מידע שימושי כמה מילים על נרקיסיזם (כהמשך לאשכול בנושא)

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
העיסוק סביב הפרעות אישיות או נרקיסיזם הוא מרתק ומטבע הדברים רגיש.

יש לי כמה מילים בנושא, כי די חקרתי וחיפשתי חומר על זה, וכן - מנסיון בחיי, אם כשנתקלתי בזה בעצמי או בסביבה שלי.

לא אאריך, אלא אכתוב בכמה מילים דרכי טיפול והתמודדות, כמו עזרה ראשונה, שיכולה לסייע מול כל דבר (לאו דווקא מול נרקיסיזם)
החל מדברים גדולים ודרמטיים ועד דברים פחות דרמטיים, אבל שצריכים כלים להתמודד:

1. אנחנו אחראיים על עצמנו, למציאות חיצונית אין יכולת להשפיע עלינו, רק למחשבות שלנו יש יכולת כזו.
למה זה חשוב?
לאדם הרגיל יש אלפי התרחשויות סביבו מידי יום, כולם נאבקים על תשומת ליבנו, החל מפרסומות, חברות, מוצרים, המשך בבני אדם...
ברגע שנבין שרק אנחנו מחויבים ונאמנים לעצמנו, נהיה יעילים יותר.

2. אין אדם שהוא חשוב מאיתנו, ולא אדם פחות חשוב, אלא אנחנו מול עצמנו בלבד.
למה זה חשוב?
כשאנחנו חושבים שיש מישהו שהוא חשוב מאיתנו, אנחנו נודדים מעצמנו וחווים בדידות, הכנעה לזולת, קנאה, פשוט לא טוב לנו ככה!
גם אם נתייחס בזלזול כלפי אדם כלשהו, זה גם לא נכון לנו, ולא צריך להסביר מדוע...

3. האנשים שמתנהגים בנרקיסיזם הם לא אנחנו, זה הם! אנחנו לא אחראים עליהם! שיתמודדו, תפקידנו לשמור על האינטרסים שלנו.
ועוד משהו: מול רוע לא חייבים להתנהל ברוע, כי ז נתנו להם לנצח, מול רוע צריך להתנהל באור פנימי, להאיר את עצמנו כל העת.

4. אדם שצועק או יוצא משליטה רוצה להשיג משהו, אם נצא משליטה, איפשרנו לו לשלוט עלינו, החוכמה היא למצוא את הנקודה הפנימית
של אהבה עצמית, והערה עצמית, ו'לכבות' את העולם סביבנו.

5. גם אם הגענו לשליטה עצמית והעולם בחוץ כבר לא מטריד אותנו, זה לא אומר שצריך לתת למישהו להתנהג אלינו לא יפה, או לפגוע.
יש להבהיר בתקיפות (קודם כל לעצמנו בלב, ואחר כך אפשר גם לתת לזה ביטוי חיצוני) שזה לא מתאים לנו, לא רוצים שיתנהגו אלינו באופן שלא מתאים לנו.

6. נקודה נוספת ומדהימה: שמעתי לא מזמן שנרקסיזם נוצר כשאדם חווה ילדות לא תקינה בצורה כלשהי. כנראה שמדובר באדם מאוד כאוב, שלא מצליח לווסת את הרגשות שלו, מה שמוכיח את החשיבות בהענקת ילדות תקינה, נטולת ביקורת ומשוחררת, הן מצד המלמדים והן מצד ההורים, ואפילו התרבות.
לא צריך להבהל מזה, כי בבסיס אנחנו טובים, ושיח בריא על המצב, בו אנו לומדים להפחית ביקורת ולעודד חשיבה טובה, תמיד יכול לרפא ולעודד.

לכאורה.

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה רבה לך!
מקסים
נותן כח להמשיך הלאה...
אני בטוחה שרוב הפעמים שמוציאים את האנשים שמתמודדים מול נרקסיזם מהכלים,
זה אותם הפעמים שמי שעומד מולנו לא מתנהג בהגיון,
כמו לדוגמא ממציא סיפור שלם, משקר לגבי פרטים, ומגייס אליו אנשים חלשים שיעמדו איתו ויוכיחו את השקר שלו,
אז באמת קשה להתנהל מול זה בהגיון, ולהגיד הוא לא בריא, זה שלו וכו'...
ופה מגיע החוסר שליטה של האדם הבריא, ונותנת תחושת סיפוק אדירה לנרקסיסט.
בקיצור לא פשוט...

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
תודה רבה לך!
מקסים
נותן כח להמשיך הלאה...
אני בטוחה שרוב הפעמים שמוציאים את האנשים שמתמודדים מול נרקסיזם מהכלים,
זה אותם הפעמים שמי שעומד מולנו לא מתנהג בהגיון,
כמו לדוגמא ממציא סיפור שלם, משקר לגבי פרטים, ומגייס אליו אנשים חלשים שיעמדו איתו ויוכיחו את השקר שלו,
אז באמת קשה להתנהל מול זה בהגיון, ולהגיד הוא לא בריא, זה שלו וכו'...
ופה מגיע החוסר שליטה של האדם הבריא, ונותנת תחושת סיפוק אדירה לנרקסיסט.
בקיצור לא פשוט...
נכון מאוד.
אני חושבת מנקודת מבטי כיום, שהיא אגב משותפת להרבה אנשים,
שחשוב ליצור מרחב פנימי אישי שלנו מול עצמנו. מרחב של מודעות ופתיחות עצמית.
ככל שנהיה יותר מחוברים לעצמנו כך נתנהל ביותר חכמה ויותר רגישות.
לגבי זה שמישהו עשוי להעליל עלינו ולשקר -
1. זה ממש נורא, לא מאחלת לאף אחד כזה דבר
2. ככל שאנחנו יודעים שאנחנו בסדר ונקיים כלפי שמים - הרי שאם מישהו מעליל זה ישאר 'בחוץ' ופחות יפריע לנו.
3. קל לדבר, אבל קשה ליישם.. אני זוכרת שפעם אחת האשימו אותי במשהו שלא עשיתי וזה היה ממש נורא.
יצאתי מהכלים, כי אם עשיתי זאת נו מילא, מגיע לי, אבל סתם לחשוד?
זה לא פשוט...

בכל זאת אני כן חושבת שככל שנהיה מחוברים לעצמנו ככה ההשפעה החיצונית תרד, והחוץ יפסיק לעניין אותנו ברמה גבוהה.
וזה כי אנשים שאוהבים לשפוט, ישפטו אותנו בכל מקרה, והם לא רלוונטים עבורנו.
ואלו שלא שופטים - לא נעניין אותה בכל מקרה
בקיצור, הסביבה ודעתה לא רלוונטיים כמעט, לדעתי.
חשוב שנהיה מחוברים לאינטרסים שלנו, והאינטרס הכי טוב זה לחיות בשלום ושיהיה טוב לכולם...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה