עזרה ילד שבוכה חזק והרבה זמן, ואז מפסיק לנשום...

הניה.ל

משתמש פעיל
כשקורה כך צריך לסגור לילד את העכוז חזק
ואז זה מחייב אותו לקחת נשימה.
ראיתי שעדיף על פני נשיפה בפנים.

חדוי

משתמש צעיר
אצלי זה עם 2 ילדים
כל פעם כמעט פורחת הנשמה (שלי... )
דיברתי עם איש הצלה על הנושא , והוא גם אישרר את כל מה שכתבו פה לעיל
מה שכן. שימי לב להניח בצורה שיהיה פתח אויר. שהראש לא יהיה מוטה כלפי מטה.
לדבר איתו רגוע וללטף אותו.
הוא חידד לי את ההבדל בין הפסקת נשימה אחרי מכה אבל שביניהם יש בכי. אם ילד קיבל מכה (זה קורה בדר"כ אחרי נפילה או מכה חזקה) ולא בכה וככה מגיב אז המצב באמת מפחיד. אבל אם הוא קודם בכה אפילו בכי קצר ורק אז מאבד נשימה אז קרוב לודאי שזה שום דבר.
אותי זה מאד הרגיע. מקוה שגם אותך
ובאמת בחצי שנה האחרונה אני נותנת תוסף ברזל (לא ידעתי שזה קשור!) ולא היה אפילו מקרה אחד ב"ה!!!

ריקי שחור

משתמש מקצוען
אשמח לתשובה מבעלות ניסיון,
באיזה גיל הילדים שלכם התחילו עם זה?

המון תודה!
ארבעה ימים.

והנה ההוכחה שהם לא "עושים את זה", ובטח לא כדרך להשיג תשומת לב, לא בגיל ארבעה ימים...
אלו פשוט ילדים רגישים במיוחד, שחווים מצוקה ברמה מאד גבוהה, בין אם רגשית ובין אם פיזית- כמו כאב.
והם צריכים שנהיה איתם. כואב, וקשה ומפחיד ככל שזה יהיה...

ילילי

משתמש מקצוען
ארבעה ימים.

והנה ההוכחה שהם לא "עושים את זה", ובטח לא כדרך להשיג תשומת לב, לא בגיל ארבעה ימים...
אלו פשוט ילדים רגישים במיוחד, שחווים מצוקה ברמה מאד גבוהה, בין אם רגשית ובין אם פיזית- כמו כאב.
והם צריכים שנהיה איתם. כואב, וקשה ומפחיד ככל שזה יהיה...

אשמח לעוד תשובות,
אני פשוט פוחדת על הבת שלי. היא כבר בת 6 חודשים וברוך ה' לא קרה לה דבר כזה
אבל יש לנו אחיינים כאלה.

באקינגהם

משתמש מקצוען
אצל הילדה שלי זה קיים בשתי צורות, לפעמים הפסקת נשימה כנ"ל ארוכה ומתישה, ולפעמים זה נהיה חמור יותר ונמשך יותר והיא מתעלפת לי בידיים, פשוט היא לא כאן, הראש נשמט הצידה העניים מזוגגות, לא מבחינות, מתגלגלות ללמעלה, היא מלבינה,אבל בסוף אחרי אולי דקה שנדמית כנצח [אני משתדל להרים את הרגליים להחזיר את הדם לראש] חוזרת לעצמה, ולא זוכרת בכלל על מה היא בכתה, כמו שהתעוררה מחלום ומתחילה לבכות קצת כשחרור מהחויה שהיא היתה בה. אני משדר לה רגיעה גדולה וחוסר לחץ. הנשיפות לפנים עזרו אולי בהתחלה, זה גורם לבלבל אותה ולחזור לנשימה סדירה, אבל מהר מאוד זה הפסיק לעזור כי היא פשוט התרגלה לזה אז היא לא התבלבלה מזה.

גילול

משתמש מקצוען

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ממש חידשתם לי בענין הברזל
יש לי כמה ילדים שהיו עושים את זה
ואף פעם לא שמעתי שברזל עוזר להפסיק עם זה
נקוה שלא אזדקק שוב למידע -אבל ידע שווה הרבה
אז תודה
אצלי זה עם 2 ילדים
הוא חידד לי את ההבדל בין הפסקת נשימה אחרי מכה אבל שביניהם יש בכי. אם ילד קיבל מכה (זה קורה בדר"כ אחרי נפילה או מכה חזקה) ולא בכה וככה מגיב אז המצב באמת מפחיד. אבל אם הוא קודם בכה אפילו בכי קצר ורק אז מאבד נשימה אז קרוב לודאי שזה שום דבר.
ובאמת בחצי שנה האחרונה אני נותנת תוסף ברזל (לא ידעתי שזה קשור!) ולא היה אפילו מקרה אחד ב"ה!!!
גם זה מידע חשוב מאד
בהיות שאצל ילדי זה היה קורה בעיקר אחרי מכה חזקה בראש
ובאמת התחיל עם בכי ואז עצרו נשימה
זה בהחלט חויה מפחידה בכל פעם מחדש
אני זוכרת שכשזה קרה בסביבת אנשים -הם התחילו לחייג למדא ולהצלה
ואני הרגעתי שזה יעבור לבד
אבל האמת שבכל פעם מחדש הלב עוצר מפעום.......

פרגית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אצל הילדה שלי זה קיים בשתי צורות, לפעמים הפסקת נשימה כנ"ל ארוכה ומתישה, ולפעמים זה נהיה חמור יותר ונמשך יותר והיא מתעלפת לי בידיים, פשוט היא לא כאן, הראש נשמט הצידה העניים מזוגגות, לא מבחינות, מתגלגלות ללמעלה, היא מלבינה,אבל בסוף אחרי אולי דקה שנדמית כנצח [אני משתדל להרים את הרגליים להחזיר את הדם לראש] חוזרת לעצמה, ולא זוכרת בכלל על מה היא בכתה, כמו שהתעוררה מחלום ומתחילה לבכות קצת כשחרור מהחויה שהיא היתה בה. אני משדר לה רגיעה גדולה וחוסר לחץ. הנשיפות לפנים עזרו אולי בהתחלה, זה גורם לבלבל אותה ולחזור לנשימה סדירה, אבל מהר מאוד זה הפסיק לעזור כי היא פשוט התרגלה לזה אז היא לא התבלבלה מזה.
קרה גם אצלינו.
ועוד יותר- היו מעין פרכוסים...
כמובן שעשינו בדיקות נוירולוג וכו' וב"ה הכל תקין.
ברזל בכמות גבוהה מאד (כמובן- בהוראת רופא) הפסיקו כליל.
במידה ותקופה קצרה אני לא מביאה ברזל זה חוזר שוב...

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה לכל העונים!!!
בקשר לברזל... ז"א שצריך כל הזמן לתת?

אשמח לתשובה מבעלות ניסיון,
באיזה גיל הילדים שלכם התחילו עם זה?
אני ממש לא זוכרת מתי זה התחיל אצלה אבל זה בהחלט משתפר עם הזמן, וכנראה גם מפסיק באיזשהו שלב.
הפעם זה גם מה שקרה אצלי כבר ביקשתי מבעלי שייחיג להצלה ומדא רק עד שהצליח לחייג (אחרי אלפי נסיונות כשהאצבעות שלו רועדות ולא מחייג נכון(פעם ראשונה שהוא נמצא כשזה קורה, תמיד לעג שאני סתם נלחצת וזה כלוםםםםםם.) אז היא התעוררה אבל לא למצב רוח הרגיל שלה.
חמודה, הבוקר היא אומרת לי אמא עצובה בגלל שבכיתי אתמול---- היא ראתה אחרי שהתעוררה שאני עדיין לא בעצמי.

אצלי זה עם 2 ילדים
להשכיב על ספה זה בסדר?
ולדבר וללטף מתכוונים תוך כדי שהיא בכלל לא איתי אלא ה' יודע איפה?
ברור שאם אין בכי קודם זה לא מקרה שניתן לוטפל בו באופן עצמאי.
ובאמת תודה לכולם שוב, הצלחתם להרגיע אותי קצת.

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין אצל הבן שלי זה הפסיק כבר בגיל שנתיים בערך (יש מצב שבדיוק אז עלה לו הברזל באמת!!!)
פעם הוא הכחיל לי בטיסה 3 פעמים וכל פעם כל הדיילות רצו אלינו בבהלה...
אני לא הייתי מסוגלת להניח אותו וללכת!! הוא סובל!
ואני לא מאמינה שזה בכוונה, אצלי זה היה אצל הילד הכי לא מניפולטיבי שלי!
מה שעזר אצלי זה לנשוף לו בפנים ולשטוף לו פנים עם הרבה מים

אוהבת לדעת

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מעניין אצל הבן שלי זה הפסיק כבר בגיל שנתיים בערך (יש מצב שבדיוק אז עלה לו הברזל באמת!!!)
פעם הוא הכחיל לי בטיסה 3 פעמים וכל פעם כל הדיילות רצו אלינו בבהלה...
אני לא הייתי מסוגלת להניח אותו וללכת!! הוא סובל!
ואני לא מאמינה שזה בכוונה, אצלי זה היה אצל הילד הכי לא מניפולטיבי שלי!
מה שעזר אצלי זה לנשוף לו בפנים ולשטוף לו פנים עם הרבה מים
להניח וללכת גם אני לא מסוגל, ויש כאלה שעוד מכניסים לחדר וסוגרים דלת אין לי מושג מאיפה הכוחות...
אבל תכל'ס זה עוזר.
מקווה שאצלי יעבדו העצות האחרות שקיבלתי מכם.

פרגית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
להשכיב על ספה זה בסדר?
ולדבר וללטף מתכוונים תוך כדי שהיא בכלל לא איתי אלא ה' יודע איפה?
ברור שאם אין בכי קודם זה לא מקרה שניתן לוטפל בו באופן עצמאי.
ובאמת תודה לכולם שוב, הצלחתם להרגיע אותי קצת.
עדיף להעביר למצב של שכיבה כדי שלא יחבלו, לא משנה בדיוק איפה.
אותי מאד הרגיע דבר ראשון שאמרו לי שאין כזה דבר שהגוף יאפשר סתם הפסקת נשימה שתביא למוות,
האינסטינקט של הגוף הוא בסוף לנשום ולא נרשמו שום מקרי מוות ממצבים כאלה.
דבר שני- הלכנו ללמוד החייאה ובמקרה הבא שקרה כבר הרגשתי יותר בטוחה בעצמי ב"ה.
לדבר וללטף- מסתבר שתמיד זה טוב למרות שאישית לא ראיתי שזה מזיז והם מתעוררים כאילו לא היו פה ולא אוחזים מתי התנתקו....
ובאמת ממליצה מאד לתת ברזל בכמות גבוהה -כמובן בהוראת רופא.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה