דרוש מידע ילדים וילדות שצמים פעם ראשונה

מחלימה

משתמש מקצוען
ומאד פוחדים, שמא יקרה להם משהו וכו' איך אפשר לעזור להם?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
ומאד פוחדים, שמא יקרה להם משהו וכו' איך אפשר לעזור להם?
ילדים מתחת לגיל מצוות שישאלו רב אם יש להם היתר לצום צום שלם.
גם בני מצוות בגילאים צעירים יש לשגיח עליהם בשבע עיניים, ובמקרה הצורך גם לצמצם את השהות שלהם בביה''כ עד למינימום ופחות מכך. (ואם בכל זאת אז צריך לתת להם שיעורים)

אם זה רק פחד של ילד והוא באמת חזק כמו שור, אז לפעמים ההסבר הנ''ל + הדרכה לנוח, מרגיעים מאוד.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מי שחייב לצום ומתחיל להרגיש לא טוב- ישר למיטה!!!
הצום הוא מדאורייתא והתפילות- לא.
כמה שקשה לחשוב על זה אבל הצום הרבה יותר חשוב.
גם מי שחייב לשתות לשיעורים, אם הוא יודע שאם ישאר במיטה יוכל לשתות ''שיעור'' אחד פחות, חייב להישאר במיטה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא ראיתי אף פעם ילד שפוחד לצום. בד"כ הם נגשים לזה בהתלהבות והמבוגרים הם אלו שחוששים.
יתכן שיש רקע במשפחה של צמים לא טוב. אז הייתי מפחיתה לחץ שרב האנשים צמים בסדר וגם אם יש חולשה קצת זה עובר בסדר גמור. וגם אומרת שאנחנו כל הזמן בודקים ומשגיחים ואם חלילה לא תרגיש טוב תמיד אפשר לשקול את ענין הצום מחדש.

בת הכפר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם זה ילד שחייב לצום הייתי שואלת רב לפני מה לעשות אם וכאשר לא ירגיש טוב.
ולילד הייתי מבינה, לא נראה לי שעוזר שמסבירים שאף בפעם לא שמעתי על מישהו שמת מצום....
הסבר הגיוני בשעת פחד לא נראה לי יעיל ....

ומכינה בבית שיהיה לשעת הצורך שלוקים של שיעור עם מי מלח ולומר שאם חלילה לא מרגיש טוב הרב אמר ש....

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ילדים וילדות שצמים פעם ראשונה ומאד פוחדים, זה בד"כ פסיכולוגי.
הכי חשוב להרגיע ולהגיד להם שלא נורא, אם הם ממש ירגישו רע יהיה מותר להם לשבור, ובאמת להשגיח שלא יתאמצו מדי הרבה.
אם הצום הראשון עובר בשלום, אח"כ שאר הצומות פחות מלחיצים, כי רואים שעשינו את זה ונשארנו בחיים.

שאפומדיה

משתמש מקצוען
בלת"ק
איתנו שהיינו ילדים אף פעם לא הסכימו לצום גם לילד שהתחנן ורצה להיות 'כמו הגדולים'
ואז מ -3 צומות לפני הבת/ר מצווה הסכימו לצום
וכך הילד התרגל לצום וגם לא היה חייב
וממילא כשאתה לא חייב אין את היצר הרע
ושהילד מצליח לצום את כל הצום הוא מפסוט וגם יודע שזה אפשרי
וכך שמגיע זמן האמת אין פחד ויודעים שאפשר לעבור את זה

וחוץ מיזה בלי קשר עשו אצלנו מאוד עסק מי מי שצם
לפני הצום מעירים אותו שיאכל ארוחה טובה וגם אחרי הצום רק מי שצם מקבל מהארוחה 'השווה '
כך שכל ילד חיכה לגיל שהוא צם

שיהיה צום קל לכולם

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לתת קלי צום
לא יודעת איך זה עוזר
אבל בודאי מרגיע

לי יש ילד שהיה מתעלף לקראת הצום כל פעם
לוקח קלי צום- וזה עבר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה