בקוקה קולה של כל השנה אין סוכר יש ממתיק אחר בשם סירופ תירס.דווקא סוכר לכאורה לכו"ע לא צריך הכשר.
רק בפסח בקוקה קולה הכשרה יש סוכר.
בקוקה קולה של כל השנה אין סוכר יש ממתיק אחר בשם סירופ תירס.דווקא סוכר לכאורה לכו"ע לא צריך הכשר.
הלינק זה לא המקור.אולי בלינק שהבאת הוא ענה לתושב ארץ ישראל לפי מה שמצוי בארץ ישראל?
הגבתי נקודתית לגבי הסוכר שציין המצוטט בהודעה שלי.בקוקה קולה של כל השנה אין סוכר יש ממתיק אחר בשם סירופ תירס.
רק בפסח בקוקה קולה הכשרה יש סוכר.
נראה לי שהם אומרים שספרייט אפשר לשתות בכל מקום נכון?הנה
צריך להבין את הנושא , הוא לא פשוט
הגבתי נקודתית לגבי הסוכר שציין המצוטט בהודעה שלי.
לגבי מה נמצא התוך קוקה קולה ספציפית אני לא יודע, קשה לי להאמין שאתם כן..
על הבקבוק למשל לא כתוב תירס, כן כתוב סוכר. גם מה שלא כשר לפסח..
עוד שני נקודות
1. מי ששתה את הקולה של חו"ל ישים לב שזה פחות מתוק זה אומר שאין מתכון מדויק ואחיד.
2. אני מאמין שכל א' מאתנו צורך סוכר עם הכשר ,בקוקה קולה לפי האגדות יש 8 כפיות לכוס.
אין חותמת של OU ושותיםיש לזה OU
כמובן היכן שאין חותמת לא שותים! (ויש שטועים ל"ע).אין חותמת של OU ושותים
יש את הרב יהודה שרשבסזקי ממאור הכשרות שמסביר את העניין טוב, נראה לי שמתיר לשתות.כמובן היכן שאין חותמת לא שותים! (ויש שטועים ל"ע).
אם יש לי שכן שאוכל לא כשר, נו אז מה זה תעודת הכשר? הוא יסביר לך שהוא הולך לפי ההתר ש"רוב בהמות כשרות" פעם סמכו על זה והיום מהרבה סיבות לא מתירים.
שמעתי שיש חומר גליצרין (שמעתם על זה פעם) בקוקה קולה ששומר על המים בבקבוק שלא יתאדו מהגז.
גליצרין אפשר לקחת מהצומח ואפשר מהחי ובעניין זה גם לנדאו וגם מחזיקי הדת סומכים על OU (לפי השמועה).
ונדגיש עוד פעם את דעתי אין לסמוך על אומרים/חו"ל/חושבים וכ"ו.
רק כדי לחדד את העניין שיש כ"כ הרבה חומרי גלם ופסי ייצור שבכדי להכשיר צריך גוף/רב מומחה 1.שמכיר את ההלכות 2. יודע איך מפעל עובד 3. מבין בחומרי גלם
אז לסיכום בישראל-הרב לנדו, אוקראינה-בעלזא, בחו"ל-OU.
בהצלחה לכולם
בשורות טובות.
הדגשתי נראה לי.יש את הרב יהודה שרשבסזקי ממאור הכשרות שמסביר את העניין טוב, נראה לי שמתיר לשתות.
הרב ד"ר יהודה שרשבסקי - כשרות הקוקה קולה ברחבי העולם | מאור הכשרות
הרב ד"ר יהודה שרשבסקי שליט"א כימאי מטעם בד"צ מאור הכשרות ותלמיד חכם עצום בהרצאה מרתקת בנושא האם מותר לשתות את הקוקה קולה בכל העולם.www.youtube.com
ידוע לי שברוסיה ואוקראינה אין שום בעיה לצרוך קוקה קולה ללא הכשר, מדיין שם.
הרב לנדא אוסר לשתות קולה באוקראינה בכל התוקף (למרות כל המתירים עדיין בנושא קוקה קולה מסתבר שהוא יודע יותר טוב מכולם) מצד שני כדתייא כן מאשרת את זההיום ב"ה כבר יש כשרות על הקוקה קולה באוקראינה
לגבי הסוכר יש בזה בעיה במשקאות ממותקים. למשל העד"ח לא מאשרת פפסי רגיל באוקראינה משום שהסוכר מתבשל באותו מקום של הרכז ענבים ויש חשש לסתם יינם (לכן הם מאשרים את המקס כי אין בזה סוכר)לגבי הסוכר עם ההכשר- סתם לידע כללי
בחו"ל קונים סוכר גם ללא הכשר.. ככה שזאת לא סיבה לא לשתות קוקה קולה..
ממה ששמעתי מרבנים מוכרים וידועים מותר לשתות קולה וספרייט בכל מקום בחו"ל
פאנטה ודומיו לא..
א. הגאון הרב לנדאו זצ"ל נפטר כבר. ועכשיו קל לדבר בשמו.הרב לנדא אוסר לשתות קולה באוקראינה בכל התוקף (למרות כל המתירים עדיין בנושא קוקה קולה מסתבר שהוא יודע יותר טוב מכולם) מצד שני כדתייא כן מאשרת את זה
יש מכתב גם מבנו ממלא מקומו וגם מהרב רוזנבלט באותו רעיוןא. הגאון הרב לנדאו זצ"ל נפטר כבר. ועכשיו קל לדבר בשמו.
שום בעיהיש מכתב גם מבנו ממלא מקומו וגם מהרב רוזנבלט באותו רעיון
בגדול נכון!שום בעיה
מי ששותה רק הרב לנדאו & רוזנבלט שלא ישתה
אבל מי שסומך על האחרים אין לו שום בעיה להנ"ל.
אני חושב שזה פשוט ברור.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: