דרוש מידע כמה לשלם לילדה בת 10.5 לבייביסיטר על ילדה בת 4 ?

• פותח הנושא gitit
  • פורסם בתאריך

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צודקת ממש.
השאלה מה זה תגמול שוקולד או תכשיט
אנחנו גם מסכימות לקבל במקום אפילו חצי מהמשכורת סירים ומכשירי חשמל??
זה בכלל לא להשוואה...
אם היינו יכולות לשלם את ההוצאות השוטפות של הבית שלנו עם סירים ומכשירי חשמל
אז אולי היינו מוכנות לקבל את זה.

אבל כאן הילדה מקבלת מתנה או ממתק או משו אחר
שסביר להניח שהייתה הולכת וקונה לעצמה,
אם כבר השוואה אז תשאלי אם היינו מוכנות שחצי מהמשכורת שלנו
תשולם ע"י המעסיק ישירות לחברת החשמל ולעירייה מחלקת ארנונה.
לי לא היה אכפת שיחסכו ממני את הטרחה שבתשלום (לא משנה שיש הו"ק...)

בדיוק פנתה אלי משהי ובקשה אם הבת שלי תוכל להוציא לה את הילדה במשך שבוע לקחת אותה כל יום מהגן הביתה ותשלם לה שקל ליום
אני חושבת שזה מעליב ומשפיל,
כבר עדיף שתבקש בחינם ותתן לילדה כל יום ארטיק כצ'ופר
זה כבר יותר מכובד.

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אבל עם הטיפ אני לא מסכימה- צריך קשר רציף וקבוע, לא כי אני לא סומכת עליה
אלא כי זה נותן לה ביטחון שיש מבוגר אחראי זמין.
אני לא מתקשרת כמעט כי היא מתקשרת מיוזמתה הרבה פעמים,
ואם אני לא עונה (כי בכל זאת אני בעבודה) היא ממש נכנסת ללחץ.
אולי זה ענין של אופי
יש כאלו שיותר אחראיות ותתקשרנה על דברים כדי לשאול, זו אחריות גם על הבית וגם על הילדים. וזה חשוב מאד ובעיני גם יפה מאד, למרות שלפעמים זה קשה מאד. :)

ולגבי כל יום לתת לה כסף נראה לי שזה משהו פחות בריא. היא תרגיש 'עשירה' פתאום. ללכת כל יום ולקנות לעצמה משהו נשמע לי מוגזם ולא כדאי. אפשר מדי פעם גם לצ'פר אותה במיוחד אם הי'ה לה קשה יותר והיא קצת מרגישה לא פשוט - לראות שמעריכים את המאמץ שלה.
אבל בכללי לידע אותה שתקבל את התשלום בסוף השבוע ותוכל לקנות לקראת שבת משהו מתוק לעצמה ואם תרצה לכולם מה טוב :)
אולי ניתן להרגיל אותה לרשום את שעות העבודה כדי להגיש לאמא של הילדה בצורה מסודרת ולדעת כמה היא הולכת לקבל ולתכנן אם תרצה לקנות בזה מאכל או משהו זול (שנגמר מהר) או משהו שווה שנשאר ליותר זמן כמו ספר וכו' שישאר שלה.
הכי טוב - לתת לה את הרעיונות המקובלים עליכם וראוים ושתחליט בעצמה מה היא מעדיפה - להחליט מראש מה תקנה או שתחליט אח"כ (אם רוצה ארטיק / שוקולד וכדומה)
ולתת לה כמה אפשרויות שתגרומנה לה לחוש אחריות כלפי הכסף
כמובן שתמיד אפשר לשמור ולחסוך וזה נהדר. אם מתאים לה.

בימבה ג'וק

משתמש מקצוען
בהיותי בת 10 ביקשה ממני מישהי בשמירה לשמור על השיירה שלה כל יום מ4-7 כולל הכל
5 ש"ח לשעה וגרה רחוק מההורים שלי
עד היום זכור לי כחוויית הצלחה (3 עשורים..)
תלוי בגישה ובאווירה סביב

ידידים

משתמש פעיל
לדעתי זה באמת ניצול לקחת ילדות / נערות ולתת להן עבודות לא קלות של לסחוב דברים כבדים
הן יכולות להתלהב אבל אח"כ כשהן מרגישות כמה כבד זה ואף אחת לא עוזרת להן זה לא הגיוני! לפעמים אפילו מבוגרים מתקשים לסחוב את זה ולקטנות אין מספיק אומץ לומר את זה כדי לא לצאת אלו שלא ירצו לקחת אותן בפעם הבאה. זה פשוט נורא ואיום בעיני!
מסכימה עם מה שאמרת , כנראה הובן מהדברים שלי שזו עבודה של סחיבה , ממש לא , ח"ו ,הן עוזרות לה בהפעלה עצמה. וברור שצריך להיזהר לא לנצל אותן ! ובפעמים שהיא רואה שקשה להן , היא מצ'פרת אותן מעבר למה שסיכמו . אין כאן בכלל שאלה , ילדות הן לא עבד ,ולא התכוונתי להגיד כך, סליחה אם כך הובנו הדברים , רק טענו שחבל שמרגילים אותן למושגים גבוהים בגיל קטן , כי הן שמחות גם בהרבה פחות ..
מקווה שהבהרתי את הדברים , ותודה על ההארה

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
רוב הפעמים אמא יוצאת להתאוורר. וביביסיטר באה והילדים מתוסכלים שאמא הלכה שלא לדבר על להתחיל את הביביסיטר עם צרחות ו'אני לא אוהב/ת אותך ולמה באת ואנחנו לא רוצים אותך'
שלא לדבר על הפרעות או התפרעויות ח"ו
אפילו סתם מריבות רגילות של ילדים... למה לקרוא לזה ניצול? אם זה ילדים שדורשים עבודה. צריכים להיות איתם והיא לא יכולה בינתים ללמוד למבחן או סתם לקרוא ספר אז וודאי שיש לה זכות לבקש ולהחליט אם שווה לה לבוא או לא
בחיים לא השארתי בייביסיטר עם ילדים ערים.
תביני שהמחירים שדיברתי עליהם הם על ילדים ישנים בלבד
ואוי ואבוי פעם אחת העזו להתעורר והגברת הבייביסיטר שיגעה אותי עד שיצאתי מהשמחה שנסעתי אליה בלית ברירה וחזרתי הביתה.
לזאת יקרא- מפונקת.

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ואוי ואבוי פעם אחת העזו להתעורר והגברת הבייביסיטר שיגעה אותי עד שיצאתי מהשמחה שנסעתי אליה בלית ברירה וחזרתי הביתה.
לזאת יקרא- מפונקת.
מבינה את הקושי. מאד.
מצד שני, כאחת שעשתה ביביסיטר בעצמי וכאחת שבאמת נותנת את הנשמה לילדים, זה מאד קשה כשהם מתעוררים.
לא מכירה את שלך ויכול להיות שהם הילדים הרגועים בתבל :)
אבל בינינו, רובם לא נהנים במיוחד לקום ולגלות מישהי זרה שיושבת על הספה בסלון או מטפלת בתינוק והם יודעים לשגע היטב. יש כאלו (בעיקר בגילאים הצעירים) שנלחצות מאד מאד! ולא מסוגלות להמשיך בביביסיטר כשהילדים בוכים או נבהלים ולא מוכנים / מצליחים להירגע.
אפשר להבין... נכון?
זה בכל זאת ענין של בשלות- להבין שהבכי זה לא בגללי אלא כי באמת זו הדרך שלו לבטא את מה שהוא מרגיש. לא כל ילדה / נערה או אפילו בת שעברה את הנערות מסוגלת להבין ולהמשיך ככה.

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מבינה את הקושי. מאד.
מצד שני, כביביסיטר בעצמי וכאחת שבאמת נותנת את הנשמה לילדים, זה מאד קשה כשהם מתעוררים
לא מכירה את שלך ויכול להיות שהם הילדים הרגועים בתבל
אבל בינינו, רובם לא נהנים במיוחד לקום ולגלות מישהי זרה שיושבת על הספה בסלון או מטפלת בתינוק והם יודעים לשגע היטב. יש כאלו (בעיקר בגילאים הצעירים) שנלחצות מאד מאד! ולא מסוגלות להמשיך בביביסיטר כשהילדים בוכים או נבהלים ולא מוכנים / מצליחים להירגע.
אפשר להבין... נכון?
זה בכל זאת ענין של בשלות- להבין שהבכי זה לא בגללי אלא כי באמת זו הדרך שלו לבטא את מה שהוא מרגיש. לא כל ילדה / נערה או אפילו בת שעברה את הנערות מסוגלת להבין ולהמשיך ככה.
מי שלא מסוגלת להתמודד עם ילד שמתעורר אז שתתכבד לשבת בבית
אני מצפה מבחורה שמקבלת 20 ש''ח לשעה להבין שילדים לפעמים מתעוררים.
אז על מה בדיוק משלמים לה? על הספר שהיא קוראת?

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מי שלא מסוגלת להתמודד עם ילד שמתעורר אז שתתכבד לשבת בבית
אני מצפה מבחורה שמקבלת 20 ש''ח לשעה להבין שילדים לפעמים מתעוררים.
אז על מה בדיוק משלמים לה? על הספר שהיא קוראת?
ואולי ניסתה להרגיע אותו - מדיבורים ועד הבטחות, וזה לא עזר?
יכול להיות גם שלא. אבל מכירה גם ילדים כאלו שניסיתי לתת להם בקבוק או מוצץ והעיפו הכל. עד שאמא שלהם לא הגיעה הם לא נרגעו משום דבר. פשוט כלום!!!
מה תעשה? תיתן לו לצרוח שעה -שעתים עד שיצאו ועד שיגיעו? ודאי לי שבמקרים שהיא ניסתה לבדוק מה חסר לו (לפעמים החלפת טיטול. לפעמים לבנות אין מספיק הבנה שצריך לבדוק גם את זה) ואולי לא בדיוק חשבה על כך שיתכן שהוא צמא כי לא שתה / רוצה מטרנה כי לא מספיק אכל וכו'. ניסית לכוון אותה בטלפון?
שוב אני באמת לא יודעת מה קרה שם, ומאד קל לי לגלות הבנה או עצות מבחוץ וודאי שגם לי במקומך היתה חוסר נעימות ואפילו מרמור שהיא לא מנסה לעשות יותר ורק מלחיצה אותך לצאת כבר. :( אבל בגלל הנסיון אני גם מבינה יותר שקודם כל צריכים להרגיע את הביביסיטר ;)ואח"כ להציע לה מה לעשות. צריכים להיות מאד סבלנים בטלפון. לתת לה לנסות כל פעם משהו אחר. לפעמים שיחה עם אמא עוזרת ולפעמים הוא שומע אותה ומגביר את הבכי, כולם מתחילים להתנועע במיטות וממלמלים מתוך שינה "אמא" ושישו ושמחו כל הבית חוגג...
זה באמת לא פשוט. יכול להיות שהיא פעלה מלחץ ולא מהבנה.

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני רק רוצה להסביר משהו.
עצם זה שהיא באה אליך הביתה לשמור זה כן קצת מאמץ.
היא לא הולכת הביתה להנות, לפעמים היא גם יכולה להפסיד משהו נחמד ומענין בבית כי היא נמצאת אצלך
היא קוראת ספר כי היא לא אמורה להשתעמם ולא לעשות כלום.
היא צריכה להישאר בשקט, לשמור על השקט. יש כאלו שאצלן זה אומר גם לא לדבר בטלפון כי הילדים עלולים להתעורר. זה באמת לא נעים ולא פשוט. תחשבי על זה.
יש כאלו שגם אם משאירים להן משהו לאכול הן מתבישות לקחת.
כדאי לשים לב גם למאמץ 'קטן' כזה...

איזה שם?

משתמש מקצוען
כמה משלמים ל3 שעות ל3 ילדים ערים וערניים מאד באמצע היום וכולל גם קניה קטנה במכולת?
מדובר בבחורה בת 13

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה