התייעצות כסף למלמדים בחנוכה

פוזיטיב

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
מה אתם חושבים על הענין . דבר טוב ומועיל ומועיל לחינוך הילד ? סתם מיותר לא עוזר בשביל חינוך הילד ? מקובל שצריך לתת בחנוכה כמו בפורים ? ואם כן כמה כסף? (הייתי שמח לשמוע תגובות של מלמדים)
תודה

דבושה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נראה לי שמקובל לתת בחנוכה,
אכתוב לך משהו לא פוטוגני- כסף הוא שוחד, וממילא מועיל לחינוך הילד-
הורים שמשקיעים במלמד (כסף) גורמים לו (בתת מודע לפעמים) לשים לב לילד יותר מהרגיל ולרצות בהצלחתו...
כמה כסף משתנה מאוד בין הסקטורים השונים...
(אמא ל4 בנים ב"ה ואשת מלמד דגול)

chaia

משתמש מקצוען
לא מקובל לתת בחנוכה.
מה שחשוב זה הערכה אם בע"פ ואם בכתב.
את מעוניינת בתשומת לב מיוחדת לבן שלך תפרגני ותחמיאי לצוות כל הזמן, בכל הזדמנות תשלחי משהו קטן, המחשבה וההשקעה מאחורי הדברים תחמם את הלב הרבה יותר משטר כסף

פוזיטיב

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
מובא מספר חמדת הימים
מנהג להוליך מעות למלמדים בימי חנוכה ע''י התנוקות

לא. ומזה הטעם נתפשט המנהג בכמה מקומות שהתנוקות מוליכים מעות לרבן בחנוכה עם יתר מנות וגם עניים חוזרים על הפתחים בהם, אכן עיקר המצוה היא לעניי תורה כאמור, וביותר צריך להתחזק כל איש ישראל על כל אלה לעתור ולרצות לפני אלהיו בתתו מצות צדקה זו לעסקי תלמוד תורה לבטא בשפתים לתקן מעוותו בעליונים למעלה, כ''ל העובר על הפקוד''ים תרין סמכי קשוט ובר''כים כורעות יאמץ.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
מה אתם חושבים על הענין . דבר טוב ומועיל ומועיל לחינוך הילד ? סתם מיותר לא עוזר בשביל חינוך הילד ? מקובל שצריך לתת בחנוכה כמו בפורים ? ואם כן כמה כסף? (הייתי שמח לשמוע תגובות של מלמדים)
תודה
אני יכולה להגיד שבשכבות היותר גבוהות ענין הכסף והמתנות נהפך לויכוח שמשפיעה על הכל!!!
לשעתי הילד לא צריך להיות מעורב בזה אלא שזה יהיה בין הורים לבד!!!
תמיד טוב להביא מתנות וצריך אבל בגבול הטעם הטוב!!!!

פוזיטיב

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
לא נראה לי שמקובל לתת בחנוכה,
אכתוב לך משהו לא פוטוגני- כסף הוא שוחד, וממילא מועיל לחינוך הילד-
הורים שמשקיעים במלמד (כסף) גורמים לו (בתת מודע לפעמים) לשים לב לילד יותר מהרגיל ולרצות בהצלחתו...
כמה כסף משתנה מאוד בין הסקטורים השונים...
(אמא ל4 בנים ב"ה ואשת מלמד דגול)

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
פעם דיברתי עם חברה חכמה על מתנות שנותנים לגננות/ מורות ואמרתי לה: יש חנוכה, ט"ו בשבט, תעודות, אסיפת הורים, פורים. כל פעם לתת?
והיא ענתה לי משפט שמלווה אותי:
את הילדה את שולחת כל יום!!!

(ועוד הוסיפה שבשונה מבעלי מקצוע שמקבלים מאיתנו כסף וזה חלק מהערכה, למורים ולמורות אנחנו לא נותנים כסף כל חודש והמתנות הקטנות זה ההזדמנות)

chaia

משתמש מקצוען
פעם דיברתי עם חברה חכמה על מתנות שנותנים לגננות/ מורות ואמרתי לה: יש חנוכה, ט"ו בשבט, תעודות, אסיפת הורים, פורים. כל פעם לתת?
והיא ענתה לי משפט שמלווה אותי:
את הילדה את שולחת כל יום!!!

(ועוד הוסיפה שבשונה מבעלי מקצוע שמקבלים מאיתנו כסף וזה חלק מהערכה, למורים ולמורות אנחנו לא נותנים כסף כל חודש והמתנות הקטנות זה ההזדמנות)
המורים בתלמודי תורה מקבלים מאיתנו כסף כל חודש.
המשכורת שלהם בנויה מהשכר לימוד שאנחנו משלמים.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני חושב שהכי טוב לא ליצור מוסכמות חדשות שאחרי זה אנשים מעוטי יכולת מרגישים שהם חייבים לתת על אף שאין להם
לשלוח מכתב הערכה מכל הלב זה וודאי יתרום את תרומתו הברוכה, ואת זה כולם יכולים לתת.

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
אני חושב שהכי טוב לא ליצור מוסכמות חדשות שאחרי זה אנשים מעוטי יכולת מרגישים שהם חייבים לתת על אף שאין להם
לשלוח מכתב הערכה מכל הלב זה וודאי יתרום את תרומתו הברוכה, ואת זה כולם יכולים לתת.
הייתי חייבת לצטט

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
אני נזכר בדיחה שראיתי בעבר-
אל תשלמו 400 ש'ח לפגישה עם פסיכולוג, - תקנו מגנום ב10 ש''ח והכל יסתדר... ;)

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת מה נהוג (אני חושבת שזה אינדיווידואלי מאוד)
אבל מה שכן שמעתי ממלמד שתכלס זוכרים את מי שנתן מתנות שימושיות או מפנקות או אפילו איזה שוקולד
הרבה יותר ממי שנתן כסף... כי זה פשוט הולך לכיס ונשטף באירועי החיים

אפרים 1

משתמש פעיל
לפי החשבון הזה בעומק הדברים צריך לתת מתנות גם לנהג אוטובוס וגם לחנות מכולת
אצל נהג האוטובוס אנחנו לא מפקידים את הכי הכי יקר וחשוב לנו במשך רוב שעות היום וגם לא במכולת. החכמה כאן היא להיות חכם ולהבין שכל השקעת מחשבה ופעולה להבעת הערכה למלמד משפיעה באופן ישיר על היחס לילד. ולא, זה לא עצוב שכמות המזומנים משפיעה על היחס לילד כי זה טבע האדם שמרגיש מחויבות והכרת הטוב למי שהטיב עמו. המלמד הוא אדם רגיל כמוני וכמוכם הוא עובד מאוד קשה פיזית ולעיתים קרובות גם רגשית מקבל את אותה המשכורת עשרות שנים בלי העלאות (נדיר מאוד בת"תים) למרות יוקר המחיה שעולה ועולה כל הזמן וכן, הוא תלוי גם במזומנים הללו ומעבר להם בהערכה כנה על השקעתו.
כדאי לנצל כל הזדמנות ולהשקיע במלמד בלי לבדוק מה מקובל ובאיזה סקטור כי זאת השקעה ישירה בילד שלנו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה