יש לי חלום! יום של שידוכים

בשם

משתמש סופר מקצוען
הרגשתי צורך לפתוח אשכול בנפרד
בנושא השידוכים
אני באמת חושבת שיכול לצאת מזה משהו אמיתי...
יש לי חלום!!! אולי הוא יתגשם דרך פרוג -
יום שלם של ספיד דייט כשר למהדרין!!!

הוא באמת בגדר חלום ויש כאלו שיגידו בדיון - מדע בדיוני ממש!

לקחת את בנייני האומה או וליצור שם חדרי לובי מוסתרים וקטנים
שתי צדדים לגברים ונשים
זוגות נשואים יעבדו שם - האישה בנשיםובעלה בגברים - לכל אחד/ת יגיעו רווק או רווקה גרוש/ה
וכך לפי טביעת עין ועוד כמה נתונים יפגישו במקום בלובי הקטן או החדרים הקטנים שיוקצו לפגישה
יש להם 20 דק' או פחות - אם זורם שימשיכו - יהיה לחצן שילחצו שהם בעניין...
ואם לא ימשיכו הלאה
מה אתם אומרים??
יהיה איסור לבוא עם פלאפונים או עם מכשירי כתיבה- כך אם משהו ממשיך השדכנית תדע מזה - שלא יווצר מצב מביך שמישהו קבע עם כמה וכו'
וכמובן השמות יסונונו
נו???????
מחכה לתגובות
אני די מאמינה שזה כבר צריך לקרות ---בלי לדבר על הכסף מהשידוכים שיצאו ---סתםםםם זה בגלל השעה כבר
אבל תחשבו על יום כזה!!!! יבוא המשיח רק מזה לא?

ששונית

משתמש מקצוען
ואוו.... זה בדיוק החלום שלי...
בחו"ל יש כבר כמה שנים ארגון שמפעיל פעמיים בשנה כאלו כינוסים, שם זה מיועד לנשים בלבד.
הכינוסים מתקיימים בחוה"מ סוכות ופסח, הן לוקחות מבנה של בית ספר ובכל כיתה יושבת שדכנית שמתאימה למגזר מאוד ספציפי.
יש שילוט שמנחה לאן ללכת פרק ב' / ליטאים / אשכנזים / בעיות רפואיות / עובד /לומד וכד'
כל משתתפת מקבלת טופס עם שאלות מאוד ממקדות והמזכירה עוזרת לה להבין לאיזו שדכנית עליה לפנות.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה אפשר לדעת מ20 דקות שיחה? רק במקרים של 'ממש לא'. קשה לי להגדיר את הנקודה שמפריעה לי, אבל משהו בתהליך לא יהודי בעיני. יש כאן קצת תחושה של שוק. בא, תראה 10 בחורות ביום. זה מוליד מן זלזול , ביפ- וממשיכים. צלצול, ביי ביי, אני ממשיך לבחורה הבאה.
הכבוד והמכובדות, וממילא הצניעות, שבצורת השידוכים הקיימת , נגזרים מהמהלך הממושך של התהליך. מהדרך שבה נפגשים, מציעים שתיה, יושבים שם שעה לפחות ומשוחחים בנעימות גם אם מי שמולך משעמם אותך למות ואין לזה סיכוי. אחר כך לוקחים את הבחורה הביתה, עונים תשובות לאחר זמן מה שמראה על מחשבה, דרך מישהו שלישי ולא ישירות. וכך הבחורים והבחורות בשידוכים שלנו לא מרגישים בשוק בשר חלילה. במיוחד הבחורים, תנסי לחשוב כיצד תקופת שידוכים ממושכת עשויה להקשות על בחור. לכן הדרך המעודנת והמתונה הקיימת עושה חסד עם כולם ועם קדושתנו וקדושת שידוכים.

את כמובן יכולה לחלוק על דעתי, ואני מבינה שלדעתך אצל מבוגרים כבר יש מקום להקל. אבל ממה שאני מכירה, עדיף שלא להקל אצל מבוגרים . ממש לא.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ועוד דבר, השיטה הזו מתאימה למי שמסתפק במראה עיניו. מראה חיצוני, התחושה שהשני משדר, מידת העניין בשיחה, ההתאמה התקשורתית.
ואז מה? תתני להם אחר כך את הפרטים לבירורים? נכון שהרבה אנשים היו מתחתנים בצורה כזו עם מי שהם לא היו מעזים להיפגש לעולם, אבל זה גם עשוי לשבש מאד את שיקול הדעת ולא להיות רק לטובה.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה ממש שאלה שצריכה עיון גדול אצל רבנים, יש פה הרבה פנים הלכתיים שצריך לבדוק.

ואולי רק מזה המשיח יבוא, אבל אולי גם רק מזה המזבח יבכה...

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
רק רבנים יכולים להכריע על דבר כזה. אם כן- אני חושבת שזה יכול להתאים רק למבוגרים.

Yisrael

משתמש פעיל
אם מדלגים על שלב הבירורים כמו שאת מציעה לא צריך יום מיוחד ולא בניני האומה, הרי כל מה שמעכב שידוכים זה הבירורים, עכשיו תמצאי מישהו/י שמוכן/נה להפגש עם בן/ת זוג רק על סמך זה שהיא מהמגזר שלו בלי לברר כלום...

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כמו הסיפור על המלך שאמר שהוא יכול לזווג זיווגים כמו ההקב"ה ח"ו
וידוע סופו של סיפור...

עט הדר

משתמש מקצוען
אולי לקחת את הרעיון לכיוון אחר -
יום שידוכים
יום אחד בשנה/חצי שנה
שכל הציבור בחרדי מתפנה מעיסוקיו ומקדיש את ראשו ומוחו לחשוב על הצעות לכל המצפים שהוא מכיר

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
חוחי,
רעיון גדול
אבל בכנות - נראה לי כי מי שיגיעו
הם יותר חוזרים בתשובה

עט הדר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י userit;n5078741:
...מהדרך שבה נפגשים, מציעים שתיה...

סתם לידיעה בעלמא...
בציבור החסידי, בכוונה תחילה לא מציעים שתיה [גם לא להורים] עד ה"ווארט"

בשם

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י userit;n5078741:
מה אפשר לדעת מ20 דקות שיחה? רק במקרים של 'ממש לא'. קשה לי להגדיר את הנקודה שמפריעה לי, אבל משהו בתהליך לא יהודי בעיני. יש כאן קצת תחושה של שוק. בא, תראה 10 בחורות ביום. זה מוליד מן זלזול , ביפ- וממשיכים. צלצול, ביי ביי, אני ממשיך לבחורה הבאה.
הכבוד והמכובדות, וממילא הצניעות, שבצורת השידוכים הקיימת , נגזרים מהמהלך הממושך של התהליך. מהדרך שבה נפגשים, מציעים שתיה, יושבים שם שעה לפחות ומשוחחים בנעימות גם אם מי שמולך משעמם אותך למות ואין לזה סיכוי. אחר כך לוקחים את הבחורה הביתה, עונים תשובות לאחר זמן מה שמראה על מחשבה, דרך מישהו שלישי ולא ישירות. וכך הבחורים והבחורות בשידוכים שלנו לא מרגישים בשוק בשר חלילה. במיוחד הבחורים, תנסי לחשוב כיצד תקופת שידוכים ממושכת עשויה להקשות על בחור. לכן הדרך המעודנת והמתונה הקיימת עושה חסד עם כולם ועם קדושתנו וקדושת שידוכים.

את כמובן יכולה לחלוק על דעתי, ואני מבינה שלדעתך אצל מבוגרים כבר יש מקום להקל. אבל ממה שאני מכירה, עדיף שלא להקל אצל מבוגרים . ממש לא.

שימי לב שישרת הנחת שבחור בודק בחורות בבפועל: בחורות הן הבררניות....
יהודי או לא? מה יותר יהודי מלזווג זיווגים?? זה מה שה' יושב ועושה
מבחינת רגישות צודקת - לכן קראתי לזה מדע בדיוני...
למרות שמגיל 27 לדעתי ישתתפו ...
וחוצמיזה ---- בואו לא נתחפר - שידוכים זה שוק לכל דבר!!!!!!!!!!!!
עיין ערך האשכול על גרושים
אצל מי יותר בוטא פחות בוטא - זה שוק....

בשם

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י userit;n5078745:
ועוד דבר, השיטה הזו מתאימה למי שמסתפק במראה עיניו. מראה חיצוני, התחושה שהשני משדר, מידת העניין בשיחה, ההתאמה התקשורתית.
ואז מה? תתני להם אחר כך את הפרטים לבירורים? נכון שהרבה אנשים היו מתחתנים בצורה כזו עם מי שהם לא היו מעזים להיפגש לעולם, אבל זה גם עשוי לשבש מאד את שיקול הדעת ולא להיות רק לטובה.

אפשר לשכלל את זה!
קודם כל יהיו פרטי בסיס שהשדכנים והשדכניות ידעו ---- אולי אפילו תמונות פספורט
וכדי לא ליצור עלבונות - כמו שמאוד נהוג היום בקרב בני ה30+ גם מאוד צדיקים לשוחח טלפונית ולראות אם יש כיוון ...

הרבה כאן מהמגיבים לא נשמע שחוו שידוכים בכלל, כמה פעמים קרה שאחרי רבע שעה בפגישה קלטתם שזה לא זה! ואין כיוון באופק?
גם אחרי בירורים....והמון...

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
כמה זוגות התחתנו למרות שבפגישה ראשונה זה לא היה נראה משהו?
איך אפשר לקבוע על סמך 20 דק'?

עושה חיל

משתמש פעיל
כמו בכל רעיון חדש קשה מאוד לציבור שגדל על ברכי השמרנות לקבל אותו ללא ביקורת גדולה. ולעיתים אפשר להפסיד מכך תועלת רבה.
ובצורה יותר מפורטת:
ברעיון הזה יש לדעתי כמה דברים מאוד מועילים- בעיני דווקא 20 דקות של פגישה זה מצוין. מכירה מקרוב אנשים שנפגשים אינספור פגישות ראשונות וכבר בכמה דקות הראשונות ראו שזה לא מתאים. אך א"א להפרד כ"כ מהר- הרי הגיעו והתלבשו וכו'.... אז יושבים שעה ויותר. וזה גם לאחר בירורים רבים ומעמיקים לגבי התאמה.
אם באותו ערב היו יושבים בכמה פגישות הרבה זמן היה נחסך...
בעיני הרעיון מתאים יותר לציבור הרווקים המבוגרים יותר ולא לאלה שרק התחילו. מכל מיני סיבות וד"ל.
צריך לחשוב איך לעשות זאת בצורה מכובדת כי כמו שהזכירו פה זה יכול להעשות בצורה מבזה. ולהקשות על אילו המתקשים בשידוכים מה שיצור נזק ולא יועיל.
מה עוד שכל הדיונים בענין השידוכים והנסיון לעזור לא הניבו שום פתרון או התקדמות. המצב היום בגזרת השידוכים (כן בכוונה לא קוראת לזה שוק...) הוא מאודקשה, יש כ"כ הרבה שמחכים לישועה. ואם עד היום זה לא הצליח- אולי רעיון חדשני שייעשה בצורה חכמה, ראויה ובליווי רבני מתאים יכול להניב פרות טובים.
אם עד עכשיו הפתרונות שהיו לא עזרו- אולי כן! צריך לנקוט בדרך אחרת.

אמיליה

משתמש מקצוען
זה יכול ליצור מצב של למה להחליט על בחור/ה כשיש עוד 20 בחוץ שאני יכול להעיף עליהם מבט?
נעשה סיבוב, נתרשם מכל ה"סחורה" שבשוק ואז נחליט
הבעיה שאחרי שנחשפים לכל כך הרבה סגנונות מתחילים לקבל מושגים, לרצות את מעלה איקס אצל פלוני ומעלה וואי אצל אלמוני ואז אין מועמד/ת מושלם/ת. ונמשיך לחפש ונמשיך לעבור עוד חדר ועוד חדר....

מירי ו

משתמש רשום
לא עברתי על כל התגובות
אבל מה שבטוח, עם המגזר החסידי, בוודאי לא ילך

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה