לא היו בכלל חרדים.יש מקורות?
מה היו האחוזים שלהם ביחס לאוכלוסיה הכללית?
חרדים זו הגדרה שנולדה לאחר מלחמת העולם השניה.
לא היו בכלל חרדים.יש מקורות?
מה היו האחוזים שלהם ביחס לאוכלוסיה הכללית?
זה לא לגמרי מדוייק. מקובל במחקר לראות את החת"ס כמעצבה של היהדות החרדית במלחמתו בהשכלה. גם למבנה הישיבתי שהתמסד בערך בתקופה זו השפעה מכרעת על עיצוב החרדיות.לא היו בכלל חרדים.
קרוב משפחה מבוגר, ניצול שואה (כבר לא בין החיים)
היה אומר שלפני פרוץ המלחמה, היו בכל ורשא 3 בחורי ישיבה (!!!)
שאף אחד לא הבין את הראש שלהם מה הם מחפשים שם
ברור זה ידוע שהיה הרבה יותר במיר אז היו 400 בחורים והיו עשרות ישיבות של נוברהדוק כמה באמת היו מענין לדעת אשמח גם למי יש את המידעאפילו לא מצחיק
סבי ז"ל למד לפני השואה בישיבה בוורשא
היו שם הרבה יותר מ3 בחורים....
אתה מאוד צודק אף אחד מהחילונים של פעם לא היה חולם מה הם רוצים לעשות היום אולי בלב רצו אבל לא העיזו להתבטא כך בגלוי כמו נתן זהבי וכואני סוטה קצת מענין האשכול
לפני כמה ימים היה בחדשות סיפור על יהודי בן 96 שחגגו לו בר מצווה מאחר שלא היה לו בר מצוה כי הגרמנים נכנסו ממש לפני הבר מצווה שלו, בראיון שהוא נתן לקול מבשר ראיון של 44 דקות הוא מספר באידיש עסיסית את כל ההווי של היהדות בגלציה לפני המלחמה ,הוא יודע הכל על היהדות, אפילו את המאכלים שאכלו הוא מדבר אפילו על גאלע, אבל תוך כדי דיבור הוא אומר שאבא שלו לא היה אורתודקסי, לפרנסה הוא עסק כוטרינר, היו להם כלבים בחצר וכו' וכו'
הפוילישע חילונים היו שונים מהחילונים שאנחנו מכירים היום, זה יותר דומה לנושרים של היום שממשיכים לאכול טשולנוט בליל שישי אבל לא שומרים תומ''צ.
נכון. כך אומר הרב גולודסר וגם הרב נויגרשל מדבר על מספרים דומים (עם נטיה ל50%)שמעתי פעם את הרב גולדווסר אומר שמבין 6 המיליונים הי"ד, היו כ 40% שומרי תומ"צ.
זה מה שכתבתי.לא בטוח בכלל,
לצערי אין בידי את הנתונים,
אבל קראתי ושמעתי המון על הנושא..
ואכן רוב היהודים בתקופה של תרום השואה (-אם לדייק בעיקר בזמן שבין 2 מלחמות העולם.. )
היו לא חרדים,(גם בהגדרה הכי מקילה...)
מוזר עד מאד. גם לי היו סבים בפולין, ובמשפחתם לבד היו יותר מ3 בחורי ישיבה.קרוב משפחה מבוגר, ניצול שואה (כבר לא בין החיים)
היה אומר שלפני פרוץ המלחמה, היו בכל ורשא 3 בחורי ישיבה (!!!)
שאף אחד לא הבין את הראש שלהם מה הם מחפשים שם
וניקית זו:אפילו לא מצחיק
ברור זה ידוע שהיה הרבה יותר במיר אז היו 400 בחורים והיו עשרות ישיבות של נוברהדוק כמה באמת היו מענין לדעת אשמח גם למי יש את המידע
ברוררר זה אתה צודק מאוד לא היה הרבה לכן אומרים שהיה השואה כי היתה התבוללות נוראה הבחורי הישיבות היו מועטים ומזולזלים לכן או אמרים ששרה שנירר הצילה את עולם הישיבות כי לא היה מי שרוצה להתחתן עם בחו ישיבה לכן זה היה ניסוד גדול משאכ היום הפוך מי שלא בישיבה קשה לו למצוא ולצערינו התחיל להיכנ גם הפוךזה מה שכתבתי.
שלהגיד שחצי הם חרדים זו משאלת לב (תפילת שוא), שתומ"צ היו כנראה פחות מחצי.
מוזר עד מאד. גם לי היו סבים בפולין, ובמשפחתם לבד היו יותר מ3 בחורי ישיבה.
יש לך מושג מה הגודל של וורשא? מסתמא גם כיום גרים שם יותר מ3 בחורי ישיבה, כ"ש אז.
וכמו שכתבה ניקית זו:
וניקית זו:
אולי הוא התכוון למה שהלך בישיבותאפילו לא מצחיק
זה נכון שבגור ואלכסנדר היו סביבות 100,000 חסידים?זהו, גם אני ידעתי שבחצרות החסידיות עוד לא חזרו להיות מה שהיה לפני השואה
אני לא מכירה את ההיסטוריה שלזה נכון שבגור ואלכסנדר היו סביבות 100,000 חסידים?
אם זה נכון מה קרה לאלכסנדר שלא קרה לגור?
לא נכון. ראיתי ב"ערוך השולחן" שמחברו הרב יחיאל מיכל הלוי אפשטיין נפטר בתרס"ח והוא משתמש במונח חרדים כהגדרה לקבוצה שנקראת היום חרדים.לא היו בכלל חרדים.
ההבדל הוא שבארץ ישראל היה גרעין די גדול של חסידי גור,אני לא מכירה את ההיסטוריה של
2 החסידויות,
אבל כנראה ההבדל זה בגלל השיקום אחרי השואה
שבגור היה מי שיעשה את זה
ובאלכסנדר פחות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: