rabshi

משתמש רשום
מי הם גופי הכשרות שנותנות חותמת כשרות למסלולי ההלכה?
ואיזה חברות מקבלות איזה הכשר?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש עכשיו קרן פנסיה חדשה בהלמן אלדובי, מחקה מדד סנופי, כשרה כמובן.
דמי ניהול- 1.49 מהפקדה, 0.05 מהצבירה.
נשמע שווה, לא?
תודה שאת מספרת לי.
אבל אני זאת שבשרה פה על הקרן הזאת :rolleyes:
כרגע אני במנורה / מבטחים החדשה דרך ארגון המורים, משלמת 2% מהפקדה ואפס מהצבירה.
ויש לי שם גם ביטוח נכות ושארים ל"ע כמובן בתשלום, אני לא יודעת אם זה חלק מהשתי אחוז או בנוסף.
מה יותר שווה? בכל קרן פנסיה יש את הביטוחים?
מבחינת מדיניות ההשקעה אם את צעירה ולא מושכת כל פעם פיצויים, אז הלמן אלדובי מסלול מנייתי עדיפה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

A052

משתמש סופר מקצוען
בהלמן אלדובי כבר ויתרו על זה ואין צורך בחתימת המעסיק
אצלי לא הסכימו.
אכן אין דבר כזה, ללא אישור מעסיק לא ניתן לשנות מסלול השקעה של רכיב הפיצויים, את השאר כן ניתן כי זה שייך רק לעובד. אחרי עזיבת מקום עבודה ניתן להביא אישור תקופות העסקה מביטוח לאומי ואם עברו 4 חודשים הם משנים בלי חתימה.
ויש לי שם גם ביטוח נכות ושארים ל"ע כמובן בתשלום, אני לא יודעת אם זה חלק מהשתי אחוז או בנוסף.
בנוסף.
בכל קרן פנסיה יש את הביטוחים?
כמובן.

פרדוקס

משתמש רשום
זה דווקא כן כשר.
ולכן זה כל כך בשורה לציבור החרדי.
1609358795130.png

נראה שרק הסנופי כשר, ולא המנייתי

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
@אהבת עולם

והאם מדד acwi העולמי (שאהבת עולם כתבה) צריך לחשוש שיש שם חברות ישראליות?
אני לא יודע
צריך לבדוק ברשימה של הקרן האם יש שם מישראל, גם אם כן אפשר לשאול את הבד"ץ והם יבדקו את הקרן הספציפית האם היא בסדר.
אולי @אהבת עולם יודעת

ד.ר.

משתמש רשום
הסנופי זה מנייתי.
והוא המסלול הכשר היחיד שמושקע 100% רק במניות.
מה שמופיע באישור הכשרות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל 1544 , לא נחשב מושקע במניות?

הלמן-אלדובי1544הלמן-אלדובי קרן השתלמות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל
2265הלמן-אלדובי השתלמות מחקה מדד S&P500

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה שמופיע באישור הכשרות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל 1544 , לא נחשב מושקע במניות?
זה מנייתי.
אבל המסלול הזה הוא לא בקרן פנסיה, אלא בקרן השתלמות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

המאיר לארץ

משתמש רשום
@מקצועי בלבד @אהבת עולם מה דעתכם, מהסוכנות ביטוח פנו לאמא שלי לבדיקה שאין כפל ביטוחים (דהיינו בדיקה איזה ביטוחים אין לה עוד:) ומהסכנות ביטוח אמרו לה שבביטוח מנהליםשלה אין ביטוח חיים לקצבה, ולכן המליצו לה לעשות ביטוח חיים לקצבה בנפרד בעלות של 180 שח לחודש סה 2160 שח לשנה(שזה כנרא עולה עם הגיל), בדקתי לה את המקדם, 10% מהצבירה על מקדם של 173, 90% הנותרים על מקדם של 211, בנוסף הדמי ניהול 1.24% מצבירה ו-2% מהפקדה, שזה יוצא שהיא משלמת סכום אסטרונומי של 5300 ש"ח דמי ניהול, (לשם השוואה עם הצבירה שלה היה מתנהל בברירי מחדל של אלטשולר שחם היתה משלמת 877 שח דמי ניהול או בברירת מחדל של הלמן אלדובי היתה משלמת 650 שח דמי ניהול) והם רוצים שתעשה גם ביטוח חיים לקצבה ולשלם עוד 2160 שח, האם יש לה עוד עניין להשאר בביטוח מנהלים הנ"ל?

ש ר

משתמש רשום
@מקצועי בלבד @אהבת עולם מה דעתכם, מהסוכנות ביטוח פנו לאמא שלי לבדיקה שאין כפל ביטוחים (דהיינו בדיקה איזה ביטוחים אין לה עוד:) ומהסכנות ביטוח אמרו לה שבביטוח מנהליםשלה אין ביטוח חיים לקצבה, ולכן המליצו לה לעשות ביטוח חיים לקצבה בנפרד בעלות של 180 שח לחודש סה 2160 שח לשנה(שזה כנרא עולה עם הגיל), בדקתי לה את המקדם, 10% מהצבירה על מקדם של 173, 90% הנותרים על מקדם של 211, בנוסף הדמי ניהול 1.24% מצבירה ו-2% מהפקדה, שזה יוצא שהיא משלמת סכום אסטרונומי של 5300 ש"ח דמי ניהול, (לשם השוואה עם הצבירה שלה היה מתנהל בברירי מחדל של אלטשולר שחם היתה משלמת 877 שח דמי ניהול או בברירת מחדל של הלמן אלדובי היתה משלמת 650 שח דמי ניהול) והם רוצים שתעשה גם ביטוח חיים לקצבה ולשלם עוד 2160 שח, האם יש לה עוד עניין להשאר בביטוח מנהלים הנ"ל?

תבדוק שוב אין דבר כזה 2 מקדמים בפוליסה אחת.
אולי יש לה 2 פוליסות, וגם אז, צריך לבדוק טוב טוב לפי הפרטים האישיים והמשפחתיים שלה האם זה מתאים לה בכלל.
לגבי ביטוח חיים לקצבה שהציעו לכם. צריך לבדוק אם זה לא כפל. ז"א בביטוח מנהלים הישן אמור להיות סכום ביטוח חיים חד פעמי במקרה מוות.
מה שאתם צריכים לבדוק זה את סכום הביטוח ואם זה מספיק. . בדר"כ גם הביטוחי חיים האלו מאוד מאוד יקרים וכדאי להקטין אותם למינימום ( לבטל לגמרי אי אפשר) ולרכוש ביטוח חיים פרטי בעלות זולה בהרבה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בודקים את זה ככה:
אם היא ככל הנראה כבר לא תשקיע במסלול מנייתי (בגלל גיל) מה שנותר לבדוק זה כמה ישפיעו דמי הניהול שעוד נותרו לה לעומת המקדם המובטח.
לבדיקת דמי הניהול אפשר לבדוק פה במחשבון של מיטב להזין את דמי הניהול הקיימים ולראות כמה כסף יצא בסך הכל בכל אפשרות.

אחרי שיש לנו את הנתונים - צריך לחלק את הכסף שנצבר בביטוח המנהלים - למקדם המובטח,
ואת הכסף שנצבר בקרן הפנסיה - לחלק למקדם שמחשבים לפי הקובץ המצורף (נלקח מאתר פנסיוני)
במקרה שלכם צריך לעשות את החישוב פעמיים עבור כל סכום צבירה - 10% או 90%
אבל זה פשוט מאד.

לגבי ביטוח קצבתי - זו שאלה פשוטה - האם במקרה מות צריך עוד כסף(מלבד הביטוח ההוני)? לא האם יהיה נחמד, אלא אם זה צורך חיוני ממש - עושים , אחרת , לא שווה.
שימו לב שביטוח הוני בביטוח מנהלים מתקזז עם קרן "ערבים"

קבצים מצורפים

• mekadem.xlsx
    KB 22.8 · צפיות: 21
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה