עזרה ילדה בת 3 וחצי שמסרבת לישון במיטה שלה

לילי 1

משתמש מקצוען
אולי יעודד אותך לדעת שיש גישות חינוכיות שדוגלות בשינה משותפת עד גיל בלתי מוגבל. לטענתם מפתח את הביטחון והמערכת הרגשית.

אני לא מסוגלת, אבל אולי אם כבר ישנים איתך את יכולה להפוך את זה למעשה שנעשה בכובד ראש ובשיקול דעת חינוכי רחב...
(בסוגריים, כדי להפיק את מלוא התועלת מהשיטה תצרכי גם להפסיק לשלוח לבית הספר, לעבור למנשאים, פשפוש מגיל 0 ואוכל אורגני. ברכותי)

אנוכי

משתמש מקצוען
אני ראיתי שמה שאצלינו עזר, אה ולא היה קל, כי צריך להיות עיקבי,
זה להשכיב במיטה שלה, טקס שינה וכו'
ולצאת מהחדר, היא תבכה מעט- לחזור להיטיב את השמיכה ללטף, ולצאת שוב, כך מידי כמה דק' עד שתרדם,
במידה ןבמהלך הלילה היא כמה למיטתך- לתת לה יד, להחזיר למיטה ולראות שנרדמת בה (לי מאוד עזר שיש מיטה פנויה בחדר, אם לא היה לי כח באמצע הלילה ישנתי במיטה הפנויה- והיא במיטתה)
אולי יעזור לך לחשוב שיש לך עוד שתי בנות בנות גילה, הגיוני שתישני עם שלושתן? לא , אז כל אחד במיטה שלו, היא גדולה מספיק לעשות זאת, כשזה יהיה מספיק ברור לך שזה ךא אפשרי, זה יהיה מאוד ברור לה...

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
לנו היתה עכשיו תקופה כזאת, באמצע הלילה שני הילדים היו מזדחלים לחדר השינה ואחרי שנרדמו העברנו אותם למיטות ושוב הגיעו וחוזר חלילה,

הבנו שחייבים לשים לזה סוף.

לגדולה (4) אמרתי שאנחנו שוקלים לנעול את חדר השינה כי הוא מיועד רק לאבא ואמא.

עם הקטן גם דיברתי והסברתי לו.

היה לילה לבן, שהיינו המון בחדר שלהם וישבנו לידם עד שנרגעו. וגם מעט נתנו להם לבכות...

וב"ה מלילה למחרת זה נפסק!!

yaffat

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בד"כ כשזה לא הולך, זה בגלל שאבא או אמא לא חד משמעים שיש בזה בעיה,
הם נותנים לזה מקום... אפילו קטן מאוד,
והילדה מוצאת את המקום הזה ומנצלת אותו.
תשבי עם עצמך להבין האם ברור לך שזה לא טוב ולא רצוי,
ואחרי שתחליטי שכך,
תשדרי לה את זה עם כל הביטחון.
"אין כזה דבר לישון עם אמא במיטה" "כל אחד בחדר שלו" וכו, במשך היום,
תעשי לה אפילו מבצע שאם היא לא קמה אליך לחדר היא מקבלת משהו...
בערב תשבי איתה במיטה שלה עד שתרדם, אפילו אם זה לוקח שעתים, אל תתיאשי,
והכי חשוב, אם היא באה אליך בלילה, אל תתני לה לשכב במיטה שלך, תקחי אותה חזרה לחדר שלה ותשבי איתה עד שתרדם,
כמה לילות שהיא תראה שלא נותנים לה לישון שם - היא תתיאש, ותתחיל לישון כל הלילה בלי לקום.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אני עשיתי הסכם עם בן 3 שכשיש חושך הוא במיטה שלו וכשיש אור אז הוא בא למיטה שלי...
בינתיים יש ימים שהוא לא עשה לי השכמה ב6...

גרניטא פקאן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מתי התחיל כל הסיפור שהיא רוצה לישון איתך? זה משהוא שמתחיל בגיל 0?או מגיע באמצע החיים...

מרחבית

משתמש מקצוען
חלק מהילדים היו מגיעים אלי די הרבה. לא ראיתי בזה בעיה... אחרי שנרדמו העברתי אותם למיטה שלהם. לפעמים הגיעו שוב? רצו את הפינוק והחום? בכיף.
באיזה גיל זה הפסיק? - תאמינו לי שאני לא זוכרת. פשוט הפסיק, בטבעיות, כמו שאר הדברים שהילדים גדלים ומפסיקים.

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
סתם ככה חיים וולדר טוען שבדור שלנו שיש הרבה פחות זמן בין הורים לילדים אז עד גיל מסוים הוא לא רואה בזה בכלל בעיה , כיוון שגם המגע הפיזי בשינה של הילד ליד ההורה זה מעביר לו חום וחוזק ונותן מענה רגשי..., אבל אני חושבת שהגבול צריך להיות עד כמה זה מפריע להורים וגם רמת התדירות, אצלנו הבת כל הזמן הגיעה לישון לידנו והיא טענה כל הזמן שמשעמם לה לישון לבד כשהתינוק גדל והעברנו אותו לישון יחד איתה היא הרבה פחות באה ,
אבל עדין כמעט כל בוקר מוצאים אותה לידנו בערך אחרי 6 בבוקר ואז משאירים אותה שם, אבל אם מגיעה באמצע הלילה , והיא ממש חצי ישנה נותנים לה להרדם אצלנו, ואז מעבירים.

לילי 1

משתמש מקצוען
למה, זו חבילה שאו לוקחים את כולה או כלום לא?...
אני מניחה שאת מכירה את ה"תורה" הזו? היא דרך חיים
והאמת היא שאני די מאמינה בדרך חיים הזאת
אבל
לא תמיד היא מתאימה לי (הילדים שלי יסבלו מלהיות תחת השגחתי 24/7)
לא תמיד אני מוכנה לשלם את המחירים (אני רוצה לעבוד, אני רוצה חיים קלים, אני רוצה לישון בשקט ובאופן בלעדי במיטה שלי וכו')

אז אני לוקחת ממנה מפה ומשם מה שנח לי ובעיקר זוכרת את עיקרון הרצף ואני מקווה שהוא מנחה אותי בכל מיני החלטות קטנות

מרחבית

משתמש מקצוען
אז אני מכירה מישהי שעד היום הבן שלה ישן איתם במיטה וזה לא עבר לו! תחשבי מה זה! הוא לא מוכן בשום אופן לישון במקום אחר!

מה זה עד היום? אם הוא ממש גדול - יש כאן משהו שדורש בדיקה. אולי חרדות למשל.
זה לא המקרה הרגיל. ילדים באים למיטות ההורים, ולאט עם הגיל זה מתמתן. נניח באים רק לפנות בוקר או לעיתים רחוקות ולאחר מכן זה מפסיק באופן טבעי.

לילי 1

משתמש מקצוען
לא ממש מכירה. רק פירורים מפה ומשם.
שייך להסביר כאן מה זה עיקרון הרצף? אני מסוקרנת.
עיקרון הרצף, מבחינתי בכל אופן, הוא יותר שם קוד לצורת גידול מאשר ממש מה שהתכונה גין לידלוף כשכתבה את הספר שלה (שהוא אגב משעמם למרות הנושא המרתק אותו היא מתארת)
מעתיקה מוויקי

ספרה של לידלוף

עקרון הרצףאנגלית: The Continuum Concept) הוא שיטה המתייחסת להתפתחות האדם ולגידול תינוקות, שנוסחה על ידי התרפיסטית האמריקנית ג'ין לידלוף. לפי לידלוף, גידול ילדים לפי השיטה מבטיח את התפתחותו הגופנית, המנטאלית והרגשית של התינוק מיום היוולדו, ועד הגיל בו הוא מסוגל להתרחק מאמו על פי רצונו. שם השיטה מתבסס על תפיסתה כהמשך רציף לאופן בו גודלו ילדים באופן טבעי משחר ההיסטוריה.

אם מעניין אותך עוד אני אשלח לך לאישי כי זה די סוטה מהנושא פה

m.e.e

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה זה עד היום? אם הוא ממש גדול - יש כאן משהו שדורש בדיקה. אולי חרדות למשל.
זה לא המקרה הרגיל. ילדים באים למיטות ההורים, ולאט עם הגיל זה מתמתן. נניח באים רק לפנות בוקר או לעיתים רחוקות ולאחר מכן זה מפסיק באופן טבעי.
הוא כבר בן שנתיים וחצי עוד מעט! ניסו להעביר אותו למיטת מעבר כבר לפני כמעט שנה! וזה ילד ממש לא חרדתי. מסכימה איתך שזה בעייתי, אבל פה אני מאמינה שזה חוסר מיומנות של הורים צעירים, שלא יודעים איך להתנהל ולהציב עובדה מול ילד בן שנתיים.
ידוע שגיל שנתיים זה גיל נוראי מבחינת דווקא והתמרדות על כל דבר קטן..
צריך להציב גבולות, ולא להשבר מול כל בכי, צרחה וכו'..

m.e.e

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פשוט כ"כ כיף לו לישון ליד אבא ואמא, ולהם אין כח להתמודד עם האתגר הזה.. ולכן זה כך..
וחבל!

026523776

משתמש רשום
כל הבכורים ככה
הבאים כבר ישנים עם האחים בחדר ופחות קשה

m.e.e

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אה, שנתיים וחצי.
היה משתמע לי שאת מדברת על ילד גדול ממש...
שנתיים וחצי - זה תינוק.
שמענו גם על ילדים גדולים יותר שישנים באופן קבוע עם ההורים..
ולגבי זה שהוא תינוק אז.. אני חושבת שאיך שמרגילים את הילד מגיל אפס כך הוא יגדל.. ברור שניתן לסלוח, על פעם פה, פעם שם אם הוא רוצה להתפנק בגיל כזה, אבל! בעיני זה מוגזם, שילד בגיל כזה ישן כל לילה עם ההורים, כמעט שנה! זה הגיוני? זה גיל שהם בהחלט מבינים והם בוחנים אותנו כל הזמן..

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תשני לידה ,תחזקי לה את היד ללטף ולגעת בשער קצת . לילה טוב עם סיפור טוב
שהיא קמה לחדר שלכם תחזרי איתה לחדר שלה ושני לידה קצת

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה