חלבי כמה רעיונות לארוחת בוקר חלבית

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מק אנד צ'יז בפרשנות אישית וצבעונית
הפרשנות שלי היא מקלה ותכליתית. איטריות ביצים לשמחת הילדים וירקות טעימים לשמחת ההורים.
ומעל הכל רוטב טעים שכולם אוהבים.
מידות:
אצלי לא עובדים עם כוסות מדידה.
כוס - דהיינו כוס חד"פ פלסטיק.
כפית - כנ"ל.

רכיבים:
כף חמאה / 2 כפות שמן קנולה.
2/3 חבילת איטריות ביצים.
1.5 כוסות חלב.
2.5 - 3 כוסות מים רותחים.
חצי כפית מלח.
פלפל גרוס.
1/2 - 1 מיכל קוטג'.
3 ביצים L.

1 בטטה גדולה.
1 קישוא גדול.

להקרמה (לא חובה):
1 כוס שמנת מתוקה לבישול.
1/4 כפית מלח.
קורט פלפל גרוס.
קורט אגוז מוסקט טחון.
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה/מוצרלה.

אם לא מקרימים - להברשה:
1 כף חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
קורט מלח.
קורט פלפל גרוס.

תבנית אלומיניום עגולה עם שוליים גבוהים (קוטר 20-22).

אופן ההכנה:



1. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה או השמן, מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהם משומנות.
2. מוסיפים את החלב והמים הרותחים, המלח והפלפל. מבשלים עד שהאטריות רכות. נותרים מעט נוזלים והם לא לגמרי נספגים באטריות.
3. בזמן שהאטריות מתבשלות קולפים את הקישוא והבטטה, ובאמצעות קולפן רחב קולפים אותם לקבלת רצועות ירק דקות ורחבות.
4. כשהאטריות מוכנות, מעבירים אותן לקערה וטורפים לתוכן במהירות את הביצים ואת הקוטג'.
5. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בשכבה של פרוסות הבטטה.
6. משטחים מעליה מחצית מתערובת האטריות ומיישרים בכף.
7. מרפדים שוב בשכבה של פרוסות קישואים.
8. משטחים מעל את המחצית השניה של תערובת האטריות.
9. מסיימים בשכבה נוספת של פרוסות הירקות שנותרו (למראה מצודד מומלץ לסדר במעגלים חופפים).
10. אם לא מקרימים - בוזקים מעל הירקות מלח פלפל, ומפזרים פיסות חמאה. אם מקרימים אופים בלעדיהם.
11. אופים במשך שעה בחום של 180 מעלות.
12. להקרמה מעבירים את התנור למצב גריל (לא חובה), מערבבים את כל חומרי ההקרמה ואופים במשך 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

לאחר שמוכן כדאי להפריד מהתבנית באמצעות העברה של סכין חדה סביב שולי המאפה.

20221013_110552.jpg
20221013_110612.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מק אנד צ'יז בפרשנות אישית וצבעונית
הפרשנות שלי היא מקלה ותכליתית. איטריות ביצים לשמחת הילדים וירקות טעימים לשמחת ההורים.
ומעל הכל רוטב טעים שכולם אוהבים.
מידות:
אצלי לא עובדים עם כוסות מדידה.
כוס - דהיינו כוס חד"פ פלסטיק.
כפית - כנ"ל.

רכיבים:
כף חמאה / 2 כפות שמן קנולה.
2/3 חבילת איטריות ביצים.
1.5 כוסות חלב.
2.5 - 3 כוסות מים רותחים.
חצי כפית מלח.
פלפל גרוס.
1/2 - 1 מיכל קוטג'.
3 ביצים L.

1 בטטה גדולה.
1 קישוא גדול.

להקרמה (לא חובה):
1 כוס שמנת מתוקה לבישול.
1/4 כפית מלח.
קורט פלפל גרוס.
קורט אגוז מוסקט טחון.
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה/מוצרלה.

אם לא מקרימים - להברשה:
1 כף חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
קורט מלח.
קורט פלפל גרוס.

תבנית אלומיניום עגולה עם שוליים גבוהים (קוטר 20-22).

אופן ההכנה:



1. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה או השמן, מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהם משומנות.
2. מוסיפים את החלב והמים הרותחים, המלח והפלפל. מבשלים עד שהאטריות רכות. נותרים מעט נוזלים והם לא לגמרי נספגים באטריות.
3. בזמן שהאטריות מתבשלות קולפים את הקישוא והבטטה, ובאמצעות קולפן רחב קולפים אותם לקבלת רצועות ירק דקות ורחבות.
4. כשהאטריות מוכנות, מעבירים אותן לקערה וטורפים לתוכן במהירות את הביצים ואת הקוטג'.
5. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בשכבה של פרוסות הבטטה.
6. משטחים מעליה מחצית מתערובת האטריות ומיישרים בכף.
7. מרפדים שוב בשכבה של פרוסות קישואים.
8. משטחים מעל את המחצית השניה של תערובת האטריות.
9. מסיימים בשכבה נוספת של פרוסות הירקות שנותרו (למראה מצודד מומלץ לסדר במעגלים חופפים).
10. אם לא מקרימים - בוזקים מעל הירקות מלח פלפל, ומפזרים פיסות חמאה. אם מקרימים אופים בלעדיהם.
11. אופים במשך שעה בחום של 180 מעלות.
12. להקרמה מעבירים את התנור למצב גריל (לא חובה), מערבבים את כל חומרי ההקרמה ואופים במשך 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

לאחר שמוכן כדאי להפריד מהתבנית באמצעות העברה של סכין חדה סביב שולי המאפה.

צפה בקובץ המצורף 1222574צפה בקובץ המצורף 1222575
וואו!
מחכה לנסות.
הבטחת בכותרת כמה רעיונות------
מחכה.
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנה זה בא.....

לחם קיפוד ב--2 גרסאות שוות לניצול חלות מיותמות שנותרו משבת.
אפילו הן לא תיכננו לצאת כאלו טעימות....

גרסא א' - גבינה, בזיליקום ושום

רכיבים:

1 חלה בינונית.
10-12 עלי בזיליקום טרי קצוצים דק (אפשר להחליף בכוסברה).
1.5 כוסות שמנת מתוקה.
1/2 כפית מלח.
פלפל גרוס.
5-6 שיני שום כתושות או מגוררות בפומפיה דקה.
1 כוס פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה.
1-2 כפות קמח.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. באמצעות סכין משוננת יוצרים בחלה חתכים אלכסוניים לשני הכיוונים (מתקבלים מעוינים), אך לא מגיעים עם הסכין עד תחתית החלה, אלא מותירים אותה מחוברת ב-2 סנטימטרים האחרונים.
3. מערבבים את כל שאר המרכיבים.
4. תוחבים את המילוי בין חריצי החלה.
5. אופים עד להמסה של הגבינה והזהבה.



גרסא ב' - גבינה ובצל

רכיבים:

1 חלה בינונית.
1.5 כוסות שמנת מתוקה.
1/2 כפית מלח.
פלפל גרוס.
1 כף אבקת בצל.
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה).
1 כוס פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה.
1-2 כפות קמח.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. באמצעות סכין משוננת יוצרים בחלה חתכים אלכסוניים לשני הכיוונים (מתקבלים מעוינים), אך לא מגיעים עם הסכין עד תחתית החלה, אלא מותירים אותה מחוברת ב-2 סנטימטרים האחרונים.
3. מערבבים את כל שאר המרכיבים.
4. תוחבים את המילוי בין חריצי החלה.
5. אופים עד להמסה של הגבינה והזהבה.

20221011_112153.jpg
 

דפה

משתמש מקצוען
הנה זה בא.....

לחם קיפוד ב--2 גרסאות שוות לניצול חלות מיותמות שנותרו משבת.
אפילו הן לא תיכננו לצאת כאלו טעימות....

גרסא א' - גבינה, בזיליקום ושום

רכיבים:

1 חלה בינונית.
10-12 עלי בזיליקום טרי קצוצים דק (אפשר להחליף בכוסברה).
1.5 כוסות שמנת מתוקה.
1/2 כפית מלח.
פלפל גרוס.
5-6 שיני שום כתושות או מגוררות בפומפיה דקה.
1 כוס פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה.
1-2 כפות קמח.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. באמצעות סכין משוננת יוצרים בחלה חתכים אלכסוניים לשני הכיוונים (מתקבלים מעוינים), אך לא מגיעים עם הסכין עד תחתית החלה, אלא מותירים אותה מחוברת ב-2 סנטימטרים האחרונים.
3. מערבבים את כל שאר המרכיבים.
4. תוחבים את המילוי בין חריצי החלה.
5. אופים עד להמסה של הגבינה והזהבה.



גרסא ב' - גבינה ובצל

רכיבים:

1 חלה בינונית.
1.5 כוסות שמנת מתוקה.
1/2 כפית מלח.
פלפל גרוס.
1 כף אבקת בצל.
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה).
1 כוס פתיתי גבינה צהובה או מוצרלה.
1-2 כפות קמח.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. באמצעות סכין משוננת יוצרים בחלה חתכים אלכסוניים לשני הכיוונים (מתקבלים מעוינים), אך לא מגיעים עם הסכין עד תחתית החלה, אלא מותירים אותה מחוברת ב-2 סנטימטרים האחרונים.
3. מערבבים את כל שאר המרכיבים.
4. תוחבים את המילוי בין חריצי החלה.
5. אופים עד להמסה של הגבינה והזהבה.
יש לך תנור פרווה?
כי אני אופה חלות בבשרי, וזה מגרה מידי בשביל לוותר על המתכון בגלל זה :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה