לפחות תיעוד מוסרט אחד כל אחד שיעשה - זה כבר יהיה משמעותי!חבר'ה למלאות ולשלוח!
לא לסמוך על כל מי שכותב שהוא שלח (יש הרבה כאלה אבל זה עדיין לא מספיק)
לא לקוות שאחרים יעשו את זה!
הדרך היחידה של חברות התח"צ להחזיר כסף לציבור היא באמצעות הוזלת התח"צכנראה שעדיין לא קראת איך זה פועל. תקרא - תבין. אין נדיבים - הכל משתלם. גם ליזמים/תובעים גם לציבור.
בכל נסיעה שומעים באמצע ממש בום!! כמו אבן מתחת הכיסא וזה ממש מהווה סכנה למבוגרים וילדים ולעומדים צפופים ואינם יכולים לנשום לרווחה ופתאום נלחץ פקח/מבקר ועוד פקח ועוד פקחלעניין אחר באותו נושא-
תושבי בית שמש בעיקר-
האם גם אתם מרגישים לפעמים שהמכונות בהן מסיעים את הציבור בתחבורה העירונית, פחות מתאימים לבני אדם, ויותר לבעלי חיים?
אני לא זוכרת מעולם קפיצות וחבטות כאלה בנסיעה. כל פס האטה, גורם להרגשה של שק חבטות- למעלה, ואז למטה.
שלא לדבר על הסיבובים בכיכרות, שאז האוטובוס נוטה על צידו, (מבחוץ ממש רואים את זה) וצריכים לתפוס כדי שלא ליפול
לפעמים הנסיעה ממש מרגישה כנסיעה בטיול ג'יפ אתגרי.
כמה פעמים קרה לכם שכמעט החלקתם מהכיסא?
הנהגים ממהרים, וזה נכון, (כי הבנתי שאין להם הפסקות מספיקות בין קו לקו) אבל עדיין למרות הכל, יש בעיה במכונות עצמן
לא. זאת לא דרך היחידה. נגד חברת "מטרופולין" הגישו תביעה ייצוגית והם פיצו את הציבור מבלי לשנות את המחירים. אפשר גם להציע קופונים לרכישת כרטיסים מבלי לשנות את המחירים. יש אלף ואחד דרכים. העיקר זה - שחברות יפסידו סכום גדול בבת אחת. זה מה שאמור להביא לשיפור. זו המטרה. ובהחלט יכול להיות שזה יהיה רק 20 או 50 ש"ח לכל אחד, כך שפחות חשוב באיזה צורה זה יגיע לידינו. העיקר שהן יפסידו.הדרך היחידה של חברות התח"צ להחזיר כסף לציבור היא באמצעות הוזלת התח"צ
אך ההחלטה על כך נתונה בידי משרד התחבורה ומשרד האוצר ולא בידי החברות...
שימו לב שיוזמי המהלך מבקשים שם מלא + כתובת + מס' תעודת זהות
על פי החוק ניהול מאגר כזה מחייב שקיפות, מה שלא ממש קיים כאן...
וכל זה רק אם נניח שבאמת יש מישהו רציני שעומד מאחורי כל זה והוא עומד להגיש תביעה,
בעוד שייתכן שמדובר בסך הכל בדרך מתוחכמת לאיסוף פרטים אישיים
ובקשר לשקיפות - הערה מעניינת. אני מניח שהכוונה לא לפרסם את המאגר הנתונים לכולם. אז איך בדיוק עושים זאת?
דילוג על תחנות מתועד באמצעות ה-GPS המותקן באוטובוסבדיוק היום הייתי באוטובוס שהנהג דילג על כמה תחנות בסוף המסלול.
כשהנוסעים התרעמו עליו הוא הסביר שהוא ממהר להפסקה שלו ושלא מעניין אותו אם אנשים נשארים בתחנה.
לצערי לא היה לי מצלמה, יש מה לעשות חוץ מלהצטייד במצלמה לפעם הבאה?
לפי מה שכתוב כאן, המידע שהם אוספים לא מוגדר כ"מידע רגיש", ואם אני מבין נכון את הסעיף 8ג - לא חל חיוב רישום כל עוד שמספר האנשים במאגר פחות מ10000. בשביל תביעה ייצוגית יתכן ולא צריך כל כך הרבה. כך שעל פניו נראה הכל תקין.מהן חובותיו של בעל מאגר מידע?
חוק הגנת הפרטיות קובע שורה של חובות ומגבלות החלות על בעל מאגר מידע במטרה להגן על פרטיותם של האנשים שמידע אודותיהם קיים בו. כך, מחויב בעל המאגר לעשות שימוש במידע רק למטרה שלשמה הוא נמסר, לאבטח את המידע כראוי ועוד.www.gov.il
עדיין לא ברור מי מנהל את הקמפיין והאם מדובר בקמפיין אמתי או בתרגיל עוקץ לאיסוף פרטים אישיים
כתובת + מס' ת.ז. + מספר טלפון עלולים להיות מידע רגיש, ובמקרה כזה החוק מחייב ניהול תקין גם אם יש פחות מ-10000 שמות במאגרלפי מה שכתוב כאן, המידע שהם אוספים לא מוגדר כ"מידע רגיש", ואם אני מבין נכון את הסעיף 8ג - לא חל חיוב רישום כל עוד שמספר האנשים במאגר פחות מ10000. בשביל תביעה ייצוגית יתכן ולא צריך כל כך הרבה. כך שעל פניו נראה הכל תקין.
חובת הרישום חלה על המאגרים הבאים: מספר נושאי המידע עליהם נמצא מידע במאגר עולה על 10,000 או: יש במאגר מידע רגיש (כהגדרתו לעיל)
עדיין לא ברור מי מנהל את הקמפיין והאם מדובר בקמפיין אמתי או בתרגיל עוקץ לאיסוף פרטים אישיים
כתובת + מס' ת.ז. + מספר טלפון עלולים להיות מידע רגיש, ובמקרה כזה החוק מחייב ניהול תקין גם אם יש פחות מ-10000 שמות במאגר
נשמח אם תענו גם על השאלה הזו
או שזה עוקץ שמטרתו לגרום לזה שלא תהיינה תביעות בטריק זה או אחר...מאיפה לי לדעת? יש לך רעיון איך לבדוק זאת? ובמקרה שאין דרך לבדוק צריכים לשקול רווח מול הפסד... אם זה קמפיין אמיתי - יש פה הזדמנות לתקן מצב שהוא על הפנים ואם זה עוקץ - אז נקבל עוד קצת דואר זבל.
זה לא קונספירציות@ניק 8503 אתה חובב קונספירציות?
לא. זה נשלל כבר לעיל.או שזה עוקץ שמטרתו לגרום לזה שלא תהיינה תביעות בטריק זה או אחר...
אכן חשוב בדרך כלל, אבל פה צריכים לשקול רווח מול הפסד פוטנציאליים. calculated risk.זה לא קונספירציות
זה מודעות בסיסית לפרטיות ברשת
וגם לשקלל את הסיכוי להפסד.אכן חשוב בדרך כלל, אבל פה צריכים לשקול רווח מול הפסד פוטנציאליים. calculated risk.
אולי... אבל מצד שני ת.ז. וטלפון שלי גם ככה נמצאים בכל כך הרבה מקומות שלא אכפת לי אם זה יגיע לעוד ספאמר. ומאידך אם זה אמתי ונפספס את זה - כולנו נצטער וחברות התחבורה ימשיכו לרכוב עלינו... יום יום...וגם לשקלל את הסיכוי להפסד.
כשמי שאוסף את המידע שומר על אנונימיות מוחלטת זה מגביר את הסיכון באופן ניכר
אני משתדל שאצלי המצב לא יהיה ככה.אולי... אבל מצד שני ת.ז. וטלפון שלי גם ככה נמצאים בכל כך הרבה מקומות שלא אכפת לי אם זה יגיע לעוד ספאמר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: