A052

משתמש סופר מקצוען
אני לא זוכר איפה הפנסיה הישנה, איך אני יכול לדעת איפה היא?
איך מאחדים קרנות פנסיה?
מקבלים דוח שנתי כל שנה, ניתן גם לבדוק באתר "הר הביטוח או הר הכסף" כמו"כ ייתכן וזה כבר אוחד לפני כמה שנים לפי חוקים שנכנסו כך שאין צורך לאחד אלא רק להעביר לקרן אחרת אם רוצים.
21 ש"ח לחודש זה סביר?
זה לא בש"ח, וזה לא לחודש. דמי ניהול זה אחוז מסויים מהפנסיה שיורד בשנה מהכסף שצבור בקרן הפנסיה.
כמה כתוב לכם בדוח השנתי של קרן הפנסיה שיורד לכם באחוזים דמי ניהול?

מדבר לעניין

משתמש פעיל
1597589881244.png

הם כותבים 21 חודשית.

A052

משתמש סופר מקצוען
זה לא קשור לדמי ניהול. בגלל שאתם לא עובדים אז הביטוח של קרן הפנסיה מפסיק לעבוד.
אם רוצים שהוא ימשיך צריך לשלם להם. זה לשיקולכם אבל לא חובה.

דמי ניהול זה חלק מהקרן פנסיה, עבור ההשקעות וכו' שעושים עם הכסף גובים דמי ניהול שזה לפי אחוזים (גם אם לא מרוויחים).

יהלומי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מומלץ מאוד לבחור באופציה זו, בצורה זו ניתן לשמור על הכיסוי הביטוחי למשך 24 חודשים. במידה ותבחרו שלא לעשות זאת יתבטל הכיסוי הביטוחי. מציינת כי ניתן לשלם זאת באמצעות הוראת קבע, או לבקש שהקרן תנכה את עלות הריסק מתוך היתרה הצבורה בקרן (אני מבקש שתשמרו לי על זכויותיי באמצעות תשלום מתוך ערך הפדיון בתוכנית).

A052

משתמש סופר מקצוען
צריך לבקש (לא בטוח שכדאי, אם הכסף לא דחוף עדיף שהוא ישאר בקרן הפנסיה עד לגיל פנסיה)
המעסיק צריך לדאוג לכל מיני טפסים ולחתום עליהם, ואז אפשר לבקש מקרן הפנסיה את הכסף הצבור בקופת הפיצויים.

seven up

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
סוכן הביטוח מטעם העבודה שלי, המליץ לי בכל פה ללכת על הפניקס + מטרית הפניקס.
האם זה מומלץ??? ושווה להוסיף כסף עבור המטריה?

david1986

משתמש פעיל
מישהו יודע לגבי קצבת זקנה לאישה שהגיעה לגיל 70 ולא עבדה מספיק חודשים במהלך השנים, האם בכל מקרה מגיע לה סכום מינימלי של קצבת זקנה או שחייב להיות שעבדה 144 חודש?

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אשה שעבדה בעבר וכרגע לא עובדת, מה קורה עם תוכנית הפנסיה שהיתה לה? האם ממשיך לרדת דמי ניהול? - והרי לא מצטבר שם כסף נוסף.
שאלה נוספת, הבעל עובד ויש לו קרן פנסיה פעילה, האשה לא עובדת, האם בהגיעה לגיל גבורות ולאחר 120 של הבעל - היא ממשיכה לקבל את קצבת הפנסיה של הבעל?

A052

משתמש סופר מקצוען
יש דמי ניהול מהפקדה ויש דמי ניהול מהצבירה שממשיכים כמובן כל הזמן.
ואכן היורשים מקבלים את יתרת קרן הפנסיה.

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
אשה שעבדה בעבר וכרגע לא עובדת, מה קורה עם תוכנית הפנסיה שהיתה לה? האם ממשיך לרדת דמי ניהול? - והרי לא מצטבר שם כסף נוסף
יורד ואפילו יותר ממה שירד אם לא מטפלים אחרי חצי שנה ללא עבודה הרבה פעמים דמי הניהול מהצבירה קופצים למקסימום בחוק שזה 0.5 אחוז לכן כדאי לטפל בזה ובמקרה הצורך להעביר לאחת מקרנות הפנסיה ברירת מחדל

ESTI אסתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הציעו לי לפתוח במגדל-מסלול הלכה
2 אחוז הפקדות
0.2 אחוז צבירה.
בגלל הסכם שיש לעבודה עם מגדל שיש תנאים טובים.
לא מבינה בזה בכלל, אשמח לשמוע מהמתמצאים פה מה דעתכם.
@A052
@יהלומי

צריח

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שאלה למנוסים פה...
מה עדיף
0.18 מהצבירה ו-1.30 מההפקדה [בהראל]
או
0.20 מהצבירה ו-1.20 מההפקדה [במגדל]

מאיר530

משתמש פעיל
שאלה למנוסים פה...
מה עדיף
0.18 מהצבירה ו-1.30 מההפקדה [בהראל]
או
0.20 מהצבירה ו-1.20 מההפקדה [במגדל]
איפה התשואה יותר יפה?
ונראה לי שעדיף אלטשולר ברירת מחדל 1.49 מההפקדה 0.1מצבירה ותשואות יותר יפות ולא מגדל והראל

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה