזל בכשרויות בחו"ל הדרך רחוקה עד הפוכה.
אין כאן שום זלזול.
כמי שמכיר מקרוב מאוד את נושא הכשרויות בחו"ל עם קרובי משפחה רבים שמעורבבים חזק בתוך גופי הכשרות הגדולים באירופה, המציאות היא שכאן בארץ הרמה היא הרבה יותר רצינית ממה שיש בחו"ל, זה לא חיסרון זה נתון שכל מי שגר בחו"ל יודע אותו.
וכמו שכל אחד יודע שהרבנים של חו"ל מקילים הרבה יותר לציבור מהרבנים כאן, וזה לא בגלל זלזול או חוסר יראת שמים אלא פשוט כי ככה היה נהוג בחו"ל כל השנים (וגם כאן בארץ עד שהגיעו החזון איש והרב מבריסק), אין בכלל טעם לפתוח על זה דיון כי כל מי שגר שם חי ומכיר את הדברים כל הזמן.
ואני יציין כמה דוגמאות קטנות, כאן בארץ לא תמצאו כמעט חרדי 'משלנו' שלא מקפיד על חלב ישראל, פת ישראל, תפילה במניין בבין הזמנים (כשנוסעים 3 שבועות למקום בלי מניין...), טלטול בעירוב ברחובות ענקיים שרובם גוייים, ועוד ועוד.
ולסיום אני יכול רק לציין שהגאון האדיר הרב פסח אליהו פאלק זצוק"ל שהיה מגדולי הפוסקים באירופה, היה נחשב לרב הכי מחמיר שם, וביחס לרבנים כאן בארץ הוא נחשב כרב מאוד מקיל.

נ.ב. גילוי נאות, הכותב הוא בן למשפחה רבנית גדולה בכמה מדינות באירופה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין כאן שום זלזול.
כמי שמכיר מקרוב מאוד את נושא הכשרויות בחו"ל עם קרובי משפחה רבים שמעורבבים חזק בתוך גופי הכשרות הגדולים באירופה, המציאות היא שכאן בארץ הרמה היא הרבה יותר רצינית ממה שיש בחו"ל, זה לא חיסרון זה נתון שכל מי שגר בחו"ל יודע אותו.
וכמו שכל אחד יודע שהרבנים של חו"ל מקילים הרבה יותר לציבור מהרבנים כאן, וזה לא בגלל זלזול או חוסר יראת שמים אלא פשוט כי ככה היה נהוג בחו"ל כל השנים (וגם כאן בארץ עד שהגיעו החזון איש והרב מבריסק), אין בכלל טעם לפתוח על זה דיון כי כל מי שגר שם חי ומכיר את הדברים כל הזמן.
ואני יציין כמה דוגמאות קטנות, כאן בארץ לא תמצאו כמעט חרדי 'משלנו' שלא מקפיד על חלב ישראל, פת ישראל, תפילה במניין בבין הזמנים (כשנוסעים 3 שבועות למקום בלי מניין...), טלטול בעירוב ברחובות ענקיים שרובם גוייים, ועוד ועוד.
ולסיום אני יכול רק לציין שהגאון האדיר הרב פסח אליהו פאלק זצוק"ל שהיה מגדולי הפוסקים באירופה, היה נחשב לרב הכי מחמיר שם, וביחס לרבנים כאן בארץ הוא נחשב כרב מאוד מקיל.

נ.ב. גילוי נאות, הכותב הוא בן למשפחה רבנית גדולה בכמה מדינות באירופה.
לא יודע מה הולך באירופה, התכוונתי בארה"ב.
החל מOU וכלה בסאטמער על אגפיו וכשרויותיו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה