בעולם יש למעלה מ3500 מינים של יתושים ובארץ קרוב ל40 מינים , אשר מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים : כולכית הבית, אנופלס ואדס.
מהנסיון שלי כל מה שתעשו לא ימגר את היתושים במאה אחוז תמיד יהיו את האלו שיצליחו לחדור.
באחד מהלילות כשרדפתי נואשות אחרי יתוש קטנטן חשבתי לעצמי מה ה' רוצה ממני. מה הסיפור.
נזכרתי בסיפור עם טיטוס הרשע שה' הראה לו כי הוא השולט בכל העולמות כמו שמסופר בגמרא גיטין נו: יצתה בת קול ואמרה לו רשע בן רשע, בן בנו של עשו הרשע, בריה קלה יש לי בעולמי ויתוש שמה... עלה ליבשה ותעשה עמה מלחמה, עלה ליבשה, בא יתוש ונכנס בחוטמו, ונקר במוחו שבע שנים, יומא חד הוה קא חליף אבבא דבי נפחא, שמע קול ארפזתא אישתיק, אמר איכא תקנתא, כל יומא מייתו נפחא ומיחא קמיה, לנכרי יהיב ליה ארבע זוזי, לישראל אמר ליה, מסתייך דקא חזית בסנאך, עד תלתין יומין עבד הכי, מכאן ואילך כיון דש דש. תניא אמר רבי פינחס בן ערובא אני היית בין גדולי רומי, וכשמת פצעו את מוחו ומצאו בו כצפור דרור משקל שני סלעים... כי הוה מיית, אמר להו ליקליוה לההוא גברא ולבדרי לקטמיה (יפזרו אפרו) אשב ימי, דלא לישכחיה אלקא דיהודאי ולוקמיה בדינא.
למדתי מזה שיש תפקיד מיוחד ליתוש: להזכיר לנו כי ה' הוא האלוקים ואין בלתו ובשעה שאני רודף אחריו אזכור ואדע כי ה' שלח אותו אלי. הוא בתפקיד גם אני...