היום בצהריים, הגעתי לאחת מתחנות הרקל"ה, עמד שם בחור ישיבה צעיר, ומסביבו 3 פקחים ועוד אדם לבוש אזרחי שהתברר לי אח"כ שהוא הציג תעודת שוטר...
מדוע עיכבו אותו???
כי הוא רכש כרטיס נייר, וכשעלה כנראה מרוב עומס של אנשים... שכח לתקף אותו...
איני יודע אם הוא תושב ירושלים המורגל בנסיעה ברקל"ה או לא,
בכל מצב, בכזה מקרה ברור לכולם כי לא הייתה לו שום כוונת זדון לגניבה וכדו', כי הלא את הכסף הוא כבר הוציא מכיסו, וודאי שלא היה לו שום אינטרס לא לתקף,
ובמקום לנהוג כמו בני אדם ולקחת את הכרטיס ולתקף אותו, כמו פקחים יותר אנושיים שראיתי שעושים זאת במקרים כאלו, הם בחרו להוריד אותו מהרכבת ולבייש אותו מול הרבה מאד אנשיםף כדי כמובן - לתת לו דו"ח,
הבחור לא הסכים לתת את התעודת זהות שלו, והם הזמינו לו משטרה, בינתיים הוא זז קצת מהם וראה שאני ועוד כמה אנשים מתחילים לדבר ואח"כ גם לצעוק קצת על הפקחים, ואז מישהו העלה את הרעיון הועלה פה מקודם שפשוט יברח...וכך אכן עשה, וליהודים הייתה אורה ושמחה......
עכשיו, אני יודע שיהיו מיד כאלו שיגידו שכך צריך להיות וזה החוק, ובלי זה אפשר לסגור את הבאסטה....
אבל המציאות היא, שבמקרה כזה שהבנאדם כבר הוציא את הכסף וזה כרטיס נייר לא רב קו,
אין לו שום עניין לא לתקף (אגב, בדיוק כמו בחופשי...) אפשר קצת להוריד מאטימות הלב, ולהתחשב,
אגב, לכל הטוענים לעיל שראו הרבה שנתנו להם דוח כי לא שילמו..
אני נוסע המון ברכבת הקלה, והיה תקופה ארוכה שנסעתי כל יום כמה פעמים, וכמעט אף פעם לא ראיתי מישהו שהיה מגיע לו בצדק דו"ח, חוץ מפעמיים שעיכבו ערבי שעלה עם כרטיס נייר משומש מלפני כמה ימים... (אגב, הודה לי פעם פקח, שהם נמצאים בעיקר בגלל הערבים..שזה מה שהם עושים באופן קבוע), כל השאר היה עקב טעות או תקלה במכשיר וכדו', או בגלל העומס לא הצליחו לנגיע לתקף (בשונה מאחרים, אני לא מממליץ לאף אחד - לא גברים ולא נשים, להתפרע על אנשים ולהידחף בשביל לתקף, ולו מטעמי צניעות...)
עוד דוגמה שראיתי במו עיניי, אשה מתל אביב שזו לה הפעם הראשונה שנוסעת ברכבת הקלה, ועלתה עם עוד 2 ילדים, היא קנתה 3 נסיעות בודדות והטעינה אותן ברב קו, מה שהיא לא יעה שברכבת הקלה אפשר לשלם ברב קו רק על נוסע אחד...
הגיעו פקחים ואו אז.... העניין הוא שהאשה הזו החזיקה ביד את 3 הקבלות על הנסיעות שרכשה, וגם פקחים ראו במכשיר שמוטען לה שם עוד 2 נסיעות בודדות.. - נראה לכם שזה עזר??? נאדה...
האשה לאחר דקה שקלטה את המצב,כשמסיבה 3 פקחים התחילה לבכות, ואמר שזה הפעם הראשונה שהיא נוסעת ברקל"ה וגם האחרונה, וממתי היא גנבת?? וכו'.... ממש עבודה נפלאה...
לעומת זאת ראיתי גם מקרה אחר, של בנאדם חילוני קצת מבוגר, שהחליט שהוא לא משלם מכיון שחיכה הרבה זמן או משהו כזה..., ואף טרח להודיע את זה לכל הסובבים...
כשהגיעו הפקחים שבמקרה זה היו פקחיות, ביקשו ממנו את הכרטיס, והוא אמר לה שהוא לא מביא!!! והתחיל קצת לצחוק עליה וכו'... היא קצת נעלבה וקצת נבהלה ופשוט המשיכה הלאה!!!!
בקיצור, גיבורים על חלשים!!!