דרוש מידע יש לכם עצות וטיפים לרווקים/ות בשידוכים?

צפר | דעה

משתמש רשום
בעצמי רווק מבוגר....

א. אחד הדברים שהכי מחזקים,
"ואף אחד לא אומר לי את זה"
אתה לא אשם, וזו לא אשמתך.

ב. עצה שמועילה לי מאוד.
המון והרבה וממש מלא התבודדות.
הכל זה השם יתברך, ורק תפילה ואמונה וקרבת אלוקים יכול להשתוות ולפצות על היעדר זוגיות פלג גופא בן אדם גוף חי.

ג. שמחה, יישוב הדעת, עקרון/מידת ההשתוות.
חשוב מאוד להשקיע במידות הללו, נותנות פתח יציאה מכל משבר/נפילה.

ד. גם אם יאמרו לך את הסיבה הנכונה והאמיתית לעיכוב, זה לא משנה, ואין מה לרדוף או לנסות להבין את המצב.
שים את כל מה שיש לך על: לקום על חייך, להתחתן, ולהעמיד בית הגון כשר ונאמן בישראל.
בשפתי זה נקרא, "הדרן עלך מסכת תירוצים והדרך עלן".
יש עוד מיליארד שנה של מלמולים ופטפוטים וקשקושים שאפשר לשחרר על הנושא הזה,
שורה תחתונה, אל תבזבז אפילו זמן ואפילו לחשוב מחשבות שלא מובילות להעיקר, שזה חתונה.

ה. השם יתברך אוהב אותך כמו שאתה, אהבה גדולה ואמיתית, שאינה תלויה בדבר, ורוצה שיהיה לך טוב.
אל תירא ואל תחת, אל תיפול ואל תישבר, לא תתלונן ולא תתיאש, הכל בחן בחסד וברחמים.
לפום צערא אגרא, ומכל מה ששמעתי לפני, תוך עשר דקות אחרי החתונה, אתה אומר,
"היה שווה את כל זה".

הלוואי שהיה לי מי שיאמר לי את הדברים הללו, כי זה מדם ליבי....
רק חזק ואמץ, וסוף כל סוף דרך השם יתברך לנצח בעולמו, והקב"ה עדיין לא הפסיד בעולם שלו....
ועוד ועוד התחזקויות ונצחונות על היצרים, כי צריך לאחוז באומנות יתירה בכלי הקרב, ולנצוח על המלחמה בתחבולות ובאקרובטיקה ובפעלולנות דקדושה.

בשלמות הדעת אין שום חסר.

לירז קנימח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אגב - טיפ באיך למצוא? רק תפילה. מה' אישה לאיש.
היא תגיע רק כשה' יחליט כשזה הזמן.
האפשרות שלך היא לנצל את הזמן בתפילות כדי שכשזה יגיע זה יגיע בטוב.
אפילו השתדלות היא רק מדרך הטבע שלנו, אבל זה לא שההשתדלות מביאה.
לא סתם אומרים שזיווג זה כמו קריעת ים סוף - שבקריעת ים סוף כולם יודעים שלא היה שום השתדלות וכל הנס היה רק מה' - ככה גם בזיווג.
אני זוכרת שכשהייתי בת 24 מישהי שאלה אותי בת כמה אני. וכשעניתי לה היא ענתה לי - כשאני הייתי בגיל שלך הייתי כבר נשואה עם שני ילדים. כאילו שהיא זאת שמצאה לעצמה ולא רצון ה'. כי כמובן שאם אני רווקה אז אני לא עושה מספיק..
אז כל השתדלות אחרת לא מחייבת שזה יעזור, מוזמן לשאול את הבת של שלמה המלך..
בסופו של דבר - רק לדבר עם ה', ולשכנע אותו למה כדאי לו לתת לך ואם כבר כשיתן - מה אתה חושב שלדעתך יהיה הכי מתאים לך, ובסופו של דבר - לקבל את הרצון שלו שמה שהוא יתן יהיה הכי טוב ולהאמין שהוא יתן לך מה שאתה רוצה ושזה יהיה הכי טוב בשבילך באמת ולא כמו אלו שאומרים 'אהה חכה.. בסוף תקבל בדיוק ההפך..' סתם צרות עין שכדאי להתעלם ממנה.
ואם עדיין אתה רוצה השתדלות - תחליט איפה אתה שם אותה - בלהתרוצץ בין שדכנים או בתפילה שזה יגיע עד אלייך..
היום אני בת 27 ועדיין רווקה, וברוך ה' זכיתי לנצל את הזמן של הרווקות להתעלות רוחנית כי כנשואים זה יותר קשה בגלל השגרה. לא הייתי מוותרת על שום דבר מזה בשביל להתחתן יותר צעירה.
תזכור שאם אתה עדיין רווק - ה' רוצה אותך עוד קצת איתו והוא יודע שתוכל להשיג המון מעלות רוחניות שבנישואים לא תוכל להשיג. וכנראה שאחרים זקוקים לנישואים בשביל להשיג את מה שאתה יכול להשיג לבד. וזו מעלה בפני עצמה.

א. הדר

משתמש רשום
איך להתנהל בפגישות מול שדכנים וכו' אין לי טיפים
אבל איך להעביר את התקופה
לחשוב רק על דברים טובים לדמיין את העתיד הטוב שמחכה לי
לעשות דברים שכיף לי וטוב לי לעשות אותם
בשום אופן לא לחסוך כסף, מה שאתם רוצים לקנות תקנו, תהנו מהכסף (הרבה דברים אח"כ לא יהיו אפשריים)
לנסות להגשים את החלומות שלכם (מה שאפשרי לתקופה הזאת)
מה שאפשר לעשות עכשיו תעשו עכשיו
לא לחשוב שאני אשם/ה במצב (ה' יש רק אחד וככה הוא רוצה בשבילי כרגע)
להגיד לעצמי דברים טובים על עצמי (כן! זה מחזק מאוד)
לחשוב שכרגע זה הכי טוב בשבילי להיות רווק/ה
כמובן גם להתפלל שיגיע בזמן שהכי טוב בשבילי עם האחד/ת שיהיה לי הכי טוב אותו/ה (ושיהיה בריא בגוף ובנפש)

ולאנשים שנמצאים בסביבת רווקים מתבגרים
בחיים אל תגידו להם
כשזה יגיע זה יגיע זה יגיע
אמונה!!!!!!!!!!!!!!
מנסיון זה ממש לא מעודד
במקום זה אפשר להגיד אנחנו חושבים עליכם הרבה( גם אם לא, מה אכפת לכם לתת הרגשה טובה)
אנחנו מתפללים עליכם
לנסות להציע הצעות (כמובן אם מכירים משהו וזה נראה מתאים, אבל לא סתם משהו בשביל לצאת ידי חובה)
להתעניין בשלומם
ולא להתייחס אליהם כאל מצורעים (זאת תקופה מאוד קשה, אז למה להוסיף עוד קושי?)
שיהיה בהצלחה לכולם
ובשורות טובות!!!

אולי מעניין אותך גם...