למה???אם בקהילה שלכם ובמוסדות הלימוד מקובל לדבר אידיש מקסים, אם לא זה ברכה לבטלה, האידיש מאד מהר תעלם מהשפה שלכם.
אם אתם מקהילה חסידית או ירושלמית שבה יש סיכוי שהילדים יכנסו למשפחה דוברת אידיש - כדאי להתאמץ.מטבע הדברים מאד קל בשוטף לדבר אידיש,
מצד שני אני מכיר כאלו שניסו בכל מאודם ללמוד אידיש ולא עלתה בידם,
וכן אני שומע מהרבה שהם היו מאד רוצים לדעת את השפה,
בוודאי בשנים האחרונות שהרבה שינו כיוון בחזרה לאידיש
השאלה עד כמה זה באמת כדאי להתאמץ בשביל זה?
משעשע.. שמענו כבר על הורים שרכשו שפה באמצעות ילדיהם, למרות שהרמה כנראה לא תהיה גבוהה מידיהבת שלי (קצת יותר משנתיים וחצי) יודעת עברית ואידיש ברמת שפת אם, כולל תרגום (אני מבקשת ממנה משהו בעברית, והיא מספרת לבעלי באידיש שביקשתי את זה וזה).
האידיש שלה נטו מהגן. בעלי מתחזק את זה. אני לא יודעת מילה. אבל היא מדברת איתו באידיש והוא עונה לה.
עכשיו מתחיל להיות לי מורכב, כי אני לא מבינה מה היא מבקשת, ולפעמים היא מתעקשת לדבר באידיש.
כולם מזהירים אותי שהאידיש לא תישאר אם לא יתחזקו את זה.
שנה הבאה, שתלמד בגני עברית, נראה מה קורה עם השפה שנרכשה. בכל מקרה תמיד בעלי יוכל לתחזק לה את זה. באזור שאנחנו גרים זה נכס, כי רוב השכנות אידישאיות (רוב הנשים גם יודעות עברית, אבל יש ילדות שלא).
מסתבר שאם לא מתחזקים אז היא לא תצליח לדבר,הבת שלי (קצת יותר משנתיים וחצי) יודעת עברית ואידיש ברמת שפת אם, כולל תרגום (אני מבקשת ממנה משהו בעברית, והיא מספרת לבעלי באידיש שביקשתי את זה וזה).
וכאן המקום להזהיר את דוברי/ות האידיש -מסתבר שאם לא מתחזקים אז היא לא תצליח לדבר,
אבל זה נכס כי להבין היא ודאי תדע.
מאמינה שכל עוד נגור באזור - היא תדע. זו התקשורת עם השכנות כאן. אני לא מצליחה לתקשר עם ילדות השכנות הקטנות, מה שהבת שלי עושה בכיף.מסתבר שאם לא מתחזקים אז היא לא תצליח לדבר,
אבל זה נכס כי להבין היא ודאי תדע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: