שאלה כמה לשלם לשכן?

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
.למה צריך בית דין ופשרה?
הולכים יחד לרב מוסכם
שואלים אותו מה המחיר המקובל בשוק
ומשלמים.
במקום זה לאנשים שמתעסקים בתחום יש להם מגוון פתרונות יצירתיים (שתופסים ע"פ ד"ת). שלפעמים מדלגים על השלב של התשלום.
כמובן מדובר בהצעות שעלו ע"י בתי דין במקומות שונים, ואפשר לאמץ אותם במקום לשאול רב, לפעמים זה לא נעים השכן מרגיש שאתה רב איתו, אך אם אתה מגיע עם הצעה ביד זה נשמע יותר טוב.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
במקום זה לאנשים שמתעסקים בתחום יש להם מגוון פתרונות יצירתיים (שתופסים ע"פ ד"ת). שלפעמים מדלגים על השלב של התשלום.
הרעיונות האלו שכוללים דילוג על התשלום
עלולים לגרום לקרע וכעס נוראי, והיועצים מהסוג הזה חוץ מלהיות מחרחרי ריב אין לי הגדרה אחרת עליהם
לפעמים אנשים בטוב ליבם מציעים הצעות פשרה שלשכן אין מנוס מלהפסיד הרבה כסף שמגיע לו ביושר

למה שלא ישלמו כמה שמגיע לשכן?
הוא שילם על היציקה במיטב כספו כדי שבבוא היום יקבל את הכסף בחזרה לא כדי שהשכן יתחמק בכל מיני שיטות מפולפלות מלשלם את חובו

וסליחה על התקיפות

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
הרעיונות האלו שכוללים דילוג על התשלום
עלולים לגרום לקרע וכעס נוראי, והיועצים מהסוג הזה חוץ מלהיות מחרחרי ריב אין לי הגדרה אחרת עליהם
לפעמים אנשים בטוב ליבם מציעים הצעות פשרה שלשכן אין מנוס מלהפסיד הרבה כסף שמגיע לו ביושר

למה שלא ישלמו כמה שמגיע לשכן?
הוא שילם על היציקה במיטב כספו כדי שבבוא היום יקבל את הכסף בחזרה לא כדי שהשכן יתחמק בכל מיני שיטות מפולפלות מלשלם את חובו
מכיון שאתה לא יודע למה אני מתכוון אתה כותב כך, אני מדבר על הצעות של גדולי הדיינים בנושא, (ואני לא כותב אותם בגלל שעל שיחת ייעוץ כזו +כתיבת חוזה מקובל על הצדדים יש תעריף של ייעוץ וכתיבת חוזה...).
לא מתחמקים מתשלום יש שיטות אחרות לסדר את העניינים תאמין לי ששני הצדדים מרגישים הכי טוב אחד עם השני, בגלל שמי שמשלם לפעמים מרגיש לא טוב עם זה שהוא שילם ואולי רימו אותו.
ואגב גם ע"פ ד"ת לא תמיד צריך/חייב לשלם לשכן על היציקה, תלוי בהמון פרטים של הסיפור.
וסליחה על התקיפות
סולח הכל בסדר, אני יודע שישנם אנשים שמסתכלים עלינו (הטו"ר) כמושחתים גדולים...... זה לא מבהיל אותי, לא חשוב שהצדק יצא לאור, בפרט שכל מה שקשור לבנייה ששם לפעמים אנשים נעשקים בגגל חוסר ידיעה.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
סולח הכל בסדר, אני יודע שישנם אנשים שמסתכלים עלינו (הטו"ר) כמושחתים גדולים...... זה לא מבהיל אותי, לא חשוב שהצדק יצא לאור, בפרט שכל מה שקשור לבנייה ששם לפעמים אנשים נעשקים בגגל חוסר ידיעה.
אני לא כותבת לגופו של אדם אלא לגופו של ענין
כן. יש הרבה טוענים רבניים מושחתים, מחרחרי ריב, ונבלים ברשות התורה
שבגלל ידיעתם בחושן משפט ממרידים אנשים לא לשלם את חובם
ואני מכירה לא סיפור אחד כזה ולא שניים
והראיה- שאתם לא רוצים לכתוב את השיטה, כלומר זה לא מעיקר הדין אלא פילפול בהלכה שפוטר אנשים מלשלם.
ומזה הם מתפרנסים.
והריאה השניה- אף דיין לא מעלה בדעתו לפטור אנשים מלשלם לשכן שלהם את חלקו ביציקה או בעמודים.
רק טוענים רבניים שכל עיסקם הוא בלמצוא דרכים לפתור אנשים מלשלם את החוב שלהם.
או לתבוע דברים שלא מגיעים בדין.

ואני לא מדברת באויר.
בעלי מייצג הרבה אנשים בדיני תורה מול נוכלים מכל מיני סוגים... (בהתנדבות)

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מכיון שאתה לא יודע למה אני מתכוון אתה כותב כך, אני מדבר על הצעות של גדולי הדיינים בנושא, (ואני לא כותב אותם בגלל שעל שיחת ייעוץ כזו +כתיבת חוזה מקובל על הצדדים יש תעריף של ייעוץ וכתיבת חוזה...).
אני לא מבין למה בכלל לפנות אליך, ולשלם לך על יעוץ, למה לא ללכת לרב השכונה ולשאול כמה לשלם?

POKER

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אני לא כותבת לגופו של אדם אלא לגופו של ענין
כן. יש הרבה טוענים רבניים מושחתים, מחרחרי ריב, ונבלים ברשות התורה
שבגלל ידיעתם בחושן משפט ממרידים אנשים לא לשלם את חובם
אכן לצערינו יש כאלה טו"ר, אך זה לא נכון להכליל את כולם, (זה כמו לומר שכל החרדים לא מתייבים/שוברים מכשירים של נדרים פלוס/שורפים חנויות של פלאפונים לא כשרים ואכמ"ל). רובם של הטו"ר הינם ישרים ועושים את עבודתם קודש, והראיה שכיום יש בתי דין שלא מקבלים בעלי דין ללא טו"ר.
והראיה- שאתם לא רוצים לכתוב את השיטה, כלומר זה לא מעיקר הדין אלא פילפול בהלכה שפוטר אנשים מלשלם.
ומזה הם מתפרנסים.
זה לא פלפול בהלכה, זה ירידה לעומקו של סיפור שלפעמים אנשים לא יודעים כמה הוא משנה, ולכן לא תמיד שואלים את רב השכונה בצורה נכונה, ועי"כ הם יכולים להפסיד, (אני לא מזלזל, אבל מי שלא חי נושם חו"מ כל היום לא תמיד יכול 'לשלוף' תשובות ראויות...).
והריאה השניה- אף דיין לא מעלה בדעתו לפטור אנשים מלשלם לשכן שלהם את חלקו ביציקה או בעמודים.
רק טוענים רבניים שכל עיסקם הוא בלמצוא דרכים לפתור אנשים מלשלם את החוב שלהם.
או לתבוע דברים שלא מגיעים בדין.
לא התכוונתי לומר שהוא לא יצטרך לשלם, אם אכן הוא מן הדין יצטרך לשלם. כוונתי הייתה לומר שאכן יכול להיות שמן הדין הוא לא צריך לשלם, ואדרבה אם השכן יקח ממנו הוא ספק גזלן וספק תשלומי ריבית (אני לא מגזים).
ואני לא מדברת באויר.
בעלי מייצג הרבה אנשים בדיני תורה מול נוכלים מכל מיני סוגים... (בהתנדבות)
אשריו ואשרי חלקו.
אם כי נכוונתי באופן אישי מאדם שייצג את הנבעים מולי בהתנדבות והנזקים שהוא עשה היו גדולים מנשוא, עד כדי שביה"ד גער בו. ואח"כ בערב יוה"כ הגיע לבקש ממני סליחה....
אני לא מבין למה בכלל לפנות אליך, ולשלם לך על יעוץ, למה לא ללכת לרב השכונה ולשאול כמה לשלם?
זה גם אפשרות, אם כי לפעמים רב השכונה לא ירצה לענות על השאלה, או בגלל שלפעמים לא נעים ללכת לשאול את הרב זה נותן תחושה של מריבה, אבל כשבאים עם הצעה ביד לשכן באופן נחמד ביותר, ואז יש יותר סיכוי שוה איקבל את ההצעה ברוח טובה (ורק אז לשלם על ההצעה, אני לא לוקח תשלום [בד"כ] על הצעות פשרה שלא הולכות).

• שכוייח!
Reactions: tt8

tt8

משתמש רשום
מצו"ב פירוט תשלומים של הרב צבי ברוורמן מביה"ד בביתר עילית

קבצים מצורפים

• Untitled Extract Pages.png
    Untitled Extract Pages.png
    KB 997.9 · צפיות: 106

אלי888

משתמש צעיר
משהו פה לא הגיוני. איך יכול להיות שעלות מ"ר של יציקת תקרה או רצפה היא 730 ש"ח, ולמעלה כתבו משם הרב רייסנר 2000 ש"ח.
המציאות שאני מכיר קרובה לרב רייסנר

tt8

משתמש רשום
2000 ש"ח למ"ר זה לא ריאלי מדובר בהרבה פחות גם בסוגי בטון היותר איכותיים (בטון 40/50 וכדו').
בכל מקרה, כמו שpoker כתב לעיל עדיף לשאול רב-דיין שעוסק בנושאים אלו ספציפי כי מדובר בנושא מאוד מורכב והיבטים שונים, ורב שעיקר עיסוקו בא"הח או יו"ד ואבה"ע אין לו מספיק ידע בנושא,

חולי

משתמש סופר מקצוען
צר לי אבל הטבלה הזאת לא מציאותית.
הרבה בסביבתי בנו ובונים וכוווווווווווללללללללללללם שילמו הרבה הרבה יותר. (ואני מדברת בכפולות)
אין קבלן שאני מכירה ואני מכירה הרבה, שלוקחים כזה מחיר נמוך.
אשמח שבית הדין הזה יביא לנו את הקבלנים שלוקחים כזה מחיר,
יש לי כמה מכרים שצרכים לבנות וחולמים על מחירים כאלו....

מציאותי

משתמש פעיל
אשמח לשמע מניסיון של אחרים כמה שלמו בזמן האחרון, אין פתרון של ללכת לרב מדובר בשכן דתי שלא מעונין ללכת לרב.

ימני

משתמש חדש
אני גם נמצא בסיטואציה הזו כרגע (לפני הרחבה על יציקות ששכנים עשו לפני כמה שנים),
השכן אמר לי שלפי מה שהרב סלמון מאלעד (כמדומני הרב של חסידי סערט ויז'ניץ בעיר) אמר לו החישוב הוא 1200 למ' יציקה ו2000 לעמוד.
שאלתי גם דיין נוסף בבית דין ב"ב (הגר"נ קרליץ)והוא אמר לי שזה החישוב הנכון.
יצויין שמדובר ביציקות שנעשו ע"י קבלן ערבי.

אלי888

משתמש צעיר
אני גם נמצא בסיטואציה הזו כרגע (לפני הרחבה על יציקות ששכנים עשו לפני כמה שנים),
השכן אמר לי שלפי מה שהרב סלמון מאלעד (כמדומני הרב של חסידי סערט ויז'ניץ בעיר) אמר לו החישוב הוא 1200 למ' יציקה ו2000 לעמוד.
שאלתי גם דיין נוסף בבית דין ב"ב (הגר"נ קרליץ)והוא אמר לי שזה החישוב הנכון.
יצויין שמדובר ביציקות שנעשו ע"י קבלן ערבי.
מה לעשות שבמציאות זה הרבה יותר. בערך 1800 למ"ר ליציקה

Avrahamlandau

משתמש פעיל
לי הרב רייסנר אמר לפני שבועיים 2000 למטר ו2500 לעמוד
לא יודע מאיפה הנתונים אבל לפי מחירי דקל (מחירון שקובע בענף הבניה) זה לא מגיע ל500 אבל מקובל לקחת 1000 כי זה עבודות קטנות יחסית והעליות משתנות אבל לא 2000 עבור מ"ר

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה