בשרי יש לך סיר לחץ?

עמליה 098

משתמש מקצוען
מה את מבשלת בו?
השאלה במיוחד לגבי פסח.
האם מומלץ לבשל בשר ועופות בסיר לחץ? מה היתרונות שלו מלבד בישול מהיר ומה החסרונות? קבלתי סיר לחץ עננננננננק ולא יודעת מה עושים בו (חוץ מארבעס...)
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל!
עופות, בשרים, סלק - מקצר משמעותית את זמן הבישול ועוד.
היתרון בסיר לחץ שהחום מאד מאד גבוה ולכן הבישול יותר מהיר.
רק צריך להיזהר לא למלא אותו עד הסוף אלא רק עד הקו המסומן למנוע סכנה.
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
תודה לך!בשר ועופות? אפשר מתכון?
בהוראות ראיתי שצריך נוזלים עד גובה מסוים.
בשר ועופות בד"כ אני עושה עם המון בצל ומעט נוזלים.
אשמח להוראות
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לך!בשר ועופות? אפשר מתכון?
בהוראות ראיתי שצריך נוזלים עד גובה מסוים.
בשר ועופות בד"כ אני עושה עם המון בצל ומעט נוזלים.
אשמח להוראות
תכיני כרגיל איך שאת רגילה רק תקפידי שיהיו נוזלים בסיר (זה לא מתאים לבישול של דברים יבשים) ותקפידי שלא לעבור את הקו.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אמא שלי לא זזה בלי סיר לחץ בפסח. יש לה 2 ענקיים. היא מכינה סלק, בקר, צימעס. מרקים כמובן, פירה. לפעמים גם קומפוט
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
כמה זמן בשר בקר?
אם יש פמשהי שמכינה בקר (מס' 5) בסיר לחץ אשמח מאד לקבל הוראות מנסיון.
 

כהן גדול123

משתמש צעיר
אני מכינה הכל, חוץ מבשר בקר שלא ניסיתי, אבל לפי דעתי צריך איזה שעה וחצי.
עופות עשיתי אתמול, 12 רבעים, 40 דקות בישול (אחרי רתיחה), אני שמה מים רק שיכסה.
היום שתי רולדות חזה הודו, 50 דקות.
לא זזה בלי סיר לחץ, כל השנה.
 

The gardeners

משתמש פעיל
אם יש פמשהי שמכינה בקר (מס' 5) בסיר לחץ אשמח מאד לקבל הוראות מנסיון.
ממממממ..
טעים!
הכנתי בשר 5.
על הלהבה הקטנה בלי נוזלים.
בהתחלה אני שמה את הלהבה על אש הכי גבוהה (כמובן על אותה להבה קטנה, כן?)
וכשהלחץ "נבנה" - מנמיכה את הלהבה
יאמי...
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
מה שמת בשיר חוץ מנתח הבשר?
ממממממ..
טעים!
הכנתי בשר 5.
על הלהבה הקטנה בלי נוזלים.
בהתחלה אני שמה את הלהבה על אש הכי גבוהה (כמובן על אותה להבה קטנה, כן?)
וכשהלחץ "נבנה" - מנמיכה את הלהבה
יאמי...
נשמע טוב, מה שמת בסור חוץ מנתח הבשר וכמה זמן על האש?
 

סופר חיובי

משתמש מקצוען
יש אומרים שסיר לחץ פוגם בטעם אני לא הבחנתי , אבל ככה אומרים שבישול איטי יותר טעים.
 

The gardeners

משתמש פעיל
נשמע טוב, מה שמת בסור חוץ מנתח הבשר
גורנישט...
למען האמת, חילקתי את הנתח ל-2 וחצי אחד עשיתי כך וחלק שני עשיתי בתנור (זה היה ל-2 סעודות ביו"ט אחד ורציתי שיהיה גיוון...).
היה טעים אש!
הבשר פשוט התפורר בסיר!
ליקקנו את האצבעות אחת לאחת
וכמה זמן על האש?
לא זוכרת, די הרבה.
ניערתי את הסיר מדי פעם ואז באיזה שלב הרגשתי שהשתנה הניעור וזה לא חתיכה אחת ש"זזה" בסיר הלוך חזור בגלל שזה התפורר.
 

The gardeners

משתמש פעיל
כן
אבל אפש רלהוסיף בצלים, פטריות ,ערמונים
או תבלינים למיניהם
או רוזמרין ושום
כיד הדמיון הטובה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה