כסף לא צומח על עצים- אלא אם כן אתם פקחים ברכבת הקלה....

מצב
הנושא נעול.

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנתונים אומרים לכאורה 100% של הענות.
מה פתאום, אחוז זעום ניגשו לערער, ומתוכם זוכו אחוז זעום בלבד, סוג של מעשר מן המעשר.
68,635 דוחות ניתנו לנוסעים,
3000 נוסעים ערערו,
רק 137 דוחות בוטלו. (0.2%, פחות מרבע אחוז מכלל הדוחות...)

נערך לאחרונה ב:

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני ראיתי בחורת סמינר מדרום אמריקה עדינה שעמדה ממש מעל מכשיר התיקוף ונשענה עליו,
וכרטיס הרב קו בידה , כשהגיעו הפקחים הגישה להם את הרב קו בשלווה, והתברר שלא היה תיקוף ,(כנראה העבירה ולא עבר בצורה תקינה ) ביקשו ת.ז. מיד הוציאה להם דרכון התייחסו אליה בצורה מבזה לחלוטין שהיה ברור שחלה כאן איזו טעות וזה לא אדם שבמזיד לא תיקף, היא עמדה וחיכתה לתורה להגיש להם את הרב קו בעוד היא עומדת מעל המכשיר ברור שאם חשבה שלא תיקפה הייתה מתקפת מיד...
אבל האטימות וההשפלה ... ממש חבל!

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
בזמנו התפרסמו עליהם הרבה סיפורים.. מאז לא עליתי על הרכבת אפילו פעם אחת! מעדיפה לנסוע בשלווה באוטובוסים מאשר ברכבת.

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
כפי שכבר כתבתי היום ב"ה המצב הרבה יותר טוב.
נכון,
בכל פעם שעולה פקח אני פוחד - למרות שתיקפתי...
אבל זו תופעה שבאה בגלל הטראומה שעשו לנו בהתחלה.
חוץ מזה,
נראה לי שכאנשים שומרי תו"מ,
הבעיות הרוחניות שיש ברכבת אמורות להפריע לנו יותר,
כל קדושת העיניים שלנו ושל בננו הצדיקים,
והדוחס הנורא שהורס כל חלקה טובה וד"ל.
איפה הימים שהיינו יושבים ונהנים,
בקו 67 או קו 1 וכיוצ"ב.
רק שבדברים האלה ישר מתייאשים.
ולדעתי,
אם נשקיע את כחנו בזה,
נוכל לשנות.

קו זינוק

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
מסקנה: הימנעו ככל יכולתכם מלעלות על רכבת השדים של סיטיפס.
נתן ידידנו.
גם אני הייתי קורא את ההתקפה שלך [ושל אחרים דומים לך] בזעזוע עמוק
עד לפני שנה.
ומה קרה לפני שנה?
פשוט, נאלצתי מסיבה כלשהיא להזקק בקביעות לשרותי הרקל"ה מספר פעמים ביום, בשעות מגוונות במשך היום.
לא תיאורים, לא שמועות, לא זעזועים לא כתבות, ולא עיתונים.
פשוט מראה עיניים.
המציאות שראיתי מעט מאוד קנסות,והרבה מאוד התחשבות במקרים של חוסר הבנה.
אם לפי הנתונים בכל זאת יש הרבה קנסות, זה משום שיש ה-מ-ו-ן נוסעים ברקל"ה ביום [בזכרוני לפי הנתונים כ 11 אלף ביום!! כפול 300 יום בשנה כפול 4 שנים לחלק ל70000 זה פחות מחצי אחוז].

נערך לאחרונה ב:

רחלה לה

משתמש פעיל
נראה לי שאסור להכליל,
בטח לא בר"ח אלול.
לדעתי ומנסיוני,
אמנם בתקופה שהעלו כאן את הנושא,
הבעיה הייתה קיימת וכואבת,
וגם אשתי חטפה מהם השפלה.
אבל בתקופה האחרונה,
הם הבינו את הבעיה והכניסו הרבה פקחים יותר אנושיים.
חלק מהם ממש נחמדים ומצחיקים.
האווירה יותר נעימה מפעם.
צריך לזכור שיש כללים ואנחנו צריכים לעמוד בהם,
החוק קובע שחייבים לתקף.
חודש טוב.
אין לי מושג על סמך כתבתם את הדברים.
היום, לפני שעתיים חבר של בעלי, עמד בצמוד למכשיר התיקוף, מנסה לתקף את הרב קו ולא מצליח.
זו הפעם הראשונה שהוא נוסע ברכבת. בתמימותו, ביקש את עזרת הפקח והוא בתגובה:
איך לא? נתן לו דו"ח במקום.

רבקושש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני זוכרת שעוד לפני שהרכבת התחילה לעבוד דיברו על הקנסות
תסלחו לי אבל אני נוסעת קבועה ברכבת וכן יש המון שלא מתקפים!!!!
יצאה לי לא מזמן לנסוע עם הרכבת שתי נשים חרדיות עלו היה להם רק רב קו אחד ומיהרו ממש ולא רצו להתעכב עלו על הרכבת......
כל הדרך הם עמדו ליד הדלת ותיכננו מה לעשות כשיעלה הפקח
אני ממש חושבת שמגיע להם קנס של 180 או יותר וכן שיורידו אותם מהרכבת!!!
(חילול ה' לא הצלחתי להבין אותם)!!!

אגב אני יש לי חופשי שנתי כן נכון לא פעם כשעולה פקח אני רצה לראות שזה באמת עבר כי לפעמים עולים ויש עומס...
אז אני עם היד על הדופק!ולא קיבלתי בחיים קנס
אבל אם לא היה את הפיקוח
נראה לי הם היו יכולים לסגור את הבסטה..

אני לא מצדיקה כאן את ההתנהגות שלהם לפעמים הם ממש כמו חיות אבל עדין מצדיקה את הפיקוח!!

רחלה לה

משתמש פעיל
ני זוכרת שעוד לפני שהרכבת התחילה לעבוד דיברו על הקנסות
תסלחו לי אבל אני נוסעת קבועה ברכבת וכן יש המון שלא מתקפים!!!!
יצאה לי לא מזמן לנסוע עם הרכבת שתי נשים חרדיות עלו היה להם רק רב קו אחד ומיהרו ממש ולא רצו להתעכב עלו על הרכבת......
כל הדרך הם עמדו ליד הדלת ותיכננו מה לעשות כשיעלה הפקח
אני ממש חושבת שמגיע להם קנס של 180 או יותר וכן שיורידו אותם מהרכבת!!!
(חילול ה' לא הצלחתי להבין אותם)!!!

אגב אני יש לי חופשי שנתי כן נכון לא פעם כשעולה פקח אני רצה לראות שזה באמת עבר כי לפעמים עולים ויש עומס...
אז אני עם היד על הדופק!ולא קיבלתי בחיים קנס
אבל אם לא היה את הפיקוח
נראה לי הם היו יכולים לסגור את הבסטה..

אני לא מצדיקה כאן את ההתנהגות שלהם לפעמים הם ממש כמו חיות אבל עדין מצדיקה את הפיקוח!!
האשכול הנוכחי עוסק בהתנהגות שרירותית ולא מכבדת, כלפי נוסעי הרכבת הקלה ששילמו כחוק עבור נסיעתם.
נוסעים שלא הספיקו לתקף או שהייתה בעיה בתיקוף, כמו בסיפור האישי שלי שהיה לי מעבר בתוקף ומבחינתי תיקפתי.
ברור שעלינו לשמור חוק. אני מוסיפה לזה גם מימד של חילול ה' ושמירת תורה ומצוות.
אבל, כאחת שמשתדלת מאוד לשמור חוק ומקפידה על כללי התנהגות נאותים במקומות ציבוריים. מעולם לא נקנסתי ב"ה.
בימים האחרונים אני נחשפת לכמות ההזויה של אנשים בסביבתי, שחטפו קנסות על ימין ועל שמאל במידתיות לא הגיונית בעליל.
ברור שמשהו הזוי קורה כאן!

יואב ברק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא יודע למה ברור לי אבל אם חברת 'סיטיפס' הייתה בבעלותי הייתי עושה אותו דבר

goli

משתמש פעיל
דעו את זכויותיכם
אין לפקח שום זכות חוקית לגעת בכם,
ברגע שאתם בטוחים ששילמתם והפקח מבקש תז.
פשוט להגיד בתקיפות חזרה לפקח שהבעיה במערכת התיקוף ולרדת בתחנה הקרובה וללכת בריצה או בהליכה מהירה. הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה להפחיד אותכם.
שוב, אין לו שום זכות בעולם לגעת בכם!!!!!

לא חייבים להזדהות אצלם. הוא יכול להזמין משטרה אבל אין לו שום סמכות כמו של שוטר. ששוטר יכול לעכב אדם עד שיזדהה.
אז בפעם הבאה שאתם רואים התעללות סדיסטית באזרחים חסרי ישע. פשוט תעודדו את חסרי הישע לברוח משם. הפקח לא יכול לעשות להם ולכם כלום!!!!
מנסיון!!!!!
כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא!!!!

רבקושש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האשכול הנוכחי עוסק בהתנהגות שרירותית ולא מכבדת, כלפי נוסעי הרכבת הקלה ששילמו כחוק עבור נסיעתם.
נוסעים שלא הספיקו לתקף או שהייתה בעיה בתיקוף, כמו בסיפור האישי שלי שהיה לי מעבר בתוקף ומבחינתי תיקפתי.
ברור שעלינו לשמור חוק. אני מוסיפה לזה גם מימד של חילול ה' ושמירת תורה ומצוות.
אבל, כאחת שמשתדלת מאוד לשמור חוק ומקפידה על כללי התנהגות נאותים במקומות ציבוריים. מעולם לא נקנסתי ב"ה.
בימים האחרונים אני נחשפת לכמות ההזויה של אנשים בסביבתי, שחטפו קנסות על ימין ועל שמאל במידתיות לא הגיונית בעליל.
ברור שמשהו הזוי קורה כאן!
את צודקת אבל עדיין אני חושבת שחייב שיהיה פיקוח ברכבות
ומה מעניין אותו הסיפור שלא הצלחת להגיע בכל דלת יש 2 מכשירים ואם יש לך סיפור על שלא הצלחת ומשהיא תיקפה לך .........עדיין לא תיקפת
ועל אי תיקוף=קנס

ואם זה באמת בעיה במכשיר שזה אולי 10% מהקנסות יחזירו לך את הכסף !!!

רחלה לה

משתמש פעיל
את צודקת אבל עדיין אני חושבת שחייב שיהיה פיקוח ברכבות
ומה מעניין אותו הסיפור שלא הצלחת להגיע בכל דלת יש 2 מכשירים ואם יש לך סיפור על שלא הצלחת ומשהיא תיקפה לך .........עדיין לא תיקפת
ועל אי תיקוף=קנס
ברור שחובה שיהיה פיקוח.
אני לגמרי בעד.
לצערנו הציבור (כולל גם הציבור החרדי ...) זקוק לחינוך.
לא רק ברכבת הקלה, אלא בתחומים נוספים כמו השלכת פסולת וכו'

אבל שוב, מה שקורה ברכבת הקלה חורג מהנ"ל.
אני רק אציין שנסעתי המון ברכבת. ב"ה בבטחה ובהנאה. הרכבת מהירה, נוחה ומוסיפה בעיניי יופי ופסטורליות רבה לירושלים שאני כ"כ אוהבת.

ההתנהלות והיחס שפגשתי ביום חמישי היה בניגוד גמור לתחושות הנ"ל.
תחזרי להודעות הקודמות שלי ותקראי שגם היה לי מעבר וגם נתתי לאשה לתקף בעבורי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ברור שחובה שיהיה פיקוח.
אני לגמרי בעד.
לצערנו הציבור (כולל גם הציבור החרדי ...) זקוק לחינוך.
לא רק ברכבת הקלה, אלא בתחומים נוספים כמו השלכת פסולת וכו'

אבל שוב, מה שקורה ברכבת הקלה חורג מהנ"ל.
אני רק אציין שנסעתי המון ברכבת. ב"ה בבטחה ובהנאה. הרכבת מהירה, נוחה ומוסיפה בעיניי יופי ופסטורליות רבה לירושלים שאני כ"כ אוהבת.

ההתנהלות והיחס שפגשתי ביום חמישי היה בניגוד גמור לתחושות הנ"ל.
תחזרי להודעות הקודמות שלי ותקראי שגם היה לי מעבר וגם נתתי לאשה לתקף בעבורי.

רחלה לה, ליבי איתך. נראה לי שהמגיבים מתחלקים לשניים - אלו שקיבלו קנס, ואלו שלא...

להלן כללים שימנעו ב-100% קבלת קנסות, גם ברכבת וגם באוטובוסים (כן, גם אגד אוכפים מדי פעם).
מוגשים חינם כשירות לציבור. גזרו, העתיקו ושמרו:

1. קודם כל, בודקים בבית שיש די ערך צבור בכרטיס. עדיף להטעין שוב כשמגיעים ל-30-40 ש"ח, כדי לא להיתקע. זכרו - במכונות של הרכבת אי אפשר להטעין שום חוזה שפוי.

2. מתקפים מיד בכניסה לרכבת. באסרטיביות מוחלטת. מיד זה אומר גם אם בצמוד למכונת התיקוף עומדת אשה קשישה ובלתי-רזה שנשענת על המסך, וכדי לתקף צריך לבקש מהגברת, בהחלטיות, לזוז. היא תיאלץ למצוא משענת אחרת.

3. מתקפים מיד פעמיים. שמרו על כלל הזהב ולא תיקנסו. פעמיים. פעם ראשונה כרגיל, פעם שניה כדי לשמוע את שלישיית הצפצופים עם האור האדום. עד שלא רואים את ה'חסימת שימוש כפול' ושומעים את הצפצוף הייעודי, לא עוזבים את מסך התיקוף.

4. סעיף 3 נוגע לכל הרבקוים של כל הילדים. אם תיסעו בירושלים ותראו משפחה שמתקפים 5 רבקוים כל אחד פעמיים - הם לא משוגעים. הם אנחנו.

5. כשהפקח מגיע, אין צורך לקדם את פניו. שבו בנחת. אל תוציאו שום כרטיס. במצב רגיל, ייתכן שהוא ידלג עליכם. אבל אם תעמדו עם כרטיס שלוף - הוא ייגש אליכם מיד. חבל להכנס לתוך לוע הארי.

6. חכו בנחת. גם כשהפקח צמוד אליכם. עד שהוא לא מבקש כרטיס, אל תטרחו להוציא.

7. כלל זהב: לעולם לא נותנים לפקח את הכרטיס!!! לעולם לא!!! אין לו שם סמכות לקחת ממכם את הכרטיס. אתם ורק אתם מניחים את הרב קו על המסופון ומחזירים אותו מיד לעומק התיק/הכיס. (הסבר ללא-ירושלמים: כשהרב קו בידי הפקח, הוא פשוט מחרים אותו. לכן גם א"א לברוח לו).

8. כל הנ"ל (ובמיוחד סוד התיקוף הכפול), שייך גם לאוטובוסים של אגד בהם מתקפים לבד בתוך האוטובוס.

המקפיד על כל הכללים, מובטח לו ב-99.99% שלא ייקנס כלל.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בתוספת לנ"ל, מיותר לציין שאין שליחים לענייני תיקוף.
את לא רוצה לקבל קנס? את מתקפת בעצמך. זה הכל.
האנשים שסובבים את מכשיר התיקוף ייאלצו להתמודד, או לזוז לרגע הצידה, או כל דבר אחר שיאפשר לך לתקף.

חיה.

משתמש מקצוען
ועוד תוספת,
כמו שרותי רשמה הרב קו נשאר אצלי ביד,
וכשמניחים אותו על המכשיר, תמיד להניח עם התמונה כלפי מטה,
כך מקטינים את הסיכוי לוויכוחים האם הרב קו של ילד X או Y.
(את גיסתי הורידו והתווכחו איתה שזאת לא היא, יען הרב קו היה מתקופת בחרותה).

לא יודע למה ברור לי אבל אם חברת 'סיטיפס' הייתה בבעלותי הייתי עושה אותו דבר
קצת מוזר שאתה עושה עם האצבע צורה של - לא
41585.jpg

ואתה אומר שכן תיתן קנסות
מענין

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
על כל אשכול מסוג זה, בא לי תמיד לכתוב משהו על "תסמונת שטוקהולם" שלנו,

על אנשים משלנו שמושפלים ע"י פקחים ברכבת, נדחסים כעדר בדרך לכותל, ומותזים בגז מדמיע במירון,
ובאורח פלא, בכל זאת תמיד יהיו מתוך הנפגעים כאלו שיצדיקו את הפקח המתעלל בהם, והסדרן האטום או השוטר האלים, "כי הם צודקים, ואנחנו לא משלמים, וא"א לתגבר לנו בלי גבול, וכו'"

אך לא אכתוב, כדי לא להסיט את האשכול ו...!

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
היום בצהריים, הגעתי לאחת מתחנות הרקל"ה, עמד שם בחור ישיבה צעיר, ומסביבו 3 פקחים ועוד אדם לבוש אזרחי שהתברר לי אח"כ שהוא הציג תעודת שוטר...
מדוע עיכבו אותו???
כי הוא רכש כרטיס נייר, וכשעלה כנראה מרוב עומס של אנשים... שכח לתקף אותו...
איני יודע אם הוא תושב ירושלים המורגל בנסיעה ברקל"ה או לא,
בכל מצב, בכזה מקרה ברור לכולם כי לא הייתה לו שום כוונת זדון לגניבה וכדו', כי הלא את הכסף הוא כבר הוציא מכיסו, וודאי שלא היה לו שום אינטרס לא לתקף,
ובמקום לנהוג כמו בני אדם ולקחת את הכרטיס ולתקף אותו, כמו פקחים יותר אנושיים שראיתי שעושים זאת במקרים כאלו, הם בחרו להוריד אותו מהרכבת ולבייש אותו מול הרבה מאד אנשיםף כדי כמובן - לתת לו דו"ח,
הבחור לא הסכים לתת את התעודת זהות שלו, והם הזמינו לו משטרה, בינתיים הוא זז קצת מהם וראה שאני ועוד כמה אנשים מתחילים לדבר ואח"כ גם לצעוק קצת על הפקחים, ואז מישהו העלה את הרעיון הועלה פה מקודם שפשוט יברח...וכך אכן עשה, וליהודים הייתה אורה ושמחה......

עכשיו, אני יודע שיהיו מיד כאלו שיגידו שכך צריך להיות וזה החוק, ובלי זה אפשר לסגור את הבאסטה....
אבל המציאות היא, שבמקרה כזה שהבנאדם כבר הוציא את הכסף וזה כרטיס נייר לא רב קו,
אין לו שום עניין לא לתקף (אגב, בדיוק כמו בחופשי...) אפשר קצת להוריד מאטימות הלב, ולהתחשב,

אגב, לכל הטוענים לעיל שראו הרבה שנתנו להם דוח כי לא שילמו..
אני נוסע המון ברכבת הקלה, והיה תקופה ארוכה שנסעתי כל יום כמה פעמים, וכמעט אף פעם לא ראיתי מישהו שהיה מגיע לו בצדק דו"ח, חוץ מפעמיים שעיכבו ערבי שעלה עם כרטיס נייר משומש מלפני כמה ימים... (אגב, הודה לי פעם פקח, שהם נמצאים בעיקר בגלל הערבים..שזה מה שהם עושים באופן קבוע), כל השאר היה עקב טעות או תקלה במכשיר וכדו', או בגלל העומס לא הצליחו לנגיע לתקף (בשונה מאחרים, אני לא מממליץ לאף אחד - לא גברים ולא נשים, להתפרע על אנשים ולהידחף בשביל לתקף, ולו מטעמי צניעות...)

עוד דוגמה שראיתי במו עיניי, אשה מתל אביב שזו לה הפעם הראשונה שנוסעת ברכבת הקלה, ועלתה עם עוד 2 ילדים, היא קנתה 3 נסיעות בודדות והטעינה אותן ברב קו, מה שהיא לא יעה שברכבת הקלה אפשר לשלם ברב קו רק על נוסע אחד...
הגיעו פקחים ואו אז.... העניין הוא שהאשה הזו החזיקה ביד את 3 הקבלות על הנסיעות שרכשה, וגם פקחים ראו במכשיר שמוטען לה שם עוד 2 נסיעות בודדות.. - נראה לכם שזה עזר??? נאדה...
האשה לאחר דקה שקלטה את המצב,כשמסיבה 3 פקחים התחילה לבכות, ואמר שזה הפעם הראשונה שהיא נוסעת ברקל"ה וגם האחרונה, וממתי היא גנבת?? וכו'.... ממש עבודה נפלאה...

לעומת זאת ראיתי גם מקרה אחר, של בנאדם חילוני קצת מבוגר, שהחליט שהוא לא משלם מכיון שחיכה הרבה זמן או משהו כזה..., ואף טרח להודיע את זה לכל הסובבים...
כשהגיעו הפקחים שבמקרה זה היו פקחיות, ביקשו ממנו את הכרטיס, והוא אמר לה שהוא לא מביא!!! והתחיל קצת לצחוק עליה וכו'... היא קצת נעלבה וקצת נבהלה ופשוט המשיכה הלאה!!!!
בקיצור, גיבורים על חלשים!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה