התייעצות ילד בן 11 שלא נרדם בלילה

גרשוני

משתמש פעיל
יש למישהו נסיון עם ילד שלא מצליח להרדם? שוכב ער עד 2 -3 בלילה במקרה הטוב וקשה לו לקום בבוקר
מה עושים?

פרידא

משתמש מקצוען
אפשר לנסות שמיכת כובד.
מרגיעה ומביאה את הגוף להרפיה ולשינה.
המגע שלה מעודד את הגוף להגביר את יצור המילטונין.
אפשר לראות על שמיכת כובד פה בפורום. קניתי באמזון ב-150 ש"ח. הילדים ממש אוהבים לישון איתה. הילד שמתקשה לישון- זה לא מרדים אותו, רק מלטונין! אבל יכול להיות שלמשהו אחר זה יעזור יותר.

chanab

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אין לי נסיון אישי,
אבל אם זו בעיה שחוזרת על עצמה כנראה יש לה סיבה נוירולוגית,
וכל הפטנטים הם בעצם פתרון שטחי.
כדאי לגשת למרפאת שינה שמתמחה בענינים האלו.

גרשוני

משתמש פעיל
זה ילד רחפן במיוחד, וכל היום עסוק בדמיונות ורוקם תוכניות בראש... אולי לזה קוראים בעיה נוירולוגית, גם כמה מאחיו היו כאלו וגם אמא שלו כזאתי, וזה כבר כמה שנים כך... לא נראה לי שיש פה משהו אחר...

מצטרפת

משתמש מקצוען
אם זה תופעה שנהיתה
חשוב לבדוק מה השתנה
בכל מקרה B12 משפיעה מאד על יכול ההירדמות. (יש עוד ויטמנים, כדאי לשאול רופא, אבל זה מאד משפיע)

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
כל המלטונין שכתבו פה...
אני חיפשתי לבת שלי (בת 9)
לא מצאתי בחנויות טבע
ובבתי מרקחת נותנים רק עם מרשם רופא (וגם זה ניתן בכדורים לבליעה-השאלה אם הוא יודע לבלוע..)

מישהי המליצה לי באחד האשכולות על
MEL-O-CHEW של מקסי הלס 1 מג
לא בדקתי בעצמי כי לא הצלחתי להשיג..

ברוך בש

משתמש חדש
להימנע מלתת לילד מאכלים עם קופאין, כגון שוקולד וכדו' כשלש שעות ואולי יותר לפני השינה.
וכן מקלחת חמה ואיכותית לפני השינה מועיל מואד. בהצלחה.

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה ילד רחפן במיוחד, וכל היום עסוק בדמיונות ורוקם תוכניות בראש... אולי לזה קוראים בעיה נוירולוגית, גם כמה מאחיו היו כאלו וגם אמא שלו כזאתי, וזה כבר כמה שנים כך... לא נראה לי שיש פה משהו אחר...
גם אני הייתי כזאת בדיוק, ועדין...
ולא הייתי מסכימה לקחת שום דבר שעוזר להרדם, כי פשוט נהנתי לחשוב, ולדמיין, ולהרכיב ולחבר... אין לך מושג כמה מסקנות ורעיונות צמחו לי מהלילות האלה...
אבל מה... אחרי זה הייתי גמורה כל היום.
הפיתרון שאני המצאתי לעצמי, זה לקחת דמיון אחד, משהו שאני הכי נהנת לחשוב עליו באותו לילה,
לשכב על הבטן ולצלול אל תוך הדמיון היחיד שבחרתי לי מכל האוסף, ובסוף לגלות שנרדמתי.

כלומר, ילדים כאלה מלאים בבלאגן של מחשבות בראש (מסתבר שהוא ילד חכם, לא?!) וזאת הסיבה שהמוח שלהם עסוק בלסדר אותם, ובכך נמנע ממנו לנוח, אם הוא יבחר רק משהו אחד, וירכיב ויחלום וידמיין, המוח שלו יכנס לרוגע ובסופו של דבר הוא ירדם תוך כדי....

עיצה נוספת טובה ומועילה לא פחות, ועם זה כולם יסכימו איתי: להגיד קריאת שמע בשלימתו. בנחת, בכיף, בכוונה..
ולהתפלל להשם שישלח את מלאך השינה בזמן, ויתן לו שינה רגועה ונעימה וכמובן מועילה מאוד.
המון המון הצלחה!!!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
גם אני הייתי כזאת בדיוק, ועדין...
ולא הייתי מסכימה לקחת שום דבר שעוזר להרדם, כי פשוט נהנתי לחשוב, ולדמיין, ולהרכיב ולחבר... אין לך מושג כמה מסקנות ורעיונות צמחו לי מהלילות האלה...
אבל מה... אחרי זה הייתי גמורה כל היום.
הפיתרון שאני המצאתי לעצמי, זה לקחת דמיון אחד, משהו שאני הכי נהנת לחשוב עליו באותו לילה,
לשכב על הבטן ולצלול אל תוך הדמיון היחיד שבחרתי לי מכל האוסף, ובסוף לגלות שנרדמתי.

כלומר, ילדים כאלה מלאים בבלאגן של מחשבות בראש (מסתבר שהוא ילד חכם, לא?!) וזאת הסיבה שהמוח שלהם עסוק בלסדר אותם, ובכך נמנע ממנו לנוח, אם הוא יבחר רק משהו אחד, וירכיב ויחלום וידמיין, המוח שלו יכנס לרוגע ובסופו של דבר הוא ירדם תוך כדי....

עיצה נוספת טובה ומועילה לא פחות, ועם זה כולם יסכימו איתי: להגיד קריאת שמע בשלימתו. בנחת, בכיף, בכוונה..
ולהתפלל להשם שישלח את מלאך השינה בזמן, ויתן לו שינה רגועה ונעימה וכמובן מועילה מאוד.
המון המון הצלחה!!!
לגבי העיצה המועילה שבסוף....
קריאת שמע עוזרת לישון כמו יהודי.
עוזרת להרדם?
לא בטוחה בכלל.

לעבעדיקייט

משתמש מקצוען
תפסיקו.
המצב כעת שכמעט ברב הבתים עדיין אין שיגרה. הכל הפוך.כל אחד לפי המצב שלו.
אם זה האבא שעדיין לא חזר לעבודה, אם זו האמא. האחיות לא כולם במסלול וכל הסיפור הזה.
יקח לכולנו זמן להתאפס.
מאד ברור שלילד יש בעיה זמנית.
אהה. רגע. חוץ אם הבעיה הזו התחילה לפני עידן הוירוס.

Goldidea

משתמש מקצוען
לגבי העיצה המועילה שבסוף....
קריאת שמע עוזרת לישון כמו יהודי.
עוזרת להרדם?
לא בטוחה בכלל.
חלק גדול מהעצות איך להירדם - פשוט להירגע
ולקרוא קריאת שמע בכוונה מועילה מאוד לרוגע ושלוה מתוך אמונה בבורא עולם...

Goldidea

משתמש מקצוען
המלטונין זה הורמון ולא ויטמין..
לפעמים ההמלצה היא לצרוך אותו אך כדאי מאוד לפנות קודם לרופא משפחה יש מקרים שזה נובע מתזונה לקויה וכד' וזה פוגע במערכת החיסונית והנפשית.
האור מדכא את הפרשת ההורמון ולכן כדאי להחשיך....

דובונים

משתמש פעיל
D I G I T A L
מניסיון עם כמה מהטיפוס שמדובר כאן,
המחשבות מעסיקות ומהנות אבל כמעט לא מעיפות...
אם הילד מרחף ביום למה שיהיה עייף בלילה.
צריך לדעתי לעזור לו לפרוק אנרגיה פיזית ביום כדי שיתעייף.
גינה, אופניים, כדור וכדו'

מנסה את מזלי

משתמש מקצוען
גם לי יש אחת כזו בת 7 , מלאה מחשבות (מאוד חכמה ) ולא נרדמת עד שעות מאוחרות , ולא נראה שעייפה ביום.
אבל- אני מפחדת לתת לה מלטונין. לא יודעת, מרגישה מניעה כזו , כי אחרי הכל זה הורמונים...
יש מישהי שבדקה את הנושא ממש לעומק ויש לה ידע נרחב שתוכל להחכים אותי ?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
חלק גדול מהעצות איך להירדם - פשוט להירגע
ולקרוא קריאת שמע בכוונה מועילה מאוד לרוגע ושלוה מתוך אמונה בבורא עולם...
בגיל 11 קריאת שמע גרמה לך לתחושת אמונה ושלווה? באמת?
זה נשמע לי רמה רוחנית גבוהה מהממוצע.

Goldidea

משתמש מקצוען
ברור שזה מרגיע שהשם שומר עלינו ובמיוחד כילדה עם כל המכשושות בחדר.
אבא שלי הדריך אותנו לתת נשיקה למזוזה ולומר ד' יצילנו מפחד לילה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה