נכתב ע"י mig;1117670:לא מרכך, חומץ.
כן, פעם ב... זה טוב מעין כמו מה שעושים לקומקום מידי פעם (זה גם יסיר אבנית אם הצטברה בגוף החימום)
כן, התבלבלתי, התכוונתי חומץ.
תודה רבה!
נכתב ע"י mig;1117670:לא מרכך, חומץ.
כן, פעם ב... זה טוב מעין כמו מה שעושים לקומקום מידי פעם (זה גם יסיר אבנית אם הצטברה בגוף החימום)
נכתב ע"י נוי;1117605:אני נעולה על נוזל לכביסה של טייד.
אבל לא נעולה הרמטי ופנויה להצעות.
קליה- לחולצות השחורות של שבת. (הן פעם היו לבנות, וצריך שהן תצאנה לבנות בחזרה)
חמותי שמה בכביסה הלבנה גם אקונומיקה, אני מנועה בגלל הדוגמאות של הפסים שחורים, נקודות וכאלו, שיש לבנים הקטנים בחולצות השבת.
וכעת נפנה לארגון הכביסות ומיונן במסגרת התכנית השבועית:
יש לי מתקן נהדר, כמו כביסל אבל גדול הרבה יותר, כל סלסלה מכילה מכונהוחצי ויותר, ואת הסלסלה העליונה אני מייעדת לכביסה הכהה כדי שהיא תוכל להערם שם בניחותא.
למה? יש לי כלל ברזל: כביסות רק בתחילת שבוע.
אמרו לי שזה יחזיק לי רק עד ארבעה ילדים. זה מחזיק יותר...
קשה לי לחשוב על הכנות לשבת+ניקיון+כביסות וקיפולים ביחד.
במוצאי שבת נכנסת הכביסה הראשונה, ומיד אחריה בסרט נע מכונה אחר מכונה.
ביום שני על הבוקר נתלית המכונה האחרונה להשבוע, להוציא את המצעים שנכנסים למכונה ביום שלישי, יוצאים, מתייבשים וישר למיטות בחזרה.
אני מחזיקה די כמות של בגדים לילדים להחלפה, ככל שהם גדולים הם זקוקים לפחות, כך שהבית לא מתפקע מבגדים.
ממליצה לכל מי שרוצה לשמוע על הכלל הזה. נסו ולא תתחרטו.
הסתייגות: כמובן שהכלל דורש שיהיה מקום הולם לכביסה המלוכלכה, לו לא היה לי, אני מתארת לעצמי שזה לא היה נחמד לו ערמות הכביסה המלוכלכת היו משתלטות לי על הבית.
נכתב ע"י ROT;1118031:לדעתי גם בגלל הרכב הבד
כי במכונה צבעונית או בהירה שנעשית ב30-40 מעלות אין את הריח שנהיה במכונה הכהה אם לא מוציאים אותה מיד.
נכתב ע"י mig;1118082:לכאורה הגיוני שגם להרכב הבד יש מה לומר,
אם כי אישית אני חושבת שזה בגלל שמכונה כהה מכילה יותר גרביים שלא עוברות הרתחה...
(קרי, בקטריות שלא מושמדות ובסביבה לחה צ'יק צ'ק מנביטות ניחוחות)
(אלו ששונאות תתי הפרדה - דלגנה)
אני משתדלת להפריד בגדים טובים, חליפות וחלוקים מגרביים ואכן חוש הריח אומר שיש הבדל...
נכתב ע"י mig;1118082:לכאורה הגיוני שגם להרכב הבד יש מה לומר,
אם כי אישית אני חושבת שזה בגלל שמכונה כהה מכילה יותר גרביים שלא עוברות הרתחה...
(קרי, בקטריות שלא מושמדות ובסביבה לחה צ'יק צ'ק מנביטות ניחוחות)
(אלו ששונאות תתי הפרדה - דלגנה)
אני משתדלת להפריד בגדים טובים, חליפות וחלוקים מגרביים ואכן חוש הריח אומר שיש הבדל...
גם לינכתב ע"י chyz;1118746:אני מפרידה מאז ומעולם, ובכ"ז בכל שאר הכביסות אין בעיה רק בכביסה הכהה.
נכתב ע"י sth;1117238:אני ממש משתדלת לא לקנות בגדים כאלה, אבל כשאני שוכחת/הבגד ממש מצא חן בעיני,
בכביסות הראשונות- לבד, אח"כ עם צבעונית בהירה.
הסוד הוא להפריד גרביים משאר הכביסהנכתב ע"י chyz;1117661:ומה עושים עם כביסה כהה ב-30 מע' שיוצאת עם ריח לא טוב?
ניסיתי הכל: טייד, אריאל, ג'ל של פרסיל, כמות כפולה של אבקה, המון מרכך, חצי מכונה, חומץ...
אני מקפידה להוציא מהר ולא להשאיר במכונה.
כלום לא עוזר.
תליה בשמש מפיגה את הריח. במייבש - נורא ואיום, ריח בכל הבית.
חשוב לציין שהמכונה בת 14 ורק בשנה-שנתיים האחרונות זה כך.
אולי יש למישהי נסיון עם זה??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: