דרוש מידע כן! יש פתרון לבעיות של התחבורה הציבורית!

מצב
הנושא נעול.

asdf123

משתמש רשום
אני חושבת שאסור לצלם עובד ציבורי. אבל את יכולה תוך דקה לטשטש אותו או למחוק אותו מהסרטון ואז בטוח לא תיהיה בעיה.
א. נהג - הוא שכיר של חברה פרטית.
ב. אם עובד ציבורי הורג מישהו - מותר לצלם אותו? ואם הוא גונב? ואם הוא לא ממלא את תפקידו ומשאיר עשרות אנשים ובתוכם ילדים קטנים בשמש הקיצי - מותר לצלם זאת לצורך הבאת הוכחות? לא מדובר בצילומים לצורך מסחרי ודו'.
ג. התמונות האלה בעצם לא מתפרסמות בפומבי אלא נשלחות למערכת ומשם לבית משפט, כך שאין אפילו פגיעה בצנעת הפרט.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
. נהג - הוא שכיר של חברה פרטית.
ב. אם עובד ציבורי הורג מישהו - מותר לצלם אותו? ואם הוא גונב? ואם הוא לא ממלא את תפקידו ומשאיר עשרות אנשים ובתוכם ילדים קטנים בשמש הקיצי - מותר לצלם זאת לצורך הבאת הוכחות? לא מדובר בצילומים לצורך מסחרי ודו'.
ג. התמונות האלה בעצם לא מתפרסמות בפומבי אלא נשלחות למערכת ומשם לבית משפט, כך שאין אפילו פגיעה בצנעת הפרט.
כמה הודעות אח"כ כתבתי בפה מלא שטעיתי.

asdf123

משתמש רשום
אני לא אוהבת שרואים אותי מסריטה..
אבל אם יראו..יש בעיה חוקית שרואים את הנהג או ההנוסעים?

נ.ב.
נראה לכם אפשרי להסריט גם את ה"בומבות" העצירות הפתאומיות?
או שרק יראו את הסרטון "רועד"?

מקווה שהבנתם אותי :unsure:
כאשר את מסריטה - תפעילי את המצלמה כאשר היא קלפי מטה ואז תצמידי אותה לגוף (נגיד באזור כתף) ותכווני לאוטובוס. כל עוד שאת לא מחזיקה אותה מולך ומסתכלת דרכה על האוטובוס - לא יודעים בכלל שאת מצלמת. יתכן שצריכים להתאמן קצת, אבל עם הזמן בטח תצליחי, ב"ה.

asdf123

משתמש רשום
את שמעת אי פעם על מקרה שהיה אסור לתבוע בבית דין?

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
מישהו פה בירר את הנושא ההלכתי?

מה הבעיה, אם אפשר לשאול?

אחרי שיש היתר מבית הדין לגשת לבית משפט - זה לא משנה. היה לחברות להופיע בבית הדין.
שמעתי פעם שיעור מאחד מהרבנים הגדולים שאם הבית משפט פוסק שצד אחד חייב כסף לצד השני, ועל פי ההלכה אינו חייב לשלם, שאסור לו לקבל את הכסף.

נערך לאחרונה ב:

asdf123

משתמש רשום
שמעתי פעם שיעור מאחד מהרבנים הגדולים שאם הבית משפט פוסק שצד אחד חייב כסף לצד השני, ועל פי ההלכה אינו חייב לשלם, שאסור לו לקבל את הכסף.
גם אם הצד ההוא סירב להגיע לבית הדין 3 פעמים ובית הדין התיר דיון בבית משפט?

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
ופה איך נוכל לא לקבל את הכסף אחרי ששלחנו סרטון?
לא הבנתי. צריך לשאול רב אם החברה יהיה חייב לשלם - כל מקרה לגופו, וכמה יהיה חייב לשלם על פי ההלכה. יותר מזה א"א לתבוע מהם. ווודאי שסכום גדול 'להעניש' את החברה זה בעיה הלכתית - שאין מושג כזה בהלכה.

asdf123

משתמש רשום
לא הבנתי. צריך לשאול רב אם החברה יהיה חייב לשלם - כל מקרה לגופו, וכמה יהיה חייב לשלם על פי ההלכה. יותר מזה א"א לתבוע מהם. ווודאי שסכום גדול 'להעניש' את החברה זה בעיה הלכתית - שאין מושג כזה בהלכה.
בדיוק לכך מזמינים את החברה לבית הדין כדי לבדוק מה עליהם לשלם על פי ההלכה ואם החברה מסרבת להגיע לבית הדין - בית הדין נותן היתר לגשת לבית משפט. זה התהליך בבתי הדין.

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
בדיוק לכך מזמינים את החברה לבית הדין כדי לבדוק מה עליהם לשלם על פי ההלכה ואם החברה מסרבת להגיע לבית הדין - בית הדין נותן היתר לגשת לבית משפט. זה התהליך בבתי הדין.
נכון, אבל בית המשפט לא פוסק על פי ההלכה, ואם על פי הדין החברה חייב לשלם 100 ש"ח ובית המשפט מחליט שהם חייבים 500 ש"ח, יש 400 ש"ח שאסור לך לקחת.

asdf123

משתמש רשום
נכון, אבל בית המשפט לא פוסק על פי ההלכה, ואם על פי הדין החברה חייב לשלם 100 ש"ח ובית המשפט מחליט שהם חייבים 500 ש"ח, יש 400 ש"ח שאסור לך לקחת.
אז אני אשאל פעם שלישית - ותנסה לענות ולא לברוח משאלה הזאת - האם אסור לי לקחת 400 ש"ח גם כאשר נציגי החברה סירבו להגיע לבית הדין כדי לקבל פסק שלו על פי ההלכה ובית הדין פסק שמותר ללכת לבית משפט לדיון?

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אז אני אשאל פעם שלישית - ותנסה לענות ולא לברוח משאלה הזאת - האם אסור לי לקחת 400 ש"ח גם כאשר נציגי החברה סירבו להגיע לבית הדין כדי לקבל פסק שלו על פי ההלכה ובית הדין פסק שמותר ללכת לבית משפט לדיון?
@מ.א.ק. הוא פוסק הלכתי?
צריך לשאול פוסק, לא ניק בפרוג.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה