כדורים - הליקובקטור פילורי

יוגורט

משתמש מקצוען
אחותי (בת 16) התחילה לקחת את הכדורים והתחושה שלה ממש גרועה.
מה יכול לעזור לה?
היא לוקחת גם פרו ביוטיק או משהו כזה וגם כדורים נגד חומצה.

או שאין מה לעשות, רק לנשום עמוק שבועיים?

סוגרים שידוך

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בס"ד
טיפול בחיידק הליקובקטור פלורי
מה לא לאכול
מוצרים עם גלוטן: לחמים או פסטות שעשויים מקמח המכיל חיטה שעורה או שיפון לדוגמא. גלוטן מייצר בעצמו מצב דלקתי במערכת העיכול שדומה מאד לתגובה שמחולל ההליקובקטר.
חלב פרה ומוצריו: כי מוצרי חלב מייצרים (אצל רבים) אלרגיות ודלקות במערכת העיכול גם בשל המחסור באנזים לקטוז וגם כיון שהפרות היום מולעטות באנטיביוטיקה והורמונים.
מוצרי סויה: סויה ומוצריה שנויים במחלוקות: האם הם מועילים או מזיקים מבחינה רפואית. על כן לפחות במלחמה על הליקובקטור יש לשמור ממנה מרחק. גם כי מרבית הסויה עוברת הנדסה גנטית, וגם זו שלא עוברת את התהליך מייצרת הרבה אלרגיות במערכת העיכול אצל אנשים מסוימים.
מוצרים שמגרים את רירית הקיבה: אלכוהול, קפאין (תה, קולה, קפה וכו), פלפל שחור, ואספירין.
מזונות חומציים, ומזונות יוצרי ליחה בגוף. סוכר לבן, מזונות חריפים, פירות הדר ומיצי פירות הדר, משקאות מוגזים, מזונות מעובדים או מטוגנים או חריפים או חמוצים. (מזונות אלו מעלים את רמת החומציות בקיבה ועלולים לגרום לגירוי בדפנות הקיבה).
ירקות ממשפחת הסולניים: חצילים, עגבנייה, פלפל/גמבה ותפו"א, אשר מעלים את רמת הדלקתיות בקיבה.
ממתקים ומזונות מתוקים. אלו המזונות האהובים על החיידקים וגורמים להם לשגשג.
מה כן לאכול
צריכת תזונה המבוססת על כ-70% מזון בסיסי וכ-30% מזון חומצי.
דגש מהותי על צריכת סיבים תזונתיים, דגנים מלאים, ירקות ופירות בסיסיים. גריסי פנינה, אורז, דוחן, בננות, בטטות, אבוקדו.
אומגה 3 (היא אנטי דלקתית ומשקמת את ריריות הקיבה), נמצא ב: דגי ים צפון (קוד, הליבוט, סלמון, טונה), זרעי פשתן טחונים טרי, אגוזי מלך, זרעי צ'יה.
צריכת מזונות המכילים ויטמין K : ירקות ירוקים עליים, ירקות שורשיים, פירות, זרעים, ונבטי אלפלפא. (לתיקון נזקים שנוצרו ברקמות כתוצאה ממיצי קיבה).
צמחי מרפא:
שום: לבלוע 2 שיני שום 2-3 פעמים ביום. (לחתוך לפרוסות דקות וצרות בסכין חד פעמי ולבלוע)
שרף אלת המסטיק (מסטיק תימני) הורג הליקובקטר. (הוכח במחקר כפול סמיות) 2-3 פעמים ביום
קינמון: 2 מקלות קנמון- לבשל ב 2 כוסות מים, בסיר סגור במשך 15 דקות. לשתות במשך היום. (בניסויים שונים הוכחה פעילות אנטי בקטריאלית של הקינמון, כנגד הליקובקטר ביניהם מחקר שבוצע בטכניון בחיפה. בנוסף, זהו צמח מניע ומחמם ומשפר תפקודי ספיגה ועיכול)
אורגנו: לבשל כף אורגנו בכמה כוסות מים במשך 15 דקות ולשתות במשך היום ניסוי קליני הוכיח כי שמן אורגנו של P73 הראה תוצאות חיוביות נגד חיידקי הליקובקטר אף בחולים שכבר פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה
פרוביוטיקה – לפרוביוטיקה תפקיד מכריע בהכחדת החיידק בעיקר אצל מטופלים שנוטלים תרופות אנטיביוטיות, (מומלצת פרוביוטיקה המכילה 55 מליארד חיידקים בכמוסה.).
משקה אלוורה- צמח האלוורה מזרז את ריפוי מערכת העיכול, משקם את ריריות הקיבה והמעיים, מנקה את הגוף ונלחם בחיידקים.

yudb

משתמש סופר מקצוען
זה כמויות של אנטיביוטיקה. זה קשה.
אגב,
לכן פקטרוביץ נותן תקופה קודם ללקיחת האנטיביוטיקה תוכנית של דיאטה וויטמנים לחיזוק הגוף.
אולי הוא יוכל לעזור לה.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
יש לציין שלימון לא נכלל באיסור פירות הדר!!! ואדרבא, הוא רצוי מאד.

קטיפתית

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אז מה כן ניתן לאכול???
מהרשימה שהעלה אריה ענק לא מצאתי משהו משביע.

הדוד סם

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני יודע שרק מטוגן מעצבן אותו, ועד היום אני מידי פעם סובל התקפות שלו:(.
וגם עדיף -שברגע שהיא מרגישה שהיא מתמלאת,להפסיק לאכול.
וגם, שתקפיד מאד על הכדורים נגד חומציות כי הם מרגיעים את הכאב.(האנטיביוטיקה ברוב המקרים לא עוזרת).
ואני לא יודע למה אמר "אריה ענק" שאסור -"קולה,יין,קפה,....
אני אוכל הכל חוץ ממטוגן,ועד היום בולע "אופרדקס" נגד חומציות.

סוגרים שידוך

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכתב ע"י הדוד סם;1897922:
אני יודע שרק מטוגן מעצבן אותו, ועד היום אני מידי פעם סובל התקפות שלו:(.
ואני לא יודע למה אמר "אריה ענק" שאסור -"קולה,יין,קפה,....
אני אוכל הכל חוץ ממטוגן,ועד היום בולע "אופרדקס" נגד חומציות.
תשובתך בצידך.
תנסה לשמור על כל מה שכתבתי ותראה שיותר לא יתקיף אותך.
את הרשימה לא המצאתי מעצמי אלא אספתי דעות של מומחים בתחום (חלקם בתשלום).
אצלי בכל אופן כבר שנתיים שהוא לא חזר...

קטיפתית

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אריה ענק;1900979:
תשובתך בצידך.
תנסה לשמור על כל מה שכתבתי ותראה שיותר לא יתקיף אותך.
את הרשימה לא המצאתי מעצמי אלא אספתי דעות של מומחים בתחום (חלקם בתשלום).
אצלי בכל אופן כבר שנתיים שהוא לא חזר...

אכן, אני מסכימה עם הרשימה שציינת ואין לי צורך לשמוע את זה ממומחים גדולים כי על בשרי למדתי שהמאכלים האלו לא עושים טוב.
אבל שוב אני שואלת, אז מה כן אוכלים???
ועוד שאלה, האם זו דיאטה לתקופה שבה ממגרים את החיידק או שזה לכל החיים?

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם במשפחתי יש נסיון עם הדיאטה המיוחדת (עפ"י שיטת יצחק בן אורי)
ללא שום תוספי מזון (שעלו הרבה כסף ולא עזרו, וכשהגענו למטפלת בשיטה הנ"ל הורידה ה-כ-ל, ורק נתנה תזונה מותאמת אישית)
אבוקדו ובננות ממש משקמים את הרירית הקיבה
בחלק הפנימי - הסיבים הלבנים - של קליפת הבננות יש חומר מרפא
חלבונים קלים לעיכול:
קינואה, עדשים, שקדים (קלופים)
הרשימה ממה להימנע - כללה גם שמן, מלח ותבלינים (בהפחתה הדרגתית כדי להתרגל)
עגבניות דווקא לא נאסרו, אבל כן להקפיד שיהיו בשלות לגמרי, ומבושלות
תפו"א - כנ"ל. כל סימן ירקרק עליהם חייב את השלכתם לפח.

אצלנו היה צורך בתזונה מוקפדת למשך כמה חודשים, ואח"כ שנים של שקט.
(בתקופות לחץ עלול להחמיר)
לקחת סותרי חומצה למשך כל החיים ממש לא מומלץ.
סותרי החומצה עוצרים את תהליך העיכול, מונעים פירוק מוצלח של האוכל (שזה מה שעושה החומצה בקיבה, הרי היא לא סתם נמצאת שם) וכתוצאה מכך מונעים ספיגה של חומרים חיוניים.
בקיצור -
כשמטפלים בבעיה
לא צריך תרופות כדי להתמודד עם הסימפטום...

מה כן אוכלים -
הרבה דגנים כמו אורז, קינואה, דוחן, כוסמת
פירות שמותרים
אם המצב לא גרוע מן הסתם יאפשרו לך לחם ללא גלוטן או לחם שיפון (שיש בו מעט מאוד גלוטן ביחס לחיטה)
תפריט לריפוי הוא משהו שצריך להתאים בצורה אישית, לאף אחד אין סמכות לומר מה טוב לך
זה מבוסס על בדיקות שונות שעושים לפני הטיפול
אצלנו הייתה רק פגישה אחת עם המטפלת
קיבלנו הדרכה מדוייקת - איזה אוכל להכין ואיך, ורשימה מפורטת של מה אסור, מה מותר, ובאיזה שעות ביום לאכול כל דבר.

אולי מעניין אותך גם...