אנחנו אצל קלינאית תקשורת, התחלנו שבוע שעבר טיפול.
הנקודה היא שמה שאני רואה בבית לא רואים בגן. ואין לנו אישור לקלינאית בתוך הגן גי האבחון נעשה יום אחד מידי מאוחר (דווקא יש המלצה לעזרה בתוך הגן)
אנחנו מתחילים שנה ככה, אולי נוסיף רב"ע, ואולי שנה הבאה תלך לגן שפה או לפחות תקבל גננת שיח
ליבי איתך!! מכירה את זה ממש מקרוב
לבת שלי יש קושי דומה, היא כן מדברת הרבה אבל עם ילדים לא מתקשרת בשום אופן, לא דיבור ולא משחק...
האבחון הוא פשוט סיוט כי הם לא מבינים כמה הבעיה בגן חמורה בהשוואה לתור שקט עם אמא בקופת חולים...
עצה ראשונה- תתפללי שה' יעזור לה, תני צדקה ואפשר לבקש מהרב ברכה, הכל יכול להשתנות ובעז"ה תראו התקדמות מצוינת עוד השנה, יש המון כוח לתפילה של אמא!
עצה שניה- תהיי רגועה- הרבה ילדים הם ביישנים, לפעמים עם הגיל זה נרגע, לפעמים נשארים ביישנים, אבל גם להם טוב במקום שלהם, והם ילדים מקסימים ואהובים. והקושי שאת מתארת מאוד מצוי בגיל כזה קטן...
עצה שלישית- אם את הולכת לאבחון שפה תקציני מה שאת יכולה וכך תוכלי לקבל גן שפה. על בסיס ביישנות ושתקנות בלבד לא יתנו לך, וזה פשוט סיוט איום ונורא להילחם על גן שפה ולא לקבל...
אני דווקא בגישה שלא תהיה עם הרבה ילדים בבת אחת, אלא בהדרגה. תזמיני חברה או קרובת משפחה אחרי צהריים, לאט לאט תזמיני עוד אחד ואחד אחר - כל אחד יישפר עוד את המצב ויעזור לה בעז"ה בהמשך. אם יש ארועים משפחתיים עם הרבה ילדים- אל תנסי בכוח לחבר אותה עם הילדים, אלא נסי לתת לה משחק מעניין או ממתק לחלק, בצורה שילדים אחרים יבואו אליה, ולא שאת משכנעת אותה ללכת אליהם. אם היא נצמדת אלייך (לדעתי! אני לא מקצועית בתחום) תניחי לה, שתהיה רגועה ולא תראה את הארוע כטראומה...
בהצלחה רבה!!