תודה! עזרת לי המון בדיוק בנקודות שהתקשיתי בהם. הריכוך ואיבוד צורה ועוד.הכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.
מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):
בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.
התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
גם אני עושה כך בלי בטטההכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.
מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):
בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.
התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
@הרי זהבהכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
אבל ממש קשה לי להגיד כמויות.
רק רציתי לכתוב לך טיפ הכנה יעילה:
את הבצל תטגני בהרבה שמן עד לריכוך ותחילת קבלת צבע.
תערבבי בקערה את הבצל עם כל רצועות הירקות והתיבול, ותטעמי את התיבול שיהיה חזק דיו, ואז תעבירי לתבניות ח"פ גדולות, תכסי בנייר כסף ותאפי עד לריכוך. אחר כך תסירי כיסוי, (לבחירה: תפזרי שומשום שחור או לבן) ותאפי על חום גבוה כמה דקות ממש רק לקבלת צבע יפה.
מה שאת מרוויחה כאן, בבישול את צריכה מידי פעם לערבב ואז מקבלת ירקות שקצת איבדו מצורתם... וכן יש הפרשת נוזלים גדולה יותר. ובכלל התעסקות רבה יותר בגלל העירבובים ובדיקה אם מוכן.
בתנור זה לשגר לאיזה שעה או יותר ואז לבחירתך השלב השני.
והירקות יוצאים יפים ומדוייקים.
בכל אופן את הבצל אני כן מטגנת כי בעיני זה יותר טעים מאשר שנאפה עם כל הירקות.
גם פרקטית את לא צריכה להשיג סיר גדול וכד'
וזה מוכן בתבניות לחימום על הפלטה באירוע.
הירקות שאני שמה (או חלק מהם):
בצל
קישואים
פלפלים בצבים
גזר
שעועית ירוקה
פטריות
נבטים עבים
ולפעמים גם בטטה.
התיבול:
מלח
גבישי שום
סוכר חום
פלפל שחור
רוטב סויה (ו/או טריאקי)
@פוקה פוקהגם אני עושה כך בלי בטטה
אפשר לקשט מלמעלה בהגשה בצל ירוק קצוץ. בוטנים מסוכרים
לארוחת צהריים רגילה אני לא אופה.@הרי זהב את ממליצה על אפיה גם בכמות קטנה
או רק בגלל שזו כמות גדולה וזה יותר נח?
נראה לי מנה מרכזית אחת ועוד 2 תוספות@מריומה ♧ השאלה מה הרכב התפריט שיש בנוסף, איזה עוד תוספות יש?
אז אם כן אני חושבת שמספיק כמו שכתבת 6-7 יחידות מכל ירק,נראה לי מנה מרכזית אחת ועוד 2 תוספות
ולפני יש לחמניות בורקס משהו כזה וסלטים.
כן.. ברי לי לגמרי...הדעה שלי על הנושא:
ירקות מוקפצים בעיני - ירקות שעוברים טיגון ממש קצר (כמה שניות לכל ירק, וכשתי דקות במצטבר לכל התבשיל) באש גבוהה, ונשארים פריכים ורעננים.
הכנה מראש תפגע לדעתי באיכות של המנה.
ולכן אם הייתי עושה דבר כזה לאירוע, הייתי אולי עושה חצי בישול או שליש, שם בתבניות - בלי הרוטב
ובהגשה הייתי מניח על פלטות עם הרוטב, ונותן לירקות להתחמם.
ההבדל בין ירק מעוך על צלחת, לבין ירק מוקפץ טרי ורענן, מצדיק את ההבדל.
נ.ב.
פגשתי הרבה אנשים שמבחינתם ירקות מוקפצים זה תערובת של ירקות מבושלים עד אימה, בתערובת רטבים מתוקים בניחוח אסייתי, ולכן אם זאת הכוונה שלכם כשאתם אומרים "ירקות מוקפצים", אני לוקח את דברי בחזרה.
לא יודע על הדקהכן.. ברי לי לגמרי...
מה זה נקרא מוקדם מידי?
ההכוונה שנתתם זה הענין או מה?
לעשות יום קודם זה מוקדם?
@הרי זהב כאחת שמבינה בכמויות גדולותהכנתי הרבה פעמים בכמות גדולה לשמחות.
לצערי לא כל כך יודעת לענות.@הרי זהב כאחת שמבינה בכמויות גדולות
אשמח לשמוע את עצתך-
האם תבנית חד פעמית גדולה תספיק כתוספת ל60 מנות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: