אי אפשר להזין שם נתוני דמי ניהול.לבדיקת דמי הניהול אפשר לבדוק פה במחשבון של מיטב
כאן כן אפשר https://nihul.cma.gov.il/Parameters/Parameters?id=86400001#
אבל זה נותן נתונים רק לחמש שנים
ו @המאיר לארץ רוצה לדעת כמה תשלם עד הפרישה.
אי אפשר להזין שם נתוני דמי ניהול.לבדיקת דמי הניהול אפשר לבדוק פה במחשבון של מיטב
אתה בטוח ש7.5% זה לחלק התגמולים שיש בקרן פנסיה?1. מה ההבדל האם זה מופרש לפיצויים או לגמל? ומה הביא לשינוי
אתה לא בטוח מפסיד משהו, ואולי דווקא המעסיק מפסיד.2. אני מפסיד מעתה ואילך 0.83 אחוז, או שיש מה לעשות שיגדילו לי את זה כמו שהיה
אפשר, בשורה של תוכניות קיימות.אי אפשר להזין שם נתוני דמי ניהול
אולי את מעל תקרת ההפרשה לפנסיה ולכן פתחו לך פנסיה משלימה שאין לאלטשולרעפ"י המלצת כל המומחים כאן העברתי את הפנסיה שלי מ'ביטוח מנהלים' עם דמי ניהול מטורפים [ומקדם מובטח לא משהו] לפנסיה של אלטשולר
כעת אני רואה בתלוש שעד כעת הופרשו לי: 8.33 אחוז לפיצויים, ו-6.00 לגמל, ומעתה מופרשים לי רק 6.00 לפיצויים ו-7.50 לגמל,
שאלותי:
1. מה ההבדל האם זה מופרש לפיצויים או לגמל? ומה הביא לשינוי
2. אני מפסיד מעתה ואילך 0.83 אחוז, או שיש מה לעשות שיגדילו לי את זה כמו שהיה
סעיף 14 לפי מה שידוע לי גמיש בין 6%ל8.33% הכל כפי ראות עיני המעסיקאתה בטוח ש7.5% זה לחלק התגמולים שיש בקרן פנסיה?
או שמדובר על קרן השתלמות או משהו אחר?
אתה לא בטוח מפסיד משהו, ואולי דווקא המעסיק מפסיד.
זאת אומרת שבמקרה ויפטרו אותך או שתהיה זכאי לפיצויים המעסיק יצטרך להפריש לך גם את ה2.33% של הפיצויים רטרואקטיבית על כל השנים ולפי המשכורת האחרונה [והמשכורות עולות עם השנים]
ואם אתה תתפטר בצורה שלא תהיה זכאי לפיצויים אז תפסיד את ה2.33% האלו.
אמנם אם אתה חתום על סעיף 14 אז המעסיק צריך להפריש 8.33% לפיצויים.
וחוץ מזה תמיד אפשר להאיר למעסיק שההפרשה לפיצויים ירדה, וכלל לא בטוח שזה מכוון.
בכל אופן נראה לי שהצדק בדברי @מקצועי בלבד שזה פועל לטובתי במקרה שאהיה זכאי לפיצויים, כך ראיתי באתר כל זכות:סעיף 14 לפי מה שידוע לי גמיש בין 6%ל8.33% הכל כפי ראות עיני המעסיק
גם אם תצא לפנסיה תהיה זכאי לקבל את ההשלמה לפיצויים הזאת, ולפי המשכורת האחרונה.אמנם אני חוזר ושואל, במקרה שאני לא יפוטר [כך אני מקוה שיהיה בעז"ה] עד שאצא לפנסיה, אז למעשה כן הפסדתי את החלק שלא הופרש. כך שכן שווה לי להתעקש עם המעסיק שיחזיר לי את ההפרשות לאחוזים שהיו בביטוח המנהלים
אני צודק?
6 אחוז למעביד עד עכשיו זה לא תקין הוא היה צריך להפריש 6.5 תגמולי מעסיק יכול להיות שעכשיו הוא משליםעפ"י המלצת כל המומחים כאן העברתי את הפנסיה שלי מ'ביטוח מנהלים' עם דמי ניהול מטורפים [ומקדם מובטח לא משהו] לפנסיה של אלטשולר
כעת אני רואה בתלוש שעד כעת הופרשו לי: 8.33 אחוז לפיצויים, ו-6.00 לגמל, ומעתה מופרשים לי רק 6.00 לפיצויים ו-7.50 לגמל,
שאלותי:
1. מה ההבדל האם זה מופרש לפיצויים או לגמל? ומה הביא לשינוי
2. אני מפסיד מעתה ואילך 0.83 אחוז, או שיש מה לעשות שיגדילו לי את זה כמו שהיה
ממש לא נכון, זה החוק:6 אחוז למעביד עד עכשיו זה לא תקין הוא היה צריך להפריש 6.5 תגמולי מעסיק יכול להיות שעכשיו הוא משלים
אחורה לכן הוא מוסיף ל7.5 אחוז
זה לא עובד ככה.כך שברגע שהוא הפריש לי לפיצויים 8.33 היה מספיק לגמולים 6 שזה ביחד יותר מ-12.5
למה לא למסלול המנייתי הכשר בהלמן אלדובי?א. אני ללא עבודה כרגע, האם כדאי להעביר את הפנסיה לאלטשולר שחם?
שאלה טובה.ג. בתור עצמאי, (בהמשך) האם עדיף להפקיד יותר כסף בפנסיה או בהשקעה פרטית? (שתשאר תמיד שלי)
כן.@מקצועי בלבד האם יש לך הבנה גם בהבדל בין רכיבי אכע בקרנות פנסיה לרכיב בביטוח מנהלים
לעניין אכע לעיסוק סביר/ספציפי?
תודה
רק להוסיף על המעלות שמנתה מקצועי בלבד בעניין קרן פנסיה מקיפהג. בתור עצמאי, (בהמשך) האם עדיף להפקיד יותר כסף בפנסיה או בהשקעה פרטית? (שתשאר תמיד שלי)
יש 3 מסלולים:למה לא למסלול המנייתי הכשר בהלמן אלדובי?
אפשר להשקיע בבית השקעות. למה בקופ"ג?כמדומני שאין לקופת גמל מעלות מיוחדות
מלבד המעלה שתוכל בגיל שישים להוציא את כל הסכום
ותשלם מס רק 15% נומנלי ('נומינלי' בישראל פחות משתלם מ'ריאלי', כי המדד עולה כמעט כל שנה)
דחיית מס יש בכל חשבון השקעות, פטור ממס רווח הון זו מעלה אם החסכון מיועד לגיל 60.א. דחיית מס, ופטור ממס רווחי הון בהוצאה כקצבה אחרי גיל 60.
ביטוחים הם מעלה למי שצריך אותם, וחיסרון למי שלא צריך . עד הסכום של המשכורת החודשית, לדעתי , נצרך .ב. ביטוחים מאד טובים וזולים
יותר יקרים מחשבון השקעות סטנדרטי (כמובן, שזה תלוי כמה כסף יש שם , אבל בחשבון אפשר להגיע בהמשך גם ל0.3-0.2% ופחות מזה)ג. דמי ניהול מאד זולים
בהחלטד. הטבת מס בהפקדה.
גם קרן הפנסיה היא תמיד שלך .ג. בתור עצמאי, (בהמשך) האם עדיף להפקיד יותר כסף בפנסיה או בהשקעה פרטית? (שתשאר תמיד שלי)
ובקרן פנסיה זה 0.05%יותר יקרים מחשבון השקעות סטנדרטי (כמובן, שזה תלוי כמה כסף יש שם , אבל בחשבון אפשר להגיע בהמשך גם ל0.3-0.2% ופחות מזה)
הוא מדבר על קרן פנסיה לעצמאיים, שהמינימום שמחויב בחוק זה ממש גרושים וממש לא מספק.יותר מהסכום שנדרש בחוק, לדעתי , כדאי לשים בחשבון רגיל שיהיה זמין תמיד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: