רוב חברות הביטוח דורשות רק אישור מהמעסיק הנוכחי.כפי שכתבו צריך רק אישור מעסיק נוכחי, ואישור תקופות העסקה מביטוח לאומי שמראה שעברו 4 חודשים ויותר מההעסקה ע"י המעסיקים האחרים.
בטוח??הדמי ניהול של הלמן אלדובי זה תמיד ככה גם לא דרך האתר
@מקצועי בלבדלכל מי שחיכה לקרן פנסיה המנייתית הכשרה ובדמי ניהול זולים, הרגע הזה הגיע!!
ממממה פירושו של זה?כרגע אין לה שום משמעות.
מה יהיה בעתיד?
נחיה ונראה.
לא יודע מה הכוונה דורשות.רוב חברות הביטוח דורשות רק אישור מהמעסיק הנוכחי.
במידה ויש סעיף 14 גם אין צורך באישור מעסיק.
כן.@מקצועי בלבד
סוג פנסיה זה דבר שאפשר לבקש מהמעסיק ע"פ העדפה? (קופת גמל/מסלול), כלומר לבקש ל"אלדובי"?
דבר נוסף - אם אפשר לשאול על חיסכון לילד: תינוק מעל חצי שנה עוד לא צורף לשום קופה/מסלול.
ניתן לצרף ל"אלדובי" הזה?- שכפי המשתמע מדברייך משתלם יותר מאלטשולר. הלוא כן?
והאם ניתן להפריש רטרואקטיבית את 50 השקלים הנוספים?
לשאלות נוספות בנושא "חיסכון לכל ילד" נא הפני אותי לאשכול הראוי (לא מצאתי).
לא. אין לזה שום משמעות.עלול לגרום לחוסר יציבות?
בטוח??
כי לפי תנאי המכרז שהם זכו, אז דמי הניהול מהצבירה זה 0.1%
אבל כשאני הצטרפתי בשבוע שעבר ברירת המחדל הייתה "אלטשולר שחם-פנסיה מקיפה"הברירת מחדל כשלא בוחרים מסלול מסוים, אז זה מסלול תלוי גיל.
ולכן יש לבחור במסלול הלכה. [אותם דמי ניהול]
אודות הנכתב שניתן לעשות את זה ללא המעסיק - רק חשוב להדגיש - שחובה לעדכן את המעסיק, כדי שיתחיל להעביר את הפקדות הפנסיה לקרן הרלוונטית. בנוסף, חשוב לבדוק האם כדאי לאחד את הקרן הישנה עם החדשה (לא בהכרח שכדאי, ראו https://pensuni.com/?p=3086).כן.
וגם אפשר לעשות זאת לבד, ללא לערב את המעסיק.
חיסכון לכל ילד - הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...
פה נדבר על כל מה שקשור בתכנית חיסכון לכל ילד, איפה עדיף לשים את הכסף? בבנק, או בקופת גמל? האם כדאי להפריש 50 ש"ח נוספים לכל ילד? מה מיוחד בתכנית הזאת? ובקיצור כל מה שרציתם לשאול, להאיר, או להעיר, על התכנית הזו, פה זה המקום.www.prog.co.il
לא. אין לזה שום משמעות.
אני לא יודעת מה החישוב שם, וכנראה שגם בהצרפות ישירה הם חישבו לפי 0.1% מהצבירהאפשר לבדוק במחשבון דמי ניהול של משרד האוצר
בכל האופציות של הלמן אלדובי- ישיר ולא ישיר, דמי הניהול זהים.מחשבון דמי ניהול - רשות שוק ההון, דף פרמטרים
nihul.cma.gov.il
בטופס ההצטרפות יש אפשרות לבחור מסלול השקעה, מי שלא שם לב, אז זה נפתח לו במסלול ברירת המחדל, שזה מסלול תלוי גיל.אבל כשאני הצטרפתי בשבוע שעבר ברירת המחדל הייתה "אלטשולר שחם-פנסיה מקיפה"
לא ראיתי שום מסלול שהוזכרה בו "הלכה".
יש לך מושג איך אני משנה את זה עכשיו?בטופס ההצטרפות יש אפשרות לבחור מסלול השקעה, מי שלא שם לב, אז זה נפתח לו במסלול ברירת המחדל, שזה מסלול תלוי גיל.
השם "אלטשולר שחם-פנסיה מקיפה" זה שם כללי לכל הקרנות פנסיה של אלטשולר.
כן, פונה לאלטשולר ומבקשת לשנות מסלול השקעה.יש לך מושג איך אני משנה את זה עכשיו?
תבדקי שם במחשבון שם במידע נוסף כתוב דמי ניהול מצבירה 0.05 גם בישיר וגם בלא ישיראני לא יודעת מה החישוב שם, וכנראה שגם בהצרפות ישירה הם חישבו לפי 0.1% מהצבירה
כי אפשר לראות פה, שהם לא צריכים בעיקרון לתת יותר זול מ 0.1% מהצבירה.
קרנות נבחרות
משרד האוצר ורשות שוק ההון בחרו עבורכם קרנות נבחרות מוזלות לחיסכון הפנסיוני. לכל עובד קיימת הזכות להצטרף לאחת מארבעת קרנות הפנסיה נבחרות שנבחרו.\www.gov.il
לא להוציא בשום פנים ואופן!!השאלה שלי מה כדי לי לעשות עם כספי הקרן להוציא את כל הכסף עכשיו לפני גיל פנסיה ולהפסיד את האחוזים או לשלם כל חודש דמי ניהול בלי להרוויח כלום?
נכון.שלום, החל מהחודש הזה המעסיק שלי צריך לשלם עלי פנסיה,
רציתי לשאול באיזו חברה ומסלול הכי שווא?
כי קצת התבלבלתי, בתחילה הבנתי ששווא באלטשולר אך עכשיו אני מבינה שיש קרן יותר שווה בהלמן.
@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך
תודה
לא להוציא בשום פנים ואופן!!
הכסף מושקע ומרוויח גם ללא שתפקידי הפקדות חדשות.
כדאי שתבדקי כמה דמי ניהול את משלמת, וכדאי לך לשקול להעביר לקרן פנסיה החדשה של הלמן אלדובי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: