דרוש מידע כיתבו צוואה (קיבלתי במייל)

מצב
הנושא נעול.

יהלום-יצירות מלוטשות

כתיבה מלטשת יצירות
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ההורים שלי הענישו אותנו – לאחר פטירתם בשיבה טובה – בארבעה נכסים ענקיים שהם הורישו לנו בעינם הטובה ולבם הרחום. הם פשוט קרעו אותנו לגזרים והמיטו על המשפחה שלנו/שלהם קלון שאינו ניתן לריפוי.

אין מלים לתאר את הצער ועגמת הנפש שהם גרמו במו ידיהם לנו ולדורותינו אחרינו. דם ואש ותמרות עשן. שמחות ללא שמחה וחורבות של משפחה. אנו מאחלים להם תמיד שלא ידעו מכך, במקומם בגן עדן. יסתיר מהם ה' את המידע המעציב הזה. תהא שם מנוחתם בשקט תחת כנפי השכינה.

זה שנים שאיננו עולים ביחד על קברם, איננו משתתפים בשמחות המשפחתיות, וגם מתקשים לסגור שידוכים עם צאצאינו בתוך הקהילה, בגלל ריח הביאושים הנורא הנודף למרחקים ממשפחתנו ההרוסה.

את כל זה העניקו לנו ההורים במו ידיהם הרחמניות, בארבעת הנכסים שעמלו עליהם כל חייהם – בשבילנו, רק בשבילנו.

ההורים של אשתי, שגם הם היו בעלי נכסים – העניקו לנו במתנה ירושה נכבדה מאד שחולקה בינינו שווה בשווה, באהבה ואחווה ושלום וריעות, וגרמו לכולנו רווחה כלכלית ואהבה משפחתית הדדית ונפלאה.

השמחות שלנו מלאות במשפחתיות נעימה, אוהבת ומלכדת. הששון והצהלה הם נחלת כולנו, תמיד, ואנו חיים במשותף את חיינו גם בשעות שמחות, וגם בשעות שאינן כאלה ח"ו.

כשאנו יושבים בצוותא בעזרת הגברים ובעזרת הנשים – אחים ואחיות, גיסים וגיסות, נכדים ונכדות, נינים ונינות – אנו רק מייחלים לכך שעיני ההורים בגן עדן רואות ושמחות. שה' הטוב משתף אותם בנחת הגדולה.

את כל זה העניקו לנו ההורים במו ידיהם הרחמניות, גם דרך הנכסים שעמלו עליהם כל ימיהם, בשבילנו, ורק בשבילנו.

תשאלו, מה ההבדל?

התשובה כרוכה במלה אחת: צוואה.

ההורים שלי, נשמתם עדן, לא הצליחו להגיע אל שלב כתיבת הצוואה, כשהם היו עדיין כשירים לכך.

הם דחו את זה מיום ליום, בגלל חילוקי דעות שונים, ובגלל שלא היו מסוגלים לרדת אל סוף פרטי הפרטים. יום רדף יום, חודש גרר חודש, והזמן עשה את שלו. הם התבגרו והתעסקו יותר בענינים רפואיים עד שכתיבת הצוואה לא יצאה אל הפועל.

עוד במהלך ה'שבעה' של אבא ז"ל, החליט אחי הבכור, שמאחר ואין צוואה – דין תורה קובע שרק הבנים יורשים ולא הבנות. אמא ע"ה כבר לא היתה אז בין החיים. בהינף יד של החלטה שרירותית, הוא מידר את כל אחיותי מן הירושה הענקית וגרם בכך לגל תמרורים אדיר. גיסיי, בני תורה המחתנים ילדים, כורעים תחת נטל חובות. הם לא קיבלו מאומה.

שניים מתוך הבנים – ואני ביניהם – התנגדנו לכך בכל תוקף, בטענה שאין זה רצון ההורים. זו היתה הסנונית הראשונה של הקרע בינינו. בין משפחותינו. בין בני הדודים ובין כולנו. קרע שהולך ומתרחב עד היום, עשור לאחר הפטירה של אבא.

כולנו, הבנים, התעשרנו מאד – אבל קוללנו בקללת המריבה השחורה והסוערת, גם בינינו האחים, וגם בינינו לבין אחיותינו. כסף רב זרם בחשבונות הבנקים שלנו עם המון דם רע שמשחיר את חיי השלווה שידענו בעבר. הוי, מי יתן והיו הורי אביונים, נעדרי נכסים, והיה השלום מנת חלקנו. מוחל על הכספים הללו ולא מוחל על כל מה שהם הביאו בעקבותיהם.

כי מאז, תפילותיי אינן תפילות. תורתי אינה תורה. ימיי אינם ימים ולילותיי אינן לילות. חיי לעולם לא ישובו להיות מה שהיו בעבר – לפני העשירות המקוללת שנחתה עלי בפתע פתאום וקברה את משפחתי תחתיה. "וְהַשָּׂבָע לֶעָשִׁיר אֵינֶנּוּ מַנִּיחַ לוֹ לִישׁוֹן. יֵשׁ רָעָה חוֹלָה רָאִיתִי תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ עֹשֶׁר שָׁמוּר לִבְעָלָיו לְרָעָתוֹ".

הורי אשתי, זכו לכתוב צוואה.

בהגיעם לגיל שבעים הם החליטו כי השעה כבר מאוחרת, וזה לא בסדר שהם לא עשו זאת עד היום. את נכסיהם הם חילקו שוה בשוה בין הבנים והבנות, ועיגנו את צוואתם בדין תורה ועל פי חוקי המדינה. הם סגרו את כל הקצוות האפשריים במו ידיהם, וכאשר לקח השם את נשמת חמותי ע"ה – שלוש וחצי שנים אחר חמי ז"ל – ידענו כי כולנו נחלוק מעתה בינינו את נחלת הברכה אשר בירכם ה'.

ונעשתה חלוקה הוגנת וצודקת, בעין יפה, במאור פנים, בלב ונפש חפיצה. כל אחד ואחת רצה שיהיה לכולם טוב. אחר שהנכסים הגדולים חולקו שווה בשווה, המשיכה העין הטובה לשרור גם כאשר נערכה חלוקה על תכולת הדירה, שלא נכללה בצוואה.

כלי כסף ותכשיטי זהב, ספרים עתיקים וחפצי נוסטלגיה, חולקו בינינו במהלך שעה אחת. היו פריטים שערכנו עליהם גורל, כאשר הכל מלווים במחיאות כפיים את הזוכה המאושר שקיבלם לידיו.

שתי משפחות. מחותנים אלה עם אלה.

אחת זכתה והשניה לא.

כיתבו צוואה. היום. יפה שעה אחת קודם.

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
(y)

אליז

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
גם אם הם לא אשמים
יש להם כח למנוע אחוזים גדולים מהמחלוקת הזו
ויש משפחות שרבות גם עם צוואה ברורה,
זה גועל נפש לכתוב דבר כזה, 4 נכסים ענקיים
ולהאשים את ההורים!!
לילידים כאלה לא מגיע שקל!!

גאולה דהאן

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אבל הניסוח של הפסקה הראשונה - מזעזע בעיני.
אותי יותר זעזע לקרוא:
שניים מתוך הבנים – ואני ביניהם – התנגדנו לכך בכל תוקף, בטענה שאין זה רצון ההורים
אז מה עשיתם עם זה????
נתתם למשפחות שלמות לקרוס....??!!
לא יודעת בכמה אחים ואחיות מדובר
אבל שני חלקים מתוך 4 הנכסים, קיבלתם
התחלקו שווה בשווה ולא תיקחו חלק בדבר הנורא הזה.
ועוד לכתוב על זה פוסט..
נכון, מאד חשוב עניין הצוואה
אבל לפחות אל תספרו ברבים את קלונכם...

והאח הכותב עוד קיבל מהצד של אשתו ירושה... ב"ה נשמע שלא היה להם מחסור.

עריכה:
קראתי כעת את דברי @טעמו וראו שכן הציעו לאחיות לקבל והן סרבו. אז לוקחת את דבריי חזרה.

נערך לאחרונה ב:

השמחה שבשמחה

משתמש מקצוען
ידוע לי מי המשפחה. גם אני קיבלתי במייל ואני מכיר את המקור.
האחים המתנגדים - שאחד מהם כותבי המייל - חילקו את ירושתם בינם לבין האחיות.
הריעו להם.
איך זה מסתדר אם זה
אבל קוללנו בקללת המריבה השחורה והסוערת, גם בינינו האחים, וגם בינינו לבין אחיותינו.

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
עולה לי רעיון, לא יודעת כמה הוא טוב, אבל אם הם היו 4 בנים ו2 לא רצו שרק הבנים יקבלו שהיו מחלקים שווה בשווה בין ה4 ואז מה2 שלא רצו שכך יהיה יחלקו שווה בשווה גם לבנות לפחות כך חצי משפחה נשארת בשלום...
מכירה משפחת עם בן אחד ן7 בנות כנ"ל ללא צוואה שירש בכח 2 דירות שוות בירושלים...

טעמו וראו

משתמש פעיל
(מכיר, לצערי, מקרוב מאד)
שתיים מן האחיות לא רצו לקבל, טענו שזו פרוסה דקיקה מתוך שמגיע להן באמת, והן הסתכסכו עם האחת שכן קיבלה - ולא הצטרפה למחאתן - וגם היו להן עוד טענות על האחים שרצו להיטיב איתן. האש שם הגיעה עד השמים. כמדומני שבסוף הן כן קיבלו את החלק שהפרישו להן שני האחים - אבל השלום שם לא שב לשרור על כנו עד היום.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
איך זה מסתדר אם זה
אבל קוללנו בקללת המריבה השחורה והסוערת
הבנות חשבו שהבנים צריכים לתת להן את מלא חלקן, ועל ידי כך יופעל לחץ על הבנים המתנגדים להתחלק בשוה, ולכן הבנות רבות גם עם הבנים שהסכימו לוותר.
אגב, כמובן שעל פי ההלכה הבנים צודקים, ולכן אני מתפלא על הגיסים
בני תורה המחתנים ילדים,
שניסו לשנות דין תורה.

התירוץ הכי מסתבר הוא, שהסיפור לא היה ולא נברא, ונשאר לברר רק למה זה בפורום איש את רעהו ולא בפורום כתיבה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה