כשהפרסום הופך לחצי אמת...

• פותח הנושא po
  • פורסם בתאריך

po

משתמש רשום
עיצוב גרפי
נכון, הדוגמה שנתתי לא טובה. לא מדובר ברפלקסולוגיה אלא בעניין רגיש יותר, שכן יכול להזיק.
אז או שאשלח אליכם אותו או שאשאל רב....

ותודה על התגובות.

swiss

משתמש רשום
בזה שאת מפרסמת אותה את לא לוקחת אחריות על העבודה שלה
את גרפיקאית ואת לא רוצה שידעו שאת עומדת מאחורי המודעה הזו אל תשימי בצד את השם שלך
או מאד מאד בקטן שאי אפשר לזהות אותו
קחי את הכסף וגמרנו
מי ביקש ממך אחריות במיוחד אם זה שיטה יחודית תכתבי ניתן לברר, יש הוכחות בשטח, פגישה ראשונה חינם
מה אכפת לך מה יצא, כל החכמים שלמדו רפלקסולוגיה כן יודעים מה הם מדברים?
הכל ענין של מזל פעם מצליח ופעם לא,
הכל ענין של סיעתא דשמיא מכירה הרבה אנשים שלמדו ויודעים 50% ואנשים שלא למדו ומציליחים יותר להיטיב לאנשים, העבודה שלך זה הגרפיקה הרעיון הביצוע חוץ מזה האחריות לא עליך כל אחד על אחריותו לברר מה ולאן ולמי הוא הולך
בהצלחה

b.m

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אני חושבת שבמקרה של אחת שמתיימרת להיות רפלקסולוגית (או מה שלא יהיה בתחום הרפואה המשלימה)- אין לכל אחד את הידע לבחון את הרפלקסולוגית האם היא שרלטנית או לא.
במקרה שההיא היא גם אישה כריזמטית ולהטטנית- היא תצליח למצוא ק"נ תירוצים לכל מה שלא יקרה.
החכמים אולי יקלטו ויבריזו, התמימים יכולים להמשיך להאמין ולזרוק אלפי שקלים לטמיון- וגרוע יותר- לסכן את עצמם.
(ע"ע מקובלים, מסירי כישופים ובאבות שרלטנים שזוכים לפופולאריות עצומה, בעיקר בציבור הכללי.)

אני מכירה משפחה יקרה באופן אישי- שביתם בת השנתיים נפטרה בעקבות זיהום חריף, בעוד שהיא הייתה מטופלת ע"י הומופאט מתחזה (אינני באה לזלזל בעבודתם של הומופאטים הגונים ומקצועיים.)

במקרה של מוסכניק, גנן, צלם ואפילו פרסומאי- קל ללקוח לזהות למפרע האם האדם מקצועי או לא.
בתחום רפואת הגוף והנפש- הגבולות מטושטשים ופרוצים, ונזק במקומות כנ"ל יכול להוות בכיה לדורות.

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י swiss;1140329:
בזה שאת מפרסמת אותה את לא לוקחת אחריות על העבודה שלה
את גרפיקאית ואת לא רוצה שידעו שאת עומדת מאחורי המודעה הזו אל תשימי בצד את השם שלך
או מאד מאד בקטן שאי אפשר לזהות אותו
קחי את הכסף וגמרנו
מי ביקש ממך אחריות במיוחד אם זה שיטה יחודית תכתבי ניתן לברר, יש הוכחות בשטח, פגישה ראשונה חינם
מה אכפת לך מה יצא, כל החכמים שלמדו רפלקסולוגיה כן יודעים מה הם מדברים?
הכל ענין של מזל פעם מצליח ופעם לא,
הכל ענין של סיעתא דשמיא מכירה הרבה אנשים שלמדו ויודעים 50% ואנשים שלא למדו ומציליחים יותר להיטיב לאנשים, העבודה שלך זה הגרפיקה הרעיון הביצוע חוץ מזה האחריות לא עליך כל אחד על אחריותו לברר מה ולאן ולמי הוא הולך
בהצלחה

אפשר לעשות הרבה דברים ולזרוק את האחריות הלאה.
אם אני בתור פרסומאי טוב יכול לגרום להמון אנשים ללכת אליו ולהנזק. אני לא בטוח שזה לא בעקיפין באחריותי.

r_a

משתמש פעיל
עונג רב היה לי לקרוא את ה"דו שיח" המרתק, אך אני חושב שהלכתם רחוק מידי.
בוא נקרא שוב מה יש לנו פה:
נכתב ע"י po;1140211:
הלקוח ...פיתח שיטה מיוחדת של רפלקסולוגיה שהוא למד בעצמו במשך החיים" וזה מה שהוא רוצה למכור. הוא לא מתיימר להציג שנות נסיון ולא תעודות. כן מחזיק מעצמו עד למאד ובטוח שהמוצר מוצלח ויצליח.

נו, מה הבעיה?
מוצר חדש שמעוניין בפרסום/פריצה לשוק/חשיפה ראשונית!
היש משהו קל יותר?
הרי גם כשהמציאו את סופר דרינק שכרו חברת פרסום שהבטיחו לשותים (שהתגלו כשוטים) שכל לגימה תגרום להם נחת רוח מרובה.

אני מתכוון, פרסומאי לא צריך ולא יכול לדעת האם זה יצליח או לא. זה לא תפקידו. ואם כבר מעכשיו הוא סבור שהמוצר/שיטה לא תצליח, אזי שבאמת אין מקום בשבילו להיות מעורב בנסיון לגרום להצלחה.

תפקיד הפרסומאי הוא למלאות את חלקו בנסיון לשווק מוצר חדש, או במקרה שלנו, שיטה חדשה.
מכאן ועד יהלומים בתוך דגים או ילדים שמנהלים מוסכים???
נסחפתם.

א'פריילכן חנוכה.

תור הזהב

משתמש מקצוען
לא נסחפו, יש כאן דיון חשוב לגבי סיוע במכירת מוצר שגורם נזק משמעותי לצרכנים.
(לא מדובר על יצירת צורך ומילוי אלא אנשים בעלי צורך שינזקו ע"י עבודה שגויה או יבזבזו את כספם לריק ובעיות נוספות.)

לפותח האשכול;
יתכן וכדאי לבקש ממכרים בעלי הבנה משמעותית בתחום שיעזרו לך בבדיקה.

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ייתכן שהדוגמה היא סתם דוגמה, אך
לדעתי מי שמפרסם משהו שאיננו נכון, במודע, עלול להיות אחראי לתוצאות המרות.
וזה משחק בחיי אדם לפעמים.

כיון שזו הדוגמה שהובאה, אספר לכם מקרה ששמעתי ממקור אמין,
(ואני מספרו כאן, על מנת שאולי יועיל להציל התמימים)

זוג שלא זכו לפרי בטן שנים רבות, ולבסוף נפקדו בנס,
וכמה ימים לפני הלידה הלכו לרפלקסולוגית מומחית ידועה (מוסמכת מטעם עצמה)
לנשים לפני לידה.

עשתה מה שעשתה,
ומשם פונו באמבולנס לחדר לידה,
והתינוק נפטר רח"ל.

ומה יאמר הפרסומאי שלה?!

MV25

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הייתי מאד מתמקדת בנושא של שיטה אישית
וכן עושה את העבודה
מכיוון שכבר עשית מחקר ואתה יודע את התוצאות
עדיף לי שתעה לה את ה את העבודה ולא מישהוא אחר שיאמין לה
אבל בשום אופן לא להזכיר את המילה -מוסמך/רפלקסולוגיה-

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם אכן יש בעיה בדבר אז זה נקרא לעשות עבירה כדי שאחרים לא יעשו עבירה גדולה יותר.

מוטי נאה

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י po;1139594:
פנה אלי לקוח למיתוג ופרסום לשירות מסוים, לצורך העניין נגיד שזה רפלקסולוגית.
בשלב היכרות ובירור המוצר מתברר שהיא חובבנית, לא למדה בשום מקום ואפילו עושה טעויות. מטרת הפרסום שלה היא להבטיח פתרון למגוון רחב של בעיות... (מיותר לציין שהיא אוחזת מעצמה עד מאד ומנכסת לה הצלחות מזהירות.)

בקיצור, הפרסום ימכור לוקשים.
מה עושים במקרה כזה? שולחים אותו לכל הרוחות??? או ש...

במקרים דומים, דאגתי להפוך פרט שולי ואמיתי לחוזקה נכונה. במקרה הזה, מממ... אין.

אני מפרסם השקעה מסויימת, לא בטוח שהיא תניב - אבל מה שברור הוא שמדובר בהשקעה, ואנשים בודקים לעומק, ואם לא... אחריותם, השקעה זה לא קפה...

ברפלקסולוגית (למרות שזה רק משל) ספציפית שמעתי מאשתי (הבת שלי נצרכה לאחת כזו) שהולכים רק לאחת עם המלצות...

מוטי נאה

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י eliezer;1140901:
ייתכן שהדוגמה היא סתם דוגמה, אך
לדעתי מי שמפרסם משהו שאיננו נכון, במודע, עלול להיות אחראי לתוצאות המרות.
וזה משחק בחיי אדם לפעמים.

כיון שזו הדוגמה שהובאה, אספר לכם מקרה ששמעתי ממקור אמין,
(ואני מספרו כאן, על מנת שאולי יועיל להציל התמימים)

זוג שלא זכו לפרי בטן שנים רבות, ולבסוף נפקדו בנס,
וכמה ימים לפני הלידה הלכו לרפלקסולוגית מומחית ידועה (מוסמכת מטעם עצמה)
לנשים לפני לידה.

עשתה מה שעשתה,
ומשם פונו באמבולנס לחדר לידה,
והתינוק נפטר רח"ל.

ומה יאמר הפרסומאי שלה?!

מומחית ידועה - לפעמים זה מפה לאוזן - כך שאולי האנשים שמאמינים הם שפרסמו.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
היות שרפלקסולוגיה היא מקצוע רפואי (אמנם אלטרנטיבי) והיות שלטיפול רפלקסולוגי לא מקצועי עלולות להיות תוצאות פיזיולוגיות הרות אסון (למשל, גרימת הפלה לנשים הרות ל"ע) ברור שלא הייתי מכניסה את עצמי למצב בו אני מעודדת מטופלים להגיע לטיפול אצל מתחזה/שרלטן/או סתם אדם לא מספיק מקצועי.

בסיטואציות אחרות כשמה שעומד על הכף לא כרוך בעניינים רפואיים ניתן לנסות לחשוב מאיזו זווית להציג את העסק כך שלא ליפול בשקר. וגם זה לא תמיד אפשרי, ובהיותנו עצמאים מותר ורצוי לנו לברור את הפרוייקטים שלנו בתבונה.

תור הזהב

משתמש מקצוען
נכתב ע"י naamah;1148382:
היות שרפלקסולוגיה היא מקצוע רפואי (אמנם אלטרנטיבי) והיות שלטיפול רפלקסולוגי לא מקצועי עלולות להיות תוצאות פיזיולוגיות הרות אסון (למשל, גרימת הפלה לנשים הרות ל"ע) ברור שלא הייתי מכניסה את עצמי למצב בו אני מעודדת מטופלים להגיע לטיפול אצל מתחזה/שרלטן/או סתם אדם לא מספיק מקצועי.

בסיטואציות אחרות כשמה שעומד על הכף לא כרוך בעניינים רפואיים ניתן לנסות לחשוב מאיזו זווית להציג את העסק כך שלא ליפול בשקר. וגם זה לא תמיד אפשרי, ובהיותנו עצמאים מותר ורצוי לנו לברור את הפרוייקטים שלנו בתבונה.

תודה על התגובה המושכלת.
וחוץ מזה הייתי בדרך לשלוח לך מייל שאת חסרה.

yikhat

משתמש צעיר
עימוד ספרים
מכיון שאנו עוסקים בפורום הזה באנשים יראי שמיים יפה לראות את תמימות הדעים כמעט בכך שאין לפרסם דבר שקרי, גם במחיר ויתור על לקוח.
אני לא בטוח שבפורום מסוג אחר זו היתה האווירה השלטת!
אשריכם!

בונפיס

משתמש צעיר
התשובה לטעמי פשוטה מאד.
כשמגיע לקוח ואנחנו חשים שהוא מעוניין למכור חצי אמת/שקר, אסור לנו לעבוד איתו. נקודה.

מה שכן, אם אנחנו לא מקצועיים מספיק לגבי תחומו ולא יכולים לקבוע בוודאות שהוא מבלף, אסור לנו לשפוט אותו לבד וראוי לבדוק את עצמנו בטרם נחליט. אך אם ברור לנו שהאיש איננו מקצועי ו/או מנסה לרמות את הציבור בגלל גאווה עצמית/פנטזיה דמיונית/שרלטנות אסור לאף אדם שמכבד את עצמו לעבוד עם אדם שכזה.

זה לא קשור לנזקים כלכליים וגופניים שאותו בעל עסק עלול ליצור אחריו, זה קשור קודם כל כלפיי עצמנו כבני אדם בעלי יכולת ניתוח והבנה שחייבים קודם כל לעצמנו את המינימום של מידת המוסר.

בקיצור, תעבדו עם לקוחות שמכבדים את עצמם ואת עסקם ויודעים לקראת מה הם הולכים ואל תתנו לעצמכם ולאחרים לחיות באשליות.

נ.ב.
חשוב מאד לפתוח את עיני אותו "לקוח" במידה ואכן הוא מחזיק מעצמו מעבר למה שהוא באמת... לי זה "קנה" לא פעם ולא פעמיים את שמי הטוב ואת רצינותו של הלקוח הזה או הבא אחריו

הצלחות,
קובי

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשאת לוקחת על עצמך עבודה, כדאי לעשות חשבון גם על החוויה שבעבודה.
לעבוד בלי להנות מחדוות יצירה תוך כדי, זה כמעט עונש, ואם יש לנו אפשרות לבחור לעצמנו כעצמאים את הלקוחות שלנו אז למה לא?
וברור שאם את לא שלימה עם עצמך לגבי הלקוח שלך והמוצר שהוא מבטיח, גם לא תיהני מהיצירה שלך.
ואגב, מניסיון, גם מבחינה פיננסית זה בדר"כ משתלם, עבודה ללא חשק לוקחת כפול זמן, מאמצת הרבה יותר והכסף בסוף לא תמיד שווה אותה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה