עזרה יש לך ילד בן שנה-שנתיים? פניה להורים, למשפחת דיקמן, ולבאי הפורום כולו

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
גם לי יש פעוט בגיל הזה.
גם לגיטי קלפנר יש.
וגם לעוד אלפי ניקים כאן.

אבל איזו תהום בין ילדינו השובבים והבריאים, ובין מוטי קלפנר, השובב גם הוא, והמוגבל כל כך.
אני לא מכירה אותו בכלל. רק ראיתי את הקישור ב'פורום תרומה וחסד', ותרמתי מיד.
https://www.prog.co.il/threads/הצלת...אבל-רחוק-מלחיות-חיים-שדומים-לנורמליים.412936/
נכנסתי אחרי יומיים, ונדהמתי למיעוט החשיפה שהולך שם.

ופתאום הבנתי שזה הולך ככה: כל החגיגות, הצימרים, הקניות, השלגים - יתקיימו כאן באא"ר. וזוגות יחפשו איפה לטייל ואנשים יבדקו את הסייל באיקיאה. לכל אלו יהיו צפיות אינספור.
אבל את החולים? את הנזקקים? את ההתרמות? אותן נשליך לפורום אחר. זה הרי מפריע לנו ביום יום, לפתוח את הפורום שלנו ובמקום לקרוא על אנשים שמחפשים טיול לחו"ל, לשמוע על פעוט יקר וכאוב ומוגבל.
זה יהרוס לנו את הקפה של הבוקר.

(וזו פניה למשפחת דיקמן היקרה והאצילית):
@prog ו - @prog-tovi , רק אתמול אירחתם ביד נדיבה בבית פרוג מפגש יוצרות.
אתם אנשי חסד במהות. טובים כל כך.
האם באמת חובה היה להבריח את כל ההתרמות למקום אחר? שלא נראה אותם? שלא יכאב ליבנו? שיבכו שם, לבד, ורק "מי שירצה לתרום" ייכנס?
האם אין מקום כאן, באיש את רעהו, בין חגיגות הטיולים בספרד לסיילים בקרטרס, לילד יהודי סובל? להוריו, שמלווים אותו יותר משנה בהתמודדות הקשה הזאת?
רק בקשות עזרה למציאת צימר אנחנו יכולים להכיל?
כאב של יהודים - לא?
"זה היה מדי הרבה", יענו לי.
כן בטח.
אבל גם היו מדי הרבה טיולים, בילויים, קניות, מתכונים. גם מהם היו ויש הרבה. המון. לא ראיתי שהעבירו את כל הצימרים לתת-פורום. גם לא את כל המתכונים.
האם אין מקום כאן, בין בקשות השירים ומורי הנהיגה, גם למוטי אחד קטן, למשל? ילד יהודי, שיד ימין כבר אין לו, ויד שמאל בקושי, והוא תינוק חמוד כל כך ומבקש עזרה? רק שירים אפשר לבקש כאן בפורום? רק מורי נהיגה? עזרה לפעוט חולה - לא?

(וזו פניה לכל רשומי איש את רעהו):
מי ממכם שמסוגל להכיל בין הסיילים והטיולים כאן באיש את רעהו, ומשלוחי המנות המפוארים - הו משלוחי המנות, והמתכונים, גם בקשות תרומה *פרטיות* (לא מדברת על התרמות מוסדיות!)
אנא ישים לי לייק. תודה אחת בודדת. מעולם לא ביקשתי תודות. הפעם כן.
אבל רק מי שבאמת יכול לקרוא גם על ילד חולה, לפני ואחרי שהוא קורא פולמוסים על סוגי עגלות.
מי שמוכן לעזור גם לפעוט שבתוך העגלה, ולא רק להורים שמבררים על יויו או מקלרן.

(וזו פניה לגיטי):
@GKL , את אם גיבורה ומיוחדת. מדליית זהב הייתי נותנת לך, אבל אין לי, אז בינתיים רק השתתפתי בהתרמה, ובתפילה אחת קטנה על מוטי, שיגדל בבריאות ובאושר, לחיים טובים וארוכים.

יהושבע

משתמש סופר מקצוען
גם לי יש פעוט בגיל הזה.
גם לגיטי קלפנר יש.
וגם לעוד אלפי ניקים כאן.

אבל איזו תהום בין ילדינו השובבים והבריאים, ובין מוטי קלפנר, השובב גם הוא, והמוגבל כל כך.
אני לא מכירה אותו בכלל. רק ראיתי את הקישור ב'פורום תרומה וחסד', ותרמתי מיד.
https://www.prog.co.il/threads/הצלת-ילד-יהודי-שברוך-השם-יצא-מכלל-סכנה-אבל-רחוק-מלחיות-חיים-שדומים-לנורמליים.412936/
נכנסתי אחרי יומיים, ונדהמתי למיעוט החשיפה שהולך שם.

ופתאום הבנתי שזה הולך ככה: כל החגיגות, הצימרים, הקניות, השלגים - יתקיימו כאן באא"ר. וזוגות יחפשו איפה לטייל ואנשים יבדקו את הסייל באיקיאה. לכל אלו יהיו צפיות אינספור.
אבל את החולים? את הנזקקים? את ההתרמות? אותן נשליך לפורום אחר. זה הרי מפריע לנו ביום יום, לפתוח את הפורום שלנו ובמקום לקרוא על אנשים שמחפשים טיול לחו"ל, לשמוע על פעוט יקר וכאוב ומוגבל.
זה יהרוס לנו את הקפה של הבוקר.

(וזו פניה למשפחת דיקמן היקרה והאצילית):
@prog ו - @prog-tovi , רק אתמול אירחתם ביד נדיבה בבית פרוג מפגש יוצרות.
אתם אנשי חסד במהות. טובים כל כך.
האם באמת חובה היה להבריח את כל ההתרמות למקום אחר? שלא נראה אותם? שלא יכאב ליבנו? שיבכו שם, לבד, ורק "מי שירצה לתרום" ייכנס?
האם אין מקום כאן, באיש את רעהו, בין חגיגות הטיולים בספרד לסיילים בקרטרס, לילד יהודי סובל? להוריו, שמלווים אותו יותר משנה בהתמודדות הקשה הזאת?
רק בקשות עזרה למציאת צימר אנחנו יכולים להכיל?
כאב של יהודים - לא?
"זה היה מדי הרבה", יענו לי.
כן בטח.
אבל גם היו מדי הרבה טיולים, בילויים, קניות, מתכונים. גם מהם היו ויש הרבה. המון. לא ראיתי שהעבירו את כל הצימרים לתת-פורום. גם לא את כל המתכונים.
האם אין מקום כאן, בין בקשות השירים ומורי הנהיגה, גם למוטי אחד קטן, למשל? ילד יהודי, שיד ימין כבר אין לו, ויד שמאל בקושי, והוא תינוק חמוד כל כך ומבקש עזרה? רק שירים אפשר לבקש כאן בפורום? רק מורי נהיגה? עזרה לפעוט חולה - לא?

(וזו פניה לכל רשומי איש את רעהו):
מי ממכם שמסוגל להכיל בין הסיילים והטיולים כאן באיש את רעהו, ומשלוחי המנות המפוארים - הו משלוחי המנות, והמתכונים, גם בקשות תרומה *פרטיות* (לא מדברת על התרמות מוסדיות!)
אנא ישים לי לייק. תודה אחת בודדת. מעולם לא ביקשתי תודות. הפעם כן.
אבל רק מי שבאמת יכול לקרוא גם על ילד חולה, לפני ואחרי שהוא קורא פולמוסים על סוגי עגלות.
מי שמוכן לעזור גם לפעוט שבתוך העגלה, ולא רק להורים שמבררים על יויו או מקלרן.

(וזו פניה לגיטי):
@GKL , את אם גיבורה ומיוחדת. מדליית זהב הייתי נותנת לך, אבל אין לי, אז בינתיים רק השתתפתי בהתרמה, ובתפילה אחת קטנה על מוטי, שיגדל בבריאות ובאושר, לחיים טובים וארוכים.
אשרייך רותי.
את צודקת, חשוב מאד שפניה כזאת תהיה כאן, בפורום הפעיל יותר.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
למנהלות שתוהות עכשיו אם למחוק את האשכול הזה ש'לא עומד בכללי הפורום':
(--- נערך. ר' חיים דיקמן אומר שאפשר לבקש יפה :( )

תעיפו את הטיולים בחו"ל לתת פורום ייעודי.
את הצימרים בארץ לתת פורום
את בילויי הראווה לתת פורום
את דיוני הקופות חולים לתת פורום.

לא את הנזקקים, שגם ככה קולם חלש ואבוד ולא נשמע!!!

נערך לאחרונה ב:

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
הרי בשביל מה יש לי קול, אם לא בשביל הזדמנויות כאלה.
אחרי הרעש קול.
אני אכתוב זאת שוב: עשית דבר גדול מאד, הזכויות שלך רבות.
אני מאמינה שעוד הרבה כמוני לא נכנסות לפורום השני (בכלל לא ידעתי על קיומו)
בואי נקווה שלא ימחקו את האשכול הזה.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
@Ruty Kepler ׁ(למה עברת לאנגלית?? למה?)

לטעמי, המטרה בפתיחת פורום נפרד לעניני צדקה וחסד היתה מתוך מטרה לייקר את מקומם, ולתת להם במה נפרדת - חשובה - לה הם זכאים. ולא חלילה, מתוך רצון להסיט אותם מעין הציבור.
(לא חייבים לחפש כוונות אפלות, יע?)

תכלעס, הפעולה לא היתה נכונה, כי אנשים מוצפים בבקשות תרומה, ונענים.

אני תרמתי למגבית לפני שבוע. מאמינה שמי שראה את המודעה רק היום, לא ראה אותה כי היה עסוק ולא כי היה שקוע בבילויים והנאות.

מרחבית

משתמש מקצוען
לטעמי, המטרה בפתיחת פורום נפרד לעניני צדקה וחסד היתה מתוך מטרה לייקר את מקומם, ולתת להם במה נפרדת - חשובה - לה הם זכאים. ולא חלילה, מתוך רצון להסיט אותם מעין הציבור.

תכלעס, הפעולה לא היתה נכונה, כי אנשים מוצפים בבקשות תרומה, ונענים.
מסכימה עם כל מילה. ברור לי שהכוונה היתה לגמרי טובה, ולהיפך - חשבו שזה יועיל. אמנם מההתחלה חשבתי שזה יפגע בתרומות, כי אנשים לא יחשפו לזה.
כך קרה גם עם אשכול מיוחד שנפתח לבקשות תפילה.
אין ספק שכשהבקשות לתרומות ולתפילה מפוזרות בין שאר הדברים ב'איש את רעהו', יש להן הרבה יותר חשיפה והרבה יותר היענות.
אני לגמרי בעד להחזיר את האשכולות הללו לאיש את רעהו. אני נגד לייחס כוונות רעות לפותחי הפורום!

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
(לא חייבים לחפש כוונות אפלות, יע?)
אני נגד לייחס כוונות רעות לפותחי הפורום!
אף אחד ואף אחת לא חשב/ה על כזה כיוון פרוע וגרוע.
ברור לכל שהמנהלים עושים וחושבים על רווחת הציבור, פשוט חבל שבקשת תרומה
כל כך חשובה שתיעלם לה אי שם בפורום די זניח.
זה הכל :)

מרחבית

משתמש מקצוען
אף אחד ואף אחת לא חשב/ה על כזה כיוון פרוע וגרוע.
ברור לכל שהמנהלים עושים וחושבים על רווחת הציבור, פשוט חבל שבקשת תרומה
כל כך חשובה שתיעלם לה אי שם בפורום די זניח.
זה הכל :)

נכון. וחבל גם על שאר הבקשות שם. מאוד כדאי שהן יחזרו לאיש את רעהו.

riki aharon

משתמש מקצוען
אפשר להציע משהו?
כאחת שכאב לה מאד לשמוע על המקרה (ובמיוחד לראות את הילד, נצבט הלב), אולי ננצל את הכח של פרוג, על כל אנשי המקצוע המיוחדים שבו, להרים פרויקט התרמה למענו?
הרי לא ייתכן, מקרים קלים יותר (לא שאפשר להשוות בין מקרה למקרה, אבל בכל זאת..), השלימו את היעד במהירות רבה, וכאן, זה די מקרטע ולא כ"כ מתקדם.
למי יש רעיון איך לקדם אותם?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני תרמתי למגבית לפני שבוע. מאמינה שמי שראה את המודעה רק היום, לא ראה אותה כי היה עסוק ולא כי היה שקוע בבילויים והנאות.

הוא לא ראה אותה, כי היא הייתה בפורום נידח.
ובאיש את רעהו נותרו הסיילים, הנסיעות, החגיגות והקניות.

יכול להיות שהכוונה של פתיחת תת-הפורום הייתה מצויינת. מנהלי פרוג הם אנשים אציליים ונדיבים ורחבי לב, כבר כתבתי את זה, ואין על כך חולק. בפועל, מה שקרה זה שבקשות עזרה נדחקות הצידה, בעוד בקשות טיולים באיטליה ('מה עדיף, ורונה או מילנו'), מקבלות במה.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אם אתן מוחקות אותו, אני אצא מפרוג לגמרי.
אוי לא!

ורותי, מה הבעיה לבקש באישי?
חיים שאל אתמול אם יש בקשות או שאלות..
וברור לי שהיה נעתר.
גם אם היית מבקשת רק הבוקר.

אם היו מבקשים ממני באישי- הייתי פועלת מיד. מתוך רצון כן לעזור.
אם היו מבקשים ממני בצורה כזו- הייתי מרגישה מובסת, נאלצת, גם אם מלכתחילה הייתי חושבת שאת צודקת.

ומסכימה איתך לגבי ההתרמות האישיות.
עמישראל.

חיים דיקמן

Administrator
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
פורום עזרה וחסד נפתח בשביל התרמות של מאצ'ינג, ארגוני חסד גדולים וקמפיינים שאינם קשורים לפרוג.
מקרה של התרמה פרטית כמו זה שהועלה כאן, הוא צרה של כולנו. כולנו רוצים להיות חלק ולעזור והוא בהחלט מתאים לאיש את רעהו.

תודה לגב' @Ruty Kepler שהאירה לכולנו את הלינק הזה.

יתכן והנחיית הנהלת האתר למנהלים לא היתה מדויקת מספיק ולכן אשכולות פרטיים הועברו גם הם לתת הפורום. ממש לא זו הכוונה. אשכולות פרטיים צריכים להיות כאן, במקום ש"יפריעו" לכולנו בגלישה הנעימה ובשטף החיים, כי הם חלק מאיתנו. אשכולות של מאצ'ינג, מכירות סיניות, התרמות לחסידויות - גם הם חשובים ולכן ייחדנו להם מקום באתר.

אני וכל בית פרוג מאחלים רפואה שלמה למשפחה והרבה כוח.

(בקטנה: לא צריך לאיים בעזיבת האתר. אנחנו אנשים ששומעים בקשות גם אם לא מתלווים לכך איומים. היה טוב לארח אתכם אתמול ונשמח לארח אתכם פיזית וגם וירטואלית, גם הלאה.)

חיים דיקמן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה