דרוש מידע ילדה בת שנתיים שמתעוררת בצרחות

עם זה דרך קופת חולים אולי יותר בטוח
כנראה גם יותר מקצועי
בכללי עם את הולכת על טיפול רגשי וכד'
תבררי חזק יש הרבה "שרלטנים" במסוה של....
בס"ד גדולה
לילה טוב ומבורך

.A.B.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יוצרי ai
עם זה דרך קופת חולים אולי יותר בטוח
כנראה גם יותר מקצועי
בכללי עם את הולכת על טיפול רגשי וכד'
תבררי חזק יש הרבה "שרלטנים" במסוה של....
בס"ד גדולה
לילה טוב ומבורך
זה לא טיפול ריגשי,
זה כמו טיפולים במגע - כמו דיקור, שיאצ'ו וכו...
שמותאם לילדים.
אז יש איזה טיפול מסוים שממש עוזר לילדים בהמון תחומים.
לא זוכרת את השם שלו.

פיין תמרי

משתמש פעיל
בלת"ק
נורמלי לחלוטין!
גידלתי ואני מגדלת מספר ילדים,
וכמעט אצל כולם היה השלב הזה, ופתאום זה הפסיק.
גם אצלינו, בד"כ היו נרגעים שהבאנו מים או מוצץ,
גם ילדה שרגועה ושמחה במשך היום, מאד טבעי שבלילה יש פחד/ חלום רע/צריכים להרגיש את ההורים וכו'
בעז"ה זה יעבור

ציפור כחולה

משתמש מקצוען
את אומרת שאפשר כן להבין אותה ביום, אז תשאלי אותה ביום מה למה היא בוכה בלילה מה כואב לה,
אפשר לעזור לה ולהצביע על העוזן ולשאול כאן כואב לך? וכך בכל מקום בגוף עד שיהיה תשובה ממנה, עם היא מיד אומרת כן, כדאי להצביע על עוד מקום כדי לראות שהיא לא סתם אומרת כן. בהצלחה:)

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
את אומרת שאפשר כן להבין אותה ביום, אז תשאלי אותה ביום מה למה היא בוכה בלילה מה כואב לה,
אפשר לעזור לה ולהצביע על העוזן ולשאול כאן כואב לך? וכך בכל מקום בגוף עד שיהיה תשובה ממנה, עם היא מיד אומרת כן, כדאי להצביע על עוד מקום כדי לראות שהיא לא סתם אומרת כן. בהצלחה:)
ביום היא לא תענה מה היה בלילה כי היא כמעט לא מדברת
וזה חצי מתוך שינה אז אני לא יכולה לשאול אותה מה כואב, בערנות היא כן תצביע לי מה כואב אבל רק עכשיו לא מה כאב

יהודיתו

משתמש מקצוען
לפי מה שאני בררתי עם רופאים בשביל הבת שלי
זאת תקופה שקשורה לגיל
קוראים לזה ''ביעותי לילה'' זה ממש מפחיד כשפתאום הם מתעוררים בהיסטריה
אבל זה לא מסוכן
מעתיקה לך קצת חומר שאספתי אז :
תופעת ביעותי הלילה נפוצה במיוחד בילדים מגיל שנתיים עד שש (כ-15% מהילדים בגילאים אלה יחוו ביעות שכזה) למרות שביעותי לילה יכולים להופיע בכל גיל. הגורמים לביעותי לילה אינם מובנים באופן מלא אך ידוע שישנו קשר גנטי לתופעה וכן שחום גבוה, שינה לא מסודרת ויום לחוץ ומעיק יכולים לגרום להופעה של התקף שכזה.

מה עושים כאשר הילד חווה ביעותי לילה?​

המצוקה הגדולה במקרה הזה היא גם של הילד וגם של ההורים, מכיוון שבמהלך האירוע הילד לא מזהה את ההורים או משתף פעולה, כל מה שניתן לעשות הוא להישאר רגועים, לחבק את הילד בעדינות ולחכות כמה דקות עד שהאירוע יחלוף מעצמו והילד פשוט יחזור לישון ויירדם, בבוקר כאמור הוא לא יזכור מכך דבר.
  • מכיוון שהילד נמצא בשינה עמוקה, לא מודע לסביבה ולא יזכור את כל זה בבוקר, אל תנסו להעיר אותו- זה רק יבהיל אותו יותר ועשוי להאריך את האירוע.
  • וודאו כי הילד מוגן ולא מהווה לעצמו סכנה במהלך האפיזודה.
  • נסו להרגיע באמצעות ליטוף או חיבוק. עם זאת, אציין כי ישנם ילדים שהמגע יפחיד אותם עוד יותר במקום להרגיע, לכן, במקרים כאלה, עדיף פשוט להיות נוכחים, לנשום עמוק ולתת לביעות לחלוף מעצמו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה