בן שלי היה מאוד דומה. גם הפסיק- אמר שמשעמם. מה שעשינו לא עזר. בקושי התפלל בבית.ובגיל 13 ה
ובגיל 13 הוא פשוט יקום וילך בבת אחת?
מצד שני אם הוא יתרגל להשאר בבית הוא יתקבע יותר בתוך החרדה שלוהוא עוד לא בר-מצווה.
יש לו עוד שנתיים.
בעז"ה יעבור לו.
אם הלב של ההורים מרגיש שמשהו תקוע וחסום וחרדלא בקטע של חובה, אלא אם אכן מדובר בחרדה חברתית לא מטופלת, זה יכול רק להתעצם חלילה ואולי לפגוש אותו בעוד מקומות בחיים...
אני לא יודע אני רק אומר שכמו שאם הבת שלך בת11 לא הייתה מתפללת לא היית עושה בלגן ובטח שאם מהבר מצווה יש תפילות בתלמוד תורה אז כנראה זה יעלם כי הוא יהיה עם חברים לו בלי בעיות שכתבו כאן אנשים כגון אנשים עם מבטים חודריםובגיל 13 ה
ובגיל 13 הוא פשוט יקום וילך בבת אחת?
הבלגן פה לא על מתפלל או לא מתפלל, אלא שלא מסכים להגיע למקום שבני גילו כולם הולכים אליו,אני לא יודע אני רק אומר שכמו שאם הבת שלך בת11 לא הייתה מתפללת לא היית עושה בלגן ובטח שאם מהבר מצווה יש תפילות בתלמוד תורה אז כנראה זה יעלם כי הוא יהיה עם חברים לו בלי בעיות שכתבו כאן אנשים כגון אנשים עם מבטים חודרים
תנסו להציע שילך לביהכנ"ס עם האבא של חבר שלו מהשכונה שהוא הכי אוהב ולבית כנסת שלו לא שלכם תדאגו שזה לא יהיה אותו ביהכנ"סנא עזרתכם הדחיפה!
ילד בן 11 היה הולך לביה"כ עם אביו מידי שבת, לפני כשנתיים התחיל לסרב ללכת ללא הסבר מיוחד (יש לנו צד לחשוב שזה קשור למריבה עם חבר טוב)
לאט לאט המצב החריף והוא סרב ללכת גם אצל סבא וסבתא בעיר אחרת ואף לבתי כנסיות שונים בעיר המגורים.
כעת הענין עם החבר חלף אך נראה לנו שהילד נכנס ללופ של 'מה יגידו' שאם הוא יופיע עכשיו בביה"כ אז כולם ישאלו איפה הוא היה עד עכשיו...
הוא מפסיד אירועים משמעותיים כמו עליה לתורה של שכן קרוב, שמחת תורה ועוד.
הולך רק למה שממש חייבים- תפילות יו"כ בחלקן ומגילת אסתר (זהו פחות או יותר)
לא הולך בשבתות, איכה, זכור ועוד ועוד.
פחות דואגים מהקטע הרוחני (למרות שגם זה בסימן שאלה) אלא יותר מכך שהוא עוד שנתיים בר מצוה וכל יום שעובר מכניס אותו לסרטים רעים יותר של מה יהיה ומה יגידו...
התייעצנו עם איש חינוך שטען שזו תחילתה של חרדה חברתית שיש לטפל בה מיידית=פיקוח נפש. לדבריו, דרך הטיפול היא סמכות הורית שתוביל בסופו של דבר להקלה של החרדה אצל הילד
אשמח לשמוע עצות מבעלי נסיון וכן תגובות מאנשי מקצוע או המלצה על אנשי מקצוע/חינוך שיכולים לעזור.
תזכו למצוות!
בתחילה הוא היה מגיע פה ושם לבתי כנסת אחרים, לאט לאט הוא הפסיק ללכת בכלל.הוא לא מסכים ללכת לבית כנסת ספציפי או סתם כך בית כנסת בכללי??
ממתי זה התחיל??
תשובה של ילד חמוד אולי יועיל הבן שלי קטן בשנתיים גם לא בעניין כ"כ אני רוצה שילך רק לקבלת שבת משהו ,קשה לו ממש! שאלתי אותו שאמא שואלת מה לעשות שהילד שלה לא הולך אמר מה הבעיה שתבטיח לו כסף הוא בטוח ילך ניסת מבצעים?, והקריאה שלו שוטפת וטובה? אני חושבת שאולי הילד שלי פחות שוטף לו הקריאה , קורא אבל לא מאד אוהב (רק קומיקסים..)וזה מקשה ללכת לבית כנסת שזה משרק עושים שם אבל אני עדיין לא בדקתי תענייןבתחילה הוא היה מגיע פה ושם לבתי כנסת אחרים, לאט לאט הוא הפסיק ללכת בכלל.
בערך שנתיים
נישמע שעבר טראומה באותו בית כנסתבתחילה הוא היה מגיע פה ושם לבתי כנסת אחרים, לאט לאט הוא הפסיק ללכת בכלל.
בערך שנתיים
לדעתי תקרבו אותו ממש מהצד, תציעי לו לבוא איתך עם העזרת נשים, ובזמן שאת שם, שיחכה בחוץ באיזור, לפחות לקרב אותו שישמע את השירים ולא יהיה לבד, ומידי פעם תוציאי לו מהכיבוד, וממה שמחלקים, שיהיה שייך איכשהוגם במידה שהוא מפספס דברים שווים מאד? ונשאר בבית לבד בשמחת תורה???
רעיון!לדעתי תקרבו אותו ממש מהצד, תציעי לו לבוא איתך עם העזרת נשים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: