קורונה ירושלים מוגבלת

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ירושלמים, ברוכים הבאים לבני ברק!!
חבל שאני לא זוכרת מי הניקים/ות ש"עודדו" אותנו כ"כ כשנכנסנו לסגר ו"שכנעו" אותנו בכזה ביטחון שזה לטובתינו בלבד! וגם אשמתינו הבלעדית. (ברור...)
הייתי שמחה לראות מה תגובתם עכשיו.
(וסליחה שאני מגיבה במרמור במקום בהזדהות)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ירושלמים, ברוכים הבאים לבני ברק!!
חבל שאני לא זוכרת מי הניקים/ות ש"עודדו" אותנו כ"כ כשנכנסנו לסגר ו"שכנעו" אותנו בכזה ביטחון שזה לטובתינו בלבד! וגם אשמתינו הבלעדית. (ברור...)
הייתי שמחה לראות מה תגובתם עכשיו.
(וסליחה שאני מגיבה במרמור במקום בהזדהות)

אנחנו רגועים כמו קודם...
חושבים, כמו קודם, שאם ממילא לא יוצאים מהבית, אין הבדל גדול בין המצב לפני הסגר לאחריו.
ואם בשכונות שלנו יש אחוז הדבקה גבוה מאד, הגיוני לסגור אותן, כדי שתושביהן לא יפיצו את הוירוס הלאה.

ולמה יש אצלנו אחוז הדבקה גבוה? כי חגיגות קהילתיות ומשפחתיות, ממשיכות במלוא המרץ. נכון, רובינו שומרים על ההנחיות, אבל כנראה המספר של מפירי ההנחיות מספיק גדול, כדי להפוך את שכונותינו (גם הלא-צפופות), למעוזי הדבקה.

אפשר לצרוח על רינה מצליח ולחסום אותה. אי אפשר לחסום את המציאות. והמציאות, כמו שאני אישית יודעת ומכירה אותה מלב שכונת גאולה והקהילות החרדיות, היא של מניינים שמתנהלים במשחקי חתול ועכבר עם המשטרה, שמחות שנחגגות, אירוחים בפסח כאילו אין הנחיות. וכיוון שכל אלו קורים סביבי בלי הרף, אני סותמת את הפה (עם מסכה תכולה ונאה), ומבינה בעצב רב שצריך לעשות סגר.

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אנחנו רגועים כמו קודם...
חושבים, כמו קודם, שאם ממילא לא יוצאים מהבית, אין הבדל גדול בין המצב לפני הסגר לאחריו.
ואם בשכונות שלנו יש אחוז הדבקה גבוה מאד, הגיוני לסגור אותן, כדי שתושביהן לא יפיצו את הוירוס הלאה.

ולמה יש אצלנו אחוז הדבקה גבוה? כי חגיגות קהילתיות ומשפחתיות, ממשיכות במלוא המרץ. נכון, רובינו שומרים על ההנחיות, אבל כנראה המספר של מפירי ההנחיות מספיק גדול, כדי להפוך את שכונותינו (גם הלא-צפופות), למעוזי הדבקה.

אפשר לצרוח על רינה מצליח ולחסום אותה. אי אפשר לחסום את המציאות. והמציאות, כמו שאני אישית יודעת ומכירה אותה מלב שכונת גאולה והקהילות החרדיות, היא של מניינים שמתנהלים במשחקי חתול ועכבר עם המשטרה, שמחות שנחגגות, אירוחים בפסח כאילו אין הנחיות. וכיוון שכל אלו קורים סביבי בלי הרף, אני סותמת את הפה (עם מסכה תכולה ונאה), ומבינה בעצב רב שצריך לעשות סגר.
למרות הכל,
וכל מילה נכונה,
העובדה שאך ורק שכונות חרדיות בסגר תמוהה בעיני.
שמעתי שברמות, לדוגמא, יש חולה מתוך 2000 ושהממוצע הארצי הוא חולה מתוך 1000, אני לא יודעת אם זה נכון,
ולא אוהבת להתבכיין כל הזמן שכולם רודפים את החרדים,
אבל משהו כאן מוזר, בהחלט.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אנחנו רגועים כמו קודם...

אז אצלנו (באזור שלי בכולופן) אין שום חגיגות.
הרחוב בדממת מוות כמעט, כל מי שראיתי כשיצאתי למכולת היה עם מסיכה
ועמדנו בחוץ במרחקים של יותר מ 2 מטר. ובכל זאת הסגר עוד כאן.
(וגם אנחנו בבית. אבל המציאות הזו מעיקה)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אבל משהו כאן מוזר, בהחלט.

את רמות לא בדקתי. אדרבא, אם הנתונים הם שאין שם התפרצות - חברי המינהל מוזמנים לדרוש מראש העיר החרגה של רמות מהסגר.
(יש מצב שרמות הוסגרה רק כי היא שייכת מינהלית לרובע 2. ורובע 2 הוסגר בגלל רוממה ושכונות הצפון החרדיות, שכלולות בו והיו בהן הידבקויות ברמה גבוהה).

לגבי שכונות אחרות, מה נעשה שבשכונות החילוניות והערביות לא הייתה התפרצות, ואצלנו כן? תבואי בטענות לקורונה, שבחוצפתה העזה לתקוף את גאולה ורוממה ובית וגן, במקום את הקטמונים ורחביה.

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
את רמות לא בדקתי. אדרבא, אם הנתונים הם שאין שם התפרצות - חברי המינהל מוזמנים לדרוש מראש העיר החרגה של רמות מהסגר.
(יש מצב שרמות הוסגרה רק כי היא שייכת מינהלית לרובע 2. ורובע 2 הוסגר בגלל רוממה ושכונות הצפון החרדיות, שכלולות בו והיו בהן הידבקויות ברמה גבוהה).

לגבי שכונות אחרות, מה נעשה שבשכונות החילוניות והערביות לא הייתה התפרצות, ואצלנו כן? תבואי בטענות לקורונה, שבחוצפתה העזה לתקוף את גאולה ורוממה ובית וגן, במקום את הקטמונים ורחביה.
אני לא באה בטענות לאף אחד.
ואין לי שום בעיה שיהיה כאן סגר,
הילדים שלי בכל מקרה כבר חודש בבית ולמכולת תמיד נוכל ללכת.
אין שום הפתעה אצל המספרים הגבוהים של ההדבקויות אצל החרדים, החרדים באמת שמרו פחות על ההוראות בהתחלה, ולא נתעלם מהעובדה שבמשפחה חילונית ממוצעת נדבקים 4 אנשים ואצל משפחה חרדית עשרה, כך שכבר אנחנו מגיעים לפי שתים לפחות נפשות שנדבקו.
אבל בכל זאת,
העלו כאן טבלה של ערים ושכונות נגועות קשות (כמו אפרת ומגדל העמק ולא זוכרת מה עוד) ולא שמתי לב שהם נכנסו לסגר.
אני לא מאמינה שבמשרד הבריאות ישבו אנשים, בדקו איפה גרים חרדים, ואז הנהנו לעצמם: יופי, את השכונה הזאת נסגור!
כנראה שהם אכן צודקים ואלו המקומות שחיבים סגר.
אבל אמרתי, זה היה נראה מוזר.

חחח

משתמש סופר מקצוען

רותי, את בעצמך כתבת בתחילת האשכול ששמו את כל השכונות החרדיות דווקא בהסגר.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש 3 קריטריונים לסגר, כל טענת ה"נדבקו רק בהתחלה ומאז כולנו נעולים בחדר" לא תופסת.

, העיר תחולק לשבעה רובעים. ארבעת הרובעים שסומנו כמתאימים להכרזה כאזור מוגבל נבחרו על פי כמות חולים גבוהה (לפחות 50 חולים), קצב עלייה בתחלואה הגבוה בשלושת הימים האחרונים מעל הממוצע הישראלי ושיעור תחלואה ל-100 אלף תושבים הגבוה משיעור התחלואה הממוצע בכלל האוכלוסייה.

וכן, אנחנו משלמים ונשלם את מחיר ההפקרות. גם אלה מאיתנו ששמרו על ההנחיות ונסגרו בבתים ולא שלחו את הילד לישיבה כשהזמן המשיך בניגוד להנחיות, עדיין גרים בשכונות רואים בעיניים כלות איך בציבור הכללי מתחילים לדבר על חזרה ללימודים כשאצלינו מחמירים את הסגר. ולא, זה לא אנטישמיות ולא אנטי חרדים. זה המספרים המוחלטים של החולים.

לאה פפירוב

משתמש רשום

קשה מאוד לראות מהמציאות. בכל מקום יש גם חריגים שאינם שומרים על הכללים, ואת אלו ששמורים לא רואים בחוץ.

דו"ח של מכון גרטנר מאתמול [בעמודים הראשונים - אין לי כח לבדוק כעת את הסעיף] (הגוף שמייעץ למשרד הבריאות במשבר זה) טוען שעשרות אחוזים מתוך ההדבקה בשבועות האחרונים הם לפי גודל המשפחה, ויש להתחשב בכך.

משה גל

משתמש מקצוען
ברור מאד

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שעשרות אחוזים מתוך ההדבקה בשבועות האחרונים הם לפי גודל המשפחה, ויש להתחשב בכך.
נו
ויש לנו משפחות גדולות ובתים יותר צפופים.
מה שאומר שיש לנו יותר חולים.
לא משנה מאיזה כיוון את הופכת את זה ומה הסיבה שיעור התחלואה אצלנו גבוה יותר. נקודה.
וסגר הוכח כמסייע בהקטנת ההדבקות.
וגם על העיר שלי יש סגר. אם כי כל אחד רשאי לדבר פה ולא רק מי שעירו סגורה.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
יש 3 קריטריונים לסגר, כל טענת ה"נדבקו רק בהתחלה ומאז כולנו נעולים בחדר" לא תופסת.

, העיר תחולק לשבעה רובעים. ארבעת הרובעים שסומנו כמתאימים להכרזה כאזור מוגבל נבחרו על פי כמות חולים גבוהה (לפחות 50 חולים), קצב עלייה בתחלואה הגבוה בשלושת הימים האחרונים מעל הממוצע הישראלי ושיעור תחלואה ל-100 אלף תושבים הגבוה משיעור התחלואה הממוצע בכלל האוכלוסייה.

וכן, אנחנו משלמים ונשלם את מחיר ההפקרות. גם אלה מאיתנו ששמרו על ההנחיות ונסגרו בבתים ולא שלחו את הילד לישיבה כשהזמן המשיך בניגוד להנחיות, עדיין גרים בשכונות רואים בעיניים כלות איך בציבור הכללי מתחילים לדבר על חזרה ללימודים כשאצלינו מחמירים את הסגר. ולא, זה לא אנטישמיות ולא אנטי חרדים. זה המספרים המוחלטים של החולים.
נכון שהעיר חולקה לרובעים
אבל הסגר הוא על רובע X
מלבד בשכונות 1 2 3 4 5 6 (שהם שכונות שאינן חרדיות)
אז הם מפחדים לומר סגר על שכונות חרדיות, והם יודעים טוב מאד למה.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכון
הסגר הוא על חרדים
כי אצלנו יש המון הדבקות
אבל לכולנו עדיף שלא ידגישו את ה'חרדים'
ומה רע ככה?
אז בני ברק היא עיר חרדית, אז אפשר לומר שאם יש שם הרבה הדבקות - כולם חרדים
אבל איפה יש טבלה מתעדכנת כמה חולים יש בירושלים, כמה מהם חרדים ואיפה הם גרים?

משה גל

משתמש מקצוען
א"א לדעת כמה חולים הם חרדים
אבל אתמול פורסמה כאן מפה של ירושלים עם מספר חולים בכל אזור
וזה נראה רע מאוד

מה הבעיה להגיד 'שכונות חרדיות' אם שם באמת רוב החולים?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה