אני יכולה להגיד שבשכבות היותר גבוהות ענין הכסף והמתנות נהפך לויכוח שמשפיעה על הכל!!!מה אתם חושבים על הענין . דבר טוב ומועיל ומועיל לחינוך הילד ? סתם מיותר לא עוזר בשביל חינוך הילד ? מקובל שצריך לתת בחנוכה כמו בפורים ? ואם כן כמה כסף? (הייתי שמח לשמוע תגובות של מלמדים)
תודה
לא נראה לי שמקובל לתת בחנוכה,
אכתוב לך משהו לא פוטוגני- כסף הוא שוחד, וממילא מועיל לחינוך הילד-
הורים שמשקיעים במלמד (כסף) גורמים לו (בתת מודע לפעמים) לשים לב לילד יותר מהרגיל ולרצות בהצלחתו...
כמה כסף משתנה מאוד בין הסקטורים השונים...
(אמא ל4 בנים ב"ה ואשת מלמד דגול)
המורים בתלמודי תורה מקבלים מאיתנו כסף כל חודש.פעם דיברתי עם חברה חכמה על מתנות שנותנים לגננות/ מורות ואמרתי לה: יש חנוכה, ט"ו בשבט, תעודות, אסיפת הורים, פורים. כל פעם לתת?
והיא ענתה לי משפט שמלווה אותי:
את הילדה את שולחת כל יום!!!
(ועוד הוסיפה שבשונה מבעלי מקצוע שמקבלים מאיתנו כסף וזה חלק מהערכה, למורים ולמורות אנחנו לא נותנים כסף כל חודש והמתנות הקטנות זה ההזדמנות)
הייתי חייבת לצטטאני חושב שהכי טוב לא ליצור מוסכמות חדשות שאחרי זה אנשים מעוטי יכולת מרגישים שהם חייבים לתת על אף שאין להם
לשלוח מכתב הערכה מכל הלב זה וודאי יתרום את תרומתו הברוכה, ואת זה כולם יכולים לתת.
אצל נהג האוטובוס אנחנו לא מפקידים את הכי הכי יקר וחשוב לנו במשך רוב שעות היום וגם לא במכולת. החכמה כאן היא להיות חכם ולהבין שכל השקעת מחשבה ופעולה להבעת הערכה למלמד משפיעה באופן ישיר על היחס לילד. ולא, זה לא עצוב שכמות המזומנים משפיעה על היחס לילד כי זה טבע האדם שמרגיש מחויבות והכרת הטוב למי שהטיב עמו. המלמד הוא אדם רגיל כמוני וכמוכם הוא עובד מאוד קשה פיזית ולעיתים קרובות גם רגשית מקבל את אותה המשכורת עשרות שנים בלי העלאות (נדיר מאוד בת"תים) למרות יוקר המחיה שעולה ועולה כל הזמן וכן, הוא תלוי גם במזומנים הללו ומעבר להם בהערכה כנה על השקעתו.לפי החשבון הזה בעומק הדברים צריך לתת מתנות גם לנהג אוטובוס וגם לחנות מכולת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: