דרוש מתכון כבד ומלוואח ... איך מכינים איתם מנה ראשונה בשרית לחג בבוקר?

qa123

משתמש מקצוען
זה הבצק היחיד שמצאתי שהוא מאחרי פסח ..
לא מצאתי פילו ..
יש רעיונות ???
תודה רבה
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תעשי קערות או רינגים ותכיני כבד ופטריות ברוטב
תגישי לכל אחד בצלחת
 

אמא של נועה

משתמש צעיר
יכולה להכין בלינצס ומעל רוטב של כבד.
לאדות בצל, חסה עוף, קוביות כבד. ניתן להוביף פטריות.
קצת פפריקה, פלפל ומלח
 

בת כהן

משתמש רשום
כל מלווח לחלק ל-4
למלא בירקות/פטריות/תפוחוי אדמה/כבד קצוץ
ולסגור למשולש למרוח ביצה ולפזר שומשום.
להגיש חם עם רוטב
מאד יפה וחגיגי למנה ראשונה
 

סול נואר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
זה הבצק היחיד שמצאתי שהוא מאחרי פסח ..
לא מצאתי פילו ..
יש רעיונות ???
תודה רבה
מלפפים באלכסון רצועות מלווח סביב גלגלי אננס, אופים עד שמשחים,
מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעל, כבדים מאודים עם הרבה בצל ופטריות.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איך מכינים קערות ממלוואח ?
כמו עם פילו ?
אני קורצת עיגולים עם כוס, שמה כל שני עיגולים אחד על השני וקורצת סימן עם כוס קטנה
אחרי האפיה תולשת את החלק המסומן ויש לי קערות.
 

בת שבע ו

משתמש צעיר
אפשר לרדד כל מלאווח לעלה דק יותר, לחתוך לרבעים,(או לחילופין ל-8 לגודל קטן יותר) למלא בכבד טחון עם הרבה בצל לגלגל לצורת רוגלך, למרוח ביצה ושומשום ולהגיש עם כבדים מעל הרוגלך , מאד מרשים וקל הכנה.
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מלוואח לא ישמר לך טוב,
תכיני קונחיות מטורטיות, בטוח תמצאי מאחרי פסח,
15+ דקות בתנור יוצא לך קרקרים באיזו צורה שרק תרצי...
אני אפיתי אותם בתוך תבניות מאפינס, יצא מושלם.

וכמובן אפשרי על פירה, מעדן
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בכל אופן אם את מכינה ממלוואח, תחוררי את הבצק עם מזלג למנוע בלוני ענקק
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בבקשה
1 - כמובן שהקטנתי את הקוטר
פשוט אפיתי בתנור בצק ריק.

1718041574570.png


2 - זה מטורטיה אפשר להכין גם ממלווח,
חותכים לחצי, מקפלים את זה לצורה קונוס, שמים קיסם
ממלאים את החלל עם נייר אפייה שזה לא יקרוס פנימה.
ואופים עד להזהבה.
1718041820793.png
 

קבצים מצורפים

  • 1718041496702.png
    1718041496702.png
    1.4 MB · צפיות: 21
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בבקשה
1 - כמובן שהקטנתי את הקוטר
פשוט אפיתי בתנור בצק ריק.

צפה בקובץ המצורף 1677656

2 - זה מטורטיה אפשר להכין גם ממלווח,
חותכים לחצי, מקפלים את זה לצורה קונוס, שמים קיסם
ממלאים את החלל עם נייר אפייה שזה לא יקרוס פנימה.
ואופים עד להזהבה.
צפה בקובץ המצורף 1677667
אני שמתי עין על הכבד.
הוא נראה עסיסי ביותר.
יש משהו מיוחד בהכנה שלו?
 

רינהרינה

משתמש מקצוען
בבקשה
1 - כמובן שהקטנתי את הקוטר
פשוט אפיתי בתנור בצק ריק.

צפה בקובץ המצורף 1677656

2 - זה מטורטיה אפשר להכין גם ממלווח,
חותכים לחצי, מקפלים את זה לצורה קונוס, שמים קיסם
ממלאים את החלל עם נייר אפייה שזה לא יקרוס פנימה.
ואופים עד להזהבה.
צפה בקובץ המצורף 1677667
נראה מדהים,
קניתי את הרעיונות היפים.
הכבד נראה מיוחד ולא שגרתי,
אפשר מתכון?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני שמתי עין על הכבד.
הוא נראה עסיסי ביותר.
יש משהו מיוחד בהכנה שלו?

נראה מדהים,
קניתי את הרעיונות היפים.
הכבד נראה מיוחד ולא שגרתי,
אפשר מתכון?
זה המתכון הרגיל שלי,
200 גרם כבד
2 בצלים בינוני
2 שיני שום כתוש
1 כף יין אדום יבש משובח
1 כף מלא סילאן (אפשר גם 2 כפות, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים, אבל לא לוותר, זה נותן את כל הטעם!)
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

חותכים את הבצל לרצועות דקות
מאדים על אש נמוכה מאוד, עד שהבצל מתרכך, ומקבל קצת צבע בלונדיני.
מוסיפים 2 שיני שום כתוש ממשיכים לאדות 3-5 דקות - לערבב מידי פעם,
מגדילים את הלהבה מוסיפים כף יין ומבשלים על אש גבוה עד שאלכוהול מתאדה
מוסיפים סילאן מלח ותבלינים, מערבבים,
מוסיפה את הכבד, מבשלת כמה דקות בדדות! לכדי לספוג את הטעמים, אבל אם מבשלים יותר מידי זה מתקשה.

בהצלחה!
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
למה את קוראת רוטב כבדים?
בא לי לגוון
כבד רגיל, רק מוסיפה יותר נוזלים (בד"כ יין)
לפעמים מוסיפה פטריות חיות.

אפשר לגוון יותר ולהוסיף קוביות חזה (שצריכות יותר זמן בישול ולכן מוסיפים אותן לבצל לפני הכבד)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה