כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
באמת לא מבין מה ההתעקשות של חינוך עצמאי
כבר כתבתי בעבר :
בעבר צעקו שראשי החינוך העצמאי דואגים לעצמם וממלאים את כל המערכת בבנותיהם וכלותיהם
כעת צועקים
ראשי החינוך העצמאי לא אכפת להם מהמורות הרעבות ולא דואגים להם לשכר הגון

היי, חבר'ה..
תחליטו...
לא אכפת לאבא מכל הבנות שלו?? ;) ;)

avim10

משתמש מקצוען
למה צאנז התחברו לממח והכל בסדר?
לדעתך הרב שטיינמן, ר' גרשון, ר' משה הלל הירש, היו חותמים על ההגדרה שלך ש"הכל בסדר"?
אז אם חסידות פלונית עושה שבת לעצמה על פי האדמו"ר שלה, יבושם לה.
אבל החינוך העצמאי שייך לכלל, והולך לפי דעתם של גדו"י שרוב הציבור כפוף לדעתם.

אני וביתי

משתמש מקצוען
ממוני הוא לפעמים גם פדגוגי. אם החשבים החרוצים ישימו לב למשל שאין משכורות של מורים לאנגלית, עם הכשרה להוראת אנגלית, במוסד שמדווח על לימודי אנגלית מלאים וד"ל.
זה הסיבה? או מוסדות קטנים בפריפריה? כבר שאלתי את זה בתחילת האשכול ולא קיבלתי תשובה.
כמה שידוע לי מדובר על מספר קטן מאוד של מוסדות לבנים שגם אין להם יצוג בהנהלת החינוך העצמאי אז למה כולם תוקעים את הכל בשביל זה?
(זה גם היה הטריגר למתווה בעלז. גם אז לא הבנתי שיודיעו סטופ אין יותר שטיקים.)

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לדעתך הרב שטיינמן, ר' גרשון, ר' משה הלל הירש, היו חותמים על ההגדרה שלך ש"הכל בסדר"?
אז אם חסידות פלונית עושה שבת לעצמה על פי האדמו"ר שלה, יבושם לה.
אבל החינוך העצמאי שייך לכלל, והולך לפי דעתם של גדו"י שרוב הציבור כפוף לדעתם.
צאנז וחב"ד התחברו כבר מזמן לזרם הממלכתי,
יש על זה סיפור מעניין אבל לא נראה לי מתאים לפורום כזה שכל כולו אש להבה למען החינוך העצמאי ומעשיו הקדושים..

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
ש על זה סיפור מעניין אבל לא נראה לי מתאים לפורום כזה שכל כולו אש להבה למען החינוך העצמאי ומעשיו הקדושים
הפורום הזה כל כולו אש להבה למען הכסף של המורות שעובדות כבר שנה בחינם לא ראיתי פה אש על חינוך עצמאי אם כבר להיפך
אני כן חושב ששום פורום זה לא המקום להתחיל לדבר על קהילות ורבנים

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
זה המקום לכתוב בדיוק על החינוך העצמאי אף אחד כאן לא סוגד לו....
למרות שיש טענות רבות על חינוך עצמאי.
אבל צריך לדעת ולזכור שגדולי ישראל כבר כמה מאז קום המדינה ועד היום, מסרו את נפשם למען קיום חינוך העצמאי.
וגדולי ישראל ראו בממ"ח אסון לחינוך.
אם שונאי החרדים מנסים לעשות משהו, סימן שזה לא לטובתנו ...

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כבר כתבתי בעבר :
בעבר צעקו שראשי החינוך העצמאי דואגים לעצמם וממלאים את כל המערכת בבנותיהם וכלותיהם
כעת צועקים
ראשי החינוך העצמאי לא אכפת להם מהמורות הרעבות ולא דואגים להם לשכר הגון

היי, חבר'ה..
תחליטו...
לא אכפת לאבא מכל הבנות שלו?? ;) ;)
ראשי החינוך העצמאי דאגו, ודואגים וידאגו רק לעצמם!
מציאות לא נעימה, אבל, זה מה שיש!
אולי אם היו פחות דמעות של מורות נעשקות מצב החינוך העצמאי היה היום אחרת!
קפידות של מורות שגזלו את פת לחמם כי היו צריכים להכניס כל מיני בעלות דם כחול, זה לא פשוט בכלל. בשמים נאספות כל הדמעות הללו לתוך כוס מיוחדת... בשמים יודעים את האמת גם בלי להגיע לדיונים בבתי דין ובבתי משפט.
מי שלא מכיר מקרוב שלא יגיב!!!
וד"ל.

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
שרוליק פרוש יכול באמת להיות הצלה לחינוך העצמאי, איש עשייה אמיתי שאוהב להשאיר חותם אמיתי של שינוי,
מתאים לו להגיע לאיזה פשרה של "ממ"ח עצמאי" סוג של לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, אם זה נכון שהוא מגיע, זו בשורה טובה!

אוזן שומעת

משתמש פעיל
ראשי החינוך העצמאי דאגו, ודואגים וידאגו רק לעצמם!
מציאות לא נעימה, אבל, זה מה שיש!
אולי אם היו פחות דמעות של מורות נעשקות מצב החינוך העצמאי היה היום אחרת!
קפידות של מורות שגזלו את פת לחמם כי היו צריכים להכניס כל מיני בעלות דם כחול, זה לא פשוט בכלל. בשמים נאספות כל הדמעות הללו לתוך כוס מיוחדת... בשמים יודעים את האמת גם בלי להגיע לדיונים בבתי דין ובבתי משפט.
מי שלא מכיר מקרוב שלא יגיב!!!
וד"ל.
אני ממש מוחה על כבודם של שוכני עפר, רבני מקימי ועסקני החינוה"ע מיום היווסדו עד עכשיו.
היו שם גדולים ממש כמו הגר"ש גרוסברד זצ"ל שלא זז פסיעה בלי הכוונה ממרן הרב ש"ך זיע"א, והיה את איש אמונם של גדו"י רא"י ליזרזון זצ"ל אחיינו ומקורבו של מרן הגרש"ז אוירבך זצ"ל,
ובאותם תקופות לא שמעו על מילה מכל מה שכתוב כאן.
באמת יתכן שאז מה שעניין אותם זה אך ורק טהרת חינוכם של ילדי ישראל, והיום מעניין גם עוד דברים
(כמו לדוג': פרוש ימונה למנכ"ל החינוה"ע, נשמע בדיוק כמו פרס ניחומים למי שלא זכה להיבחר לראשות העיר, בלי לזלזל ביכולותיו, זה נשמע ממש יד ביד ואכמ"ל)

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני ממש מוחה על כבודם של שוכני עפר, רבני מקימי ועסקני החינוה"ע מיום היווסדו עד עכשיו.
היו שם גדולים ממש כמו הגר"ש גרוסברד זצ"ל שלא זז פסיעה בלי הכוונה ממרן הרב ש"ך זיע"א, והיה את איש אמונם של גדו"י רא"י ליזרזון זצ"ל אחיינו ומקורבו של מרן הגרש"ז אוירבך זצ"ל,
ובאותם תקופות לא שמעו על מילה מכל מה שכתוב כאן.
באמת יתכן שאז מה שעניין אותם זה אך ורק טהרת חינוכם של ילדי ישראל, והיום מעניין גם עוד דברים
(כמו לדוג': פרוש ימונה למנכ"ל החינוה"ע, נשמע בדיוק כמו פרס ניחומים למי שלא זכה להיבחר לראשות העיר, בלי לזלזל ביכולותיו, זה נשמע ממש יד ביד ואכמ"ל)
ואני ממש מוחה בכל תוקף על דם המורות שנשפך! אם את לא יודע/ת מה קורה במציאות, לפחות אל תכתב/י!
אם גדולי ישראל היו מודעים לעוצמת העוולות שנעשו, ושנעשים החינוך העצמאי היה במקום אחר היום!
חבל, שאין קו פתוח לבוא ולספר להם את המציאות העצובה בשטח!!!
הרב ליזרזון זצ"ל היה מודה לדברים רק לא הייתה לו היכולת לתיקון העוולות. ויש לי הקלטה ממנו בנושא!

אין שום היתר למעשים שנעשים!! יש דין ויש דיין לעולם!!
ואני עומדת בכל תוקף מאחורי כל מילה שכתבתי בדם ליבי!

אחרי המאה ועשרים יהיו הרבה שיתנו דין וחשבון על כל מעשיהם ברום דרגתם... בשמים אין משוא פנים, שם יש דין אמת! איש לא יוכל לחמוק ממה שמגיע לו. מי שמגיע לו שכר יקבל... ובאמת הגיע הזמן שיעשו שם ניקוי אורוות.

נערך לאחרונה ב:

מה שאני

משתמש מקצוען
ישראל כהן: רבינו מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש מזעזע את אמות הסיפים של יהדות ארצות הברית כשהוא מקדיש דקות ארוכות במשאו ההיסטורי מול רבבות המשתתפים באיצטדיון בפילדלפיה על גזירות הגיוס, הקיצוצים בתקציב הישיבות והחיידרים, והמצב הקשה בארץ הקודש
עם תמלול לעברית הקטע בו הוא מדבר גם על החינוך העצמאי

בעד עמנו

משתמש רשום
יש דיה

יש דיבור ע''כ שעמותת החינוך העצמאי תפורק (יחד עם כל חובותיה) ויקימו עמותה אחרת במקומה,
ימים יגידו...
צריך להבין.
לחינוך העצמאי ובני יוסף יש מעמד מיוחד בחוק, שהם מתוקצבים ב100 אחוז לעומת שאר המוכש"ר.
בג"צ לא יכול לבטל מעמד חוקי זה, היות שחוק כבוד האדם וחירותו וכו' חוקק מכאן ולהבא, ולא חל רטרו על חוקים מפעם, ובכלל זאת חוק מעמד הרשתות הנ"ל.
ברגע שמקימים עמותה חדשה, דרוש חוק חדש, אשר בג"צ יבטל מיד את המעמד המיוחד של הרשתות הנ"ל - בשל חוסר שיוויונית, שהם מתוקצבים ב100 אחוז ואשר המוכש"ר ב75 אחוז.

אינפורמציה

משתמש מקצוען
השאלה שלי מה יהיה עם ימי המחלה כאשר יעברו לעמותה?
וכן עם שאר הדברים בתלוש ..הכל ילך לאבדון?

פינגווין

משתמש מקצוען
והשע
השאלה שלי מה יהיה עם ימי המחלה כאשר יעברו לעמותה?
וכן עם שאר הדברים בתלוש ..הכל ילך לאבדון?
והשעות הנוספות שעבדנו במסגרת אופק
והתביעה הייצוגית מול חנ"ע על שעות התנדבות ועוד
והשלמה לפיצויי פיטורין
ועוד
אין ספק שאם יקרה מהלך כזה הוא ייצור בעיות בפרטים שונים
וגם העובדים לכאורה ייאלצו לספוג חלק מהנזקים

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
מי אמר אני ולא קיבל?...
בלאגן גם בתקצוב מוסדות הפטור:

משרד החינוך מעביר מאות מיליוני שקלים מדי שנה עבור מימון לימודי ליבה למוסדות חרדים המשתייכים לזרם ״הפטור״ המחוייבים לפי חוק ללמד לפחות 55% לימודי ליבה. למרות שאין תקנות בתוקף המאפשרות את העברת התקציב, משרד החינוך ממשיך להעביר את מאות המיליונים.
אלא שבעקבות עתירה לבג״ץ על חוקיות המימון, התגלעה מחלוקת בין משרד האוצר ומשרד המשפטים לבין שר החינוך יואב קיש והשר הנוסף במשרד החינוך חיים ביטון.

השרים קיש וביטון אמרו למשרד האוצר ומשרד המשפטים שיש תכנית פיקוח שמתגבשת במסגרת החינוך להבטיח שאכן הכספים ישולמו כדין.
במשרד המשפטים סברו שאפשר להגן על העתירה, ובלבד שלצד התקנת התקנות תוצג לבג״ץ תכנית הפיקוח.
אלא שמתברר שהשר חיים ביטון ובעקבותיו השר יואב קיש מסרבים בתוקף לזיקה שבין התשלום למוסדות לפיקוח עליהן,
כלומר, שלא תהיה כל משמעות לפיקוח כי התשלום למוסד יעבור בכל מקרה

ועוד יותר מכך,
השרים מסרבים בתוקף שיהיה כתוב בתשובה לבג״ץ שמשרד החינוך בכלל יקיים תכנית פיקוח שמקצועות הליבה אכן נלמדים במוסדות הפטור שמקבלים תקצוב, ושתוכניות הלימודים או התכניות הפדגוגיות עוברות בקרה
כלומר השרים קיש וביטון מבטיחים לייעוץ המשפטי שיהיה פיקוח, אך מסרבים שהמידע הזה יימסר בתשובה לבג״ץ מחשש שהוא יבדוק האם מדובר בפיקוח אמיתי או בלוף.
כאמור, למרות שאין תקנות בתוקף המאפשרות את העברת התקציב, משרד החינוך מעביר 55% מן התקציב למוסדות בלי שנעשו פעולות פיקוח משמעותיות לוודא שאכן המוסדות עומדים בחובותיהם ללימודי ליבה.
עתירה שהוגשה לבג״ץ טענה כי מדובר במימון לא חוקי לאור העובדה שהתקנות אינן בתוקף ולאור העובדה שמדובר בישראבלוף ואין כל פיקוח של משרד החינוך שהמוסדות אכן מלמדים 55% ממקצועות הליבה.

במשרד האוצר סבורים כי אכן יש למנוע את העברת התקציב כל עוד שר החינוך לא מתקין תקנות המסדירות את העברת התקציב.
כאן 11

אני וביתי

משתמש מקצוען
צאנז וחב"ד התחברו כבר מזמן לזרם הממלכתי,
יש על זה סיפור מעניין אבל לא נראה לי מתאים לפורום כזה שכל כולו אש להבה למען החינוך העצמאי ומעשיו הקדושים..
חבד וצאנז היו בממ"ד ועברו לממ"ח ולא כל שטיקים שקבוצה קטנה יכולה לעשות יכול לעבוד גם אם כולם יעשו כך.

מנוי חדש

משתמש פעיל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה