אין את זה בשום תחום נוסף?לפעמים אני רואה אותה מבליחה בשקט שוקולד לפני שעברו 6 שעות
או שותה פתאם שוקו, כשאני 'מזכירה' לה שאכלה בשרי לפני פחות מ6 שעות היא מכחישה בתוקף ואומרת שהיא מחשבת תמיד ואכלה לפני יותר מ6 שעות
מה עושים עם זה?
זו תופעה הגיונית?
היא כבר חייבת במצוות, השאלה האם נכון ואיך נכון להתערב?
זה העניין שממש לא!אין את זה בשום תחום נוסף?
זו התשובה בדרך כלל, אבל זה מקרה חריג. אם התופעה קיימת בתחומים נוספים זה קושי קיצוני בדחיית סיפוקים שבגיל הזה יכול להיות הרה אסון.אם היא לא ראתה שראיתם - עדיף להתעלם, והזמן יעשה את שלו.
ואיך אפשר בגיל הזה לחנך לדחיית סיפוקים?זו התשובה בדרך כלל, אבל זה מקרה חריג. אם התופעה קיימת בתחומים נוספים זה קושי קיצוני בדחיית סיפוקים שבגיל הזה יכול להיות הרה אסון.
אני לא מתייחס בכלל לענין הדתי שלא רלוונטי כאן.
זו דילמה. כי בשביל לחנך לדחיית סיפוקים בגיל הזה, הנער/ה אמור/ה להכיר בבעיה ולרצות לשתף פעולה. מצד שני, לדבר איתה על זה 'דוגרי' עלול לפגוע בה ו'לאטום' אותה מפני השפעה חיובית מההורים. ילד בגיל הזה גם מפרשן את המצב כאילו סר חינו בעיני ההורים.ואיך אפשר בגיל הזה לחנך לדחיית סיפוקים?
יש סיכוי בכלל?
צריך התערבות של איש מקצוע לדעתכם?
נכוןהיא תעיז לאכול גם אחרי שעה???
מן הסתם שלא,
זה אומר שהיא מבינה מצוין שאסור, וחשוב לה לשמור על מצוות השם,
אלא היא משקרת את עצמה שכבר עבר שש שעות, והיא באמת מאמינה בזה,
אם זה לא נהיה יותר חמור שהיא מתחילה לאכול גם אחרי זמן קצר, לדעתי עוד קצת התבגרות והיא תבין, ולא תשקר את עצמה.
עזרה ראשונה: להפסיק להעיר לה.לא חושבת שהיא באמת מאמינה שעברו 6 שעות כי היא מסמיקה ומגמגמת כשאני מזכירה לה
לדעתי הלא מקצועית
אם היא לא ראתה שראיתם - עדיף להתעלם, והזמן יעשה את שלו.
לא יודעת למה אבל אני מפחדת להפסיק כדי שלא יהפך להרגלעזרה ראשונה: להפסיק להעיר לה.
לענ"ד זה פלסטר מקומי על הפצע, לא טיפול בבעיה.אולי עדיף לשאול רב ולנסות להתיר לה (אחרי התרת נדרים) לאכול בשעה השישית?
עדיף שתדע שהיא אוכלת מתוך היתר ולא שתרגיש פושעת עם עצמה בכל פעם מחדש. (מה שיכול לגרום בהמשך לעוד הרבה נזקים)
כןאני טועה?
לפעמים אני רואה אותה מבליחה בשקט שוקולד לפני שעברו 6 שעות
או שותה פתאם שוקו, כשאני 'מזכירה' לה שאכלה בשרי לפני פחות מ6 שעות היא מכחישה בתוקף ואומרת שהיא מחשבת תמיד ואכלה לפני יותר מ6 שעות
מה עושים עם זה?
זו תופעה הגיונית?
היא כבר חייבת במצוות, השאלה האם נכון ואיך נכון להתערב?
אנחנו מחכים 6 שעות שלמות, אחרת זה לא היה מטריד אותי כ"כ@ניאגרה סליחה על השאלה, אבל אולי אתם פשוט לא מחכים שש שעות שלמות בבית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: