ירושלים של לילה • פרויקט

DDFF

משתמש פעיל
השניה יפה. בראשונה לא מצאתי עניין מיוחד.

צבי קלאר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אין לי הסבר הגיוני,
אבל אני מאוד אוהב את הראשונה.

אלי הצלם

משתמש רשום
צילום מקצועי
התמונה הראשונה מאוד אהבתי שילוב של צבעים סגול ירוק וכו
בקיצור תמונה יפייפיה
השניה טיפלה מפריעה הטשטוש בעץ ( כמובן שזה בגלל חשיפה ארוכה והעץ זז )

חמש

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
שניהם יפות!!
בטוח שבמציאות המקום נראה פחות יפה,
מדהים מה שזוית ותאורה יכולים לעשות

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הראשונה יפה מאוד (אם כי יותר מידי שטח מת למטה)
השניה - המקום די מכוער, התמונה יותר טובה..

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה עומד מאחורי הפרוייקט הזה?

חוץ מבניינים שמצולמים בלילה....

(זה קצת מזכיר לי את הגלויה שיש בכל שדה תעופה של
"לונדון, מינכן, קהיר וכו' בלילה")

צבי קלאר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פרוייקט צילום בתים בחשיפה ארוכה בלילה...
האחרונה דיי סתמית,
מחכה לראות עוד...
(אם בא לך...)

אמיש

משתמש צעיר
צילום מקצועי
כמה הערות

שלום, אני חדש כאן. אם יורשה לי, כמה הערות:

אני חושב שהסט השלישי (קרית משה) הרבה יותר טוב משני הראשונים (מבית וגן), אבל לדעתי יש עוד מקום לשיפור, ואני מקווה שהערותיי לא יפגעו אלא יובנו כביקורת בונה.

אני חושב שהדבר הבולט ביותר כמעט בכל התמונות הוא חוסר של 'סיפור', משהו שיהיה בתמונה מעבר לבניין העומד בדממה באמצע (או בתחילת) הלילה. אני באמת לא מתכוון כאן להיות נודניק, אבל העמדת מישהו בהמשך הרחוב (לדעתי בימוי אינה מילה גסה כל עוד לא מסתירים זאת), או תמונה של משהו אישי יותר (אופניים של ילד או שער חלוד, לדוגמא) יכניסו לתמונה רגש שקצת חסר בתמונות האלו.

אני זוכר שראיתי בשעתו את התמונות שצילמת בצפת, והייתי רוצה לראות גם עכשיו משהו כזה, למרות שיהיה קשה יותר כאן להגיע לזה. אז זה היה בחנוכה, והיה אפשר להתמקד בחנוכיות או בפתחי הבתים הפרטיים והאישיים, ובירושלים הבניינים המשותפים היבשים מאפשרים את זה באופן הרבה יותר מוגבל, אבל עם המאמץ והכשרון באה ההצלחה.

חשבתי שאולי מה שמגביל אותך הוא הנושא של הגלריות, שאתה חושב שאם הנושא הוא השכונה, אזי צריך להראות דווקא מראה כללי של השכונה. אבל לדעתי השכונה היא גם סכום כל הדברים הקטנים והפרטיים שיש לכל אחד ואחד, וגם את זה צריך להראות.

ועוד משהו קטן: כמובן שהתמונות בתחילת הערב, כשעוד רואים את השמים בכחול, מרשימות הרבה יותר. הייתי מייעץ לך, עצת הדיוט, לתכנן את המסלול שלך כך שאת המקומות המרשימים יותר תצלם בדקות המעטות האלו.

סליחה על החפירה ועל היומרות שהצגתי כאן (לייעץ לך), אבל אני עושה את זה מתוך כוונה טובה ולא כדי לפגוע. ואם יש נקודות בהן אינך מסכים איתי, אשמח לשמוע את תגובתך.

יעקב1

משתמש פעיל
בס"ד

נחמד. תגובה רצינית עניינית שאפשר להתייחס אליה.

ובכן, אני אשמח להסביר אבל שלא יובן כהתנצלות אלא כהסבר.

אכן, גם אני מרגיש שחסר משהו מעבר למה שמצולם. אני לא מתכוון לביים או להעמיד מישהו, גם עקב הזמן המועט שומד לרשותי וגם שזה לא הסגנון שלי.

אני לא יודע אם זה תלוי בי או במקום עצמו. למשל כשצילמתי את ב"ב בלילה רוב האנשים נהנו. האם זה בגלל ששם צילמתי אחרת או בגלל שהתלהבו "מב"ב המכוערת שנראית יפה בלילה" וכן, גם שם צילמתי בניינים.

או צפת שגם שם צילמתי בניינים אך שם הבנינים מעניינים, יש בהם טקסטורה יפה ובצירוף נרות חנוכה.

האמן לי, אני עובר את השכונה רחוב רחוב, נכנס בסימטאות וזה מה שאני מוצא. אז רצית לראות איך נראית ירושלים בלילה, ככה היא נראית.

יכול להיות שבגלל שאני מכיר את ב"ב כי גדלתי שם יש בתמונות שם מקומות קטנים שאנשים לא מכירים. ואת ירולשים איני מכיר. איני יודע באמת מה הסיבה אם קיימת כזו בכלל. אבל אשמח לקבל עזרה בדוגמת סיור מקדים של תושב שכונה וכדו'.

בהחלט אני משתמש באור השקיעה. כדי לדעת איפה להתמקם כשזה קורה אני צריך להכיר את המקומות הללו וכמו שאמרתי אני לא מכיר כ"כ טוב.

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י יעקב1;422731:
בס"ד

נחמד. תגובה רצינית עניינית שאפשר להתייחס אליה.

ובכן, אני אשמח להסביר אבל שלא יובן כהתנצלות אלא כהסבר.

אכן, גם אני מרגיש שחסר משהו מעבר למה שמצולם. אני לא מתכוון לביים או להעמיד מישהו, גם עקב הזמן המועט שומד לרשותי וגם שזה לא הסגנון שלי.

אני לא יודע אם זה תלוי בי או במקום עצמו. למשל כשצילמתי את ב"ב בלילה רוב האנשים נהנו. האם זה בגלל ששם צילמתי אחרת או בגלל שהתלהבו "מב"ב המכוערת שנראית יפה בלילה" וכן, גם שם צילמתי בניינים.

או צפת שגם שם צילמתי בניינים אך שם הבנינים מעניינים, יש בהם טקסטורה יפה ובצירוף נרות חנוכה.

האמן לי, אני עובר את השכונה רחוב רחוב, נכנס בסימטאות וזה מה שאני מוצא. אז רצית לראות איך נראית ירושלים בלילה, ככה היא נראית.

יכול להיות שבגלל שאני מכיר את ב"ב כי גדלתי שם יש בתמונות שם מקומות קטנים שאנשים לא מכירים. ואת ירולשים איני מכיר. איני יודע באמת מה הסיבה אם קיימת כזו בכלל. אבל אשמח לקבל עזרה בדוגמת סיור מקדים של תושב שכונה וכדו'.

בהחלט אני משתמש באור השקיעה. כדי לדעת איפה להתמקם כשזה קורה אני צריך להכיר את המקומות הללו וכמו שאמרתי אני לא מכיר כ"כ טוב.

טוב

אז אני ממליץ לך להכניס קצת עניין
כי כרגע זה משעמם לאללה.

תחפש את הסימטאות של נחלאות, את גרמי המדרגות האין סופיים שיש בסמטאות הצרות של מאה שערים.
תראה את ירושלים ולא סתם רחובות משעממים או מבנים שלא אומרים לאפחד כלום.

לך לכותל ב3 לפנות בוקר (זו חוויה מרנינה...)

יש דברים מעניינים מאוד בלילה של ירושלים
צריך רק לחפש אותם במקומות הנכונים.

יעקב1

משתמש פעיל
בס"ד

חבל מר תמיר שאתה לא מבין.

הפרוייקט הוא לצלם את כל ירושלים. לא רק מה שיפה או מה שבא לי. לצלם צאת כל ירושלים. גם את הר נוף וגם את רמת שלמה. בין אם בא לי ובין אם לא.

הייתי בכותל ב-3 וגם בנחלאות אני יודע מה יש ואני גם יודע לצלם את זה.

נסה פעם לצלם לפי בקשה ולא לפי רצונך ותרווה נחת.

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י יעקב1;422749:
בס"ד

חבל מר תמיר שאתה לא מבין.

הפרוייקט הוא לצלם את כל ירושלים. לא רק מה שיפה או מה שבא לי. לצלם צאת כל ירושלים. גם את הר נוף וגם את רמת שלמה. בין אם בא לי ובין אם לא.

הייתי בכותל ב-3 וגם בנחלאות אני יודע מה יש ואני גם יודע לצלם את זה.

נסה פעם לצלם לפי בקשה ולא לפי רצונך ותרווה נחת.

אתה מפספס כאן נקודה חשוב לטעמי

כשלקוח פונה אלי בתור צלם
הוא לא רק מחפש מישהו שיודע ללחוץ על השאטר
הוא מחפש את הזווית שלך, את ההכוונה שלך
ואת היכולת שלך להגיד לו מה נכון ומה לא.

לצלם סתם בניינים שלא משדרים ירושלים
ולא מעבירים את ירושלים זה סתמי לחלוטין בעיניי

צילום זו דרך להעברת מסרים בצורה ויזואלית
אם אתה ככה נהנה להעביר את זמנך בצילומים שלא ממש מראים את ירושלים, אשריך.

העובדה היא שבחרת להציג מספר צילומים (לא נכנסתי ללינקים)
שלא מעבירים בשום צורה שהיא את ירושלים.

זו דעתי

ועוד משהו
אני אגלה לך סוד... יש לי לקוח או שניים שאני מצלם עבורם לפי בקשה
ועדיין ההכוונה היא של הצלם ולא קביעה חד משמעית של הלקוח.
בשביל סתם צילום של ירושלים בלילה אפשר לשלוח ילד בן 16 עם מצלמה

יעקב1

משתמש פעיל
בס"ד

כאילו אני מדבר עם מישהו שבכוח לא מוכן להבין. אני מסביר לך שוב.

הפרוייקט הוא לצלם את כל ירושלים.
וירושלים היא לא רק הכותל ונחלאות. היא גם רמת שלמה והר נוף. ואם אתה מהפריפרייה שמגיע לירושלים רק בקבוצות של תיירים היישר לכותל זו בעייתך.

למי שמכיר את ירושלים הוא מכיר גם את המקומות הללו.
כשאגיע לכותל פתאום כולם יגידו פשש. (ועוד נחיה ונראה) וזה יסביר את הכל.

גם על הצילומים של ב"ב אלו שלא מכירים אמרו מה זה קשור לב"ב. ומי שמכיר אמר "אתה לא יודע עד כמה" עיין תחת הניק שלי הצילומים של ב"ב עדיין כאן.

ועוד משהו, הפרוייקט הוא שוב לצלם את כל ירושלים. מעניין או לא מעניין. את כולה. את הזויות אנהי יכול לבחור אבל לא את מהות הפרוייקט.

ולמרות הכל, אני אכן חושב שאני צריך למצוא יותר ויותר. ואני כל הזמן מנסה.
מעניין שעברתי שכונה מבית וגן לקרית משה והצילומים כבר יותר טובים עבור המגיבים. אז אולי זה כן תלוי בשכונה.

נ.ב. ובבקשה לא להפוך את האשכול הזה לעוד אשכול התנצחויות. הגבתי לניק 'אמיש' ואתה הופך את זה להתנצחות. יוסי, שים עין פה שלא יהרס לי האשכול, פליז.

שי דרומי

משתמש צעיר
נכתב ע"י tamiro;422757:
אתה מפספס כאן נקודה חשוב לטעמי

כשלקוח פונה אלי בתור צלם
הוא לא רק מחפש מישהו שיודע ללחוץ על השאטר
הוא מחפש את הזווית שלך, את ההכוונה שלך
ואת היכולת שלך להגיד לו מה נכון ומה לא.

לצלם סתם בניינים שלא משדרים ירושלים
ולא מעבירים את ירושלים זה סתמי לחלוטין בעיניי

צילום זו דרך להעברת מסרים בצורה ויזואלית
אם אתה ככה נהנה להעביר את זמנך בצילומים שלא ממש מראים את ירושלים, אשריך.

העובדה היא שבחרת להציג מספר צילומים (לא נכנסתי ללינקים)
שלא מעבירים בשום צורה שהיא את ירושלים.

זו דעתי

ועוד משהו
אני אגלה לך סוד... יש לי לקוח או שניים שאני מצלם עבורם לפי בקשה
ועדיין ההכוונה היא של הצלם ולא קביעה חד משמעית של הלקוח.
בשביל סתם צילום של ירושלים בלילה אפשר לשלוח ילד בן 16 עם מצלמה
לא צלם, אבל מזדהה עם מה שהוא אומר.
אגב, בקריית משה זה לא 'דיסקין' בתמונה?

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י יעקב1;422765:
בס"ד

כאילו אני מדבר עם מישהו שבכוח לא מוכן להבין. אני מסביר לך שוב.

הפרוייקט הוא לצלם את כל ירושלים.
וירושלים היא לא רק הכותל ונחלאות. היא גם רמת שלמה והר נוף. ואם אתה מהפריפרייה שמגיע לירושלים רק בקבוצות של תיירים היישר לכותל זו בעייתך.

למי שמכיר את ירושלים הוא מכיר גם את המקומות הללו.
כשאגיע לכותל פתאום כולם יגידו פשש. (ועוד נחיה ונראה) וזה יסביר את הכל.

גם על הצילומים של ב"ב אלו שלא מכירים אמרו מה זה קשור לב"ב. ומי שמכיר אמר "אתה לא יודע עד כמה" עיין תחת הניק שלי הצילומים של ב"ב עדיין כאן.

ועוד משהו, הפרוייקט הוא שוב לצלם את כל ירושלים. מעניין או לא מעניין. את כולה. את הזויות אנהי יכול לבחור אבל לא את מהות הפרוייקט.

ולמרות הכל, אני אכן חושב שאני צריך למצוא יותר ויותר. ואני כל הזמן מנסה.
מעניין שעברתי שכונה מבית וגן לקרית משה והצילומים כבר יותר טובים עבור המגיבים. אז אולי זה כן תלוי בשכונה.

נ.ב. ובבקשה לא להפוך את האשכול הזה לעוד אשכול התנצחויות. הגבתי לניק 'אמיש' ואתה הופך את זה להתנצחות. יוסי, שים עין פה שלא יהרס לי האשכול, פליז.

היחיד שמתנצח פה זה אתה.

תלמד לקבל ביקורת גם אם היא לא מוצאת חן בעינך

הנה לך ההוכחה שגם שמגיבים לך עניינית
אתה ישר נפגע ומגיב כמו ילד קטן

יעקב1

משתמש פעיל
בס"ד

מעניין שזה רק על תגובות שחצניות כשלך. "אפשר לשלוח ילד בן 16" , "גלויות בשדה תעופה".
אני מעדיף תגובות בסגנון של הניק 'אמיש'.

יום טוב.

אולי מעניין אותך גם...