התייעצות כסף למלמדים בחנוכה

ירושלמער

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
כמלמד אכתוב את דעתי,
אני מעריך מאוד את ההורים שמקפידים לשלוח מידי פעם פתק ובו הערכה כנה למאמצים שנעשים בת''ת לתועלת בנם, הרבה יותר!! ממתנת יד וכדו', ככלל אני מעדיף לא לקבל כסף, זה משאיר אותי עם הרגשה לא נעימה, ואם הכסף הזה מגיע לי לרבש''ע יש דרכים מכובדות ונעימות יותר לשלוח לי כסף זה....

פוזיטיב

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
אוקיי. אז הבנתי לפי התגובות פחות או יותר שזה לא דבר שמקובל בתור נורמה שחייבים (כמו בפורים) רק זה מנהג יפה.
השאלה שלי עכשיו האם זה באמת השקעה ששוה דהיינו שזה משפיע על המלמד על על שיתן יותר תשומת לב וכו' לילד או שיש את הכללים והקודים שהמלמד מתנהג עם הילדים וגם אחרי יום יומיים הדבר נשכח . בקיצור ההשקעה לא שווה . תודה

אפרים 1

משתמש פעיל
אוקיי. אז הבנתי לפי התגובות פחות או יותר שזה לא דבר שמקובל בתור נורמה שחייבים (כמו בפורים) רק זה מנהג יפה.
השאלה שלי עכשיו האם זה באמת השקעה ששוה דהיינו שזה משפיע על המלמד על על שיתן יותר תשומת לב וכו' לילד או שיש את הכללים והקודים שהמלמד מתנהג עם הילדים וגם אחרי יום יומיים הדבר נשכח . בקיצור ההשקעה לא שווה . תודה
התשובה היא "פוזיטיב" וכנ"ל - שווה כל שקל מנסיון ומן השטח (לא בתור מלמד)

יוסף עליכם

משתמש פעיל
מניסיון אישי כמלמד
זוכרים הרבה יותר את אלו שמוצאים סיבה כל שני וחמישי לשלוח קליק קטן (ר"ח, מבחן, יום הולדת של הילד וכדו')
מאשר מי שנותן בפורים סכום מכובד
ואם כבר סכום מכובד באמת כדאי לתת רק בחנוכה כי יזכרו יותר מבפורים שזה מתערבב עם של כולם ועם האלכוהול...

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בתשרי נתנו צ'ק לשנה טובה
בחשוון צ'יפרנו רב'ה במטריה שווה
בכסלו הכנסנו לב כשפתחנו כיס
בטבת - מגש נאה של סופגניות ביס

תשרי חשוון כסליו טבת עברו חלפו ביעף
ושבט, אדר כבר איך נשכח מעטפה לרב

תמשיכו אתם (:

(עה"ח: אשת מלמד ששומרת את כל הברכות והאיחולים והפתקים מחממי הלב בקלסר).

מאיר530

משתמש פעיל
אצל נהג האוטובוס אנחנו לא מפקידים את הכי הכי יקר וחשוב לנו במשך רוב שעות היום וגם לא במכולת. החכמה כאן היא להיות חכם ולהבין שכל השקעת מחשבה ופעולה להבעת הערכה למלמד משפיעה באופן ישיר על היחס לילד. ולא, זה לא עצוב שכמות המזומנים משפיעה על היחס לילד כי זה טבע האדם שמרגיש מחויבות והכרת הטוב למי שהטיב עמו. המלמד הוא אדם רגיל כמוני וכמוכם הוא עובד מאוד קשה פיזית ולעיתים קרובות גם רגשית מקבל את אותה המשכורת עשרות שנים בלי העלאות (נדיר מאוד בת"תים) למרות יוקר המחיה שעולה ועולה כל הזמן וכן, הוא תלוי גם במזומנים הללו ומעבר להם בהערכה כנה על השקעתו.
כדאי לנצל כל הזדמנות ולהשקיע במלמד בלי לבדוק מה מקובל ובאיזה סקטור כי זאת השקעה ישירה בילד שלנו
בדיוק לכן רשמתי שזה דבר עמוק ודוק

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אצל נהג האוטובוס אנחנו לא מפקידים את הכי הכי יקר וחשוב לנו במשך רוב שעות היום וגם לא במכולת. החכמה כאן היא להיות חכם ולהבין שכל השקעת מחשבה ופעולה להבעת הערכה למלמד משפיעה באופן ישיר על היחס לילד. ולא, זה לא עצוב שכמות המזומנים משפיעה על היחס לילד כי זה טבע האדם שמרגיש מחויבות והכרת הטוב למי שהטיב עמו. המלמד הוא אדם רגיל כמוני וכמוכם הוא עובד מאוד קשה פיזית ולעיתים קרובות גם רגשית מקבל את אותה המשכורת עשרות שנים בלי העלאות (נדיר מאוד בת"תים) למרות יוקר המחיה שעולה ועולה כל הזמן וכן, הוא תלוי גם במזומנים הללו ומעבר להם בהערכה כנה על השקעתו.
כדאי לנצל כל הזדמנות ולהשקיע במלמד בלי לבדוק מה מקובל ובאיזה סקטור כי זאת השקעה ישירה בילד שלנו
ממש לא נכון.
כמות מזומנים משפיעה לזמן קצר מאוד.
קשר עם ההורים נתינת מחמאות או אפילו לשלוח סופגניות/שוקו וכו' למלמדים יעשו את אותה פעולה.

דעת חכמה

משתמש פעיל
לפי החשבון הזה בעומק הדברים צריך לתת מתנות גם לנהג אוטובוס וגם לחנות מכולת
עדיין לביסלי במדף אין יכולת לדרוש את תשומת הלב של המוכר כמו לבן שלך בכיתה וד"ל
ומי שמחפש שהמלמדים יהיו כמו מלאכים ע"ז כבר נאמר שהשוחד יעוור עיני צדיקים.

דעת חכמה

משתמש פעיל
ועוד נקודה למחשבה עם תשחד יותר מידי את המלמד אז כשבנך יצטרך לקבל חינוך המלמד ימנע בשביל לא לגרום צער ל"הורים המפנקים" ולכן כל דבר נכון במידה ובמשורה.

שירה לייבוביץ

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
למה לקרוא לזה "שוחד"
נראלי הגזמתם...:eek:

אבל באמת לא נחמד שכשאצל המורים/מורות/מלמדים יש רגשות שונים כלפי תלמידים מסוימים לבין שאר הכיתה בגלל מתנות וכו...

נראה לי שהשאלה לא תקפה אבל נשאיר בשביל שנה הבאה;)

אני מצטרפת לדעות הרוב....

לא מקובל ברוב המקומות לתת תשורה או משהו בחנוכה,

אך אם יש לכם לב חם ואתם כן רוצים בשביל התחושה הטובה ניתן להביא למלמד איזה עוגה או שוקולד נאה בצירוף פתק שבו תכתבו כמה מילים חמות וכו...

בהצלחה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה