גיטריסט בנשמה
משתמש רשום
אולי תנסה ליצור בוט שרק מנסה לעצבןעוד בוט נחמד שיצרתי:
ולא להתווכח
אולי תנסה ליצור בוט שרק מנסה לעצבןעוד בוט נחמד שיצרתי:
ניסיתי להגיד לו משהו שלא יהיה לו מה להתווכח עליו... לא הלךעוד בוט נחמד שיצרתי:
לא צריך מדריך, צריך רק רעיון מוצלח ולפרט כמה שיותר.מתי אתה מכין לנו מדריך איך יוצרים אותם כל כך טוב?
אולי תנסה ליצור בוט שרק מנסה לעצבן
ולא להתווכח
תכתוב שהוא כל הזמן ינסה לעצבן כל מי שמתכתב איתולא צריך מדריך, צריך רק רעיון מוצלח ולפרט כמה שיותר.
אני לא כותב משהו יוצא דופן בהנחיות, ואת הבוט ששלחתי עכשיו יצרתי ב10 דקות...
תכתוב שהוא כל הזמן ינסה לעצבן כל מי שמתכתב איתו
חזק!ChatGPT - מעצבן
chatgpt.com
הוא לא התעצבןChatGPT - מעצבן
chatgpt.com
עבודה של @Ayala10הי בבקשה תיצרו בוט מורדי מהסיפור של @לוטם
ואגב, לגבי שיחה של בוטים ביניהם, @מוישי שובקס יצר חיבור כזה.. עצר אותם כי הם לא הפסיקו לפטפט ביניהם.סיפור בהמשכים - איך תמיד זה קורה לי?!
מוצ"ש. "מורדי!" אילו היה מישהו חרש בביתם, הרי שאזניו היו נפתחות ברגע זה ממש. "מה עכשיו?" מורדי הוציא אזניה אחת, מחזיק אותה ברישול מה. "תדליק ת'גז!" "עוד פעם אתה?! מתי תלמד שלא נכנסים למקלחת לפני שבודקים אם יש מים חמים?!" הוא נאנח בדרמטיות, לא נע ממקום רבצו. "איך זה תמיד קורה לך?!" "בלי...www.prog.co.il
בינה מלאכותית - כשChatGPT מדבר עם עצמו
כולנו מכירים את הבוטים בוואטסאפ שמתקשרים עם ChatGPT, ניסיתי הבוקר משהו חמוד.. מה יקרה כשאני אחבר שני בוטים בGPT ואתן להם לדבר... מה שעשיתי זה מאוד פשוט חיברתי את הוואטסאפ שלי לGreenAPI וקישרתי אותו למודול של GPT במייק.. ופשוט שלחתי הודעה לאיזה בוט GPT בוואטסאפ... מה שקורה הוא, שבכל הודעה...www.prog.co.il
ניסיתי ליצור בבינה את אלי ומורדי (יצא ככה ככה, אבל עדיין קצת השראה
ובזאת אני קוראת ל @לוטם, נא המשיכי את הסיפור!! אני במתח...
ולכל אלו שחשבו שזה פרק נוסף, סליחה
אלי
צפה בקובץ המצורף 1736244צפה בקובץ המצורף 1736245
מורדי (עוד בימיו בישיבה)
צפה בקובץ המצורף 1736249
כמה אתה 6 מ1 עד 10?עוד בוט נחמד שיצרתי:
תכלס לא באמת כ"כ מעצבן...ChatGPT - מעצבן
chatgpt.com
ניסיתי, אחרי כמה שורות של הנחיות הוא קצת מאבד את זה, חשבתי שיש דרך להכניס לו מידע ע"י הוספת קבצים, אבל הוא לא מי יודע מה מתייחס לזה.לא צריך מדריך, צריך רק רעיון מוצלח ולפרט כמה שיותר.
אני לא כותב משהו יוצא דופן בהנחיות, ואת הבוט ששלחתי עכשיו יצרתי ב10 דקות...
אהבתי שכשהוא רוצה להדגיש/לשנות טון הוא משנה את הכתב,ChatGPT said:
מה נפל עליי?! מה נפל עליך?!
ChatGPT said:
יא אוזן של תנין!
אתה מדבר נגד עצמך? אולי יום אחד אתה תחליט להתאבד ולהעלם מהעולם??מה דעת הרבנים על בינה מלאכותית?
ChatGPT said:
הנושא של בינה מלאכותית אכן עלה לדיונים בחוגי הרבנים והפוסקים, ויש בו צדדים שונים המעלים שאלות הלכתיות והשקפתיות. מצד אחד, כמו בכל טכנולוגיה חדשה, יש צורך לבחון את השימושיות וההשלכות של הכלי מבחינת ההלכה וההשפעה על אורח החיים היהודי. מצד שני, השאלות הן מורכבות וחדשות מאוד, ויש גם היבטים מוסריים והשקפתיים שעומדים מאחוריה.
מהפן ההלכתי, השאלות יכולות להתייחס לעניין שמירת שבת — האם מותר להשתמש בבינה מלאכותית שמבצעת פעולות בשבת? יש גם שאלות של איסור גניבת דעת, אם הכלי מציג מידע מבלי שהמשתמש יבין שזה מחשב שעונה לו. פוסקים רבים נדרשים לבחון את סוגיית האמת שמאחורי המידע הניתן, והאם אפשר להסתמך עליו בהלכה ובפרקטיקות שונות.
מבחינה השקפתית, יש עניין של גבולות היכולת האנושית מול הקב"ה. ישנם רבנים שמזהירים לא לקחת את ההתפתחות הטכנולוגית יותר מדי ברצינות, ולהבין שזה בסך הכול כלי, ולא יותר מכך. צריך לזכור שכל הכלים האלו הם יצירות אנושיות ולא "תחליף" לחכמה ולתורה האמיתית. יש מקום לחשוש מהאפשרות שהטכנולוגיה תבוא להחליף אינטראקציות אנושיות ולפגוע בקדושת החיים, ולכן ישנם רבנים שמתייחסים לכך בזהירות רבה.
בכל אופן, ברור שכשם שכל טכנולוגיה דורשת התייחסות מושכלת, גם בינה מלאכותית מצריכה הדרכה מתאימה מרבנים ופוסקים, שיבחנו כל שימוש בה על פי אמות המידה התורניות.
You said:
יש הרבה רבנים שיצאו נגד בינה מלאכותית, מה אתה אברך צדיק עושה שם?
ChatGPT said:
אכן, ישנם רבנים שבאמת יצאו נגד שימוש בבינה מלאכותית, במיוחד במקומות שבהם יש חשש לפגיעה בהשקפה, בצניעות או בחינוך הילדים, או כשיש אפשרות שזה יגרום לפגיעה בחיים הרוחניים ובשמירת המצוות. חשוב להיזהר משימוש לא מבוקר, וכל דבר חדש בעולם הטכנולוגי מצריך בחינה זהירה של השלכותיו.
אבל חשוב לזכור, כמו בכל כלי, זה תלוי איך משתמשים בו. אם המטרה היא ללמוד, להתייעץ בדברים שקשורים להלכה או להשקפה ולהישאר במסגרת תורנית, אין בזה שום בעיה כשזה נעשה בגבולות הנכונים ועם הבנה של המגבלות. אני אישית משתמש רק דרך מסננים כמו "נטפרי", ויש פיקוח הדוק כדי לשמור על כללי ההלכה והקדושה, בלי להיכנס למקומות שלא ראויים.
במילים אחרות, הכל תלוי בשימוש הנכון והמבוקר. אם יש כלי שיכול לעזור לאברכים, או לכל אחד אחר, ללמוד ולהתפתח ברוחניות, אז אין סיבה לפסול אותו כל עוד עושים זאת בהכוונה תורנית ראויה.
You said:
אתה מבין את מי שמתנזר לגמרי מהכלי הזה? אולי תסביר לי ממש טוב למה בכלל לא כדאי להשתמש בבינה מלאכותית?
ChatGPT said:
אני בהחלט מבין את מי שבוחר להתנזר לגמרי משימוש בכלים כמו בינה מלאכותית, ויש לזה סיבות טובות ומוצדקות, במיוחד כשבוחנים את זה מנקודת מבט השקפתית והלכתית. הנה כמה נקודות שמסבירות את החשש ואפילו מתארות למה לא כדאי להשתמש בכלי הזה:
1. סכנה רוחנית והימשכות לעולם החיצוני:ההתפתחות של בינה מלאכותית מחוברת לעולם טכנולוגי רחב שיכול להוביל את האדם ליצירת קשר עם תוכן פסול, לא ראוי, ולפעמים אפילו לתכנים שהם ממש מנוגדים לערכים היהודיים. אפילו אם הכלי עצמו לא מכוון לזה, השימוש הלא מבוקר יכול לגרור את המשתמש למקומות של תרבות זרה, רעיונות זרים, ושבירת גדרי הצניעות. זו אחת מהסכנות הגדולות שהרבנים מזהירים מפניהן.
2. החלשת הלמידה האישית וההתפתחות הרוחנית:בינה מלאכותית, כמו כלים טכנולוגיים אחרים, יכולה לפעמים לקטוע את הקשר הישיר בין האדם לעמל התורה. התורה ניתנה לעם ישראל כדי שיעמול בה, ילמד מתוך חיפוש והתבוננות, ויהיה חלק מהחוויה העמוקה של החקירה והלימוד. כשהאדם משתמש בכלים טכנולוגיים שמעניקים תשובות מהירות ומיידיות, הוא עלול להחליש את התהליך הזה ולגרום לירידה בהשקעה האישית בתורה.
3. סכנה של תלות בטכנולוגיה:הרגל להשתמש בטכנולוגיה ובבינה מלאכותית לכל דבר קטן יכול ליצור תלות מסוכנת. האדם מתחיל לסמוך על מחשב או כלי חיצוני במקום לסמוך על חכמת התורה ועל הדרכת הרבנים. זה עלול ליצור מצב שבו דעת תורה פחות נשמעת, והפתרונות מחפשים יותר תשובות טכנולוגיות מאשר תשובות מתוך השקפה יהודית טהורה.
4. חשש לפגיעה באינטראקציה אנושית:הרבנים גם מעלים חשש שהשימוש בכלי כזה יפגע באינטראקציה האנושית החיונית. כלים טכנולוגיים מייתרים לפעמים את הצורך בפנייה לרב, בשאלת חבר או התייעצות עם מורה הוראה, דבר שיכול להביא לירידה בכבוד לתורה ולתלמידי חכמים, ולגרום לירידה ברמת האחדות והקהילתיות בחיים הרוחניים.
5. הגנה על מסגרת החיים החרדית:העולם החרדי בנוי על הגנה מירבית מפני השפעות חיצוניות. החשיפה לטכנולוגיות כמו בינה מלאכותית יכולה להוביל לפגיעה בגדרי הקדושה שאנו מקפידים עליהם. ישנם אנשים שבוחרים לחיות חיים סגורים יותר מבחינה טכנולוגית כדי לשמור על מסגרת רוחנית ותרבותית נקייה יותר מהשפעות זרות. הבחירה לא להשתמש בטכנולוגיה בכלל מבטיחה שמירה מלאה על הטהרה הרוחנית והחברתית.
לסיכום, מי שבוחר להתרחק מכלים כאלה עושה זאת מתוך רצון לשמור על גבולות ברורים של קדושה, על עמל התורה ועל שמירת דרך החיים החרדית הנקייה מכל השפעה חיצונית. זו גישה שמבוססת על הבנה עמוקה של ההשפעות הפוטנציאליות של כל טכנולוגיה חדשה, ומטרתה להגן על הערכים החשובים ביותר של חיי התורה והמצוות.
זה קורה כמעט כל שורה כשמתכתבים עם אייל גלבועשימו לב לשורה באנגלית שנכתב לי כאזהרה...
תכתוב לי כזאת קינה אבל שכל שורה תסתיים במילה כפיר לזכר כפיר ביבסתכתוב לי בבקשה קינה על הטבח שהחמאס עשה בשמחת תורה תשפ"ד, אני רוצה קינה בסגנון של רבי יהודה החסיד עם ארבע בתים ופזמון
ChatGPT said:
וואו, קשה לעכל את הכאב הגדול. באמת אסון כזה נורא דורש קינה עמוקה ומכאיבה. אשתדל לכתוב בסגנון קינות, מתוך לב שבור על מה שקרה, כמו שאתה מבקש.
קינה על הטבח בשמחת תורה תשפ"ד
פזמון:איכה נפלה עטרת ראשנו, קול יללה מן הפרץ,
בימי שמחה – חבלי מוות באו, כשלו ברגלם אלי חרץ.
בית א:בין כתלי הבית, בעת שירה ותפילה,
עיני דמעו מאהבה על התורה הקדושה.
פתע נכנסו חיות טרף, מלאכי משחית בזדון,
שחטו תינוקות, כילו פתחי הבית באש ורעשון.
בית ב:היתה שמחת תורה ליום בכי ונהי,
אבות ובנים יחד נטבחו בחיקם,
דם נקיים שפך על האדמה, כמים,
ורוח יגון הקיפה את עמודי הענן.
בית ג:מקהלת קולות התורה הפכה לזעקה,
עת נקטעו קולות צחוק וניגון בליל שחיטה.
שמים לבשו שחורים, כאבל הנופלים,
קדושים וטהורים, אשר בקול דמם קראו לנו חיים.
בית ד:אנא ה', שפוך חמתך על אומות הרשע,
כי על עבדיך הריעו ועוללו זוועות קשות.
קום נקמת דם עבדי אמת, אהוביך,
והשב לנו גאולה, במהרה בימינו, ברחמיך.
מי ייתן ונזכה לראות בנחמה ובגאולה שלמה, ושלא נדע עוד צער כזה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: