מק אנד צ'יז בפרשנות אישית וצבעונית
הפרשנות שלי היא מקלה ותכליתית. איטריות ביצים לשמחת הילדים וירקות טעימים לשמחת ההורים.
ומעל הכל רוטב טעים שכולם אוהבים.
מידות:
אצלי לא עובדים עם כוסות מדידה.
כוס - דהיינו כוס חד"פ פלסטיק.
כפית - כנ"ל.
רכיבים:
כף חמאה / 2 כפות שמן קנולה.
2/3 חבילת איטריות ביצים.
1.5 כוסות חלב.
2.5 - 3 כוסות מים רותחים.
חצי כפית מלח.
פלפל גרוס.
1/2 - 1 מיכל קוטג'.
3 ביצים L.
1 בטטה גדולה.
1 קישוא גדול.
להקרמה (לא חובה):
1 כוס שמנת מתוקה לבישול.
1/4 כפית מלח.
קורט פלפל גרוס.
קורט אגוז מוסקט טחון.
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה/מוצרלה.
אם לא מקרימים - להברשה:
1 כף חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
קורט מלח.
קורט פלפל גרוס.
תבנית אלומיניום עגולה עם שוליים גבוהים (קוטר 20-22).
אופן ההכנה:
1. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה או השמן, מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהם משומנות.
2. מוסיפים את החלב והמים הרותחים, המלח והפלפל. מבשלים עד שהאטריות רכות. נותרים מעט נוזלים והם לא לגמרי נספגים באטריות.
3. בזמן שהאטריות מתבשלות קולפים את הקישוא והבטטה, ובאמצעות קולפן רחב קולפים אותם לקבלת רצועות ירק דקות ורחבות.
4. כשהאטריות מוכנות, מעבירים אותן לקערה וטורפים לתוכן במהירות את הביצים ואת הקוטג'.
5. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בשכבה של פרוסות הבטטה.
6. משטחים מעליה מחצית מתערובת האטריות ומיישרים בכף.
7. מרפדים שוב בשכבה של פרוסות קישואים.
8. משטחים מעל את המחצית השניה של תערובת האטריות.
9. מסיימים בשכבה נוספת של פרוסות הירקות שנותרו (למראה מצודד מומלץ לסדר במעגלים חופפים).
10. אם לא מקרימים - בוזקים מעל הירקות מלח פלפל, ומפזרים פיסות חמאה. אם מקרימים אופים בלעדיהם.
11. אופים במשך שעה בחום של 180 מעלות.
12. להקרמה מעבירים את התנור למצב גריל (לא חובה), מערבבים את כל חומרי ההקרמה ואופים במשך 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
לאחר שמוכן כדאי להפריד מהתבנית באמצעות העברה של סכין חדה סביב שולי המאפה.
הפרשנות שלי היא מקלה ותכליתית. איטריות ביצים לשמחת הילדים וירקות טעימים לשמחת ההורים.
ומעל הכל רוטב טעים שכולם אוהבים.
מידות:
אצלי לא עובדים עם כוסות מדידה.
כוס - דהיינו כוס חד"פ פלסטיק.
כפית - כנ"ל.
רכיבים:
כף חמאה / 2 כפות שמן קנולה.
2/3 חבילת איטריות ביצים.
1.5 כוסות חלב.
2.5 - 3 כוסות מים רותחים.
חצי כפית מלח.
פלפל גרוס.
1/2 - 1 מיכל קוטג'.
3 ביצים L.
1 בטטה גדולה.
1 קישוא גדול.
להקרמה (לא חובה):
1 כוס שמנת מתוקה לבישול.
1/4 כפית מלח.
קורט פלפל גרוס.
קורט אגוז מוסקט טחון.
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה/מוצרלה.
אם לא מקרימים - להברשה:
1 כף חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
קורט מלח.
קורט פלפל גרוס.
תבנית אלומיניום עגולה עם שוליים גבוהים (קוטר 20-22).
אופן ההכנה:
1. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה או השמן, מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שהם משומנות.
2. מוסיפים את החלב והמים הרותחים, המלח והפלפל. מבשלים עד שהאטריות רכות. נותרים מעט נוזלים והם לא לגמרי נספגים באטריות.
3. בזמן שהאטריות מתבשלות קולפים את הקישוא והבטטה, ובאמצעות קולפן רחב קולפים אותם לקבלת רצועות ירק דקות ורחבות.
4. כשהאטריות מוכנות, מעבירים אותן לקערה וטורפים לתוכן במהירות את הביצים ואת הקוטג'.
5. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בשכבה של פרוסות הבטטה.
6. משטחים מעליה מחצית מתערובת האטריות ומיישרים בכף.
7. מרפדים שוב בשכבה של פרוסות קישואים.
8. משטחים מעל את המחצית השניה של תערובת האטריות.
9. מסיימים בשכבה נוספת של פרוסות הירקות שנותרו (למראה מצודד מומלץ לסדר במעגלים חופפים).
10. אם לא מקרימים - בוזקים מעל הירקות מלח פלפל, ומפזרים פיסות חמאה. אם מקרימים אופים בלעדיהם.
11. אופים במשך שעה בחום של 180 מעלות.
12. להקרמה מעבירים את התנור למצב גריל (לא חובה), מערבבים את כל חומרי ההקרמה ואופים במשך 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
לאחר שמוכן כדאי להפריד מהתבנית באמצעות העברה של סכין חדה סביב שולי המאפה.