רחלים
חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
•
צריך לנסות.האם כל עיכוב התפתחותי מזכה בקצבה?
ילד שנמצא בגן שפתי גם זכאי?
זה מאד אינדווידואלי
צריך לנסות.האם כל עיכוב התפתחותי מזכה בקצבה?
ילד שנמצא בגן שפתי גם זכאי?
חוץ מהימי מחלה הרגילים, יש עוד 18 ימי מחלה לילד המיוחד שמקבלים עליהם תשלום מלא מהיום הראשון.
כל הורה זכאי לקבל 52 שעות היעדרות מהעבודה בשנה ע"מ ללוות את הילד לטיפולים, רופאים וכו' וזה בתשלום מלא,
אם האב עובד ולא משתמש בשעות שלו, או אם חד הורית, האם זכאית לקבל 104 שעות בשנה.
אם זה תסמונת דאון אפשר לפנות אלי באישי.
אל תכעסי על השאלה שלי, אני באמת שואלת כדי להבין
איך זה מתנגש/ מתחבר עם העבודה
מדוע המעסיק צריך לממן את זה שיש לך ילד חולה (וחריג)?
המעסיק קיבל עובדת סטנדרטית, עם ידיעה שהעסקתה תכלול זכויות סוציאליות רגילות...
ולפתע הוא מגלה שיש לה ילד חולה והוא צריך לממן עליה עוד ימי מחלה ושעות מחלה (וזה חוץ ממילוי מקום/ פגיעה ברצף העבודה)
איך זה מסתדר?
ועוד שאלה, למי שעובדת לפי שעות - את פשוט מוסיפה לדוח החודשי עוד שעות מחלה שהיית עם הילד?
קופצת על האשכול- אני הגשתי תביעה לביטוח לאומי בגלל ילדה עם אלרגיות, במקביל פתחתי תיק ברווחה כדי לקבל סייעת (ב"ה, הצלחתי!), האם יש לי זכאות לקבל "דרגה 2" ברווחה? העו"סית טוענת שזה לא קשור, אבל היא גם טענה שאין סיכוי שאקבל סייעת, וכן קיבלתי...
דווקא הדוגמה של סוכרת שהבאת היא הכי לא מצדיקה פניה לחברת מימוש זכויות. הדברים מאד ברורים וידועים (בסוכרת סוג 1) והתהליך קל ופשוט מול ביטוח לאומימהנסיון שלי וסביבותיי:
במקרה שהבעיה אמיתי וברורה כדאי ואפשרי ולא מסובך להגיש את כל הטפסים לבד.
במקרה שהבעיה לא מספיק אמיתי וברורה לפעמים שווה להשתמש בחברות השונות
(לדוג' סוכרת, קשב וריכוז ודברים שלא היינו חושבים מעצמנו שהם שווים נכות)
לי יש ילד ת"ד,
עם כל אחוזי הנכות האפשריים.
ולא קיבלתי דרגת רווחה למעונות.(בירושלים)
הבנתי שזה תלוי בעוד פרמטרים נוספים,
עד כמה הילד מפריע להתנהלות של הילדים האחרים בבית,
כמה את עובדת,
כמה משכורת וכו.
מה נתנה לך דרגת הרווחה חוץ מועדת קבלה ודרגה?דרגת רווחה במעון מקבלים רק אם האמא עובדת עד 24 ש"ש.
יכולה להגיד לך מניסיון אישי שבגלל שאני עובדת יותר מזה העו"ס הגישה אותנו לועדת ערר.
זכינו בועדה ונתנו לנו אישור לדרגת רווחה..
אממה - בהרשמה למעונות והגשת הדרגה לא הכירו בזה כלל... לא מכירים אישור כזה ופשוט התעלמו.
ניסיתי לריב ולעשות בלגן אבל די מהר הרמתי ידיים...
קצתי ומאסתי בתלאות הבירוקרטיה - יש לי מספיק על מה להילחם...
בקיצור הרווחה זה בלגן אחד גדול ויד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה פשוט ככה.
שום דבר נוסף.מה נתנה לך דרגת הרווחה חוץ מועדת קבלה ודרגה?
בקיצור, זה לא שווה את המאמץ...שום דבר נוסף.
חוץ מזה , כמו שכבר כתבתי, שלא קיבלו את זה. במחלקת מעונות לא מכירים אישור כזה מהרווחה...
זה תלוי באיזו עיר או שזה גורף לכל הערים?חוץ מזה , כמו שכבר כתבתי, שלא קיבלו את זה. במחלקת מעונות לא מכירים אישור כזה מהרווחה...
זה נכון, אבל היא כתבה שהיא עובדת יותר מ-24 ש"ש ולכן לא קיבלה.זה תלוי באיזו עיר או שזה גורף לכל הערים?
בעקרון בכל מעון יש עובדת סוציאלית,
או שזה משתנה מרשת מעונות אחת לרשת אחרת?
אני יודעת על מעון שכן מכיר בדרגה 2 לאחים לילד נכה,
יחי ההגיון הבריא...מי שעובדת יותר זכאית ליותר תנאים במסגרות הילדים...זה נכון, אבל היא כתבה שהיא עובדת יותר מ-24 ש"ש ולכן לא קיבלה.
אבל לא זכאית לדרגת רווחה (אלא לדירוג הרגיל של התמ"ת)יחי ההגיון הבריא...מי שעובדת יותר זכאית ליותר תנאים במסגרות הילדים...
זה לא היה קשור למעון עצמו , אלא לקבלת הדרגה בתמ"ת.זה תלוי באיזו עיר או שזה גורף לכל הערים?
בעקרון בכל מעון יש עובדת סוציאלית,
או שזה משתנה מרשת מעונות אחת לרשת אחרת?
אני יודעת על מעון שכן מכיר בדרגה 2 לאחים לילד נכה,
סל שיקום יש לו?לי יש אח מיוחד עם בעיות נפשיות - עצמאי 100%, עובד וכו'. סגנון של אלו שעובדים דרך "בית חם"
יש לו תעודת נכה
יש עוד אפשרויות לקבל דברים מלבד מימון על שכר דירה? שאנחנו מקבלים?
והתמ"ת לא מכיר בזה?זה לא היה קשור למעון עצמו , אלא לקבלת הדרגה בתמ"ת.
עכשיו אני נזכרת (זה היה לפני 3 שנים...) שזה לא אמור להביא דרגת רווחה אלא מקבלים הורדה אחת בדרגה. כלומר אם את אמורה לקבל דרגה 4 תקבלי דרגה 3. אבל במוקד המעונות ובכל הקשור לא הכירו את זה בכלל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: