דרוש מידע כסף גדל אבל לא על העצים..

מצב
הנושא נעול.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
ואיך מוודאים שזו לא שכבת שלג נוספת על הכדור האומלל?
באמת שאלה יפה
לכן אדגיש
א הלוואה מקרוב אינה עולה ריבית
בעיקר דיברתי על עזרה כלכלית
מעשרות וכדו
ככל שמתאפשר
ואיך מוודאים שזו לא שכבת שלג נוספת על הכדור האומלל?
ולפעמים המצב מאפשר לחפור בזהירות
ולתת עזרה יותר גדולה

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
נושא חשוב,
אבל מה שמפריע לי שתמיד בסיפורים האלו מדובר על אברך "תמים",
כן רק האברכים הם תמימים וטיפשים.......
אבל אם האינסטלטור מהרחוב ישקיע?
הוא כבר חכם וגאון והוא לא יוכל ליפול!!!,
לדעתי כדאי יותר להשתמש בדמויות של "צעירים" ולא של "אברכים".
א. ספרתי עובדה והסיפור היה עם אברך,
ב. כשבאים לעורר על משהו מדברים על הדבר שהכי קרוב ללב, וב"ה שהדבר הכי קרוב לליבנו זה עולם האברכים, ודווקא בגלל שאנחנו כ"כ מוקירים ומייקרים אותם.

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
אנחנו בני אנוש ועושים טעויות החכמה היא לקום וללמוד מכך
החכמה הכי גדולה היא ללמוד מהטעויות!!!!
הבית ספר של החיים הוא מאוד יקר
אבל כל סיפור שכזה רק ילמד אותנו איך לחיות ולהתנהל מהיום בעז"ה
@אמו של חיים תודה רבה על השיתוף
והכי חשוב לא להישבר מטעויות רק להתחשל מהם

כוס נייר

משתמש מקצוען
ואוו כל הכבוד על השיתוף

אני יושב וחושב איך ניתן לחנך את דור העתיד
שלא יגיעו למקום הזה
אנחנו בתור זוג צעיר
רק ניסינו לחסוך ולחסוך ....
וזה ניראה שהכל השתנה
אין דבר כזה לא
גם אם המשכורת לא מספיקה

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
אנחנו בתור זוג צעיר
וזה ניראה שהכל השתנה
יש ויש
מכיר גם היום זוגות צעירים שחוסכים שקל לשקל לקניית דירה
מצד שני מכיר צעירים שחיים הרבה מעבר להכנסתם

אין ספק אבל שהפיתוי של הבנקים עצומה
בקליק אחד אתה יכול לקחת אשראי ברגע 300,000
אז למה שאני לא אקח?

שני כהן 100

משתמש מקצוען
אחרי שעות רבות בלילות האחרונים שניסינו לעזור בעוד מקרה קורע לב שהיה יכול להימנע,
אני מעלה פה את הדברים כמובן בצורה מטושטשת, ואם גרמתי למישהו לחשוב עוד פעם לפני, והיה זה שכרי..

הכל מתחיל בחתן צעיר ומוכשר שהחיים פתוחים לפניו, שהוא מוכשר ומדומיין יחדיו,
והמחשבות בתוכו לא פוסקות, איך אחתן את ילדי? אני רוצה דירה גדולה ומורחבת וכמובן ביכולתי להחזיק את כל עולם התורה,

והנה הוא רואה מודעה קטנה המבטיחה הרים וגבעות עיסקה משתלמת "בהשקעה קטנה תיהפך לגביר גדול"
יומיים הוא מתהפך בקרבו בחלומותיו הוא כבר רואה איך כל תוכניותיו מתגשמים אחד לאחד..
ואז הוא קובע פגישה ששם מסבירים לו שאם הוא משקיע חצי מיליון שקלים הכסף מכפיל את עצמו תוך שנה וחצי ובתוך שלוש שנים הוא כבר מחזיק בסכומי עתק, שאפילו לכתוב את המספרים האלה הוא לא יודע...
אבל מי כמוהו שיסכים כ"כ מהר לעיסקה ללא לבדוק..
ואז הוא מגלה מודעה נוספת אם השקעה בטוחה נוספת וגם שם הוא קובע פגישה, ושם בכלל מדובר על מספרים אחרים ועם תשואה מיוחדת,

וכעת כבר לא עומדת השאלה האם להשקיע, אלא רק היכן להשקיע..

אבל מה לעשות שאת המילגה הזעומה מהכולל הוא לא קיבל בחודשיים מאז נכנס לשם, ואשתו הצעירה עדיין מתגלגלת ממילוי מקום אחד למשנהו,
אבל מי כמוהו חכם ויצירתי..
מה הבעיה יש דירה שאבא והשווער קנו בעמל רב ובחובות מרובים, והרי אפשר למשכן אותה..

ומכאן הדרך קצרה
הרווחים כבר ממש נראים באופק
וזה הזמן לקנות רכב נחמד [הרי ברור שאדם במעמדו לא מתאים שיתגלגל באוטובוסים..]
וחייבים להוסיף ריהוט ולאשה מגיע מתנות והרמה חייבת לעלות ,
כסף לכל זה מנלן?
מה הבעיה מגדילים את המסגרת עושים כרטיס אשראי נוסף, ובכלל יש גמח"ים חברים ידידים ובני משפחה, מכל אחד רק כמה אלפים..

וההמשך כבר די ברור הנושים מתחילים לרדוף המשקיעים שהבטיחו הרים וגבעות התאדו,
האשה מאבדת אמון
ונשארו קופות הצדקה....

וכאן אנו צועקים ומתחננים

א. מי שלא מבין בתחום ההשקעות שלא יכנס לזה!
ב.גם אם אתה מבין לא משקיעם בדברים שאינם מוכרים ואם אחוזי תשואה גבוהים!
ג. לעולם לא ממשכנים את הדירה ועאכו"כ לא משקיעים את מה שאין, אלא רק כספים מהצד!

בתקווה שלא נשמע מקרים נוספים כאלה, ושיהיה לכולם פרנסה ברווח.
אני קוראת את זה ואומרת,
לתת לזוג צעיר בני 20 שרק התחתן דירה זה כמו לתת לתינוק לשחק בכלי כסף

רק אושר!

משתמש מקצוען
אני קוראת את זה ואומרת,
זה לא ממש נכון המשפט הזה,
כי זה תלוי חינוך ותרבות כלכלית,
אצלנו במשפחה המילה מינוס מחוץ לתחום, וההורים שלי תמיד שידרו שזה דבר שלא מגיעים אליו,(ולא שדיברו ככ על כסף בבית-עד היום אין לי מושג כמה ההורים שלי מרוויחים...)
אז כולנו כשהתחתנו היה ברור לנו הערך לכסף ואין מצב שנמכור או נהמר על הדירה וגם אם נהיה על הגבול הכספי אז לא נוציא כסף בכלל עד שיהיה,
נשתדל לחסוך תמיד אפילו רק 100 שח בחודש וכו
זה בעיני חינוך לכלכלה נבונה!

בעילום שם

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נושא חשוב מאד ויישר כח למעוררים. הפתרון הוא ללמוד [לכתחילה לפני שנופלים, ובדיעבד לפחות אח"כ] איך לנהל את כלכלת המשפחה. מדהים לראות איך בכמה צעדים קטנים אפשר לשנות את כל המבט וההתנהגות. הבעיה העיקרית שלא מכניסים זאת בתור לימודי חובה לכל זוג לפני הנישואין.

Yael Mor

משתמש מקצוען
אנחנו זוג צעיר ובעלי לפני החתונה שמע שיעורים של ארגון מסילה אצלם בישיבה וזה פשוט מדהים.
אתה חי עם מה שיש לך(לא אומרת שלא לוקחים הלוואה לדברים גדולים ונצרכים, רק בודקים קודם מה יכולת ההחזר החודשית וכמובן שלא לוקחים מהבנק.)

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
התכוונתי
יש לכם מעשרות?
תלוו אותם
ותוסיפו שכשיהיה תחזירו
בשביל לתת מעשרות צריך לוודא שהמקבל אכן נכלל בגדר מעשרות
ויתכן שמצריך שאלת רב.

וחשוב לוודא (איך?) שהכסף לא הולך בשביל להעמיק את הבור...

אז אם המקבל לא רוצה לפרט ולהסביר
שיבין שיש כאלו שלא רוצים/יכולים לתת.

מה שאני

משתמש מקצוען
אני קוראת את זה ואומרת,
הגר"ח גריינימן זצ"ל הורה גם בתקופות עברו שבהם הורים קנו את כל הדירות לילדים מכספם לתת לזוג הצעיר משהו חובות כדי שידעו להתנהל כלכלית והמליץ את הפסוק "טוב לגבר כי ישא עול בנעוריו"

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
יש כאן בעיה אמיתית.
כי אחרי שאתה נכנס לתוך הלופ הזה, לכאורה באמת הדבר הנכון הוא לכסות את כל החובות באמצעות הלוואה אחת גדולה. כי אחרת איך תתמודד עם כל הסכומים הקטנים שאתה חייב לכל מיני אנשים/גמחים/כיוצ"ב?
אבל אתה חייב לשנות נתונים במערכת הכלכלית שלך כדי שתוכל להחזיר את החוב הזה.
נכון מאוד.
ורק בגלל שהוא כל כך נכון הפתרון הוא לתת למישהו אחר לנהל את זה (אפי' הורים/אחים גדולים, לא נעים אבל....).
בדיוק השבוע הסברתי באיזה מקום עד כמה הנושא של הלוואות נורא ואיום, ונשתמש בדוגמא הנוכחית, ישבנו והחלטנו ש'עד כאן' נכנסים לסדר כלכלי, בא נבדוק את סך כל החובות שיש לנו ונסדר אותם ומתחילים לחיות בשפיות! אוקי, לאחר חישוב החוב הוא 46,749.52 ש"ח כולל הלוואת בנקאיות וכולל הכסף שאנחנו חייבים ל.... ואפי' החשבון ארנונה שלא שלימנו מתחילת שנה נכנס בזה.
כמה הסיכוי כשעכשיו לוקחים 'אשראי ברגע' על הסכום הנ"ל, שלוקחים את הסכום המדובר ולא 'מעגלים' ל 50,000 ????
(כמעט) אין סיכוי! וכבר העלנו את החוב בעוד כ 3,500 ש"ח.
ותמיד זה כך, לפני קנייה של 400 ש"ח אנחנו יכולים לדון בזה שבועיים ואח"כ לקנות בתשלומים במקום הכי זול (שעולה 385 במקום 400), בל כשניקח הלוואה לכסות את האשראי שיוצא ע"ס 2600 ש"ח, לרוב ניקח מהגמ"ח 3000.

ולכן בד"כ הכי טוב זה ללכת למישהו שמבין בזה (יש מלא ארגונים שעושים זאת בצורה דיסקרטית) ולהתייעץ איך יוצאים מהבור.

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
חובה, אבל חובה לתת לילדים חינוך כלכלי

ללמד כבר מגיל צעיר כללים בסיסיים בכלכלה והתנהלות נכונה

שאפו על השיתוף, עצם המודעות מראה שאתם אנשים בריאים ועל דרך המלך בעז"ה.
הלוואי ובזכות זה אנשים יבינו ששימוש בכסף מצריך לימוד ו/או לפחות יעבירו לילדים שלהם חינוך פיננסי.

ואוו כל הכבוד על השיתוף

אני יושב וחושב איך ניתן לחנך את דור העתיד
שלא יגיעו למקום הזה
אנחנו בתור זוג צעיר
וזה ניראה שהכל השתנה
אין דבר כזה לא
גם אם המשכורת לא מספיקה

זה לא ממש נכון המשפט הזה,
כי זה תלוי חינוך ותרבות כלכלית,
אצלנו במשפחה המילה מינוס מחוץ לתחום, וההורים שלי תמיד שידרו שזה דבר שלא מגיעים אליו,(ולא שדיברו ככ על כסף בבית-עד היום אין לי מושג כמה ההורים שלי מרוויחים...)
אז כולנו כשהתחתנו היה ברור לנו הערך לכסף ואין מצב שנמכור או נהמר על הדירה וגם אם נהיה על הגבול הכספי אז לא נוציא כסף בכלל עד שיהיה,
נשתדל לחסוך תמיד אפילו רק 100 שח בחודש וכו
זה בעיני חינוך לכלכלה נבונה!

ריכזתי את הציטוטים שמדברים בחינוך הילדים.
אולי אפשר שיעלו כאן למי שיודע ומכיר את התחום רעיונות/עצות איך מחנכים ילדים חינוך פיננסי?
ומה עושים כשמתחתנים והצד השני לא מספיק ׳מחונך׳?
מי שיכול לתועלת הרבים.

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכון מאוד.
ורק בגלל שהוא כל כך נכון הפתרון הוא לתת למישהו אחר לנהל את זה (אפי' הורים/אחים גדולים, לא נעים אבל....).
בדיוק השבוע הסברתי באיזה מקום עד כמה הנושא של הלוואות נורא ואיום, ונשתמש בדוגמא הנוכחית, ישבנו והחלטנו ש'עד כאן' נכנסים לסדר כלכלי, בא נבדוק את סך כל החובות שיש לנו ונסדר אותם ומתחילים לחיות בשפיות! אוקי, לאחר חישוב החוב הוא 46,749.52 ש"ח כולל הלוואת בנקאיות וכולל הכסף שאנחנו חייבים ל.... ואפי' החשבון ארנונה שלא שלימנו מתחילת שנה נכנס בזה.
כמה הסיכוי כשעכשיו לוקחים 'אשראי ברגע' על הסכום הנ"ל, שלוקחים את הסכום המדובר ולא 'מעגלים' ל 50,000 ????
ותמיד זה כך, לפני קנייה של 400 ש"ח אנחנו יכולים לדון בזה שבועיים ואח"כ לקנות בתשלומים במקום הכי זול (שעולה 385 במקום 400), בל כשניקח הלוואה לכסות את האשראי שיוצא ע"ס 2600 ש"ח, לרוב ניקח מהגמ"ח 3000.

ולכן בד"כ הכי טוב זה ללכת למישהו שמבין בזה (יש מלא ארגונים שעושים זאת בצורה דיסקרטית) ולהתייעץ איך יוצאים מהבור.
כל הכבוד שכתבתם את זה!
זה כל כך נכון והרבה נופלים בזה.
לגבי לתת למישהו אחר לנהל את זה, ניסינו פעם ללוות זוג קרוב ולנהל עבורם (לבקשתם) - וזה לא היה כזה פשוט,
לא זרם טוב, במיוחד שלא הייתה מספיק שקיפות על החובות וההכנסות ובסוף ירדנו מזה.
אתם מדברים מנסיון? איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי נכונה?

איש עברי

משתמש מקצוען
אני חושב שהסיבות לזה הן שהרבה פעמים צעירים בני ישיבות מרגישים שהם מאוד חכמים (ולרוב הם באמת מאוד מוכשרים וחדים). אבל צריך הרבה היכרות עם הענין כדי לא ליפול.
עוד נקודה שאמר לי חבר שהיום בכוללים של צעירים בעיקר מדברים על דירות, וזה בגלל שכמעט כולם צריכים להוסיף היום כדי להגיע לדירה, ואברכים צעירים מאוד עסוקים בזה (לפני 20 שנה רוב האברכים לא היו עסוקים בדיור עד שהרחיבו או שחיתנו). וממילא אחרי כשכבר עסוקים בזה, נופלים לכאלה מקומות.

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
כל הכבוד שכתבתם את זה!
זה כל כך נכון והרבה נופלים בזה.
לגבי לתת למישהו אחר לנהל את זה, ניסינו פעם ללוות זוג קרוב ולנהל עבורם (לבקשתם) - וזה לא היה כזה פשוט,
לא זרם טוב, במיוחד שלא הייתה מספיק שקיפות על החובות וההכנסות ובסוף ירדנו מזה.
אתם מדברים מנסיון? איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי נכונה?
זה אכן לא פשוט כלל
להבדיל, זה כמו חולה שחייב לעשות שינוי בהרגלי החיים שלו כדי להמשיך לחיות, וכמו מעשן שרוצה להפסיק חייב להגיע להפנמה עמוקה,
כך מי שכבר בתוך גלגל החובות עד שלא יפנים שהוא חייב לצאת מזה וזה דורש ממנו שינוי עמוק בהתנהלות, גם צמצום רציני בהוצאות ומחשבה לפני כל קנייה, וגם בהגדלת הכנסות, לא יעזור שום שינוי,
, בא נבדוק את סך כל החובות שיש לנו ונסדר אותם ומתחילים לחיות בשפיות! אוקי, לאחר חישוב החוב הוא 46,749.52 ש"ח כולל הלוואת בנקאיות וכולל הכסף שאנחנו חייבים ל.... ואפי' החשבון ארנונה שלא שלימנו מתחילת שנה נכנס בזה.
המחשבה צריכה להיות שלוקחים הלוואה של 45000 ולא של 50000 וכך הוא חסך ולא הפסיד.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה