מצב
הנושא נעול.

זושא דרבנן

משתמש צעיר
בהקשר הזה אני סמוך ובטוח שהרבה מהציבור היקר [ ציבור שעולה למירון שאינו נמנה על חסידי באיאן, או מחוץ לציבור החסידי: החרדלי הליטאי וכו'] שעולה למירון לא מעורה בפרטים ולא שמע את המתווה ולא יודע יותר מידי מעבר לזה שהוא צריך לרכוש כרטיס - לא יודע על כך שלא יהיה דריכת רגל לשום אדם בהדלקה הזו.. אין לי ספק שאלפי אנשים (כמוני) עמדו שבוע שעבר ב5 בערב והזמינו דווקא לשעות של ההדלקה - מה הם יעשו בהקשר הזה?
הרי וודאי שלא כל הציבור יראה את מקומו בהדלקה הספרדית..
מהומה חייבת להיווצר לפי כל היגיון..
צודק מאוד, הרגשה שלא דיברו עם כל הציבור, רק עם 'קודקודים'..

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
צודק מאוד, הרגשה שלא דיברו עם כל הציבור, רק עם 'קודקודים'..
אני לא שותף להרגשה הזו על אף שאיני קודקוד
אם לא תקבל שיחה אישית מיוסי דייטש זה לא נקרא 'שדיברו איתך'?

600

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
סגור
אתה הרב'ה.....
כ"ק האדמו"ר מזושא שליט"א
טוב, צריך להבהיר:
על אף שאני תקפתי לחלוטין ועדיין אני מנסה לדמיין את הסיטואציה שבה אני עומד ב8 בערב על ההר, סביר להניח שאני יהיה מתחת לאירוע במתחם הריקודים - תו''א לשעבר [הלוואי ואמצע דרך צדדית לראות את ההדלקה] עם עוד אלפי אנשים ומעליי מתקיים אירוע ענק בסדר גודל של 6,000 אנשים בהר מירון שסגור לקבוצה מסוימת, זה דבר הזוי, ואין באמת סיבה אמיתית לקיומו
עדיין - ח''ו לזלזל בחסידות מפוארת ושורשית כמו באיאן ולהשוות אותה לקבוצה של 20 איש שנפתח כאן (וזה עדיין לא שולל את האפשרות שיש שחיתות במובן מסוים בעניין של ההדלקה, כי עסקנים וקודקודים יש בכל מקום) אני מבין לחלוטין את העובדה שמסורת זו מסורת והיא צריכה להימשך, השאלה היא אם יש לגיטמציה שבזמן שיש 50 אלף איש בהר מירון לקיים אירוע כזה גדול ולהגיד לכל אדם שמגיע מחסידות שאיננה באיאן/ציבור אחר - אתה לא נכנס, זה שטח פרטי..
דבר הזוי ואני לא מסוגל לראות את התמונות של יוסי דייטש מסתובב עם העסקנים סביב אזור ההדלקה, וכולם מתארגנים להדלקה הזאת כאילו הכל כשורה!!!

600

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
בהקשר הזה אני סמוך ובטוח שהרבה מהציבור היקר [ ציבור שעולה למירון שאינו נמנה על חסידי באיאן, או מחוץ לציבור החסידי: החרדלי הליטאי וכו'] שעולה למירון לא מעורה בפרטים ולא שמע את המתווה ולא יודע יותר מידי מעבר לזה שהוא צריך לרכוש כרטיס - לא יודע על כך שלא יהיה דריכת רגל לשום אדם בהדלקה הזו.. אין לי ספק שאלפי אנשים (כמוני) עמדו שבוע שעבר ב5 בערב והזמינו דווקא לשעות של ההדלקה - מה הם יעשו בהקשר הזה?
הרי וודאי שלא כל הציבור יראה את מקומו בהדלקה הספרדית..
מהומה חייבת להיווצר לפי כל היגיון..
מהומה הכוונה שאנשים טובים שיהיו על ההר לא ידעו להכיל את הסגירה של המתחם.. הרי וודאי ש80 אחוז ממי שישהה על ההר בשעת ההדלקה יושב עכשו ולא יודע על כך שהוא יכול אולי לצפות בה ממתחם בני עקיבא או לא יודע מה...

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
טוב, צריך להבהיר:
על אף שאני תקפתי לחלוטין ועדיין אני מנסה לדמיין את הסיטואציה שבה אני עומד ב8 בערב על ההר, סביר להניח שאני יהיה מתחת לאירוע במתחם הריקודים - תו''א לשעבר [הלוואי ואמצע דרך צדדית לראות את ההדלקה] עם עוד אלפי אנשים ומעליי מתקיים אירוע ענק בסדר גודל של 6,000 אנשים בהר מירון שסגור לקבוצה מסוימת, זה דבר הזוי, ואין באמת סיבה אמיתית לקיומו
עדיין - ח''ו לזלזל בחסידות מפוארת ושורשית כמו באיאן ולהשוות אותה לקבוצה של 20 איש שנפתח כאן (וזה עדיין לא שולל את האפשרות שיש שחיתות במובן מסוים בעניין של ההדלקה, כי עסקנים וקודקודים יש בכל מקום) אני מבין לחלוטין את העובדה שמסורת זו מסורת והיא צריכה להימשך, השאלה היא אם יש לגיטמציה שבזמן שיש 50 אלף איש בהר מירון לקיים אירוע כזה גדול ולהגיד לכל אדם שמגיע מחסידות שאיננה באיאן/ציבור אחר - אתה לא נכנס, זה שטח פרטי..
דבר הזוי ואני לא מסוגל לראות את התמונות של יוסי דייטש מסתובב עם העסקנים סביב אזור ההדלקה, וכולם מתארגנים להדלקה הזאת כאילו הכל כשורה!!!
אם תעקוב אחרי ההודעות מפורש לא באתי חילה להשמיץ חסידות כל שהיא בכל גודל ובכל מעמד
זה רק מתסכל שגם שיש להם חזקה על ההדלקה זה לא סיבה לחזקה על איזה אנשים יהיו בהדלקה
בזוית אישית גם אם היה לי צמיד מיוחל לא נראה לי שהייתי שמח להתצופף שם ולהרגיש כמו קבצן בחתונה (כי הרי זה שלהם...)

זושא דרבנן

משתמש צעיר
מהומה הכוונה שאנשים טובים שיהיו על ההר לא ידעו להכיל את הסגירה של המתחם.. הרי וודאי ש80 אחוז ממי שישהה על ההר בשעת ההדלקה יושב עכשו ולא יודע על כך שהוא יכול אולי לצפות בה ממתחם בני עקיבא או לא יודע מה...
מהומה, זה לא שיש אנשים שלא יצאו אחרי 5 שעות
מהומה - זה שיש עכשיו למעלה מ5000 עד 10000 איש שאין להם כרטיסים, וחלקם הגדול לא מוכן לוותר על הביקור בהר !!!
זו בדיוק מהומה !!!

תמר צלמת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מישהו יודע איך אפשר להשיג כרטיסים מבני ברק????
דרך החיים\הופמן...
אודה מאוד למי שיעזור בעניין

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מהומה, זה לא שיש אנשים שלא יצאו אחרי 5 שעות
מהומה - זה שיש עכשיו למעלה מ5000 עד 10000 איש שאין להם כרטיסים, וחלקם הגדול לא מוכן לוותר על הביקור בהר !!!
זו בדיוק מהומה !!!
מהומה זה שאנשים לא מבינים את מגבלות הגודל של ההר ומתעקשים לחזור למראות המזעזעים של לפני 3 שנים, עצוב !

600

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מהומה זה שאנשים לא מבינים את מגבלות הגודל של ההר ומתעקשים לחזור למראות המזעזעים של לפני 3 שנים, עצוב !
אתה צודק אבל כחלק ממגבלות הגודל של ההר לא שייך להקצות שטח גדול כמו של ההדלקה המרכזית ולהפוך אותו לאירוע פרטי של באיאן..

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מאיפה המספרים?
רוב מי שבסביבה שלי שאין להם כרטיס הם מזן האנשים שמוכנים לוותר על ביקור בהר.

600

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אם תעקוב אחרי ההודעות מפורש לא באתי חילה להשמיץ חסידות כל שהיא בכל גודל ובכל מעמד
זה רק מתסכל שגם שיש להם חזקה על ההדלקה זה לא סיבה לחזקה על איזה אנשים יהיו בהדלקה
בזוית אישית גם אם היה לי צמיד מיוחל לא נראה לי שהייתי שמח להתצופף שם ולהרגיש כמו קבצן בחתונה (כי הרי זה שלהם...)
אכן כן.. זכות ההדלקה היא של האדמו''ר וזכות ההשתתפות צריכה להיות גם לקהילות נוספות לא הגיוני שיש 6,000 כרטיסים וכולם מוקצים לבאיאן..

600

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מאיפה המספרים?
רוב מי שבסביבה שלי שאין להם כרטיס הם מזן האנשים שמוכנים לוותר על ביקור בהר.
אי אפשר כ''כ מהר להוריד ממי שלא השיג כרטיס
אבל בהחלט שמי שזה דרם לו בדם להיות במירון השנה עשה את המאמצים והשיג
מי שפחות היה מונח בעניין התאכזב..

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הייתה כאן הודעה על מספרי טלפון שיש בהם מידע על החלפת כרטיסים
מישהו יכול להקפיץ?
אני לא מוצא

• תודה
Reactions: 600

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
הייתה כאן הודעה על מספרי טלפון שיש בהם מידע על החלפת כרטיסים
מישהו יכול להקפיץ?
אני לא מוצא
אאל"ט היה באשכול המקביל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה