כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

מנטור

משתמש פעיל
לפני זמן קצר דווח כי נמנעה השביתה במערכת החינוך, כך הודיע יו"ר ארגון המורים רן ארז. כמו כן, כפי שדווח, כל המורים צפויים לקבל תוספת שכר של 2,000 שקלים.

הצדדים הגיעו להבנות על מנגנון למתן בונוסים למורים מצטיינים. עוד הוחלט במסגרת ההסכם להוסיף שעת לימוד פרונטלית למורים, אך להוריד שלוש שעות של לימוד פרטני. זמן הלימוד הפרטני מאפשר למורה להתייחס לתלמיד באופן אישי, להבין מה המצב שלו ולעזור לו בחומר.

מנוחי_מ

משתמש פעיל
@כיוונים
מה שציטטת נמצא רק בקובץ שיצא בשנת 2008 ע"י שרת החינוך דאז תמיר
התוכנית היתה בחיתולים ומאז עברה שידרוגים סביר להניח שגם אז זו היתה טעות
בכל אופן בכל הקבצים האחרים ממשה"ח זה לא מופיע וכמובן זה גם לא הגיוני
וכעובדת הוראה באופק חדש למעלה מעשור מעולם לא שמעתי שמישהי קיבלה מקדם המרה כ"כ גבוה
אין לך מה לצפות שמישהו יפעל לפי חוברת "מידע" אפי' לא חוברת הנחיות רשמית ממשה"ח בודאי לא כשהיא עתיקת יומין

נערך לאחרונה ב:

כיוונים

משתמש רשום
@avim10 @נבחר
@כיוונים
מה שציטטת נמצא רק בקובץ שיצא ע"י בשנת 2008 ע"י שרת החינוך דאז תמיר
התוכנית היתה בחיתולים ומאז עברה שידרוגים סביר להניח שגם אז זו היתה טעות
בכל אופן בכל הקבצים האחרים ממשה"ח זה לא מופיע וכמובן זה ם לא הגיוני
וכעובדת הוראה באופק חדש למעלה מעשור מעול לא שמעתי שמישהי קיבלה מקדם המרה כ"כ גבוה
אין לך מה לצפות שמישהו יפעל לפי חוברת "מידע" אפי לא חוברת הנחיות רשמית ממשה"ח בודאי לא כשהיא עתיר=קת יומין
אני מבינה שיש מורות שעבדו לפי 30 ש"ש כל השנים והרגישו שזה עול ביחס למורות ז-ח וזה בסדר.
אבל אם מורה של ז-ח, תדע מה מגיע לה ותקבל שכר מוגדל שיפצה על תוספת עבודה גדולה- אף מורה של א-ו לא תפסיד מכך.
אנא תנו למורות לבדוק מה מגיע להם ולדרוש את זה!

ולגופו של ענין - תגובה אחרונה בנושא :

מצרפת מתוך נוסח ההסכם החתום, של אופק, בידי שר החינוך וההסתדרות! אם הם מספיק מוסמכים...

הסכם זה נחתם ב2008 והוא ההסכם התקף של אופק.
ושם אפשר לראות שהם דוקא מכירים מצוין מקדמי המרה גבוהים כמו 27+12.5=39.5
כן - מורה רגיל לא אם וללא חינוך יקבל מקדם של 39.5

(בכל ההסכמים החדשים יש עדכונים לסעיפים ספציפיים בהסכם המקורי
גילוי נאות- לא עברתי על כל העדכונים לבדוק אם יש ביטול של סעיף ספציפי זה, אבל, על פי רוב, העדכונים לטובת המורים ולא להפך.)
1693502942580.png

1693502976917.png

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
@avim10 @נבחר

אני מבינה שיש מורות שעבדו לפי 30 ש"ש כל השנים והרגישו שזה עול ביחס למורות ז-ח וזה בסדר.
אבל אם מורה של ז-ח, תדע מה מגיע לה ותקבל שכר מוגדל שיפצה על תוספת עבודה גדולה- אף מורה של א-ו לא תפסיד מכך.

מצרפת מתוך נוסח ההסכם החתום, של אופק, בידי שר החינוך וההסתדרות! אם הם מספיק מוסמכים...

גילוי נאות- לא עברתי על כל העדכונים לבדוק אם יש ביטול של סעיף ספציפי זה, אבל, על פי רוב, העדכונים לטובת המורים ולא להפך.)
צפה בקובץ המצורף 1453395
צפה בקובץ המצורף 1453396
מצד שני, בהסכם הזה כתוב גם שהשלמה למינימום מחושבת להמרה, ומתישהו הפסיקו לחשב אותה למרות שזה לא הופיע באף אחד מההסכמים הבאים (חיפשתי), אלא רק במסמכים אחרים כמו מסמך פנימי של יוניק שהעלו פה, או חוזרים לבעלויות, רואים שהשלמה למינימום כבר לא מופיעה כמרכיב שנכנס להמרה.
לכן אני די פסימית אם בחוזר החדש מופיע מקדם של יסודי

מנוחי_מ

משתמש פעיל
@avim10 @נבחר

אין לי שום ענין שמורה לא תדרוש את המגיע לה, אני ודאי לא אפסיד מזה
רק חבל למקד את המאמץ במקומות הלא נכונים

דוגמה למקומות נכונים
עד היום עבדתי בשלשה בתי ספר תחת מסגרת אופק חדש
בכולם המנהלות לא פעלו ללפי הנוהל למשל בחלוקת ימי עבודה
לפי הנוהל עבודה מתחת 85% לא יותר מארבעה ימי עבודה
כל מחנכת שהיה לה 80% דרשו ממנה לעבוד 5 ימים בתואנה שמחנכות צריכות לעבוד 5 ימים
אני התנגדתי בתוקף ובכל הבתי ספר שהייתי זה פסק אחרי שאני נלחמתי ועודדתי חברות להלחם על הזכויות שלהם
ומביה"ס הראשון עפתי על הרקע הזה אחרי שכום פתחו במרד נגד המנהלת
כך שלהאשים אותי כאילו זה אכםת לי זה מגוחך

אם תתאגדו ותדרשו שלא יפגעו בחלוקת ימי עבודה או ששעות תפילה יחושבו כפרונטלי כפי הנוהל תרויחו הרבה יותר
במקום לנהל מאבק סרק

צפה בקובץ המצורף 1453395
צפה בקובץ המצורף 1453396
כתוב פה מפורש שמוסיפים 12.5% על התוספת האמורה בסעיף 44 שהיא מקדם ההמרה של יסודי ולא של חט"ב
את פשוט טועה בהבנת המסמך
בגלל המסמך הוא שנכתב בטעות
כט"ס
מצב המסמך המלא

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
כתוב פה מפורש שמוסיפים 12.5% על התוספת האמורה בסעיף 44 שהיא מקדם ההמרה של יסודי ולא של חט"ב
בסעיף 44 יש גם מקדמים של יסודי וגם מקדמים של חט"ב.
ומכאן ברור שלוקחים את המקדם של חט"ב ועליו מוסיפים את ה12.5%
1693548796120.png

אבל לצערי ברגע שבחוזר לבעלויות מופיעים רק מקדמים של יסודי, זה ככל הנראה מה שיהיה בפועל

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
בסעיף 44 יש גם מקדמים של יסודי וגם מקדמים של חט"ב.
ומכאן ברור שלוקחים את המקדם של חט"ב ועליו מוסיפים את ה12.5%
צפה בקובץ המצורף 1453727
אבל לצערי ברגע שבחוזר לבעלויות מופיעים רק מקדמים של יסודי, זה ככל הנראה מה שיהיה בפועל
גם בדוגמא הם לוקחים מקדם חט"ב+ פיצוי
וכותבים מפורש: מורה ביסודי... יקבל מקדם חט"ב
אכן, לצער כולנו כנראה שהבעלויות עשו כאן ויתור- אולי אפשר לדרוש שיתנו בתמורה הקלה אחרת

ידידים

משתמש פעיל
@טילון או כל הידענים שכאן
האם תוכלו להסביר לי את ההגיון מאחורי הודעת החיה"ע
כי מורה אם צריכה לעבוד 22 שעות פרונטליות ובלי משרת אם 21 שעות.
הייתי בטוחה בתחילה כי זו טעות
הבנתי מחברות שדברו עם הפיקוח ואכן זו הדרישה (למורות שעד היום עמדו על 90% משרה +תוספת משרת אם)
האם זה נכון
או ששוב החיה"ע עושה סיבוב על גבינו?

לפי מה שאמרו לי מורה אם עובדת 22 שעות פרונטליות
ולא מורידה מזה שעה פרונטלית אחת.
למה?
לא הצלחתי להבין.
הסיבה היא כזאת: הם נותנים למורה שאינה אם 81% משרה שזה אומר 21 שעות פרונטליות. לעומת זאת למורת אם הם נותנים 91% משרה, לפי זה אמור להיות 23 שעות-שעה אחת אם {מהפרונטלי, יש עוד שעה מהשהיה} ולכן היא מגיעה ל22. אם היא רוצה היא יכולה להפחית ל86% משרה ולעבוד 21 שעות פרונטלי, ויורד גם שעה אחת בפרטני. לגבי הורדת שעתיים ל20 ש"ש {וירידה ל81% משרה} להבנתי אמורה להיות אפשרות כזאת {בגלל שינוי משרת אם להפחתת שעות} אבל הנושא נתון לפרשנות אחרת.
בהצלחה

ד"שדס

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אשמח לדעת לגבי ריכוז מקצוע,
לפי מה שרשום באתר של הסתדרות המורים

לכל רכז מקצוע ניתנת שעת תפקיד אחת למילוי התפקיד מתוך סל שעות שיוקצה לכל רכזי המקצוע יחד. שעת התפקיד תבוא במקום שעת הוראה פרונטאלית.
לרכז מקצוע בחטיבת ביניים צמודה (בבי"ס שש-שנתי) המלמד גם בחטיבה העליונה, השעות הפרונטאליות בחטיבה העליונה יילקחו בחשבון לצורך עמידה במגבלת המינימום של השעות הפרונטאליות שבהן הוא מחוייב.
הנה הקישור:
https://www.itu.org.il/לובי-תנאי-עבודה/גמולי-תפקיד/

האם אכן זה כך?
ומה יהיה בפועל בעניין זה בחינוך העצמאי/בני יוסף?
תודה.

נערך לאחרונה ב:

יאט

משתמש פעיל
לכל רכז מקצוע ניתנת שעת תפקיד אחת למילוי התפקיד מתוך סל שעות שיוקצה לכל רכזי המקצוע יחד. שעת התפקיד תבוא במקום שעת הוראה פרונטאלית.
לרכז מקצוע בחטיבת ביניים צמודה (בבי"ס שש-שנתי) המלמד גם בחטיבה העליונה, השעות הפרונטאליות בחטיבה העליונה יילקחו בחשבון לצורך עמידה במגבלת המינימום של השעות הפרונטאליות שבהן
מאיפה הבאת את זה אני חייבת מקור מוסמך

יאט

משתמש פעיל
ששעות תפילה יחושבו כפרונטלי כפי הנוהל תרויחו הרבה
חייבת מקור מוסמך של זה בשביל המנהלת שלי.
מה זה אומר בדיוק.
שעל כל תפילה יורדת שעה פרונטלית?
למה אף אחד לא מדבר על הפסקת אוכל שברב בתי הספר המורה קבורה בכיתה 15 דק’. יוצא שמורה בשיעור הראשון לא מקבלת תמורה על תפילה והפסקת אוכל.

מנוי חדש

משתמש פעיל
נשמח לדעת אם כבר יצא דף הנחיות מסודר וסימולטור מעודכן ותקין מטעם החינוך העצמאי.

בת צלופחד

משתמש צעיר
המפקחת שלי בחינוה"ע אמרה שלא יתחשבו בהודעה של יפה בן דוד לגבי תפילה וייחשבו זאת כחצי שעת שהייה ולא פרונטאלי,
צר לי שאין לי מקור כתוב אבל אני משתדלת להביא ידיעות מוסמכות ממפקחות ישירות של חינוה"ע אז אני מקווה שזה מספיק אמין.

R112233

משתמש צעיר
המפקחת שלי בחינוה"ע אמרה שלא יתחשבו בהודעה של יפה בן דוד לגבי תפילה
מה זאת אומרת??!!
חינוה"ע הוא מחוץ לגבולות החוק??!!
יפה בן דוד לא המציאה את הדברים, וגם חינוך עצמאי אמורים להישמע אליו, זה פשוט עוול!
שהייה זה זמן פרטי של המורה, ופרונטלי לא.
והם עוד מדברים על גזל... וחילול השם...
מביש:((

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
חינוך עצמאי לא קשור להסתדרות המורים ולא עובד אצל יפה בן דוד לא מבין
צריך לפנות למשרד החינוך שהם יוציאו את ההנחיה הזאת, ושיכפו את זה על חנוך עצמאי

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
מה זאת אומרת??!!
חינוה"ע הוא מחוץ לגבולות החוק??!!
יפה בן דוד לא המציאה את הדברים, וגם חינוך עצמאי אמורים להישמע אליו, זה פשוט עוול!
שהייה זה זמן פרטי של המורה, ופרונטלי לא.
והם עוד מדברים על גזל... וחילול השם...
מביש:((
לצערי זה קיים גם בממ"ד. לא בכל המוסדות, אבל בהחלט בחלק מהם.
אז קשה לי להאמין יהיה אפשר להילחם בזה דווקא בחינוה"ע, שבו המורות אפילו לא חברות בהסתדרות המורים.

R112233

משתמש צעיר
ברור
ההסתדרות של חינוה"ע זה הוא בעצמו...
משרד החינוך לא יכפה, המורות הן היחידות שיכולות פשוט לא להסכים ((עד כמה שהן יכולות)
סתם
הזוי לחשוב שבסוף, לצערינו, לא השמאל ולא בית המשפט מתעללים בציבור החרדי
אלא
.............

לורן

משתמש פעיל
בכלל אין שום גוף שמייצג את אמירת המורות בחינוך העצמאי.
במה עוזר לי הסתדרות מורי אגודת ישראל שאני חברה בו???

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה