שאלה כמה לשלם לשכן?

Avrahamlandau

משתמש פעיל
חוץ מזה יש לקחת בחשבון שזה ממש לא משנה כמה זה עלה לשכן ואם הוא היה פרייר ושילם 5 אלף למר? בגלל שזהיציקה משותפת יש 2 אפשרויות 1. לבקש הצעת מחיר מראש ושיאושר ע"י 2 השכנים או לשלם בזמן שרוצים להשתמש לפי מחירון דקל שיפוצים.
שימו לב למחיר בדקל, כמובן שצריך להיות כמה אלמנטים כמו ברזל ולפעמים יש עוד אבל המקסימים 800-1000 לכל מר ואת זה מחלקים ל2 שכנים, אם הוא שילם יותר או שהוא פרייר או שמשקר

קבצים מצורפים

• 20221128_073820.jpg
    20221128_073820.jpg
    KB 173.4 · צפיות: 43

Avrahamlandau

משתמש פעיל
2000 ש"ח למ"ר זה לא ריאלי מדובר בהרבה פחות גם בסוגי בטון היותר איכותיים (בטון 40/50 וכדו').
בכל מקרה, כמו שpoker כתב לעיל עדיף לשאול רב-דיין שעוסק בנושאים אלו ספציפי כי מדובר בנושא מאוד מורכב והיבטים שונים, ורב שעיקר עיסוקו בא"הח או יו"ד ואבה"ע אין לו מספיק ידע בנושא,
ב50 מעלה את המחיר במקסימום 30 ש"ח למר זה תוספת ביחס לכל מק שנוצק של עד 120 ש"ח

לאנגער

משתמש מקצוען
צר לי אבל הטבלה הזאת לא מציאותית.
הרבה בסביבתי בנו ובונים וכוווווווווווללללללללללללם שילמו הרבה הרבה יותר. (ואני מדברת בכפולות)
אין קבלן שאני מכירה ואני מכירה הרבה, שלוקחים כזה מחיר נמוך.
אשמח שבית הדין הזה יביא לנו את הקבלנים שלוקחים כזה מחיר,
יש לי כמה מכרים שצרכים לבנות וחולמים על מחירים כאלו....
את מביתר?
המחירים בביתר נמוכים מאד יחסית לשאר חלקי הארץ.

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
במה שונה ביתר משאר חלקי הארץ שזכו למחירים זולים?
עובדים זולים הרבה יותר, ותחרות קשה.
מניסיון.
אבל הבניה בהתאם,
הרצף "יישר" לי את הרצפה עם פלס עקום (היה דבוק בטון מתחת, הוא "לא שם לב"),
הזגג הוא גם האינסטלטור
ובכלל הכל חגיגה אחת גדולה
של כל ה"בני דודים" מחוסאן השכנה.
אבל מבחינת המחיר-
באמת התחרות רצינית, אלפי ידיים שמחפשות עבודה בכל מחיר
(ניקיון ער"פ 100 ש"ח לשני עובדים שעה וחצי...:) )
בכל מקרה אם רוצים שהתועלת תעלה על הנזק
צריך להיות לידם 24/7.
(ולא. אל תסתמכו על שכנים/ מצלמות. לא כדאי לכם!!!)

אני יודע שישנם אנשים שמסתכלים עלינו (הטו"ר) כמושחתים גדולים...... זה לא מבהיל אותי,
חלילה לי מלדבר אישית עליך, אבל טו"ר שמזהה שהלקוח שלו שקרן/גנב/טועה/מסתיר דברים/וכו' (אחרי הכל הוא שמע מהלקוח הכל) וממשיך לייצג אותו הוא באמת מושחת גדול וגונב מהבעל דין, ואם הוא מפסיק לטעון טיעונים מנצחים הוא גונב את הלקוח שלו, וכן, לא ראיתי הרבה טו"ר שמתפטרים באמצע דיון (מה שהיה אמור להיות סטטיסטית ב50% מהמקרים)

ביני עמודי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מחירון של גגות.
כלומר איך מתמחרים מכירת גג.
גם של יסודות ותקרות
הפסיקה שלו היא, שבמקרה ועברו הרבה שנים מהיציקה, צריך לשלם לפי המחיר של היום, ובמקרה שלא עבר הרבה זמן צריך לשלם לפי המחיר שהשכן שילם עבור היציקה

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
השכן מעלי עשה יציקת בטון לרצפה שמשמשת עבורי תקרה להרחבה עם 2 עמודים שהוסיף.
כמה משלמים לפי מטר?
מאד יעזור לי!
תודה
הייתי אתמול בדיון בביה"ד 'הישר והטוב' בירושלים, לאחר הדיון ישבתי עם אחד הדיינים לשאול מס' שאלות שהיו לי בחו"מ. בין היתר שאלתי אותו את שאלתך, והתשובה הייתה כדלהלן:
יש לשלם לשכן חצי מעלות העמודים והיציקה לפי המחיר שהשכן שילם (במידה ועברו מס' שנים מהיציקה יש שמוסיפים גם הצמדה למדד העלייה). ע"י התשלום שלך אתה נהיה שותף מלא בעמודים וביציקה (ולא כפי שטענו כאן שאתה קונה ממנו חלק). הנפק"מ היא שבמידה ועוד שכן ירצה לבנות מעליכם הוא יצטרך לשלם לשניכם את העלות של היציקה והעמודים (וי"א שצמוד למדד) כלומר מחלקים את העלות ל-3 אנשים.
מקווה שעזרתי.

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
חלילה לי מלדבר אישית עליך, אבל טו"ר שמזהה שהלקוח שלו שקרן/גנב/טועה/מסתיר דברים/וכו' (אחרי הכל הוא שמע מהלקוח הכל) וממשיך לייצג אותו הוא באמת מושחת גדול וגונב מהבעל דין, ואם הוא מפסיק לטעון טיעונים מנצחים הוא גונב את הלקוח שלו,
תרשה לי קצת לחלוק עליך, אכן לצערינו ישנם טו"ר שקרנים וזה לא סוד ואני לא מכחיש את זה. לפעמים נדמה לצד השני שהטו"ר שקרן בגלל שהוא הפסיד בדין למרות שהוא היה בטוח שהצדק איתו.
עם זאת לפעמים טו"ר מייצג גנב בשביל למזער נזקים לי באופן אישי היה סיפור כזה עם קבלן שברח באמצע עבודה וכו' ותבעו אותו בסכומים הזויים וטענות שקר, הקבלן לא הכחיש ורצה לשלם את מה שהוא היה צריך לשלם, אבל לא יותר מזה, ייצגתי אותו והפסק היה שהוא צריך לשלם רק את מה שהוא 'פישל' בו ולא יותר, למרות שהצד השני ממש רצה לחייב אותו בנזקים, והיו לו טענות הלכתיות צודקות, אך כך פסק ביה"ד, והוא בטוח עד היום שאני גנב, זה אומר שאני באמת גנב? או שבסה"כ עזרתי לאדם לשלם רק את מה שהוא צריך ולא יותר מזה.
וכן, לא ראיתי הרבה טו"ר שמתפטרים באמצע דיון (מה שהיה אמור להיות סטטיסטית ב50% מהמקרים)
אגב, חבר שלי לפני שבועיים עזב דיון באמצע בגלל שהוא גילה שהלקוח שלו היה שקרן מדופלם.
אבל זה ממש לא 50% מהמקרים.

אלי888

משתמש צעיר
הייתי אתמול בדיון בביה"ד 'הישר והטוב' בירושלים, לאחר הדיון ישבתי עם אחד הדיינים לשאול מס' שאלות שהיו לי בחו"מ. בין היתר שאלתי אותו את שאלתך, והתשובה הייתה כדלהלן:
יש לשלם לשכן חצי מעלות העמודים והיציקה לפי המחיר שהשכן שילם (במידה ועברו מס' שנים מהיציקה יש שמוסיפים גם הצמדה למדד העלייה). ע"י התשלום שלך אתה נהיה שותף מלא בעמודים וביציקה (ולא כפי שטענו כאן שאתה קונה ממנו חלק). הנפק"מ היא שבמידה ועוד שכן ירצה לבנות מעליכם הוא יצטרך לשלם לשניכם את העלות של היציקה והעמודים (וי"א שצמוד למדד) כלומר מחלקים את העלות ל-3 אנשים.
מקווה שעזרתי.
הפסק הזה לשלם לשכן לפי המחיר שהוא שילם זה גם אם השכן שילם יקר, למשל 3000 ש"ח למ"ר???

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
ודאי אתה משתמש ביציקת בטון ששייכת לשכן הזה, כשאתה קונה זכות שימוש בחפץ של השני אתה משלם לו לפי מה שהוא שילם על החפץ ולא לפי השווי שלו בשוק, זה דבר פשוט בעיניי.
כמובן שעל השכן יש חובת הוכחה כמה הוא שילם, ואם אין לו הוכחה, לענ"ד הולכים לפי המחיר הממוצע בשוק.

Avrahamlandau

משתמש פעיל
אני לא מבין מה הולך כאן, יש מחיר לכל דבר וזה ממש לא משנה מה השכן שילם, אם יציקת שווה × משלמים את זה ומחלקים לכמות שכנים שמשתמשים בזה, המחיר קובע מחירון דקל ולא אחד שהחליט לקחת 3 אלף ומחר אולי 10 אלף וכדו',
היה לי חבר שלקח אינסטלטור והגיש חשבון 10 אלף וביקש ממני לעזור ונפגשתי עם האינסטלטור ובקשתי ממנו הוכחה שהוא אינסטלטור ושיסביר על מבוסס החשבון ובסוף הוא ביקש 2000 כי הוא הבין שזה מה ששוה העבודה ובמקרה הזה עזרתי לו אבל כמה פרייארים יש שמשלמים? אז בשביל זה השכן צריך לסבול?

Avrahamlandau

משתמש פעיל
מקווה שעזרתי.
צמוד מדד זה על חוב שנכנס לתוקף כי כסף הוא נסחר ויש לזה שווי ולכן המדד משקף את זה אבל חוב שנוצר היום זה מחיר של היום והשכן הזה החליט לבנות היום ולכן אין טעם להצמיד מדד,
המחיר הנקבע הוא מחירון דקל המעודכן של היום כי זה שווי האמיתי של המוצר שנרכש ורכישת עבודה הוא רכישה לכל דבר שיש לו ערך מחיר

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים

Avrahamlandau

משתמש פעיל
ממש לא.
אם אתה רוצה להשתמש ביציקה של השכן, ולהיות שותף ביציקה, אתה צריך לשלם לו חצי ממה שהוא שילם.
ואם הוא שילם 10 אלף למר? בחיים לא ראיתי אדם קונה משהו במחיר עוור אלא בודק מה שזה שווה
חוץ מזה אם התיק מגיע לבית משפט השופט יזמין דוח מהנדס שמבוסס על מחירון דקל

Avrahamlandau

משתמש פעיל
ממש לא.
אם אתה רוצה להשתמש ביציקה של השכן, ולהיות שותף ביציקה, אתה צריך לשלם לו חצי ממה שהוא שילם.
כמו אדם שפוגע ברכב משלם לפי דו"ח שמאי? וגם הביטוח בודק שזה באמת משקף את הנזק? אותו דבר בניה משלמים לפי ערך ולא מה שהשכן שילם

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה