תודה שאת מספרת לי.יש עכשיו קרן פנסיה חדשה בהלמן אלדובי, מחקה מדד סנופי, כשרה כמובן.
דמי ניהול- 1.49 מהפקדה, 0.05 מהצבירה.
נשמע שווה, לא?
מבחינת מדיניות ההשקעה אם את צעירה ולא מושכת כל פעם פיצויים, אז הלמן אלדובי מסלול מנייתי עדיפה.כרגע אני במנורה / מבטחים החדשה דרך ארגון המורים, משלמת 2% מהפקדה ואפס מהצבירה.
ויש לי שם גם ביטוח נכות ושארים ל"ע כמובן בתשלום, אני לא יודעת אם זה חלק מהשתי אחוז או בנוסף.
מה יותר שווה? בכל קרן פנסיה יש את הביטוחים?
סליחה, התפספס לי ב68 עמודים פה...אבל אני זאת שבשרה פה על הקרן הזאת
אני רואה שזה לא כשרמבחינת מדיניות ההשקעה אם את צעירה ולא מושכת כל פעם פיצויים, אז הלמן אלדובי מסלול מנייתי עדיפה.
זה דווקא כן כשר.אני רואה שזה לא כשר
בהלמן אלדובי כבר ויתרו על זה ואין צורך בחתימת המעסיק
אכן אין דבר כזה, ללא אישור מעסיק לא ניתן לשנות מסלול השקעה של רכיב הפיצויים, את השאר כן ניתן כי זה שייך רק לעובד. אחרי עזיבת מקום עבודה ניתן להביא אישור תקופות העסקה מביטוח לאומי ואם עברו 4 חודשים הם משנים בלי חתימה.אצלי לא הסכימו.
בנוסף.ויש לי שם גם ביטוח נכות ושארים ל"ע כמובן בתשלום, אני לא יודעת אם זה חלק מהשתי אחוז או בנוסף.
כמובן.בכל קרן פנסיה יש את הביטוחים?
זה דווקא כן כשר.
ולכן זה כל כך בשורה לציבור החרדי.
הסנופי זה מנייתי.נראה שרק הסנופי כשר, ולא המנייתי
והאם מדד acwi העולמי (שאהבת עולם כתבה) צריך לחשוש שיש שם חברות ישראליות?כל קרנות הסל של חו"ל כשרות
אא"כ יש בה גם חברות ישראליות צריך לבדוק אותה ספציפית
אני לא יודע
מה שמופיע באישור הכשרות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל 1544 , לא נחשב מושקע במניות?הסנופי זה מנייתי.
והוא המסלול הכשר היחיד שמושקע 100% רק במניות.
הלמן-אלדובי | 1544 | הלמן-אלדובי קרן השתלמות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל |
---|---|---|
2265 | הלמן-אלדובי השתלמות מחקה מדד S&P500 |
זה מנייתי.מה שמופיע באישור הכשרות מסלול פאסיבי - מדדי מניות חו"ל 1544 , לא נחשב מושקע במניות?
ובקרן השתלמות איזה מהם יותר מומלץ?זה מנייתי.
אבל המסלול הזה הוא לא בקרן פנסיה, אלא בקרן השתלמות.
אני יותר אוהבת את מדדי מניות חו"ל.ובקרן השתלמות איזה מהם יותר מומלץ?
@מקצועי בלבד @אהבת עולם מה דעתכם, מהסוכנות ביטוח פנו לאמא שלי לבדיקה שאין כפל ביטוחים (דהיינו בדיקה איזה ביטוחים אין לה עוד ומהסכנות ביטוח אמרו לה שבביטוח מנהליםשלה אין ביטוח חיים לקצבה, ולכן המליצו לה לעשות ביטוח חיים לקצבה בנפרד בעלות של 180 שח לחודש סה 2160 שח לשנה(שזה כנרא עולה עם הגיל), בדקתי לה את המקדם, 10% מהצבירה על מקדם של 173, 90% הנותרים על מקדם של 211, בנוסף הדמי ניהול 1.24% מצבירה ו-2% מהפקדה, שזה יוצא שהיא משלמת סכום אסטרונומי של 5300 ש"ח דמי ניהול, (לשם השוואה עם הצבירה שלה היה מתנהל בברירי מחדל של אלטשולר שחם היתה משלמת 877 שח דמי ניהול או בברירת מחדל של הלמן אלדובי היתה משלמת 650 שח דמי ניהול) והם רוצים שתעשה גם ביטוח חיים לקצבה ולשלם עוד 2160 שח, האם יש לה עוד עניין להשאר בביטוח מנהלים הנ"ל?
בודקים את זה ככה:@מקצועי בלבד @אהבת עולם מה דעתכם, מהסוכנות ביטוח פנו לאמא שלי לבדיקה שאין כפל ביטוחים (דהיינו בדיקה איזה ביטוחים אין לה עוד ומהסכנות ביטוח אמרו לה שבביטוח מנהליםשלה אין ביטוח חיים לקצבה, ולכן המליצו לה לעשות ביטוח חיים לקצבה בנפרד בעלות של 180 שח לחודש סה 2160 שח לשנה(שזה כנרא עולה עם הגיל), בדקתי לה את המקדם, 10% מהצבירה על מקדם של 173, 90% הנותרים על מקדם של 211, בנוסף הדמי ניהול 1.24% מצבירה ו-2% מהפקדה, שזה יוצא שהיא משלמת סכום אסטרונומי של 5300 ש"ח דמי ניהול, (לשם השוואה עם הצבירה שלה היה מתנהל בברירי מחדל של אלטשולר שחם היתה משלמת 877 שח דמי ניהול או בברירת מחדל של הלמן אלדובי היתה משלמת 650 שח דמי ניהול) והם רוצים שתעשה גם ביטוח חיים לקצבה ולשלם עוד 2160 שח, האם יש לה עוד עניין להשאר בביטוח מנהלים הנ"ל?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: