דרוש מתכון כבד, יוגורט ולחמניה. מה הקשר?

אמיליה

משתמש מקצוען
כמה שאלות לא קשורות אבל דחופות ליום חמישי בלילה :)

שאלה ראשונה-
קניתי לפני כמה חודשים כבד (לאחר כל התהליך)
ומכיוון שמעולם לא הכנתי את הדבר הזה, הוא שקע לו במקפיא.
השבוע גיליתי שהתאריך שלו עבר לפני חודש
מה דינו? עד כמה זה קריטי בקפואים??
ואם תגזרו אותו לחיים-
תנו מתכון טוב וברור להכנה. תודה.

שאלה שנייה-
יש לי יוגורט מייצב של תנובה דנובה 4% שומן
(בכולל של בעלי יש מנהג מוזר לחלק עודפי סחורה שהתאריך שלהם גבולי)
אקיצער, גם התאריך שלו גבולי
ואני הייתי רוצה לנצל אותו להכנת פשטידה חלבית טובה
שאפשר להקפיא
שיהיה לי בשלוף לגוון בארוחות ערב.
יש מתכון מומלץ?

שאלה שלישית-
איך אפשר להפוך מתכון של לחמניות המוציא
כדי שיהיו מזונות?!
או- האם יש לכם מתכון ללחמניות מזונות
בעדיפות לקמח כוסמין/ קמח חיטה מלא.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
שאלה ראשונה-
קניתי לפני כמה חודשים כבד (לאחר כל התהליך)
ומכיוון שמעולם לא הכנתי את הדבר הזה, הוא שקע לו במקפיא.
השבוע גיליתי שהתאריך שלו עבר לפני חודש
מה דינו? עד כמה זה קריטי בקפואים??
ואם תגזרו אותו לחיים-
תנו מתכון טוב וברור להכנה. תודה.
המרקם שלו יהיה פירורי ולא הכי טוב
אל תקחי סיכון גם בקטע הבריאותי.
שאלה שנייה-
יש לי יוגורט מייצב של תנובה דנובה 4% שומן
(בכולל של בעלי יש מנהג מוזר לחלק עודפי סחורה שהתאריך שלהם גבולי)
אקיצער, גם התאריך שלו גבולי
ואני הייתי רוצה לנצל אותו להכנת פשטידה חלבית טובה
שאפשר להקפיא
שיהיה לי בשלוף לגוון בארוחות ערב.
יש מתכון מומלץ?
דוקא ביוגורט אני לוקחת גם שבועיים קדימה לא קורה כלום
ברשת יש המון מתכונים עם יוגורט... שוטי..
שאלה שלישית-
איך אפשר להפוך מתכון של לחמניות המוציא
כדי שיהיו מזונות?!
או- האם יש לכם מתכון ללחמניות מזונות
בעדיפות לקמח כוסמין/ קמח חיטה מלא.
ולפי אשכנז כל קביעת סעודה גם אם הלחמניה מתוקה - זה המוציא.
לפי ע"מ לחמניה מתוקה היא מזונות אז אם את נוהגת כך שימי מיץ במקום המים (יש כאלה שרק מספיק סוכר אפילו..)
 

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הכותרת לא ממש מתאימה לסגנון הפורום... :(

לגבי הכבד - אני הייתי מכינה רוטב ומבשלת אותו בו, בתנאי שהיה ברור לי שכל התקופה הזו היה בהקפאה
לגבי היוגורט - לא היה מפריע לי לשים אותו בפשטידה
לא לוקחת אחריות על אחרים, משתפת מה אני הייתי עושה...

לחמניות מזונות עושים מעירוב של קמח עם מי פירות כמו מיץ תפוזים (טבעי סחוט, לא קנוי שמכיל אחוז גדול של מים) או חלב (יוצא חלבי ויש צורך לעשות בצורה שונה)

אבל לפי הרבה מהפסיקות, גם לחמניות מזונות שקובעים עליהם סעודה נצרכות לנטילת ידים. לתשומת לב.
 

malkykl

משתמש מקצוען
אם מפשירים אותו נכון הוא יוצא רגיל לגמרי

מה זה שונה מהיוגורט שעבר עליו התאריך
אישית לא חושבת שיש בעיה להשתמש בכבד. חודש לא נשמע לי הרבה כשמדובר במוצר קפוא.
בכללי- מוצרי חלב, גם מקולקלים- בד"כ לא מסוכנים לבריאות. בפרט יוגורט, שלמעשה עשוי מחלב חמוץ.
בשר, דגים וביצים- כשהם מקולקלים, זה מסוכן!
 

משה 05276

משתמש מקצוען
אישית לא חושבת שיש בעיה להשתמש בכבד. חודש לא נשמע לי הרבה כשמדובר במוצר קפוא.
בכללי- מוצרי חלב, גם מקולקלים- בד"כ לא מסוכנים לבריאות. בפרט יוגורט, שלמעשה עשוי מחלב חמוץ.
בשר, דגים וביצים- כשהם מקולקלים, זה מסוכן!
אז אני יגלה לכם סוד שבשר שהוא קפוא בד"כ הוא לא מתקלקל אפילו כמה חודשים אחרי התאריך
כמובן אם עם הוא היה קפוא כל הזמן לא אחרי הפשרה
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שאלה שלישית-
איך אפשר להפוך מתכון של לחמניות המוציא
כדי שיהיו מזונות?!
או- האם יש לכם מתכון ללחמניות מזונות
בעדיפות לקמח כוסמין/ קמח חיטה מלא.
אפשר להכין עם מלית מתוקה, ואז זה מזונות לכל הדעות
אה, וזה נקרא עוגת שמרים
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
כבד קפוא יהי לו טעם גם עם עוד חודשיים יפוג לו התאריך.....
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
ואני מאד מפונק בטעמים
לדעתך…
מכירה הרבה שקוראים לעצמם מפונקים/אניני טעם, שזוללים מיונז וקטשופ..:sick:

לענייננו, אני כמעט ב100% בטוחה שטעם הכבד נפגם
תכין לך פעם, לצד כבד טרי צלוי בבית…
תבין שאולי אף פעם לא טעמת כבד:LOL:
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לדעתך…
מכירה הרבה שקוראים לעצמם מפונקים/אניני טעם, שזוללים מיונז וקטשופ..:sick:

לענייננו, אני כמעט ב100% בטוחה שטעם הכבד נפגם
תכין לך פעם, לצד כבד טרי צלוי בבית…
תבין שאולי אף פעם לא טעמת כבד:LOL:
לגמרי!!!!
יש דברים שפשוט מרגישים בטעם שלהם שהם היו במקפיא
אין על טרי!!!!
 

משה 05276

משתמש מקצוען
לדעתך…
מכירה הרבה שקוראים לעצמם מפונקים/אניני טעם, שזוללים מיונז וקטשופ..:sick:

לענייננו, אני כמעט ב100% בטוחה שטעם הכבד נפגם
תכין לך פעם, לצד כבד טרי צלוי בבית…
תבין שאולי אף פעם לא טעמת כבד:LOL:

לגמרי!!!!
יש דברים שפשוט מרגישים בטעם שלהם שהם היו במקפיא
אין על טרי!!!!
אני לא זולל מיונז וכמובן שלא קטשופ
ואני גם מסכים שטרי יותר טעים
אבל לקפוא לא אמור להיות טעם לוואי
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כבד שנהיה פרורי זה בגלל שטיגנו אותו כשהוא היה קפוא חלקי
צריך להפשיר אותו 100 אחוז וככה הטעם שלו רגיל ממש
ואני חופשי הייתי משתמשת גם אם זה פג תוקף
 

אמיליה

משתמש מקצוען
דבר ראשון- מתנצלת על הכותרת...
אני כבר לא יכולה לערוך.

אז לפי מה שאני רואה - רוב מוחץ ממליצים כן להשתמש בכבד, למרות התאריך.
הכבד באמת היה בהקפאה עמוקה כל הזמן, מהרגע שהגיע מהחנות.
אם מפשירים אותו נכון הוא יוצא רגיל לגמרי
איך מפשירים נכון?
אני הייתי מכינה רוטב ומבשלת אותו בו,
אפשר מתכון?
לכבד קצוץ או לכבד ברוטב
אשמח למתכון

תכין לך פעם, לצד כבד טרי צלוי בבית…
תבין שאולי אף פעם לא טעמת כבד
יש דברים שפשוט מרגישים בטעם שלהם שהם היו במקפיא
אין על טרי!!!!
מתארת לעצמי שאין על טרי.
המזל שלי, שעדיין לא עשיתי כבד בכלל בבית, כך שלא מכירים אותו טרי או עם טעם לוואי.


שימי מיץ במקום המים
לחמניות מזונות עושים מעירוב של קמח עם מי פירות כמו מיץ תפוזים
פשוט להמיר את כמות המים במתכון בכמות של מיץ ?

אפשר להכין עם מלית מתוקה
מה הכוונה?


לגבי היוגורט- הוא עוד לא עבר את התאריך.
מה שרציתי זה מתכון שווה מניסיון כדי שאטפל בן לפני שיעבור התאריך :)
אנסה לחפש ברשת...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה