תוספות ירקות מוקפצים ל-50 איש

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני צריכה להכין ירקות מוקפצים ל-50 איש.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמויות, במתכון טוב ואיך עושים את זה כמובן.
תודה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.

מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):

בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.

התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.

מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):

בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.

התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
תודה! עזרת לי המון בדיוק בנקודות שהתקשיתי בהם. הריכוך ואיבוד צורה ועוד.
תמיד בשמחות!
 

פוקה פוקה

משתמש מקצוען
הכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.

מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):

בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.

התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
גם אני עושה כך בלי בטטה
אפשר לקשט מלמעלה בהגשה בצל ירוק קצוץ. בוטנים מסוכרים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.

מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):

בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.

התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
@הרי זהב
איזה פירגון עם כל הלב! מעריכה
גם אני עושה כך בלי בטטה
אפשר לקשט מלמעלה בהגשה בצל ירוק קצוץ. בוטנים מסוכרים
@פוקה פוקה
כנ"ל
 

RAME

משתמש מקצוען
אם רוצה לעשות ירקות מוקפצים עם הדברים האלה:
השאלה גם אפשר להכניס לתנור אם כן חלוםם
כרוב, פלפלים, גזרים, נבטים, קישואים, פטריות טריות
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הדעה שלי על הנושא:
ירקות מוקפצים בעיני - ירקות שעוברים טיגון ממש קצר (כמה שניות לכל ירק, וכשתי דקות במצטבר לכל התבשיל) באש גבוהה, ונשארים פריכים ורעננים.
הכנה מראש תפגע לדעתי באיכות של המנה.
ולכן אם הייתי עושה דבר כזה לאירוע, הייתי אולי עושה חצי בישול או שליש, שם בתבניות - בלי הרוטב
ובהגשה הייתי מניח על פלטות עם הרוטב, ונותן לירקות להתחמם.
ההבדל בין ירק מעוך על צלחת, לבין ירק מוקפץ טרי ורענן, מצדיק את ההבדל.

נ.ב.
פגשתי הרבה אנשים שמבחינתם ירקות מוקפצים זה תערובת של ירקות מבושלים עד אימה, בתערובת רטבים מתוקים בניחוח אסייתי, ולכן אם זאת הכוונה שלכם כשאתם אומרים "ירקות מוקפצים", אני לוקח את דברי בחזרה.
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הדעה שלי על הנושא:
ירקות מוקפצים בעיני - ירקות שעוברים טיגון ממש קצר (כמה שניות לכל ירק, וכשתי דקות במצטבר לכל התבשיל) באש גבוהה, ונשארים פריכים ורעננים.
הכנה מראש תפגע לדעתי באיכות של המנה.
ולכן אם הייתי עושה דבר כזה לאירוע, הייתי אולי עושה חצי בישול או שליש, שם בתבניות - בלי הרוטב
ובהגשה הייתי מניח על פלטות עם הרוטב, ונותן לירקות להתחמם.
ההבדל בין ירק מעוך על צלחת, לבין ירק מוקפץ טרי ורענן, מצדיק את ההבדל.

נ.ב.
פגשתי הרבה אנשים שמבחינתם ירקות מוקפצים זה תערובת של ירקות מבושלים עד אימה, בתערובת רטבים מתוקים בניחוח אסייתי, ולכן אם זאת הכוונה שלכם כשאתם אומרים "ירקות מוקפצים", אני לוקח את דברי בחזרה.
כן.. ברי לי לגמרי...

מה זה נקרא מוקדם מידי?
ההכוונה שנתתם זה הענין או מה?
לעשות יום קודם זה מוקדם?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כן.. ברי לי לגמרי...

מה זה נקרא מוקדם מידי?
ההכוונה שנתתם זה הענין או מה?
לעשות יום קודם זה מוקדם?
לא יודע על הדקה
וגם לא מתמצא בכמויות כל כך
בכל מקרה נראה לי ששעה בתנור זה המון זמן
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב כאחת שמבינה בכמויות גדולות
אשמח לשמוע את עצתך-
האם תבנית חד פעמית גדולה תספיק כתוספת ל60 מנות?
לצערי לא כל כך יודעת לענות.
על אף שהכנתי מלאא פעמים כמויות, אני כל פעם בניסוי ותהייה.
פעם דיברתי עם בעלת קייטרינג ותיק מאוד, ואמרה לי שקילו וחצי שעועית ירוקה ל50 איש.
אבל לא יודעת כשמדובר בירקות אחרים.
אם זה הרכב ארוחה כמו באירועים שגרתיים של מנה ראשונה, סלטים, עיקרית ו3 תוספות, הייתי מסתפקת בתבנית ענקית לא עמוסה ממש.
אבל לא לוקחת אחריות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ח

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַגִּתִּית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ אֲשֶׁר תְּנָה הוֹדְךָ עַל הַשָּׁמָיִם:ג מִפִּי עוֹלְלִים וְיֹנְקִים יִסַּדְתָּ עֹז לְמַעַן צוֹרְרֶיךָ לְהַשְׁבִּית אוֹיֵב וּמִתְנַקֵּם:ד כִּי אֶרְאֶה שָׁמֶיךָ מַעֲשֵׂי אֶצְבְּעֹתֶיךָ יָרֵחַ וְכוֹכָבִים אֲשֶׁר כּוֹנָנְתָּה:ה מָה אֱנוֹשׁ כִּי תִזְכְּרֶנּוּ וּבֶן אָדָם כִּי תִפְקְדֶנּוּ:ו וַתְּחַסְּרֵהוּ מְּעַט מֵאֱלֹהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ:ז תַּמְשִׁילֵהוּ בְּמַעֲשֵׂי יָדֶיךָ כֹּל שַׁתָּה תַחַת רַגְלָיו:ח צֹנֶה וַאֲלָפִים כֻּלָּם וְגַם בַּהֲמוֹת שָׂדָי:ט צִפּוֹר שָׁמַיִם וּדְגֵי הַיָּם עֹבֵר אָרְחוֹת יַמִּים:י יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה