כרעיים עוף מתכונים

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איזה כיף שהאשכול הזה נפתח, בדיוק רציתי לפתוח כזה היום..
יש פה דברים טובים!
ואלו שלי:
עוף בדבש ויין
מטגנים טבעות בצל
מעליהם כרעיים
כף דבש
יין אדום מתוק
לבשל 3 שעות על אש נמוכה, עד שנהיה רוטב סמיך והעוף רך רך.
(אפשר לבשל יחד בסיר תפו"א, הם יוצאים חומים ורכיםםםםםם)

עוף בבצל מטוגן ופטריות
מטגנים בצל להזהבה
מוסיפים קופסת פטריות
את הכרעיים עוטפים בקמח
ומניחים מעל כל כרע קוביה קטנה של מרגרינה
אופים מכוסה שעה וחצי בחם 180
שופכים מלמעלה את הבצל עם הפטריות ואופים מגולה עוד חצי שעה
כדאי להניח את העופות צפופים בתבנית, ככה יותר קל לפזר את הבצל
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י נ פלוס;1131339:
מה עושים עם כרעיים עוף? יש לכם מתכון מוצלח?
עשיתי כבר עם ציפוי פירורים
ברוטב סויה ודבש,
ברוטב צילי וסילאן,
וסתם עם בצל שום ותבלינים ;) יש עוד רעיונות?

טריאקי עשית?
אם לא, אשמח להביא לך מתכון

ועוד עוף שנאי די אוהבת - למרוח עליו מיונז, חרדל ומלא שום, לשים קצ מים בתחתית [1-2 כוסות] ולתנור ל- 3 שעות על טמפ' של 180 מעלות
 

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
הכי פשוט וטעים -
שקיות תיבול של קנור בשקית קוקי :)
מגיע במבחר טעמים - רק לשפוך הכל יחד לאותה שקית,והופס!לתנור.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י bhj;1131767:
אני שמעתי מתכון מכמה מקורות,
שכולם מהללים ומשבחים אותו,
לי אישית לא יצא להכין/לטעום.

להניח את העוף (אפשר ממש בשלמותו ואפשר חלקים) במרכז התבנית,
מסביב במרחק מה לפזר הרבה מלח גס.

ו--- זהו!
לאפות בתנור עד שמוכן.

אם מישהו ניסה שיספר. שמעתי על זה ניסים ונפלאות!!
מעולה גם בלי המלח...
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
כף פפריקה
כף אבקת מרק
כף סוכר חום
לפזר על העוף משני הצדדים
לאפות מכוסה כשעה וחצי(בלי מים )

אפשר לפזר בתבנית פרות יבשים.

מעדן!!!!!!
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני חושבת שכבר כתבתי פעם -

4 כרעים
כף דבש
כף קטשופ (עדיף חריף)
כף רוטב סויה
כפית חרדל
כפית שום כתוש
קצת מים
לערבב הכל לשפוך על העוף. לבשל על אש קטנטונת כמה שיותר
(אני מבשלת כחמש שעות - שמה על האש לפני שהולכת לישון ובעלי מכבה כשקם לותיקין...)
אפשר וכדאי להוסיף עוד מים לסיר כדי שיהיה הרבה רוטב
טעים מאד עם אורז לבן


חני
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י shיפי;1131465:
3 בצל- לחתוך לטבעות ולשטוח בתבנית
להניח את העופות על הבצל.

לשים בצלחת:
כ-4-5 שיני שום כתושות
פלפל שחור
הרבה פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
3 כפות א.מרק פטריות
1 כוס שמן קנולה
1 ורבע כוס מים

לערבב היטב ולשפוך על העופות, לאפות בחום 200 מעלות (לאחר שהתנור חם)
לאחר מכן- כל חצי שעה לקחת עם כף מעט מהרוטב בתבנית ולשפוך על העופות.

להוציא את העופות לאחר שעתיים וחצי.

בתאבון!!!

יצא מעדן!!!
תודה רבה.
את כמות השמן הורדתי בחצי.
ולא נגעתי בעוף כשהוא היה בתנור.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yudb;1133905:
יצא מעדן!!!
תודה רבה.
את כמות השמן הורדתי בחצי.
ולא נגעתי בעוף כשהוא היה בתנור.
העוף מוציא המון שומן, אין צורך להוסיף שמן. (אלא כן מסירים את העור)
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עוף ואורז+גמבה בקדירה אחת. נשמע סתם כזה? טעמו ויאורו עינכם...
עשיתי היום לחבריה והם התחננו שאבשל להם כך יום יום.
קוצצים בצל בכמות נדיבה
מאדים בשמן
מוסיפים קוביות קטנות של גמבה (לקטנים הייתי צריכה אחר כך לשלות אותם. את לא רצו את ה"אדום, האדום הזה")
מעל מניחים את הכרעיים+ פפריקה+פלפל שחור או קצת צ'ילי גרוס.
נותנים לעוף להתבשל ולבעבע בנחת ולהוציא נוזלים כתומים בהשראת הפפריקה.
אחרי כשעת בישול, מוסיפים מים בכמות שתתאים להבלע את האורז, ועוד קצת, שעדיין יישאר רוטב.
מוסיפים גם אבקת מרק או מלח ותיבול עדין למי שבלחץ מהמונוסודיום גלטומט.
כשהנוזלים מבעבעים- מוסיפים את האורז בכמות הרצויה.
אחרי עשרים דקות אפשר לכבות.
האורז סופח את הנוזלים ומקבל טעם מפלא של עוף, והריח...
ועוד כיף קטן לתוספת:יש רק סיר אחד לשטוף...
 

רותיי

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
עוף מתוק וטעיםםם!
2 כפות קטשופ
2 כפות דבש
2 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון
1 כף אבקת מרק בצל
קצת מלח קצת סוכר (ממש טיפה)
לערבב הכל בכף.
אפשר גם להרתיח הכל בסיר ולשפוך על העוף לאפות שעתיים מכוסה עוד 10 דק' בגריל וזה הכל
אפשר גם עם חזה עוף לעשות את זה
יוצא טעים מאד!!!!!!!!:):):)
 

קבצים מצורפים

  • מתוק וטעים.gif
    KB 267.2 · צפיות: 55

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י GRN;1132397:
מעולה גם בלי המלח...

זהירות, זה עלול לצאת מלוח בצורה בלתי אכילה.
כן, קראת נכון... עוף בלי שום תוספת - כלום, ככה כמו שהוא בתנור, עלול לצאת מלוח נוראות.
אחרי נסיון אחד שיצא מעדן ונסיון שני שיצא מלח בטעם עוף או ההפך, ויתרתי על המשך הנסיונות...
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נוי;1133927:
עוף ואורז+גמבה בקדירה אחת. נשמע סתם כזה? טעמו ויאורו עינכם...
עשיתי היום לחבריה והם התחננו שאבשל להם כך יום יום.
קוצצים בצל בכמות נדיבה
מאדים בשמן
מוסיפים קוביות קטנות של גמבה (לקטנים הייתי צריכה אחר כך לשלות אותם. את לא רצו את ה"אדום, האדום הזה")
מעל מניחים את הכרעיים+ פפריקה+פלפל שחור או קצת צ'ילי גרוס.
נותנים לעוף להתבשל ולבעבע בנחת ולהוציא נוזלים כתומים בהשראת הפפריקה.
אחרי כשעת בישול, מוסיפים מים בכמות שתתאים להבלע את האורז, ועוד קצת, שעדיין יישאר רוטב.
מוסיפים גם אבקת מרק או מלח ותיבול עדין למי שבלחץ מהמונוסודיום גלטומט.
כשהנוזלים מבעבעים- מוסיפים את האורז בכמות הרצויה.
אחרי עשרים דקות אפשר לכבות.
האורז סופח את הנוזלים ומקבל טעם מפלא של עוף, והריח...
ועוד כיף קטן לתוספת:יש רק סיר אחד לשטוף...

אני עושה אותו הדבר בדיוק - רק במקום קוביות גמבה - רבעי עגבניה. ולפעמים גם וגם. מעדן.
 

שרי 1

משתמש פעיל
נכתב ע"י nlk;1131476:
קל ונראה מהמם!

רסק עגבניות,
שום כתוש
סוכר חום
פפריקה

ומעל שומשום

(אין לי כמויות, כראות עיניך...)

בתנור או על הגז?
 

ניקול

משתמש מקצוען
יש מלא רעיונות לכרעיים!!!

להשחים את העוף בסיר
להוסיף מיץ לימון (!!)
פלפל שחור
אפשר להוסיף קצת אגוז מוסקט מגורר למי שאוהב

לבשל כ45 דקות עד שהעוף רך



לטגן רסק עגבניות (ריכוז 22)
עם מים (לא יותר מידי. זה לא צריך להיות מרק, זה צריך להיות רוטב)
להוסיף את העוף
לערבב קצת שכל העוף יהיה מכוסה ברוטב
אפשר להוסיף קצת שמיר קצוץ
לבשל עד שהעוף רך

לטגן
רצועות פלפלים
בצל
קצת שום קצוץ
אפשר גם זיתי שחורים
להוסיף את הכרעיים
לבשל עד שהעוף רך

לבשל עוף "בלי כלום" בסיר
להוסיף אחרי 20 דקות פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה
להוסיף כוס אורז + 1/2 1 כוס מים
לבשל עוד 20 דקות
מתאים לימי חול
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י pr;1134033:
זהירות, זה עלול לצאת מלוח בצורה בלתי אכילה.
כן, קראת נכון... עוף בלי שום תוספת - כלום, ככה כמו שהוא בתנור, עלול לצאת מלוח נוראות.
אחרי נסיון אחד שיצא מעדן ונסיון שני שיצא מלח בטעם עוף או ההפך, ויתרתי על המשך הנסיונות...
אני ממשיכה את המסורת ארוכת שנים של אמא שלי. מעולם לא קרה, לא לה ולא לי. אני חוששת שהעוף ההוא לא נשטף אחרי שהומלח ואילו היית מוסיפה מלח היה יוצא אותו דבר בדיוק...
 

משבצת 2

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י GRN;1160336:
אני ממשיכה את המסורת ארוכת שנים של אמא שלי. מעולם לא קרה, לא לה ולא לי. אני חוששת שהעוף ההוא לא נשטף אחרי שהומלח ואילו היית מוסיפה מלח היה יוצא אותו דבר בדיוק...

כמה זמן אופים אותו בתנור?
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
עוף עם זיתים

לטגן בצל עיגולים
להוסיף שום
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
רוטב צ'ילי
מעט יין אדום מתוק
מעט חומץ
זיתים בלי גרעינים

לערבב טוב
להוסיף את העוף, ועליו לשפוך עם כפית את הרוטב

יוצא מעדן
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י משבצת 2;1165735:
כמה זמן אופים אותו בתנור?
כשעתיים, בהתחלה תבנית מכוסה על חום 200 מעלות, וב5-10 דקות אחרונות בלי כיסוי (אני עושה את זה בלי מלח, בלי שום תיבול - מעדן!)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה