התייעצות כמה מקובל לקחת עבור מילוי מקום למשפחתון של התמ"ת?

חיה שרה פ.

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כידוע המחיר המלא שהמטפלת מקבלת הוא כ- 2000 ₪ ליליד. (1,964 לילד, או- 2,044 לתינוק.)
כלומר סה"כ כ- 10,000 לחודש.
הציעו לי עכשיו לקבל מילוי מקום (לחופשת לידה) של משפחתון של התמ"ת. המטפלת אמרה שהיא מקבלת מביטוח לאומי רק – 6,000 לחודש כיוון שמקזזים לה את עלות ההוצאות (שכירות/אוכל ומזון/חומרים ליצירות ולפעילויות וכד')
ועל כן היא אמרה שהיא תיתן לי את 'כל' מה שהיא מקבלת מביטוח לאומי... (שימו לב - במקום המחיר המלא שהוא 10,000 לחודש!) וכמובן המחליפה כלומר אני זאת שמשלמת את ההוצאות בתקופה הזו של המילוי מקום! המשפחתון מתקיים אצלי בבית ולכן דמי השכירות מגיעים לי ולא למי שעכשיו נחה לה בחופשת לידה בבית שקט... הכסף של ההוצאות מגיעים למי שמבשלת את האוכל ומשלמת על המוצרים ועל החומרים ליצירות וכו' וכו' לא?!
זה נשמע לכם הגיוני העושק הזה?
זה גזל של ממש!!!
מה מקובל בשוק?

רפ

משתמש סופר מקצוען
המטפלת אמרה שהיא מקבלת מביטוח לאומי רק – 6,000 לחודש כיוון שמקזזים לה את עלות ההוצאות (שכירות/אוכל ומזון/חומרים ליצירות ולפעילויות וכד')
נשמע מוזר ביותר.
וגם אם כן - בחודשים אלו באמת אין לה את ההוצאות האלו כך שהמשכורת שלה לא באמת נפגעת.
בכל מקרה לא הבנתי למה אם היא מקבלת מביטוח לאומי סכום נמוך, היא צריכה לשלם פחות.
זה גזל של ממש!!!
אם זה מסוכם מראש זה לא גזל.
מה מקובל בשוק?
זה מה שמקובל, אצל כל אחת בצורה אחרת.
יש כאלו שמשלמות לפי שעות. יש כאלו שמשלמות גלובלי אבל נמוך משמעותי ממה שהן מקבלות.

דסי גולדברג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
היי,
המפלות מקבלות עבור חופש"ל כ 13,000 ש"ח לכל החודשים, זהו פשע
ועל זה הן נלחמות כל הזמן, הן לא עצמאיות ולא שכירות, משלמות לבד בטל"א, פנסיה, אך מכתיבים להן שעות עבודה, שכר, פעילויות ועוד.

המטפלת לא יכולה לשלם לך יותר ממה שהיא מקבלת! מספיק היא יוצאת במינוס בחופש"ל אז שיגדל המינוס???

זה באמת מצב עגום, את לא חייבת לקחת את המילוי מקום הזה. במעון ובכל מקום תקבלי פחות... זה הסכום שהמטפלות מקבלות ללא הוצאות.

חוץ מהוצאות שכירות ואוכל, איזה עוד הוצאות יש לך? שולחן וכיסאות ע"פ תקן שצריך להחליף מידיי תקופה? מגן פלורסנטים? מטף כיבוי אש? אחת לשנתיים יש להחיף 2 מטפים כדי שיהיו בתוקף, עריסות? מזרנים שמתבלים עם השמן? משחקים? לוח פעילות?

אילו הוצאות יש לך שאת רוצה את הסכום המלא שהיא מקבלת בשיגרה?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כידוע המחיר המלא שהמטפלת מקבלת הוא כ- 2000 ₪ ליליד. (1,964 לילד, או- 2,044 לתינוק.)
כלומר סה"כ כ- 10,000 לחודש.
הציעו לי עכשיו לקבל מילוי מקום (לחופשת לידה) של משפחתון של התמ"ת. המטפלת אמרה שהיא מקבלת מביטוח לאומי רק – 6,000 לחודש כיוון שמקזזים לה את עלות ההוצאות (שכירות/אוכל ומזון/חומרים ליצירות ולפעילויות וכד')
ועל כן היא אמרה שהיא תיתן לי את 'כל' מה שהיא מקבלת מביטוח לאומי... (שימו לב - במקום המחיר המלא שהוא 10,000 לחודש!) וכמובן המחליפה כלומר אני זאת שמשלמת את ההוצאות בתקופה הזו של המילוי מקום! המשפחתון מתקיים אצלי בבית ולכן דמי השכירות מגיעים לי ולא למי שעכשיו נחה לה בחופשת לידה בבית שקט... הכסף של ההוצאות מגיעים למי שמבשלת את האוכל ומשלמת על המוצרים ועל החומרים ליצירות וכו' וכו' לא?!
זה נשמע לכם הגיוני העושק הזה?
זה גזל של ממש!!!
מה מקובל בשוק?
תשמחי שהיא נותנת לך את כל הרווח שלה !
אשתי פעם החליפה משפחתון ונתנו לה הרבה פחות מזה !
ובאמת אין כמעט הוצאות
שולחן וכסאות - אפשר לקחת מהמשפחתון
משחקים - כנ"ל
יצירות - כנ"ל
שכירות ? על מה השכירות ? את שוכרת מקום מיוחד ? או שזה הדירה שלך ?
אם השכירות זה על הדירה שלך - אז גם כך היית משלמת על זה, אז מה הענין לקחת ממנה ?
קחי בחשבון שדרישות בטיחות שדורשים ממך הם הרבה פחות מאשר מהמנהלת עצמה שמוציאה על זה הרבה הרבה כסף !

גלידה

משתמש מקצוען
יש מושג שלמטפלת יש את האחריות המלאה למשל אם יהיו תלונות עליך - יפנו אליה, הרישום מתבצע אליה בזכות שמה הטוב (ואת מקבלת בקלות את הילדים ללא מאמץ ע"כ) וכו' וכו',
גם גגנת שמפעילה גן פרטי בבית, אף פעם לא תיתן לך את ההכנסה המלאה שכל ההורים משלמים לה. יש מושג שהיא התאמצה עבור הגן מכל הבחינות ואת מקבלת משהו מוכן בקלות.
רשמתי מאד מהר ובקיצור אבל זה הרעיון.
בכל מקרה אם נראה לך שזה עושק וכו' את לא חייבת ללכת על זה

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
זה ממש לא עושק
כי היא נותנת לך את כל המשכורת שלה וחייה 3 חודשים על 0 הכנסות וזה נקרא עוד עושק ?!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אל תכנסי לעסק בפחות משבע וחצי אלף על חמישה ילדים.
זו עבודה קשה ושוחקת ובהחלט יש הוצאות על מזון.

את לא נהנית מהמוניטין של המשפחתונית - מה הוא נוגע אליך בכלל? מה את מרוויחה מקיומו? את רק נדרשת לעמוד בציפיות של ההורים והפיקוח, שבהחלט מקפיד ומדקדק עם ממלאות המקום.
גם את הביקורת על הבית ואישור חשמלאי אל תשלמי בעצמך.

הנ"ל נכתב מניסיון.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
היא לא מקבלת דמי לידה מביטו"ל?
מדובר על משפחתון.
המטפלת אמרה שהיא מקבלת מביטוח לאומי רק – 6,000 לחודש כיוון שמקזזים לה את עלות ההוצאות (שכירות/אוכל ומזון/חומרים ליצירות ולפעילויות וכד')
ועל כן היא אמרה שהיא תיתן לי את 'כל' מה שהיא מקבלת מביטוח לאומי...
על זה נאמר ללא משכורת

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אם בחודשי החופשה היא מממנת את ההוצאות הנ"ל, אני יכולה להבין את ההגיון.
על מי ההוצאות בחודשי החופשה?
קודם כל אין כמעט הוצאות למחליפה חוץ מאולי אוכל קצת יצירות וזהו
זה כמעט לא עלות
ב. לפי הסיכום שלה, ההוצאות יהיו על המחליפה

רפ

משתמש סופר מקצוען
קודם כל אין כמעט הוצאות למחליפה חוץ מאולי אוכל קצת יצירות וזהו
זה כמעט לא עלות
ב. לפי הסיכום שלה, ההוצאות יהיו על המחליפה
אם ההוצאות על המחליפה מה ההגיון לשלם למחליפה משכורת ששקולה למשכורת המקורית בקיזוז ההוצאות?
אם מדובר על הוצאות של 2000 ש"ח בחודש, יוצא שהמחליפה עובדת תמורת 4000 שח.

איכא מאן דאמר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שכירות ? על מה השכירות ? את שוכרת מקום מיוחד ? או שזה הדירה שלך ?
אם השכירות זה על הדירה שלך - אז גם כך היית משלמת על זה, אז מה הענין לקחת ממנה ?
זה תופס את כל הבית והופך את כל הבית לגן אחד גדול
אז למה הכסף הזה צריך להגיע למטפלת הר4אשונה (גם היא ממילא זה הדירה שלה..)

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בשום מקום לא נותנים משכורת מלאה למחליפה, וסכום של 6000 זה סכום יפה מאד !
כמו שאמרתי, למחליפה אין כמעט הוצאות חוץ מאוכל
איזה הוצאות יש לה ? עלות של מטפים ? ציוד בטיחות ?
ההוצאות הם לא 2000 לחודש מידיעה ברורה !

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם ההוצאות על המחליפה מה ההגיון לשלם למחליפה משכורת ששקולה למשכורת המקורית בקיזוז ההוצאות?
אם מדובר על הוצאות של 2000 ש"ח בחודש, יוצא שהמחליפה עובדת תמורת 4000 שח.
זה שביטוח לאומי טוען שההוצאות הן 4000 ש' בחודש ומקזז אותן משכר המשפחתונאית. לא אומר שאלו הם בעצם ההוצאות. בפועל ההוצאות פחותות בהרבה. אבל בגלל החישוב של הביטוח לאומי דמי הלידה של המשפחתונאית נפגעים והיא רוצה לגלגל את זה על הממלאת מקום.
אבל לדעתי לא מתיחסים לעוד נקודה. גם כשאני בחופשת לידה הממלאת מקום שלי קבלה פחות. בד"כ מקובל בנשים בתחילת הדרך שצוברות נסיון והעבודה בתקופה הזו פחות מתגמלת.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה